Bu aralar moralim çok bozuk.

SiyahGiyenKadin

Hasretten olsa gerek , gecikiyor sabahlar...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2015
78
85
53
Merhabalar.Ben 21 yaşında üniversite son sınıftayım.Bu sene Allah nasip ederse mezun oluyorum.Yedi yıllık bir ilişkim var 4 senedir beni bekliyor , okulum bitsinde evlenelim diye.Çok çalışkandır hiç işten kaçınmaz meslek lisesi mezunu.Çok seviyorum.Onun babasına kalsa okula başlar başlamaz evlendirmek istiyordu bizi ama ben olmaz dedim ikna etti.Planımız bu 15 tatilde aileleri tanıştırmak.Ama gelin görün ki bütün bu detayları bilen annem daha şimdiden işe girsen de öyle olsa baban ne der bilmiyorum.İşin açığı babam ne der bende bilmiyorum ama eminimki annem ona da gazı verecektir.Ben kpss ye hazırlanıyorum oda çalışıyor elinden geleni yapıyor.Bilmiyorum bu iş nasıl olacak çokta toparlayamıyorum kafam çok karışık.Ama onu çok seviyorum bu sene evlenmek istiyorum.Sizin ailenizde evliliginizde sıkıntı oldu mu nasıl aştınız? Bana bi abla bi kardeş olun tavsiye verin lütfen ama erteleyin demeyin çünkü 4 senedir bekletiyorum.

E ertelemeyin babanızla konuşun madem.
Kpss hemen olcak birşey değil ki sonuçta.

E ertelemeyin babanızla konuşun madem.
Kpss hemen olcak birşey değil ki sonuçta.
Babamın daha haberi yok ama annem de sıkıntı illa işe girmeliymişim tamam bende istiyorumda olmazsa napayım.Daha kaç sene bekleteyim bu çocugu?Bana diyor ki bizimde durumumuz yok bir şey yapamayız evlenirseniz.Anne dedim tamam sorun yok elinden ne gelirse.Sürekli bir bahane buluyor.

Babamın daha haberi yok ama annem de sıkıntı illa işe girmeliymişim tamam bende istiyorumda olmazsa napayım.Daha kaç sene bekleteyim bu çocugu?Bana diyor ki bizimde durumumuz yok bir şey yapamayız evlenirseniz.Anne dedim tamam sorun yok elinden ne gelirse.Sürekli bir bahane buluyor.

En azından bi söz yapın karşı tarafta haklı o kadar beklemiş sonuçta.
Okul bitince bir işe girip çalışırsınız olmadı, bunu açıkça ailenizle konuşun.
Kendi hayatınızı kuracaksınız, işim yok diye ailem erteliyor derseniz aranızda sorunlar çıkar ilişkiniz sarsılabilir.

Bana 21 yaş evlenmek için erken gibi geldi erkek arkadaşının yaşı kaç ki ?Bence anneni dinlemelisin sonucta o kadar okudun o da istiyor ki meslek sahibi ol evlendikten sonra daha zor cünkü kpss çalışman.

Yazık cocuk okadar yıl beklemış :( Umarım babanız ve annenız he der ve tanısırsınız en azından bır nışan yaparsınız bi sürede öyle durun

Simdi bu biraz hangi kosullarda evleneceginize bagli.
Ornegin inanilmaz borclara girilmeyecekse, ev ortaminizin sicakligina ve saglikli olacagina siz inaniyorsaniz babanizi da kpss' ye calismak icin maddi ve manevi gucumuz var, evliligimiz ayak bagi olmayacak tezinizin ispatini saglayarak ikna edebilirsiniz.

Önce bir söz kesin zaten iş güç olmadan evlenmek ne kadar mantıklı o_O
O arada iş arayıp, bulun evlenin

Bana 21 yaş evlenmek için erken gibi geldi erkek arkadaşının yaşı kaç ki ?Bence anneni dinlemelisin sonucta o kadar okudun o da istiyor ki meslek sahibi ol evlendikten sonra daha zor cünkü kpss çalışman.
Ben kpss ye bu sene girmeyi planlıyorum , o 26 yaşında.Çalışmayı düşünmüyor değilim yanlış anlaşılmasın.Ama zaten mezun olur olmaz hemen nasıl iş bulayım ki e iş bulana kadar ben adam olacak 30 yaşında.Zaten beklemek istemiyor artık 4 sene bekledim diyor.

Önce bir söz kesin zaten iş güç olmadan evlenmek ne kadar mantıklı o_O
O arada iş arayıp, bulun evlenin
Onun işi var benim yok.Ben biraz da ona güveniyorum çok çalışkandır.Belki bir sene sıkıntı çekeriz ama bende bir işe girerim herhalde o arada evlilik bize neden engel olsun anlayamıyorum.Onun mantığına göre de artık kendi evim olsun hiç değilse ödediğim borcun bi anlamı olsun.Böyle kazandığının bir bereketi yokmuş.

Anneler kesinlikle tüm ihtimalleri (olumlu-olumsuz) değerlendirerek öneri sunarlar. Gençlerse daha çok duygularıyla yaklaşırlar durumlara.

Size önerim hem duygularınızı hem hem annenizin önerilerini harmanlayıp bir karar vermeniz.

Daha boşa çıkan bir anne sözü hiç duymadım!

Ve unutmamak gerekir ki bu hayatta koşulsuz sevebilecek tek varlık annedir.

Anneler kesinlikle tüm ihtimalleri (olumlu-olumsuz) değerlendirerek öneri sunarlar. Gençlerse daha çok duygularıyla yaklaşırlar durumlara.

Size önerim hem duygularınızı hem hem annenizin önerilerini harmanlayıp bir karar vermeniz.

Daha boşa çıkan bir anne sözü hiç duymadım!

Ve unutmamak gerekir ki bu hayatta koşulsuz sevebilecek tek varlık annedir.
Öyle tabi ama ne biliyim bazen öyle konuşuyor ki sanki ben mutsuz olayım diye çabalıyor gibi geliyor.Özellikle daha hiçbir şey belli değilken bişey diyor bak diyorum olursa böyle çözeriz hemen başka bişey çıkartıyor :KK42:

Merhabalar.Ben 21 yaşında üniversite son sınıftayım.Bu sene Allah nasip ederse mezun oluyorum.Yedi yıllık bir ilişkim var 4 senedir beni bekliyor , okulum bitsinde evlenelim diye.Çok çalışkandır hiç işten kaçınmaz meslek lisesi mezunu.Çok seviyorum.Onun babasına kalsa okula başlar başlamaz evlendirmek istiyordu bizi ama ben olmaz dedim ikna etti.Planımız bu 15 tatilde aileleri tanıştırmak.Ama gelin görün ki bütün bu detayları bilen annem daha şimdiden işe girsen de öyle olsa baban ne der bilmiyorum.İşin açığı babam ne der bende bilmiyorum ama eminimki annem ona da gazı verecektir.Ben kpss ye hazırlanıyorum oda çalışıyor elinden geleni yapıyor.Bilmiyorum bu iş nasıl olacak çokta toparlayamıyorum kafam çok karışık.Ama onu çok seviyorum bu sene evlenmek istiyorum.Sizin ailenizde evliliginizde sıkıntı oldu mu nasıl aştınız? Bana bi abla bi kardeş olun tavsiye verin lütfen ama erteleyin demeyin çünkü 4 senedir bekletiyorum.

Ben kpss ye bu sene girmeyi planlıyorum , o 26 yaşında.Çalışmayı düşünmüyor değilim yanlış anlaşılmasın.Ama zaten mezun olur olmaz hemen nasıl iş bulayım ki e iş bulana kadar ben adam olacak 30 yaşında.Zaten beklemek istemiyor artık 4 sene bekledim diyor.

14 yaşında başlamış bir ilişki...21 yaşında evlenmek...
ne zaman ve ne şartlarla evlenirsiniz bilmiyorum ama olayın başka bir yönüne yorum yapmadan geçemeyeceğim

"adam olacak 30 yaşında" diye sakın çocuk için de acele etmeyin
genelde böyle olur çünkü
hazır işiniz de yok, adam da gelecek 30 yaşına, çocuk olsun!
mutlaka önce 2-3 sene evliliğinizi ölçün-biçin, mesleğinizi elinize alın, ondan sonra

14 yaşında başlamış bir ilişki...21 yaşında evlenmek...
ne zaman ve ne şartlarla evlenirsiniz bilmiyorum ama olayın başka bir yönüne yorum yapmadan geçemeyeceğim

"adam gelecek 30 yaşına" diye sakın çocuk için de acele etmeyin
genelde böyle olur çünkü
hazır işiniz de yok, adam da gelecek 30 yaşına, çocuk olsun!
mutlaka önce 2-3 sene evliliğinizi ölçün-biçin, mesleğinizi elinize alın, ondan sonra
Yok o konuda hiçbir sıkıntı.Çocugu çok uzun bir süre düşünmüyorum.Benim orda 30una gelir dedigim zaten kaç senedir beni bekliyor daha da mı bekleteyim demekti.

Back
X