bu beden toprak mi olucak ?

Ruhani olarak evet ama o morg aşaması da çok acımasız canım. Bi sürü insan birikiyordu birden 5 dakika gösteriyordum son kez görmek isteyene 10 dakika sonra kefeni kapatıp o buz gibi dolaplara sürüp k ışığı kapiyi kapatıp çıkıyordum. Kimsesizlik orda başlıyor.
cok etkilendim yaa canim gece nasil uyuyorsun su yazdiklarindan bile uyku tutmadi sen bide yasiyorsun o anlari cok zor isn var

1 dk sonrada ölebilirsin bunu düşünerek yaşanırmı daha 26 yaşında genceciksin 35 yaşındayım hiç telaşım yok bitek kk daki upuuzun konuları okuyacak vaktim yok :KK45: geri kalan zamanımı genelde evde kedim ve eşimle geçiriyorum mutluyum :KK51:
Destek alman şart
kedinle mutluluklar oyleyse

Ben hastanede özel güvenlik idim morga özel güvenlikler götürür cenazeleri. Oraya iki küçücük bebeği ve 19 yaşında genç bir kızı götürüp o buz gibi dolaplara koyduğum gün ölüm korkum kalmadı. Ama hep Annemden, kardeşlerimden, Kocamdan sonra ölmekten korkarım ve beni onlardan önce alması için Rabbime dua ederim.
o bebeklerden coknetkilendim :(((

annesi olenler ne alaka ya yazmak icin yaziyorsun heryere bibiella
simdi diyet falan sacma sapan yerlere cekmeye calisiyorsun da hic yeniden aciklama yapamam sana...su konuyu actigimki ruh halimde sende olsaydin anlardin
Biyere çektiğim yok senin laflarına karşılık diyorum madem ölüp gidicez neden diyet yapıyorsun :KK51:
Konu açıyorsun istediğim yere yazarım senin konun değilmiydi annesi ölenler neler hissetti gibi saçma sapan bir konu vardı :KK14:

kedinle mutluluklar oyleyse
Şükür yaşlı ama mutluyum dr luk durumun anlasan iyi olur ;)

• Beğen
Reactions: KV_
Evet bu beden bi gün toprak olacak. Ama siz bu hayatta ne kadar fazla şey yaparsanız yapın , yapmadığınız şeyler mutlaka olacak ve siz sürekli bunlar için ahlanıp vahlanacak mısınız? Doğru diyorsunuz bu hayat bitecek. Bitmeyecek olan hayat dururken , bu dünyada yapamadiklarimiz için üzülüp durmanın anlamı ne?

• Beğen
Kül de olabilir?
Korkunun ecele faydası yok. Ölümden korkmak yerine her anı güzel yaşamaya, ölümlü dünya için fazla can sıkmamaya çalışmak daha güzel.

Ayrıca ben de biara yakınlarım ölecek diye çok korkardım hala korkarım ama eskisi gibi yıpratacak kadar değil. Düşündüm ki bazen bazı şeylerin önüne geçemezsin yapabileceğim tek şey güzel anılar biriktirip çok sevmek.
Sen de kendini sev, çarşı pazar değil ama kendini mutlu et, dünyaya güzel şeyler bırak, aileni sev..

Son düzenleme:
  • Beğen
Ruh sağlığın iyi değil.
Çocuk yetiştiriyorsun destek almak zorundasın.

Eşin bir gün sıkılacak ben okurken bunaldım.
Çocuğun da mutsuz olacak bu gidişle.

canım
ne yaparsan yap, ne yaşarsan yaşa öleceksin. belki bugün belki 50 sene sonra.
bugün değil de 50 sene sonra ölecekmiş gibi yaşa. yavaş ve sakince.
sen de biliyorsun ki bu hayat huzurla geçerse güzel oluyor.
hem eşini hem çocuğunu hem kendini huzursuz etme.
Allah gecinden versin, öldüğünde az veya çok şey yaşamış olman neyi değiştirecek?
eğer inançlı biriysen ona göre hedeflerini belirle ve yaşa.
ben de çok korkuyorum hem de 15 yaşımdan beri. bir dönem hayatı kendime zehir ettim.

baktım ki ben kafaya taksam da zaman durmuyor, ölen ölene.
gücümün yetmeyeceği şeyleri takmamaya çalışıyorum.
sen de öyle yapmaya çalış.

Benim bir tek dedem öldü, 80 yaşında. Onu özlüyorum ama benden başka hatırlayan yok. Ben de ölünce onu hatırlayan bir kişi bile kalmayacak.

Neyse, senin sorunun: sen "beden" olayına takılmışsın. Biraz ruhani ol..

Ben hastanede özel güvenlik idim morga özel güvenlikler götürür cenazeleri. Oraya iki küçücük bebeği ve 19 yaşında genç bir kızı götürüp o buz gibi dolaplara koyduğum gün ölüm korkum kalmadı. Ama hep Annemden, kardeşlerimden, Kocamdan sonra ölmekten korkarım ve beni onlardan önce alması için Rabbime dua ederim.
Siz gebesiniz.. çok yanlış düşünüyosunuz.. evladınız sağsalim doğsun hele bi kucağınıza alın.. sonra dua ediceksiniz Rabbim bana evlat acısı gösterme diye.. o evlada babası bile olsa annesi kadar kimse iyi bakamaz.. evet çok sevdiklerimizin acısı çok canımızı yakıyo ama böyle dua etmeyin bence

Bu durumu çok abartmamak koşuluyla bu güzel bir şey hayattan zevk alarak yaşamak,bende genç ölüm gördüğümde hep böyle hissediyorum ve hayatıma yansıdı mesela yeni bir şey aldım ama giymeye kıyamıyorsam artık onu kullanıyorum,halen bir miktar para biriktirmeye çalışıyorum ama harcıyorum da çünkü her an ölebilirsin,annenle babamla konuşmadığım gün yok onların sesini duymadığım gün son günümüz olabilir bilemeyiz,sorunlarımı kafamda büyütmüyorum vaktimiz kısıtlı o vaktide insanların aptallıklarını bana yaşattıklarını düşünerek geçiremem,ertelemiyorum artık hiçbirşeyi bu durum bir avantaj aslında ama çok abartma o zaman zarar verir sana.

Bn byle dşünsem gezmek yerne oturur evde dua edrdim korkum başlrdı çnkü

Eşim de geçen sene aynı cümleleri kuruyordu. Panik atak teşhisi koydular. Psikologa gidebilirsin. Zira böyle yaşanmaz hayatı daha da zorlaştırıyorsun

inançlı biri misiniz?
eğer öyleyse açın Kuran okuyun. ya da dua edin ve kabullenin. yaşam varsa ölüm de var. bu da hayatın bi parçası.
kendi kendinize düşünüp piskolojinizi bozmaya gerek yok. ve ağzınıza alıştırdığınız o laflardan vazgeçin.

sigortan varsa tedavi pahalı olmaz, ölüm konusundaysa, kendini çok önemsememeye çalış, düşünsene binlerce galakside toz bile değilsin... ölüm konusunda kendi ölümününde bi anlamı yok aslında, insanın sevdiklerinin ölmesi daha korkutucu değil mi

sadece sen değil tüm canlılar vakti zamanı gelince ölecek.. hiç ölmeyecek gibi çalış yarın ölecek gibi ibadet et derler..sende öyle yapabilirsin..

son bikac aydir gencligimi doya doya yasamak arzusu varr icimde.26 yasindayim..18 lik hallerimi daha dun gibi hatirlarken suanda 26 olduguma inanamiyorum nereye gidiyorum ben diyorum bu beden yillar gectikce degisiyor bi 10 sene sonra bu beden bambaska olucak belkide toprak olucK diyorum ve hayati hizli hizli yasamak istiyorum..ya 1 senem kaldiysa deyip o an aklimdan gecen mumkun olan seyi kalkik yapiyorum cocugumi alip taa nerelere gidiyorum...agzimda hep vakit az omur bitiyor zaman doluyor hadi cabuk laflari var...esim biyere gitmemi istemediginde istemsizce aglama krizlerine giriyorum isyan ediuorum sen nediyorsun zaman doluyor ölücez zaten ben senin keyfin icin gitmeyim evde ölu mu mu bekleyim diyorum o da saolsun gonderiyor bu tabiki de bahane degil asla cunku eskiden tamam der gitmszdim hic rasiz olmazdim ama simdi hep bi acelem var ...ellerime vucuduma yuzume dokunuyorum bu sicak beden birgun buz gibi cenaze mi olucak diyorum ..kendimi ölü gibi hissediyorum...şuan icimde firtinalar kopuyor 10 isi birden yapasim var dunyayi gezesim var...evde durdukca vakit kaybettigimi dusunuyorum...esim bazen isten geliyo napiyosun canim dediginde napim bu salonda ölümu bekliyorum bak birgunumuz daha gecti diyorum...eskiden evde durmaya bayilan ben simdi sabah kizimla kalkiuoruz kahvaltiyi yapiyoruz mutfagi yatagimi topluyorum dogruuuu carsiya..evlere sigamiyorum ...ben napicam.bu duyguyla.nasil baş edicem..psikolog demeyin ilac kullananamm sadece konusarak seanslarada gidemem hic maddi durum yok ..nasil yenmeliyim bu ölum duygusunu...
Kitap okuyun. Zamanı ancak bu şekilde yavaşlatabilirsiniz ve anlamlandırabilirsiniz. En azından dişe dokunur faydalı bir iş yapmış olursunuz. Çarşıda boş boş dolaşmak zamanı dolu geçiriyormuş hissi veriyor sanki ama değil. Zamanı boşa geçirmeyeyim diye Çarşıda orda burda elle tutulur bişey yapmadığınız için zamanı boşa geçirme hissiniz tatmin olmuyor bakınız.

Toprak olmasın organ bağışı yapın
Başka bir cana umut olursunuz

Bu kadar dilinde olursa eşin bir süre sonra yeter artık diyecektir haklı olarak

Hepimiz öleceğiz 24 saat bunu düşünüp koşarak yaşamanın alemi yok

Ne guzel demissin. Bi hikaye anlatmak istiyorum. Belki biliyorsunuzdur.

Cok cok zengin bi adam " ben yakinda ölucem" diyip kac milyar dolarlik spor arabasini gommeye karar verir.
Herkes " aptalmisin sen? Sat hayir kurumuna bagisla, gommekte ne? Curuyup gidicek topragin altinda kac milyonluk araba?" Derler.

Adam hayir ben gomucem der.
Cenazeye benzer bi toren hazirlar.
Vinc gelir arabayi kaldirip esilmis cukura dogru indirir yavas yavas gommek icin. Herkes hala " ah vah gitti kac liralik araba" derler.
En sonunda arabanin sahibi " durun Gommeyin" der.

Ve baslar konusmaya " siz benim kac milyon dolarlik arabamin toprak altinda curuyecegine uzuldunuz, yazik dediniz ziyan dediniz, ama peki paha bicilemez organlarimizi gomerken yzik ziyan degilmidir? Baskalarinin isine yaraya bilicek araba, veyahut baskalarinin isine yaraya bilicek organlarim, aynisi degilmidir? Oysaki siz organlarinizi cokta kolay gomuyosunuz" der.

Bu yazida burda dursun.En Büyük KKEn Büyük KK

Not: lutfen organ bagiscisi olalim. Baskalarina umit olalim. En basidinden bilen bilir gazi sevdgim baslik adi altindaki gazi askerimize bi minnet borcumuz yokmudur? Bizim icin canli kanli ayaklarini kaybeden o serefli askerlerimizden birine, yada her kime lazimsa. Cansiz bedenimdeki artik hissetmedigim organlarim umit olucaksa ne mutlu.

Back
X