Bak buna katiliyorum istee..kimse kimsenin mutlulugunu cekemez olmus artik..Bu hayatta kimse kimsenin mutluluguna katlanamiyor ki.
Tam mutlu oluyorsun, hersey yolunda gidiyor, bu sefer senin mutlulugun etrafindakileri rahatsiz ediyor. Mutluluguna limon sikmaya calisiyorlar
Asabim bozuldu yine
Konuyu okuyunca yalnız olmadığım için sevindim.
Buaralar bende kendimi mutsuz hissediyorum.
Gerçi zor bir dönem atlattım ona bağlıyorum ama
eski günlerimi düşünüyorum yine sorunlarım oluyordu ama mutlu olabiliyordum.
Şimdi gülerken bile tam anlamıyla içten gülemiyorum..
Son zamanlarda bilgisayarımın arama geçmişinin özeti; mutlu olmanın yolları v.b konular..
Herkes kendi derdini en büyük sanarmış. Dünyada neler oluyor, bizde vay sevgilim terketti de vay görümcem bana şunu dedi de oy beni aldattı affetsem mi de dertlerindeyiz. Birimiz değil hepimiz böyleyiz sözüm meclisten dışarı. Mutsuzluk nankörlük bence şu durumda aslında.
Bak buna katiliyorum istee..kimse kimsenin mutlulugunu cekemez olmus artik..
Mevsimsel depresyon belirtileri:
• Mutsuzluk, ümitsizlik, isteksizlik
• Kendini değersiz hissetme, zaman zaman suçluluk duygusu içine girme
• Uykusuzluk ya da aşırı uyku hali
• Enerji azalması, çabuk yorulma
• İştah azalması veya artması (Daha çok karbonhidratlı yiyeceklere yönelme)
• Sinirlilik ve karamsarlık
• Konsantrasyon bozuklukları
Her 10 kişiden 3’ü mevsimden olumsuz etkileniyor
Mevsimsel depresyon tanısı konulabilmesi için belirtilerin görüldüğü ve ortadan kaybolduğu sürecin 2 yıl devamlılık göstermesi gerekmektedir. Her 10 kişiden 3’ünün kilo, beslenme, uyku, sosyal faaliyet, iyilik hali ve enerji düzeyi gibi özelliklerinin mevsimsel değişimlerden olumsuz etkilendiği bilinmektedir.
Mevsimsel depresyonla başa çıkmak için…
• Gün ışığından mümkün olduğunca çok faydalanın.
• Ev ve iş ortamınızı yeteri kadar aydınlatın ve havalandırın.
• Düzenli spor yapın. Haftada 3 gün 30-40 dakika spor, kişinin vücuduna sağladığı fayda kadar psikolojisi üzerinde de etkilidir. Spora zaman ayırmak kişinin kendisini daha mutlu hissetmesine yardımcı olmaktadır.
• Uyku düzeninizi korumaya çalışın.
• Sağlıklı ve dengeli beslenin, karbonhidrat ve şeker tüketimini kontrol altında tutun.
• Destek kaynaklarını harekete geçirin.
• Sosyal yaşama, planlı şekilde zaman ayırın.
merhaba bende çok mutsuzum hemde 3 aydır
4 yıllık ilişkim elimden kayıp gidiyor
Nolmus bizim iliskilerimize hepsi pamuk ipligiyle bagli sanki..o kadar emek vermisin 4yil dile kolay..umarim duzelir..ama biseyler bitme sinyali verdimi bitiyo elden bisey gelmiyo malesef..umarim seninki duzelebilecek bi durumdadir..
harika bi yazı
eline sağlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?