Bu agır itham nedir?ne demek istiyor bunlar?yardımm

Söyleyen görümce ve kv mi hayır
Nasıl iftira atmış oluyorlar
Zamanında ağzını açmadıkları şeyin şu anda lafını yapıyorlarsa onlara söylenen birşey emin olun ki yoktur
Huzursuzluk olsun diye uyduruyorlar sadece uydurdukları da namus dışında birşey olamayacağı için bu da iftira atmaktan başka birşey değil

Zamanında ağzını açmadıkları şeyin şu anda lafını yapıyorlarsa onlara söylenen birşey emin olun ki yoktur
Huzursuzluk olsun diye uyduruyorlar sadece uydurdukları da namus dışında birşey olamayacağı için bu da iftira atmaktan başka birşey değil

Ben öyle düşünmüyorum iyi forumlar

Merhabalar.daha yeni konu açtım ama konular birbirine paralel diye sormak istedim.görümceyle kavga edip konuşmadığımızı anlatmıştım.şimdi bir de kv başladı.annesi ile kızı laf birlemiş gibi evlenmeden önce benim hakkımda çok sey söylemişler ama onlar agızlarını açmamış.ne dediler kim diyorum senin en yakınların diyo ikiside.biraz zorladım kv dedi ki senin açık biri olman falan dedi.açığım eşimin ailesi kapalı bir aile.benim de gelinliğim açıktı ama abartılı degil kesinlikle.şimdi benim kafama takılan kv ve görümce ne kastediyor?tek söyledikleri açık olmam mı?yoksa başka türlü mü?eşime söyledim annene soracaz ne demek istıyo diye.gidip sorucaz ama ben stres oldum kızlar yardım edin.
Yahu yanlis anlamayin ama sizin derdiniz ne evlenmissiniz sizden birisi dedikodu yapmista bilmemnede sizde kim aciga cikartcaksinizda gidip soracaksinizda bakin anladigim kadariyla cok cahil bi aileyle evlenmissiniz bu dedikodular bitmez tukenmez senin yapacaginiz tek sey bu aileyle araniza seviye kurmak arada gidip hal hatur sormak okadar lutfen evliliginize yuvaniza bakin dedikoduya girmeyin karismayin kendi iki kisilik ailenize ucuncu sahislari sokmayin ve rica ediyorum esinizi dedikoduya karistirmayin boyle devam ederseniz yarin birgun esim ailesiyle bir olmus falancanin dedikodusunu yapiyor diye konu acarsiniz boyle giderse evliliginizi yipratirsiniz size nacizane tavsiyem

Neden bu kadar taktınız ki ...
Geçmişiniz de duyulmasını istemeyeceğiniz birşeyler mi var acaba ...
Olsa bile geçmiş geçmiştir vu kadar takmayın insanlarin laflarını..
Bizim milletimiz dedikoduyu sever ....

Tahminim konu sahibi olayı namus meselesi haline getirecek suyu iyice bulandıracak ağır itham falan demesinden bunu çıkarıyorum
Israrla eşini olaya çekme çabası da anneyi de kardesi de tek seferde aradan cikarmak bana samimi gelmedi araya kan girmis gibi bu ne
Olayı namus meselesine getirme gibi bi amacım olamaz asla zaten o meseleye gelecek bir konu da yok ortada benim yasadıgım.agır ithamdan kastınız sizin namus meselesi olablir ama benim aklıma tek o gelmiyor.ha kv de sizin gibi düşünüyor bunun için ağır dememin sebebi.arada kan yok evet bende bunun için uğrasıyorum eger kötü olan bişey varsa söylenilen bir dedikodı varsa ortaya çıkarmak amacım eşimle ailesine kastım yok

Evet haklısınız.şöyle anlatayım.görümcem ve kv bana diyor ki ; siz evlenmeden önce seninle ilgili çok sey söylediler bize ama biz agzımızı açıp bişey demedik.bende onlara ne söylediler kim diye sordugumda cok yakınların söyledi diyolar.ısrar edince senin açık biri oldugunu söylediler bize baskı yaptılar neden bu gelini alıyorsunuz gibisinden diyor.

"Oğlunuz "aldı" siz değil, beni seven benimle evlenmek isteyen o oldu. Sizinle evlenmedim, bir daha böyle laflar duymak istemiyorum" deyip çenelerini kapatacaksınız. Bu insanlara susarsanız tepenize çıkarlar. Ben kimsenin sizin hakkınızda konuştuğunu sanmıyorum, kendi pis zihniyetleri. Lafınızı söyledikten sonra da zorunlu olmadıkça fazla muhatap olmayın, görüşmeyin bile.

Tes
Onlara de ki bende sizin hakkinizda cok sey duydum sizin yakinlarinizdan hala da duyuyorum diyeceksin.
Onlar ancak bu dilden anlar.
Bu lafi soyle cekil kenara. Ama yuzyuze soyle. Olay buyurse ben oyle birsey demedim dersin.

:halay:

Aynilarini bana yasatanlar oldu. Bende senin gibi bu laflarin aslini astarini arastirmaya giristim salak gibi.
Boyleleri leş valla. Yukarda sana verdigim akillarida boylelerinden aldim.
Sen yap bunu sonra cekil hayatinin tadina bak onlar dusunsun. Ya size aynilarini yaptiklari icin zaten olayi caktiginizi anlayip susacaklar yada kendi huzurlari bozulacak. Sonra onlar dusunsun.

Tovbe yarabbimmm yaa ne akillar veriyorum. Ama boylelerine anca boyle davranilir. Esini de karistirma. Birseyin oldugu yok nifak tohum ekme pesindeler iste.
ekkur ederim yorımlarınız için deneyeceğim söylediklerinizi

"Oğlunuz "aldı" siz değil, beni seven benimle evlenmek isteyen o oldu. Sizinle evlenmedim, bir daha böyle laflar duymak istemiyorum" deyip çenelerini kapatacaksınız. Bu insanlara susarsanız tepenize çıkarlar. Ben kimsenin sizin hakkınızda konuştuğunu sanmıyorum, kendi pis zihniyetleri. Lafınızı söyledikten sonra da zorunlu olmadıkça fazla muhatap olmayın, görüşmeyin bile.
Bende düşünüyorum ama susturamadım bir türlü.görümceye agzının payını vermiştim ama kv de diyince artık iyice huzursuz oldum.ortada olan bişey yokken neden bulandırıyosunuz demi?

Zaten ortada bir namus meselesi var kıza iftira atıyorlar resmen farkında değil misiniz?
Ki gerçeklik payı olsa açıkça derler
Kendi eşi çeker çekmez bu sizi ilgilendirmez
Tesekkur ederim ya valla neden insanlar dert üstüne dert eklerler ki zaten herkes yeterince gergin burda

Neden bu kadar taktınız ki ...
Geçmişiniz de duyulmasını istemeyeceğiniz birşeyler mi var acaba ...
Olsa bile geçmiş geçmiştir vu kadar takmayın insanlarin laflarını..
Bizim milletimiz dedikoduyu sever ....
Evet detaylo anlatmadğım seyler var önemli değil ama anlatmadım işte bu da beni rahatsız ediyor

Bende düşünüyorum ama susturamadım bir türlü.görümceye agzının payını vermiştim ama kv de diyince artık iyice huzursuz oldum.ortada olan bişey yokken neden bulandırıyosunuz demi?

Ya var ya da yok. Eşinize anlattıysanız, çekindiğiniz/sakladığınız bir şey yoksa, adam bile isteye evlendiyse onun anasına babasına bilmem nesine laf düşmüyor. İster mini etekle gezersin, ister önceden başka birisiyle birlikteliğin olur, kime ne? Namus bekçiniz mi onlar sizin? Onlara bir şey kanıtlamanıza gerek yok. Muhatap almak önemsendiklerini hissettirir, lafınızı söyleyip daha da muhatap almayacaksınız.

Tes

ekkur ederim yorımlarınız için deneyeceğim söylediklerinizi

Yalniz simdi kotu akil vermis gibi oldum vicdanim rahat etmedi:KK70:
Bende durumlar biraz farkliydi. Olaya benden once exim karistirilmisti zaten.

Boyleleri cidden kara cahil olur. Yani huzurunu bozmaya degmez. Evlenmissiniz zaten. Diger uyelerin dedigi gibi aldirmamak en iyisi olur.
Yalniz bu kv be gorumceyle gorusmezdim birdaha o ayri. Cahil felan ama bizlerden kurnaz olur boyleleri. İnsanin sinirlerini bozarlar. Ufaktan ufaktan mesafe koy araya onlarla bence..

Ya var ya da yok. Eşinize anlattıysanız, çekindiğiniz/sakladığınız bir şey yoksa, adam bile isteye evlendiyse onun anasına babasına bilmem nesine laf düşmüyor. İster mini etekle gezersin, ister önceden başka birisiyle birlikteliğin olur, kime ne? Namus bekçiniz mi onlar sizin? Onlara bir şey kanıtlamanıza gerek yok. Muhatap almak önemsendiklerini hissettirir, lafınızı söyleyip daha da muhatap almayacaksınız.
Yani ben yarın gidip onlarla yüz yüze konusup eger kötü bişey söylerlerse nasıl bi yol izlemeliyim sizce?

Yalniz simdi kotu akil vermis gibi oldum vicdanim rahat etmedi:KK70:
Bende durumlar biraz farkliydi. Olaya benden once exim karistirilmisti zaten.

Boyleleri cidden kara cahil olur. Yani huzurunu bozmaya degmez. Evlenmissiniz zaten. Diger uyelerin dedigi gibi aldirmamak en iyisi olur.
Yalniz bu kv be gorumceyle gorusmezdim birdaha o ayri. Cahil felan ama bizlerden kurnaz olur boyleleri. İnsanin sinirlerini bozarlar. Ufaktan ufaktan mesafe koy araya onlarla bence..
Görümceyle görüşmüyoruZ bi süredir ama annesiyle tam olarak bi kavga tartışma olmadı tatlı tatlı lafını sokuyor bu durumda eşime de annen şöyle dedi demek olmuyor

Yani ben yarın gidip onlarla yüz yüze konusup eger kötü bişey söylerlerse nasıl bi yol izlemeliyim sizce?

"Benim geçmişim sizi ilgilendirmiyor, illa birine hesap vermem gerekirse eşime veririm. Birbirimize karşı saygımızı bozmayalım, tatsızlaşmasın işler." deyip geçebilirsiniz. İnatla saçmasapan konuşurlarsa da ortamı terk edin ya da edemiyorsanız duymazdan gelin.

Back
X