bu ay ameliyat olsam iyileşme süreci ne kadar olur?

BaharDoganAy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
648
5
46
44
Trabzon
arkadaşlar haziranın 17-18 inde ameliyat olsam iyileşme süreci ne kadar olur? forumdan okudum sıcaklar olumsuz etkiliyormuş, iki şansım var ya haziran ortası ya ağustos başı. bana ne önerirsiniz?

haziran ortasında olursam temmuz ortasına kadar 1 ay sürem var. temmuzda memlekete gideceğim, ağustosta olursam tüm ay evde kalabilirim... hani güneşten korunma muhabbeti varya o açıdan soruyorum... 1 ay güneşten kaçsam şişlikler için filan yeterli midir?

değerli yorumlarınızı bekliyorum...

haziranda ol derim cnm. ağustos ta ramazana denk gelir. doktorlar açlıktan doğru düzgün yapamayabilirler.:50:

Bence eğer vaktin varsa sonbaharda eylül gibi ol derim canım çünkü ben nisanın 6sında ameliyat oldum 2 ayı geçti ama sıcaktan hala tıkanıyorum burun içinde kuruluk oluyo güneşten korunmaya çalışmakta cabası :) Denizsuyu spreyi kullanıyorum ama o da anlık bi ferahlık veriyo yani tam anlamıyla rahat olamıyosun. O yüzden zaman senin için problem değilse kışın ameliyat olman daha iyi olur :34:

Bence 1 ay yeterde artar bile..ben iki kere ameliyat oldum ikiside agustos ayindaydi,en gec iki hafta sonra normale donuyorsun endiselenme..gunesten sakin..gecmis olsun

Bence 1 ay yeterde artar bile..ben iki kere ameliyat oldum ikiside agustos ayindaydi,en gec iki hafta sonra normale donuyorsun endiselenme..gunesten sakin..gecmis olsun

yani o kadar sıkıntı olmuyor değil mi? hep evde otururum zaten... peki şişlikler kalıcı olur diyorlar sıcaktan daha çok şişersin diyorlar,bu konuda bir deneyimin var mı?

yorum yazan diğer arkadaşlara da çok teşekkürler, kışa başka bir ameliyatı olmayı düşünüyorum, fakat yazdıklarınıza dikkat edeceğim.

cnm bence haziranda biran önce ol çok sıcaklar başlamadan iyilşeme süreci bir haftada toparlanıyorsun ben bantlarım takıldığı gün alışveriş merkezinde gezmiştim alçıyla evde bir hafta sıkılmıştım sadece ilk ay güneşlenmekten kaçın yeter evet sıcakta daha çok şişiyorsun ben akşamları ve klimalı ortamda şişiyordum :9: ama insan alışıyor yeter ki burnun istediğin gibi olsun bence takılma ol bu ay benim 6. ayım şükür bitti darısı tüm olmak isteyenlerin başına :7:

Canim sicaktan ve gunesten korursan kendini bisey olmaz...klimali ortamda kal surekli,gunes kremi killan..bide terlememeye calis..alci geysio sonra..ama dr.kontrolde soylersin alci yenilerler..evet odem oluo ama bende kalici bi odem olmadi..kararini iii ver yasadigin ortamida hesaba katmani tavsiye ediyorum..gecmis olsun

bende kasımda olmayı düşünüyorum ama bu ameliyat olduktan sonra tamamen toplanma işi ne kadar sürüyor.benim oğlum ufak bayada.onun peşinde koşturup durucam.

cnm bence haziranda biran önce ol çok sıcaklar başlamadan iyilşeme süreci bir haftada toparlanıyorsun ben bantlarım takıldığı gün alışveriş merkezinde gezmiştim alçıyla evde bir hafta sıkılmıştım sadece ilk ay güneşlenmekten kaçın yeter evet sıcakta daha çok şişiyorsun ben akşamları ve klimalı ortamda şişiyordum :9: ama insan alışıyor yeter ki burnun istediğin gibi olsun bence takılma ol bu ay benim 6. ayım şükür bitti darısı tüm olmak isteyenlerin başına :7:

sonra o şişler iniyor değil mi?

Canım ben 16 ay önce oldum,ilk 3 ayda şişlikler ne kadar indiyse öyle kaldı,hala ucunu hissetmiyorum;ödem var. 2-3 hafta sonra söylemezsen başkası anlamaz ameliyat olduğunu biraz büyük burunlu gezersin o kadar. 2-3 ayda baya normalleşir ama tamamen normal burun halini alması 1 yıl sürebiliyor demişti doktorum..ben 1 yılıda geçirdim:) Ne zaman kendini koruyabileceksen o zaman ol derim,evden fazla çıkmayacağın zaman en iyisidir bence;hem enfeksiyon riskin düşer hemde insanların burnuna çarpma merakından kurtulursun :) Sakınan göz çöp batar misali ameliyattan sonra burnuma çarpmayan insan kalmadı:)

Back
X