bu bence haksızlık..

riva23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2011
169
2
46
İzmir
kızlar uzun süredir birlikte olduğum birisi var aileler biliyor başka şehirlerde yaşıyoruz.o istanbulda yaşamayı kabul etmedi ben evlendğimizde onun olduğu şehire gidicem.annem gitmemi istemiyor ama seviyoruz diye gitme diyemem diyor.düğün olacak yerleri araştırdım ve ona istanbul için düğün mekanlarına baktım dedim düğün istanbulda falan olmuycak dedi.ama ben senn olduğun yerde yaşamayı kabul ediyorum düğün bari istanbulda olsun dedim kesinlkle olmaz dedi ve ben bunu hazmedemiyorum herşeyin onun istedği gibi olsun istemiyorum gerçekten çok sinirliyimm

merhaba riva,

düşününce düğün dediğin erkek tarafınındır ve bazı insanlar bu konuda çok hassastır. SEvgilin hangi şehirde bilmiyoruz ama eğer iki şehirde düğün yapmayacaksanız düğün çok çok büyük ihtimalle erkek evinde yani sevgilinin şehrinde olur. Sen ne yapabilrsin? Nişanını ve kınanı düğün gibi yaparsın İStanbuldaki akraba ve dostların diğer şehre gidemezse bunları görmüş olur.. Benim fikrim tabii :)

Evet.. Neden herşeye o karar veriyor. Ve sizin söz hakkınız yok.
Üstelik reddetme gerekçesi de yok.
Olmaz..
Neden??
İşte öyle...
Olur mu canım. Siz en iyisi bir daha gözden geçirin, sorğulayın kararlarınızı..

merhaba riva,

düşününce düğün dediğin erkek tarafınındır ve bazı insanlar bu konuda çok hassastır. SEvgilin hangi şehirde bilmiyoruz ama eğer iki şehirde düğün yapmayacaksanız düğün çok çok büyük ihtimalle erkek evinde yani sevgilinin şehrinde olur. Sen ne yapabilrsin? Nişanını ve kınanı düğün gibi yaparsın İStanbuldaki akraba ve dostların diğer şehre gidemezse bunları görmüş olur.. Benim fikrim tabii :)

merhaba, bn onun içb burada ki imkanlarımı herşeyimi bırakp gitmeyi kabul ettim yaşadğmz yerler birbirne bir kaç saat uzaklığında istese gelebilirler ama yapmıyolar işte..

canım, benim bildiğim kadarıylada farklı şehirlerde yaşayıpta evlenecek olanların düğünü erkeğin yaşadığı şehirde, kına ve nişanında kızın yaşadığı şehirde yapıldığı şekilde. sende kına ve nişanı istanbulda yapmalarını isteyebilirsin. sonuçta seninde eşin dostun akraban ve bir ailen var.

Evet.. Neden herşeye o karar veriyor. Ve sizin söz hakkınız yok.
Üstelik reddetme gerekçesi de yok.
Olmaz..
Neden??
İşte öyle...
Olur mu canım. Siz en iyisi bir daha gözden geçirin, sorğulayın kararlarınızı..

sorgulamaya başladım zaten ne kadar seversem seveyim ben kimsenin emri kararları doğrultusunda gezemm onun oldğu yerde yaşamayı kabul ettim snra eşyaları da burdan alırız demeye başladı i istanbulda daha çok model seçeneği varken herşey kendi istedği gbi olsun istiyor.

canım, benim bildiğim kadarıylada farklı şehirlerde yaşayıpta evlenecek olanların düğünü erkeğin yaşadığı şehirde, kına ve nişanında kızın yaşadığı şehirde yapıldığı şekilde. sende kına ve nişanı istanbulda yapmalarını isteyebilirsin. sonuçta seninde eşin dostun akraban ve bir ailen var.

benim etrafımda hep kız hangi şehirdeyse onun oldğu yerde yapılıyor düğün belki de bu yüzden bu kadar tepki gösteriyorum cnm:D

Benim kuzenimin şöyle olmuştu ( çınarefeninannesi) Burda önce gelinlikle çıktı düğün gibi oynandı edildi. En son bindallısını giydi kınası yakıldı. Bu şekilde gayet iyi oluyor. Hem gelinlikle çıkıyosun hem kına gecen oluyor

merhaba, bn onun içb burada ki imkanlarımı herşeyimi bırakp gitmeyi kabul ettim yaşadğmz yerler birbirne bir kaç saat uzaklığında istese gelebilirler ama yapmıyolar işte..

Düğün masrafını erkek tarafı tümüyle üstlenecekse onların istediği yerde olur, yok ortak üstlenilecekse ortak bir karar alınmalıdır. Eğer ilk seçenek geçerli ise siz de nikahınızı İstanbul'da kıydırırsınız. Nikahsız gelmem dersiniz :)

Siz İstanbul'da çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız ve nişanlınızın çalışıyorsa İstanbul'a gelmemek istememesi de çok normal.

şimdiden hep onun ıstedığı olursa ileride de bu aynen böyle devam eder çıkmaza gırersınız bence herşeye evet demeyın.

benim düğünümde iki ayrı şehirde oldu. kendi memleketimde baştan gelinlik giydim geceniz sonunda bindallı giyip kına gecesi yaptık. zaten gecenin sonuna doğru yakın akraba ve arkadaşlar kalıyor. çok güzel oldu. bir gün ara verdik ertesi gece de onun memleketinde yaptık düğünü.bence sende öyle yapabilirsin

benim düğünümde iki ayrı şehirde oldu. kendi memleketimde baştan gelinlik giydim geceniz sonunda bindallı giyip kına gecesi yaptık. zaten gecenin sonuna doğru yakın akraba ve arkadaşlar kalıyor. çok güzel oldu. bir gün ara verdik ertesi gece de onun memleketinde yaptık düğünü.bence sende öyle yapabilirsin

Ben de iki düğün yaptım, nikahımı kendi memleketimde kıydırdım.

Hemen sinirlenmeden once damat adayini karsina al konus telefonda olmaz boyle seyler... konusun neden kendi yasadigi yerde yapmak istiyormus? belki konusma sonrasi sanada mantikli gelecektir, yok sirf o manasizca istiyor ise her seyi tekrar gozden gecir derim, ileride ben istedim oyle olacak tavri surecekse zorluk cekersin.

Evlenirken kadinin istekleri kirilmaz icinde hic bir sey kalmasin diye, daha ilk adimda boyle yaparsa her sey icinde kalir.

Ama konus isteklerini anlat onuda dinle, kimin ailesi daha kalabaliksa o sehirde olursa daha rahat olur.
Dugun arifesi en sikintili en bunaltici zamanlardir sinirler gergin stres hat saffada :) anlayisli olmaya gayret edin ;)

benım bır arkadasım da evlendı hem kızın hemde erkeğin memleketinde düğün yaptılar iki kere...gelin bu durumlarda üzülmemeli bu erkekler nasıl böyle olabılıyorlar anlamıyorum.ilk başta canım bıtanem ben sana kıyamam senı uzemem derler evlılık gelınce de benım dedığım olsunnasıl olsa anladı ya sızın onla evleneceğinizi istediği gibi at koşturmaya çalışıyor:20: bence baştan ıstedıklerınızı söyleyın hem onun asıl karakterını de görmüş olursunuz seven insan üzmez

benim kuzenimde şöyle olmuştu eşide istanbulda yaşamasına rağmen erkek tarafı ankarada oturuyor diye düğünü ankarada yaptılar ama nikah istanbulda oldu kına da düğün gibi olmuştu zaten..
şöyle olmuştu sıralama da önce kına bi gün boşluk istanbulda nikah ve ordan direk ankara gece ankarada olmuştuk sabahta düğün olmuştu -ki düğün öle ahım şahım da değildi yani sırf erkek tarafının ailesinin gönlü olsun diyeydi resmen bi görevi yerine getirmişiz gibi oldu ama maksat gönüller kırılmasın..
ama senin konunda erkek arkadaşının tarzı hiç hoşuma gitmedi tamam kesinlikle olmaz diyebilir ama bak hayatım böyle böyle gelenekler var o yüzden şöyle yapalım demeliydi.. hiç bi çözüm bulmamakla beraber varolan bir sorunun üstüne sorun çıkartmak ne kadar doğru.. ben olsam hemen ileriyi hayal ederdim bir sorun olsa o kendi istediği olsun isticek üstelikte seni zor durumlarda bırakacak gibi geldi bana..
bence alın karşınıza açık açık konuşun ben o kadar şeyi göze alıyorum sende biraz çaba göster en azından benimle güzel bir biçimde konuş diye..
bu kadar :16:

erkek arkadaşınız memleketinde yapmak istiyorsa, ailenle konuş arkadaşların da dediği gibi siz de kendi oturduğunuz yerde yapın bir gece (hem düğün hem kına gecesi) ne siz onların yaptığı düğüne karışın nede onlar sizin ailenizin yaptığı düğüne karışsınlar. benim de ablamında aynen bu şekilde oldu. 1 gece biz yaptık 1 gece erkek tarafı.

Benim kuzenim de şehirdışına gelin gitti.
Söz,nişan,kına burada yapıldı düğün de erkek tarafının olduğu yerde.:44:

cnm dugun zaten erkek tarafının oldugu yerde olur .nısan da kız tarafının oldugu yer de .
sız de buyuk bır nısan torenı hazırlarsınız esıtlenmıs olursunuz

Düüğün erkek tarafınındır , erkek evinin olduğu şehirde olur.
Biz ordudan kız aldık kınada gelinliğini giydi , hatta tutulan yeri kendileri karşıladı.Düğün gibi yaptı orada. Ama kuruyemiş kına tabiki erkek tarafındandı.
Bence isyan etmen doğru değil.

Back
X