Bu benim hayatıma müdahale mi yoksa onun dediği gibi mi olmalı?

Evet biz geç saate kalmıyoruz
E ozaman kendiside geç saatlere kalmıyorsa sizsiz veya sizli çıktığında hayat tarzı buysa sizden de bunu isteyecekse ona göre ciddiyete geçmeyi yada geçmemeyi düşünün. İleride kısıtlanıyorum diye müdahale ediyor diye düşünmeyin bu durumu kabul ederseniz. Süze göre değilsede hiç uzatmayın çünkü evet müdahale ediyor.

Soru sorarken kullandığımız kelimeler bazen karşımızdaki insanda bir algı oluşturabiliyor. Yazanlar da olmuş aslında. Bir şeye problem olur mu diye sorduğumuzda en başta biz onun problem olacak bir sey olduğunu, hatta hatalı olduğunu kabul ediyoruz. Elbette ki fikrini öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Direkt bu konuda ne düşünüyorsun, düşüncen ne olurdu? diye sormak karşımızdaki kisiye bir algı oluşturmadığımız icin saglikli olabilir.

Diger yandan kadın erkek diye ayırmadan benim genelde bu konulardaki düşüncem şu oluyor. Bir kişi herhangi bir konuda rahatsızlık duyuyorsa ve size karışıyorsa sizin de ona karışma hakkınızı kazandırmış oluyor. Eğer kendisi arkadaşlarıyla görüşüyorsa, evlendikten sonra da gorusmeye devam edecek ve belirli günlerde eve geç gelecekse siz de bundan rahatsızlık duyabilirsiniz.

Bir kişi evli olsun olmasın bence de ayda birkaç gunu ailesine, arkadaşlarına, kendisine ayırmalı. Hayatında sadece sevgilisi, eşi olmamalı. Iş çıkışı arkadaşınızla cay kahve içmenize neden medeni durumunuz engel olsun ki. Sizin evde küçük bir çocuğunuz yok. Yetişkin bir bireyle evlisiniz. Sizin eve gelme saatiniz birkaç saat ileriye atıldığında evde olan eşiniz tek başına vakit geçirmeyi, gerektiğinde yemeğini yapip yemeyi başarabilmeli. Tum bunlara ek olarak insanlar bence bazen birbirlerini özlemeli. Hep onunla olduğunuzda sizi ozlemesi icin zaman da vermemis oluyorsunuz ona.

Bu soruyu sorarak bunun problem gibi algılanmasını meşru hale getirmişsiniz.
Şu an o da sizin kendisi ile aynı fikirde olduğunuzu ama gene de bile isteye ilişkinize zarar verdiğinizi düşünüp kendini daima haklı görecektir.

Bunu sorup kafasına bir şüphe koymuş oldun, (izin almana gerek yok ama ) bunu sorduktan sonra böyle bir şeye izin vermeyeceğini de bilmek gerek ya , şimdiyle ilerinin arasındaki fark ne yani izin vermeyen , bunu hoş bulmayan şimdide vermezdi hoş karşılamazdı sorup kendini kısıtlamasına el açmış oldun

Soru sorarken kullandığımız kelimeler bazen karşımızdaki insanda bir algı oluşturabiliyor. Yazanlar da olmuş aslında. Bir şeye problem olur mu diye sorduğumuzda en başta biz onun problem olacak bir sey olduğunu, hatta hatalı olduğunu kabul ediyoruz. Elbette ki fikrini öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Direkt bu konuda ne düşünüyorsun, düşüncen ne olurdu? diye sormak karşımızdaki kisiye bir algı oluşturmadığımız icin saglikli olabilir.

Diger yandan kadın erkek diye ayırmadan benim genelde bu konulardaki düşüncem şu oluyor. Bir kişi herhangi bir konuda rahatsızlık duyuyorsa ve size karışıyorsa sizin de ona karışma hakkınızı kazandırmış oluyor. Eğer kendisi arkadaşlarıyla görüşüyorsa, evlendikten sonra da gorusmeye devam edecek ve belirli günlerde eve geç gelecekse siz de bundan rahatsızlık duyabilirsiniz.

Bir kişi evli olsun olmasın bence de ayda birkaç gunu ailesine, arkadaşlarına, kendisine ayırmalı. Hayatında sadece sevgilisi, eşi olmamalı. Iş çıkışı arkadaşınızla cay kahve içmenize neden medeni durumunuz engel olsun ki. Sizin evde küçük bir çocuğunuz yok. Yetişkin bir bireyle evlisiniz. Sizin eve gelme saatiniz birkaç saat ileriye atıldığında evde olan eşiniz tek başına vakit geçirmeyi, gerektiğinde yemeğini yapip yemeyi başarabilmeli. Tum bunlara ek olarak insanlar bence bazen birbirlerini özlemeli. Hep onunla olduğunuzda sizi ozlemesi icin zaman da vermemis oluyorsunuz ona.
Çok doğru insan arkadaşlarını atacak değil herkesin yeri başka sonuçta arkadaş ile konusulcak konu başka onlar neler yapıyor bilmek başka eş aile başka ancak çevremde görüyorum evleniyor bekarlar ile görüşmüyor veya çok nadir görüşüyor

8 aylık bir ilişkimiz var.
İş çıkışı kız arkadaşım ile buluştum yemek çay kahve derken eve gelişim 10 buçuk 11 civarı oldu. İlerde bu saatte eve dönsem ona problem olup olmayacağını sordum. O da şaka yapıyorsun herhalde dedi tabiki sorun kızarım bu duruma dedi. Kız arkadaşım en yakın 15 yıllık arkadaşım ayda 3 kez buluşuruz
Siz onu kıskanıyorsunuz değil mi ? O da sizi kıskansın, hayır akşam dışarı çıkamazsın, mini etek giyemezsin, seni dışarıda arkadaşlarınla görmeyeyim deyip masaya yumruğunu vurmasını istiyorsunuz o yüzden de bu saatte eve dönsem sorun olur mu diye soruyorsunuz sanırım, hayatınıza müdahale etmesini istiyorsanız böyle devam edin, o sorun olur mu bu sorun olur mu diye sorun.

Siz onu kıskanıyorsunuz değil mi ? O da sizi kıskansın, hayır akşam dışarı çıkamazsın, mini etek giyemezsin, seni dışarıda arkadaşlarınla görmeyeyim deyip masaya yumruğunu vurmasını istiyorsunuz o yüzden de bu saatte eve dönsem sorun olur mu diye soruyorsunuz sanırım, hayatınıza müdahale etmesini istiyorsanız böyle devam edin, o sorun olur mu bu sorun olur mu diye sorun.

Mune bu sefer kim olduğunu sen yazınca farkettim. Tam dediğin gibi. Onun kıskandığı kadar erkek arkadaşı da onu kıskansın istiyor kısıtlasın hayatı dar etsin. Sevgi bu sanıyor çünkü

Sizin bu konular,beni benden alıyor.Konularınızın ana teması hep kıskançlık üzerine,evet erkek arkadaşınız sizi çok kıskanıyor🙂.

Mune bu sefer kim olduğunu sen yazınca farkettim. Tam dediğin gibi. Onun kıskandığı kadar erkek arkadaşı da onu kıskansın istiyor kısıtlasın hayatı dar etsin. Sevgi bu sanıyor çünkü
İnsanın kendisine yaptığını 7 düvel bir araya gelse yapamaz, arkadaşımla iş çıkışı çay kahve içmişsem içmişimdir bunu gidip erkek arkadaşa sormam, şu saatte döndüm sorun olur mu diye zira soruyorsam hayatıma karışmana kapı açıyorum demektir, yarın da giydiği kıyafeti sorsun sence sorun olur mu diye, böyle böyle kendilerini bir cendere içine sokuyorlar, bekarken başlarına dert açıp sayfa sayfa konu içeriği giriyorlar, evlenince de eşimin kıskançlıklarından boğuluyorum konuları açıyorlar.

İş çıkışı kız arkadaşım ile buluştum yemek çay kahve derken eve gelişim 10 buçuk 11 civarı oldu. İlerde bu saatte eve dönsem ona problem olup olmayacağını sordum. O da şaka yapıyorsun herhalde dedi tabiki sorun kızarım bu duruma dedi. Kız arkadaşım en yakın 15 yıllık arkadaşım ayda 3 kez buluşuruz

Anlamıyorum kocanız sıfatında olmayan bir adama bu soru niye sorulur, normalde takılmayacağı bir şeye takılsın diye mi?
Evlilikte herkesin kendi alanları oluyor, eşinle dostunla görüşüyorsun kimsenin kimseyi hapsetme durumu yok, eşiniz velinizde olmuyor
Durumu normal görmeyen sizsiniz ki sorma ihtiyacı hissettiniz, anormalmiş gibi sorarsanız adamda anormal olduğunu düşünür.
Ayda üç kez buluşma konusuna net bir yorum yapılamaz aslında, burada haftada bir arkadaşlarıyla takılan kocalarını boşamaya kalkanları da okuduk, konulara gelen yorumlar olur mu öyle şey bekar gibi takılacaksa ne diye evlenmiş oldu yani çoğu insan normal görmüyor. Şahsi fikrim normaldir eşim benim haricimde gezebilir hatta şu an yıllık iznini kullanıyor üç gündür şehir dışında arkadaşlarıyla birlikte keza bende onsuz gezerim bizim için normal

Evet bu bir müdahale ve bu hakkı ona veren de sizsiniz. Niye böyle gereksiz bir soru sordunuz ki? Ne haddine karışmak. Evli olsanız bile sorulmaz. Kendi sorumluluklarınızın bilinci, aklınız fikriniz yok mu

Niye sorarsınız ki şimdi gidip arkadaşınızla görüşmeleri mi kısıtlıyacaksınız

Evet zaten kendisi tam da öyle biri olduğu için adam da kıskanç olsun kıskansın kısıtlasın istiyor, çünkü adam öyle olmazsa onun hiçbir davranışı normal görülmeyecek.

Eşeğin aklına niye karpuz kabuğu düşüyorsunuz adam sormamış etmemiş işte siz birine bir şeye karşıma hakkı verirseniz o da karışır

evlenmeden önce çok sosyal bri insandım ama evlendikten sonra artık eskisi gibi muhabbetler , gezmeler , günü birlik planlar olmadı. açıkcası çokda aramadım gece gezmelerini . sizin sorunuz bana tuhaf geldi. ben çıkmak isteseydim çıkardım ben istemedim eşim iatemediği için değil. sizin eşiniz bile değil neden bu tarz sorular soruyorsunuz ki. belki siz evlendiğinizde ışınlanlar bile çıkacak.

Beni kıskansın diye sordunuz bu soruyu demi? Bu soruyu sorarak yapmışsınız bir hata , almışsınız cevabınızı. Kendini geliştiren, özgüvenli kadınların böyle soru sorması üzücü. Ben olsam böyle diyen adamdan ayrılırım

Back
X