• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kekler - Pastalar Brownie

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
23
Puanlar
158
Yer
Batman
Alıntıdır...

250 gr bitter çikolata
125 gr margarin ya da tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilya

Sos için:

1 paket hazır çikolatalı sos

1- Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Somun kalıbı yada kare bir pişirme ( borcam da uygundur) kabını yağlayın.
2- Soslukta margarin ve bitter çikolatayı kısık ateşte ve kaynatmadan eritin.
3- Eriyen çikolatanın oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın. 4 yumurtayı teker çikolatalara ekleyin ve çırpmaya devam edin.
4- Ardından vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
5- Son olarak 1 su bardağı cevizden 1 avuç kenara ayırıp karışıma ekleyin.
6- Karışımı yağladığınız kalıba boşaltıp üzerini spatula yardımıyla düzleyin 1 avuç cevizi üzerine yayıp 35-40 dakika pişirin.
7- Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Dilimleyin ve çikolatalı sosu dökerek servis yapın.

brownie3.jpg

1- Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Somun kalıbı yada kare bir pişirme ( borcam da uygundur) kabını yağlayın.
2- Soslukta margarin ve bitter çikolatayı kısık ateşte ve kaynatmadan eritin.
3- Eriyen çikolatanın oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın. 4 yumurtayı teker çikolatalara ekleyin ve çırpmaya devam edin.
4- Ardından vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
5- Son olarak 1 su bardağı cevizden 1 avuç kenara ayırıp karışıma ekleyin.
6- Karışımı yağladığınız kalıba boşaltıp üzerini spatula yardımıyla düzleyin 1 avuç cevizi üzerine yayıp 35-40 dakika pişirin.
7- Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Dilimleyin ve çikolatalı sosu dökerek servis yapın.
resim harika görünüyor. bendeki tarifte hemen hemn aynı yalnız ben 1 su bardağı pirinç unu 500 grama yakın kakao tozu katıyorum.bitter çikolata katmıyorum. favorilerim arasında :56:

Back
X