- 22 Şubat 2025
- 25
- 6
- 1
- 21
- Konu Sahibi gokyuzu214780
Öncelikle merhaba yaşım 22 hpv sürecimi anlatıp umut olmak istiyorum güzel ve güçlü kadınlarımıza
2024 Mayıs ayında tip 16 hpv pozitif geldi belirtim yoktu vajinanın iç dudaklarında bir sürü siğil çıkmıştı bende yapısı o sanıyordum ama değilmiş ordan şüphelendim ama gitmedim doktora doktor kolkoskopi yaptı durum iyi değildi anlamıştım biyopsi yapıldı ve 20 gün sonra sonucum çıktı cin3 hemen sigarayı bırakmam ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Sigarayı zaten bırakma aşamasındaydım o günden sonra bir daha hiç ağzıma sürmedim zorlanmadım da bırakırken bulunduğum şehirde yetersiz malzemeden ameliyat edemiyorum dedi kadın ve beni başka bir şehire yönlendirdi . İzmirde ameliyat oldum 30 eylülde 18 ekimde cerrahi sınırlar temiz geldi ama bu süreçte çok dikkat etmeme rağmen enfeksiyon kaptım bir türlü geçmiyordu .. süreç bitmedi tabii ki aylarca mantar ve enfeksiyon ile uğraştım bir sürü antibiyotik kullandım en sonunda doktor artık antibiyotik veremem bağışıklığın çok düştü femiflor( vajinal bağışıklık güçlendiri ) verdi onu kullandım 3 ay o bana çok iyi geldi herkesin bünyesi ve yapısı farklıdır bu süreçte 3 doz aşımı kredi kartıyla aldım ve yaptım 4 ay dolduğunda hov ve smear verdim tekrar şubatın 4 ünde sonuçlarımda tip 16 18 ve diğer riskli türler vardı çok şaşırdım partner değiştirmedim lazere gitmedim partnerime de çok güveniyorum meğersem olabiliyormuş bağışıklık sistemi zayıfladığında var olanlar ortaya çıkıyormuş bu testten sonra spora başladım hafif ağır değil düzenli uykuma çok dikkat ettim olabildiğince sağlıklı beslendim ek bir takviye almadım ve 1 ağustosta tekrar hpv ve smear verdim . Test sonucum negatif geldi ikisi de çok mutlu oldum o sıra maddi durumum yetmediği için doktorum bana ilaç getirmişti 4 5 kutu sonra bunlara gerek yok artık dedi tabii tamamen emin olmak için 2 3 ol defa negatif gelmesi gerekiyor ama yine de çok mutluyum bu süreçte sadece partnerim yani sevgilim yanımdaydı ailem bilmiyordu söyleyemezdim de maalesef sürecim bu şekildeydi umarım açık anlatabilmişimdir çok sıkıntı çektim psikolojik ve maddi olarak ama bitiyor gerçekten vücudunuza güvenin ve bu durumu yaşadınız diye kendinizi suçlamaktan vazgeçin sorusu olan varsa özelden yazabilir hepimize çok geçmiş olsun