bu ben değilim

• Konu Sahibi Konu Sahibi 4344
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

4344

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2012
198
1
26
Tekirdağ
merhaba kızlar.kısaca konuyu anlatayım.biz 3-4 ay önce evlendik.düğün takılarımızın üstüne biraz kredi çekip kendi evimizi alacaktık.eşimin ailesinin farklı engellemeleri ve önerileri ile onlar başka bi eve geçip evlerini bize verdiler.ama daaha düğün gecemde sadece kendi ailemin taktıklarının dışındakileri aldılar.bozdurup yeni geçtikleri evin borcunu kapatabilmek için.ama bize verdikleri ev hala onların.o da problem değil ama şimdi herkesin bu kız da ne safmış dediklerini duyuyorum.ama bu ben değilim.sadece eşimle gerek nişanlıyken gerekse daha önceki dönemde yaşadıklarımızdan sonra takılardan daha kıymetli şeyler olduğunu gördüm o yüzden de pek umursamadım.ama şimdi hem aptal yerine konulmaktan hem de her an bu evden çıkarılma ihtimaliyle beklemekten sıkıldım.bi fikriniz var mı?

eşinle konuştunmu o ne diyo bu duruma.. ne zaman vermek şartıyla aldılar takıları? o kadar az anlatmışsınki bu şekildeyorum yapmak çok güç..

bak şimdi şöyle anlatayım.biz evlenmeden önce eşimle takılarımızın üstüne biraz kredi çekip kendi evimizi alacaktık.yok borca girmeyin yok siz küçük ev alırsınız falan deyip vazgeçirdiler.sonra biz 1 yıl kadar kiraya çıkacağız size bu evi bırakacağız dediler.ama düğne az bi zaman kala kiraya çıkmaktan vazgeçip kendilerine bi ev almaya karar verdiler.tamam dedik o da okey.yeni evlerinin parasının birazını başka bi şekilde topladılar.üstüne de düğünde sadece davetlilerin taktıklarını alacaklardı.o da borçlarına biraz destek diye.ama bu evi kesinlikle bizimdi.düğün gecesi biz balayına gideceğimiz için ben alyansım dışında herşeyi kv teslim ettim sonra konuşuruz dedim.sabah da eğer açık çoksa geri yapmak şartıyla veririz dedik ama zaman konuşmadık.bize verdikleri ev kv üstüneydi.o da bikaç ay önce vefat etti.ama bize verdiklerini söyledikleri bu evi kp kendi üstüne geçirecekmiş..... ve bugünlerde bişey öğrendim ki daha düğünün ertesi sabah benim verip vermeyeceğimi bilmeden gidip bozdurmuşlar kendilerinin bana taktığı bileziklere altınlara kadar.sinirden tam yazmadım ama inşallah açık olmuştur.

dunya malı için lütfen huzurnuzu bozmayın..veren siz oldunuz rabbim daha çok verecektir..aptal saf siz değilsiniz..merhametlisiniz..lütfen ama lütfen canınızı sıkmayın...başka bi kapı açılıp çok daha güzel evler alacaksınız belkide..boşverin.

kayınvaliden yeni vefat etmiş zaten eşinin ve ailesinin acısı daha taze bu konuları hiç açma bence.kadın hemen bozdurmuş ama bak görüyorsun ölümlü dünya ne ona ne sana ne bi başkasına kalmayacak dünya malı sonuçta.boşverr başını sokacak bi evin var yeni evlisin bu güzel zamanların tadını çıkart canım..

ev kayinvalidenizinse ve vefat ettiyse zaten o evin bir kisim hissesi esinize miras yoluyla kalmis oluyor. kayinpederiniz evi kendi uzerine geciremez, o ev artik kayinpederiniz, esiniz ve varsa kardeslerine ait. eger satis yapilacaksa hepsiin imzasina ya da vekaletine gerek var.

ben zaten bu konuyu hiç açmadım acısı var diye.ama adam acısını unutup bu evi,eşinin kendi ailesinden kalan mirasını bile kimseye sormadan çocuklarından aldığı vekaletle satıyor başka şeyler alıyor falan.bi sürü planları var.bu evi satacağını söylüyor zaten.ama planlarının içinde gelinimin altınlarını vereyim diye bi plan yok.benim kızdığım da bu zaten.ben acısına saygı duyup boşver dedim unuttum ama o hergün başka bir kararla gelince ne yapacağımı bilemiyorum.

bu miras işleri nasıl yürüyo falan hiç bilmiyorum.ama adam zaten çocuklarının vekaletini aldı.yani düşün herkese zaten söylemişler evi onlara verdiğimiz için altınlaarını aldık diye.şimdi bi ev daha var borcunu beraber ödediğimiz.zaten o da göçüp gittiğinde 2 evden birisi eşime kalacak.bu durumda beni kandırmış olmuyorlar mı?

ay ınanmıyorum ya nasıl sana danışmadan bozdurabılır. benım aklım almıyor bana yapılsa dunya malı dıye duşunmem ortalığı ayağa kaldırırdım. onlar sızın daha doğrusu senın hakkındı. yasada boyle der takılar kadınındır.çok yazık olmuş. sessız bulmuşlar arkadşım senı

şaka gibi yaaa
madem evı satıo o sattıgı parayla altınlarını alsın bı zahmet.
dunya malı dunyada kalıo tamam da sadece senın degıl oğlununda paralarını yemıs oluo beyefendi.
kocanla konus uygun bı vakıtte, böyle böyle seyler duydum, bunlar bunlar da var babanın kafasında, enayı yerınde konmak ıstemıorum boyle olmaz de. ya versın paranızı yada evı ustunuze yapsın.
sendekı de saflık ne verırsın altınlarını yahu.
kuzu kuzu her dedıklerını yapıosunuz eslerınızın ailesının sonra pişman oluosunuz.
onlar sana hedıye gelmiş. hey allahım yaaa

ben daha sabahında bozdurduklarını bikaç gün önce öğrendim.o zaman ben de bilmiyordum yani.

bende öyle düşünmek istiyorum ama bi düşün ben daha düğün gecemde kv avcuna emaneten koydum ama onlar daha bizim verip vermeyeceğimizi bile sormadan gidip bozduruyorlar (bunu ben de daha yeni öğrendim.kv telefonda bi ahbabına söylemiş) sonra bize aldıkları ve herkese parasını peşin peşin ödedikleri bize hiç borç bırakmadıklarını söyledikleri eşyaların taksitini biz ödüyoruz yeni aldıkları evin kredisine yardım ediyoruz.ama bunlar yetmiyo adam türlü türlü planlar içinde.

hayır kp de ölünceye kadar vermeyecekmiş.ev kv üstüneydi şimdi kendi üstüne alacakmış.ilerleyen zamanda da satabilir her an.

İlginç eşinde hiç bişey demiyo mu ?
Yani ben öz babama bu koşulla takılarımı vermem
Babamın ya da annemin üstüne olan bir ev, Allah korusun onlara bir şey olursa tüm kardeşler hak iddia edebilir çünkü..

söyledim ya biz zaten bütün altınları bozdurup kendi evimizi alacaktık.''burda evler çok pahalı düzgün bi ev almak için çok borca girmeniz lazım biz evi size veririz dediler.siz sadece takıları verin''dediler. (kendilerinin taktıkları hariç.yani onlar dışındakileri verecektik).sadece yeni evlerinin borcunun bi kısmını ödemiş olacaktık ekstra bi kredi çekmeyecektik.eşim de bu evde büyüdüğünü ve çok sevdiğini söyleyince güvendik tamam dedik işte.ama hataymış maalesef

o güveniyor babasına.hemen hemen hergün bu evi bizden alıp evden kovacağını bu planlarını anlatıyorum.ama o babasının o anki düşünceleriyle söylediğini her söylediğine takılmamam gerektiğini söylüyor.bu söylediklerini yaparsa yani bizi evden atarsa benim takılarımı yıllarca çalışıp bütün maaşını onlara verdiği zamanlardan bile hesaplayıp bize bu parayı ver hemen çıkalım diyecekmiş ama hala güvenmesi tuhaf geliyo.

tamam iyi hoş, kocanda kendınce konusyor da. adam evi sattıktan sonra ver paramı dese ne yazar. adam vermez bence.
sizin evde sımdı hem babanın hem kardeslerın hakkı var. nolcak? kayınpederın de olse, kardesı yada kardeslerı de hakkını ısteyecek.
ahhh ahhh hep dıorum boyle kayınpeder kaynana bana catıcak var yaaaa........
benımkıde boyle sacma sapan bı tipti. mum oldu mummmmm...

yaptıkları hoş değil elbet size sormadan, fakat ortalama bir hesap yaparsak eğer sadece kendi tarafının taktıklarını aldı bozdurdu diyorsun eğer ki orta düzeyde ailelerseniz o bozdurulan altınlarla bi ev düzülmez , eğerki ileride olurda kp 'in oturduğunuz evi satmaya karar verirse ve sizde ikna edemezseniz eşyaların yarı parasını siz ödediğinize ve oturduğunuz kadar kira vermeden oturduğunuza sayarsınız... yapıcak bişi yoksa gönlü ferahlatmaktan başka bir çare gelmiyor elden

Altınlarınızın degerı ne kadarkı yanı evet yapılN hos degıl am altınlar pek fazla para tutmaz yanı 10 bın fılan olsa bır yıllık kıra paranız Ustunede kredı cekcez dıyodunuz. Bugun nerden baksanız bı ev 100 bınden baslıo kurtarmıyor sızı

Sız en ıyı esının babasını alın soyleyın annem bıze bu sekılde soylemedı altınlarımı bozdurdunuzu soyle ew ıcın kredı cektırmekten madem sızı vazgecrıyolar o zaman sende altınlarını ıste hem ew ıcın sız yardım edıyosunuz kı babasının maası yokmu odesın
Yarın bı gun cocunuz olcak onun ıcın para bırıktırmenız gerekıyor dunya halı her sey bızım ıcın

Walla madem satıcakmıs ewı altınlarını ıste onlar senın hedıyen hıc utanma bu zamanda mıllet 5tl ıcın bırbırını vuruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…