bu ayda bu kilo normal mi bir bakın

ayseayseli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2016
157
56
13
37
Arkadaşlar boyum 170, kilom 58di hamilelikten önce.

şuan 21 haftalık hamileyim bugün tartıya bir çıktım 64 kiloyum.geçen haftadan 1 kilo 200 gr daha fazlayım.

Çok moralim bozuk her hafta 1 kilo alırsam ne olacak benim halim. 6 kiloyu nasıl aldım anlamıyorum
işin ilginç tarafı normal beslenmeme ek olarak yatmadan önce bir bardak süt ve sabahları bir yumurta peynir vs ekledim sadece. bir de arada ceviz badem yiyorum maksimum bir avuç. bunlar mı kilo yapıyor. tatlı bile yemiyorum. o tv de dizilerde deli gibi yiyen hamileler kaç kilo alıyor o zaman diye düşünüyorumo_O

zaten ilk üç ay bişe yiyemedim kilo verdim aksine. böyle giderse obez olurum nedeni ne olabilir 6 kilo hiç normal değil internetten baktım 3 kilo alınıyormuş bu haftaya kadar:KK61:

not: ayrıca haftada 1-2 bir saatlik yüzüyorum.

İnternette yazanlar Türkiye standartlarına uymuyor bence.
Yani çokta almış değilsin. Bir kısmı artık büyüyen bebek o kilonun.
Belki kilo değil ödemdir.
Tuzu tüketimin farkında olmadan fazlalaşmış olabilir.
Yani sana 500 tane sebep sayabilirim bir nefeste.
Ben olsam hiç takmam. Neticede her ay hamile kalmıyorsun.

Arkadaşlar boyum 170, kilom 58di hamilelikten önce.

şuan 21 haftalık hamileyim bugün tartıya bir çıktım 64 kiloyum.geçen haftadan 1 kilo 200 gr daha fazlayım.

Çok moralim bozuk her hafta 1 kilo alırsam ne olacak benim halim. 6 kiloyu nasıl aldım anlamıyorum
işin ilginç tarafı normal beslenmeme ek olarak yatmadan önce bir bardak süt ve sabahları bir yumurta peynir vs ekledim sadece. bir de arada ceviz badem yiyorum maksimum bir avuç. bunlar mı kilo yapıyor. tatlı bile yemiyorum. o tv de dizilerde deli gibi yiyen hamileler kaç kilo alıyor o zaman diye düşünüyorumo_O

zaten ilk üç ay bişe yiyemedim kilo verdim aksine. böyle giderse obez olurum nedeni ne olabilir 6 kilo hiç normal değil internetten baktım 3 kilo alınıyormuş bu haftaya kadar:KK61:

not: ayrıca haftada 1-2 bir saatlik yüzüyorum.
abartıyosun gibime geldi korkma kilodan bu kadar ben hamileliğimde 50 kg den 62 ye çıktım sor bakalım şimdi kalmış mı o kilolar

Iyi de bu kilo islerinde bir standart aranmiyor ki.
Mesela bana doktorum 14 kilo kadar alabilirsin, sorun yok dedi hamilelikten once zayif oldugum icin.
Bir baska arkadasa diyet onerdi cunku zaten fazla kilolari vardi.

Ki zaten aldiginiz kilodan bebegin suyu kendisi eşi bilmem nesi derken yari yariyasi neredeyse bebege aittir.
Bugunlerin tadini cikarin cunku ister istemez vucut zaten bozuluyor, bu da cilvesi olsun n'olcak yani.

arkadaşım üzülme bende 27 haftalık hamileyim 60 kilo ile hamile kaldım. 18. haftaya kadar 1,5 kilo aldım. 18. haftadan sonra haftada en az yarım kilo aldım. 1 kilo aldığım zamanlar bile oldu. her cuma tartı günüm tartılır not ederim telefonuma. geçen hafta mesela 67,600 düm bu sabah bi tartılayım dedim 68,100 geldim daha tartı günüme 2 gün var üstelik. ki bende ekstra süt içiyorum sadece öle abartılı yemiyorum. hatta hamile kalmadan önce cips cok tüketirdim hazır pudinglerden neredeyse hafta da 3 kez yerdim işten gelince açlığımı yatıştırmak için abur cubur çok yerdim şimdi direkt yemeği yapıp yemek yiyorum. ama ona rağmen hızla kilo alıyorum.

İnternette yazanlar Türkiye standartlarına uymuyor bence.
Yani çokta almış değilsin. Bir kısmı artık büyüyen bebek o kilonun.
Belki kilo değil ödemdir.
Tuzu tüketimin farkında olmadan fazlalaşmış olabilir.
Yani sana 500 tane sebep sayabilirim bir nefeste.
Ben olsam hiç takmam. Neticede her ay hamile kalmıyorsun.

heralde normalde hiç kilolu bir insan olmadığım için kendimi kötü hissediyorum. siz kaç kilo aldınız mesela ben 3 kilo almıştım sanırım 18.haftada.

Ben bu hafta 1 kilo almıştım ama herkesin bünyesi farklı tabi. Boşver annesi bebeğin sağlıklı olsun da verirsin inşallah
normalde haftada yarım kilo alınması gerekiyormuş. vermek çok zor geliyor hep zayıf bir hamile olurum diye hayal etmiştim:(

arkadaşım üzülme bende 27 haftalık hamileyim 60 kilo ile hamile kaldım. 18. haftaya kadar 1,5 kilo aldım. 18. haftadan sonra haftada en az yarım kilo aldım. 1 kilo aldığım zamanlar bile oldu. her cuma tartı günüm tartılır not ederim telefonuma. geçen hafta mesela 67,600 düm bu sabah bi tartılayım dedim 68,100 geldim daha tartı günüme 2 gün var üstelik. ki bende ekstra süt içiyorum sadece öle abartılı yemiyorum. hatta hamile kalmadan önce cips cok tüketirdim hazır pudinglerden neredeyse hafta da 3 kez yerdim işten gelince açlığımı yatıştırmak için abur cubur çok yerdim şimdi direkt yemeği yapıp yemek yiyorum. ama ona rağmen hızla kilo alıyorum.
doktor ne diyor peki ben uzun zamandan beri gidemediğim için soramadım bir türlü normal mi yani

Iyi de bu kilo islerinde bir standart aranmiyor ki.
Mesela bana doktorum 14 kilo kadar alabilirsin, sorun yok dedi hamilelikten once zayif oldugum icin.
Bir baska arkadasa diyet onerdi cunku zaten fazla kilolari vardi.

Ki zaten aldiginiz kilodan bebegin suyu kendisi eşi bilmem nesi derken yari yariyasi neredeyse bebege aittir.
Bugunlerin tadini cikarin cunku ister istemez vucut zaten bozuluyor, bu da cilvesi olsun n'olcak yani.
nedense ben çok kafaya taktım nerdeyse diyet yapıcam ama bu sefer de aç kalırım vicdan azabı duyarım zaten.

heralde normalde hiç kilolu bir insan olmadığım için kendimi kötü hissediyorum. siz kaç kilo aldınız mesela ben 3 kilo almıştım sanırım 18.haftada.

Ben ilk 3 ay yaklaşık 6 kilo verdim bulantılardan dolayı.
Şuan +2 bile yok denebilir. Çünkü tatlı ve karbonhidrat yediğimde kusuyorum.
Ama 10 kiloda alsam üzülmezdim ki ilk hamileliğimde resmen yuvarlanacak boyuttaydım.
Hamilelik insanın vücudunu değiştiriyor ama geçici bir süreç.
Kafaya takmaya üzülmeye hiç gerek yok.
Yap bir ekmek arası ye anacım benim yerime de
:KK53::KK53:

abartıyosun gibime geldi korkma kilodan bu kadar ben hamileliğimde 50 kg den 62 ye çıktım sor bakalım şimdi kalmış mı o kilolar
ama zaten son aylarda alınıyormuş kilo ben böyle giderse 25 kilo alırım 12 kilo alsam öpüp başıma koyarım. ben daha başında sizin aldığınızın yarısının almışım zaten

merhaba arkadasım bebeğinı saglıkla kucagına alırsın ınsallah..
her bünyede farklı oluyo bu kılo alma işi..sen gıdanı degiştirmesen birden bıre alabılıyosun,zaten bu bebegın aldıgı kılo oluyo
özellıkle 34-35 haftalarda daha fazla alabılrsın haftada 1 kg falan gıbı..böyle birden bire
yine rahatsız olma bebek son ay cok alıyor..
şöyle düşün bebegın dogduktan sonra ortalama 1-2 hafta içinde atıyorum 15 kg almışsan en az 10 kg yu vermıs olursun:)

Ben ilk 3 ay yaklaşık 6 kilo verdim bulantılardan dolayı.
Şuan +2 bile yok denebilir. Çünkü tatlı ve karbonhidrat yediğimde kusuyorum.
Ama 10 kiloda alsam üzülmezdim ki ilk hamileliğimde resmen yuvarlanacak boyuttaydım.
Hamilelik insanın vücudunu değiştiriyor ama geçici bir süreç.
Kafaya takmaya üzülmeye hiç gerek yok.
Yap bir ekmek arası ye anacım benim yerime de
:KK53::KK53:
benim de bulantım vardı karbonhidrat geçiriyordu sadece çok şaşırdım demek herkesin bünyesi farklı. tatlı yiyemiyorum. evet vücudumun değişmesine alışamadım bir türlü kabullenemiyorum

Back
X