Bu tarifi mutlaka deneyin süper.Hem Mikrodalga fırında yapılıyor 7 dakikada.Davetsiz misafirler için çok pratik
Önce 1 su bardagı süt
1,5 su bardagı şeker
1 su bardagı sıvı yağ
ve 4 yemek kaşıgı kakao iyice çırpılır.Bu karışımdan 2 su bardagı ayırın pisince üstüne dökmek için.
1 Su bardağı süt
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
4 Yemek kaşığı kakao
3 Yumurta
1,5 Su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 bardak ayırdıktan sonra kalan karışıma 3 yumurta kırılıp iyice çırpılır.Sonra 1,5 su bardagı un kapartma tozu ve vanilyada eklenip çırpılır.
Mikrodalga fırına giren en az 10 cm derinlikteki bir kap (borcam olabilir) önce yaglanır ve hamur dökülür.Sonra mikrodalgada 650w'da 7 dk pişirilir 7 dakıka dolunca temiz bir bıçak saplayıp pişip pişmediğini kontrol edin eğer hamur bıçaga bulaştı ise 2 dk daha çalıştırın.Nasıl kabardıgına inanamayacaksınız.Fırından çıkınca hemen dilimleyin ve o ayırdıgımız 2 bardak sosu sıcaklen üztüne dökün 20 dk dinlensin ve AFİYET OLSUN
Nida cim cok tesekkur ederim canim resimde eklemissin benim resim gorunmedi nedense bilmiyorum begenmene cok sevindim bende her hafta mutlaka yapiyorum aliskanlik yapti hemde cok pratik.
Ben söylemeyı unutmuşum kusura bakma canım 2 su bardagı dolusu sos ayırıyoruzya artı onun içine ben yarım çay bardagı kadar daha süt ekliyorum.Ozaman her yerıne sos ulaşıyor ılk yapmamda benımkıde senınkı gıbı oldu sonrakı demelerımde sosu çogalttım bu şekilde.
dün yaptım bu tarifi annem ve kardeşim bayıldı.. görüntüsü süper ama en güzeli lezzeti. sadece ben biraz daha uzattım süreyi kademeli olarak 7+2+2dk olarak pişene kadar mikroda tuttum.. çok teşekkürler tarif için.