bu bir cahillik

vurmak başlı başına yanlış birşey ama birde akrabasınız siz,
kaynın,kayınvaliden nasıl zevk alıyor bundan anlamış değilim.
diğer torununun canı yanınca daha mı mutlu oluyorlar.gülerek çocuğa
yapma demek hele daha sinir bozucu.
anladığım siz çaresine bakıcaksınız.kızınızı onların yanında yanlız bırakmayın
ve vurmaya kalkarsa siz müdahale edin.

zaten kızımı tek orda kesin bırakmıyorum.o güveni kaynanamdan hiçbir zaman almadım.

eşine söylemekle çok iyi etmişsin....
eşin versin ağızlarının paylarını...

bırak öğretsinler.. ne ekerlerse onu biçerler.. yıllar sonraa ilk tekmeyi torunundan yiyecek kaynanan.. :34:

senin yerınde olsam tepkımı sonuna kadar ortaya koyardım, ne derlerse desınler..çocugumu ben dogurdum,ben yetıştırırım.. benim çizgimden çıkarmaya kimsenin ne hakkı var nede gücü yeter..

evladınıda al kendi evınde sakin ,huzurlu bır yaşam sürr.. bırak kaynanasa kaynanan..cahille baş etmek mümkün değil..

bak ne demiş FUZULİ "Mey biter saki kalır,her renk solar haki kalır,diploma insanın cehlini alsada; hamurunda varsa eşşeklik, baki kalır.." :34:

İşte şiddet erkeklere bu kadar küçük yaşlarda öğretiliyor.İlkokulda arkadaşlarına, evlenince de karısına çocuğuna uygular.

ay ne kadar cahillermis hakketen ya sinir oldum ya esine soylemen iyi olmus cocugunuda goturme canim kizinda cok tatli masaallah kucuk diye vurmuyor asil egitim odur korkak diye guluyorlarmis aglanilacak hallerine serserilere bak ya benimde 1,5 yasindaki kizim vuruyor diye ablasiyla abisine esimle hic gulmeden yanlis oldugunu ogretiyoruz bir haftadir surekli ablasina abisine vuruyor istedigini yaptirmak icin ama yuz vermiyoruz gerektiginde cok kucuk cezada veriyorum mesala ablasina vurmaya kalkti dun sut ver diye ablayi op ozur dile dilemezsen sut yok dedim agladi huysuzluk yapti 10 dk sonra sarildi optu ablasini bidaha vurmuyanca demi dedi ablasi ok diyor kucukler ama hersyin farkindalar agac yasken egilir birak o serseriler uzulsun 15 de karakoldan toplarlar kizini uzak tut yeter

aynı şeyi benim görümceninn çocuğıunda var oda 2 yaşında kaynım çocuğa tekme atmayı yumruk atmayı kafa atmayı öğretioo,,çocuk asabi olduu,,sinirlenince kafasını neraya denk gelirse duvara, koltuğa ,,vuruyor.diyorum yapmayın iyi diğil büyüyünce psikopat kavkacı olacak çocuk güzel şeler öğretin ama nee bildiklerini yapıolar marifet gibii ahlaksız yaramaz çocuk yaptılarr,,sonrada yaramaz diolar çocuğaa...ben karışmıom artık ,,kendiçocuğuma ölee yaptırmam diorum...

madem dövmeyi öğretmişler o zaman tenhada çimdiği basıver bi daha yaklaşamasın kızına dicem ama daha çok küçük...

madem dövmeyi öğretmişler o zaman tenhada çimdiği basıver bi daha yaklaşamasın kızına dicem ama daha çok küçük...

onun aklı ermez ki
çocuk yaptığının ne olduğunu bilmiyo
etrafındaki (güyya)büyükler vurup kırdığında aferin deyip alkışlayınca çocuk iyi bişey yaptığını sanıyo
o amcayla kv.yi çimdiklemek lazım:22:

Bunlar bir de babaanne anneanne olacaklar, çocuklara şevkat gösterecekler...
Nasıl bir cahilliktir... :19:
Bir tanıdığımın çocuğuna babaannesi iğrenç iğrenç küfürler öğretmişti.
2 yaşındaki çocuk ana avrat demeden küfrediyordu...
Böyle çocukların akıllanması bir tarafa nasıl toplumdaki diğer çocuklara kötü örnek olacaklar, nasıl diğerlerini etkilemeden normal hale döndürülecekler bu kısma şaşırıyor,üzülüyor insan... :19:

Babanneye bak ikiside torunu ama ayrımcılık yapıyor. Yazık kızına korkup kaçıyo diye gülmüşler ya en çok ona sinirlendim ayıp ya küçücük kız :31: Bayramda genede gidersiniz ama bu sefer daha sert tepki verin bence sessiz kalmayın..

kıızn 3 yasında daha aklı basında o kıızna vurdugunda kaş göz işaretıyle kıızna söle vur de bıde kıızn vursun ona daha vurmaz o cocuk. kavga ederler sende kalkarsın cocukların yanına bak yengecım kavga etmek yanlıs o senın ablan kardeş sevılrı bak sen vurursan oda san vurur uf olursun vurma tamam de . daha vurmaz o cocuk merak etme. yada vursa bıle san bakar sen uyarını tekrar edersın.

valla ben pek öle man aman kavga olmasın dıyenlerden degılm . keske olmasa ama ben öğretmenım öle cocuklar varkı sırf sucsuz arkadsına vurdugunda mutlu oluyor . sen konuusyorsun anlatıyorsun ama anne evde dovdugu ıcın kavga ettıgı ıcın aman oglum canım oglum dıyor. ve cocuk degısmıyor. o kadar cahıl ınsanlar var kı . bilg oyunlarında falan hep sıddet. öle cocugumuza aman yavrum dostluk kardeslık dıyerek ancak ezılmeleıne neden oluruz. bu kadar şiddet uyaranı varken artık bazı seyler cok zor.
hayt bırzad böle ya seı gucsuz sanıp tepene bınmıyorlarmı

kıızma dıyorum annecım sana bır arksadın vurusa sende vur .

bu tip çocuklardan çalıştığım okulda da var.. hatta %80 i böyle. inanın her gün en az bir kafa göz patlıyor okulda.. daha 9 yaşındaki çocuklar birbirlerine kafa atıyor... şakaları bile şiddet içerikli... artık benim o çocuklarla konuşmaktan dilimde tüy bitti.. çocuğun biri önünde yürüyen hiç tanımadıği kız çocuğunun kafasına okkalı bir tokat patlattı . bende öğretmen olarak müdahele ettim çocuğu uyardım.. bunun mükafatı olarak çocuk beni tehdit etti ... ailesini çağırdım.. baba makul bir adamdı.. çocuk özür diledi falan ama okul çıkışında bir baktım arabam boydan boya çizilmiş... düşünün bu benim birgünde yaşadığım bir örnek... ama ben şunu görüyorum.. çocuklarımız 6 -7 yaşına gelene kadar aile ve sosyal ortamarında ne alıyorlarsa öyle büyüyorlar...
sizin bahsettiğinz çocukta büyüdüğü zaman aynı benim anlattığım çocuklara dönüşecek... ben bu tip çocukların ne yazkki kayıp olduklarını düşünüyorum....ailesine vatana millete zarar çocuklar bunlar....

:(( böyle başlıklar ve konular okuyunca daha da korkuyorum evlilikten
sen ne kadar kendini geliştirmiş medeni olsan da karşı tarafın ailesi barbar ise elden ne gelir atsan atılmaz satsan satılmaz
offf ne kadar vahim bir durum bu, böyle insanlar var demek ki
1,5 yaşındaki çocuğa hayat dersi vermeye çalışan çocuk diyemeyeceğim cenin beyinli kişilerle aynı ortamı geçtim aynı nefesi alıyorsun
ne kadar zor bu nasıl bir sabır gerektirir
belki çok sert ve keskin olacak ama inşallah hiç ama hiç görüşmezsin çocuğunu ruh sağlığı yerinde yetiştirisin

Nekadar kotu bisey cocugu simdiden agresif yetistiriyorlar, benim amcam ayni sekilde ogluna kiz kardeslerini dovmesini ogretmisti neymis efendim kizlari yanlis yaparsa erkek evladi olarak o dogru yola getircekmis.. SACMA!!! ama neoldu sonunda oyle agresif bi cocuk olduki 18. de kimseyi dinlemior ailesine annesine babasina bagiriyor evde nevarsa yikip dokuyor ve sonunda babasini dovdu bu cocuk!!! cok aci bisey hemde cooooooooooook yazarken bile icim sizliyor....

kıızn 3 yasında daha aklı basında o kıızna vurdugunda kaş göz işaretıyle kıızna söle vur de bıde kıızn vursun ona daha vurmaz o cocuk. kavga ederler sende kalkarsın cocukların yanına bak yengecım kavga etmek yanlıs o senın ablan kardeş sevılrı bak sen vurursan oda san vurur uf olursun vurma tamam de . daha vurmaz o cocuk merak etme. yada vursa bıle san bakar sen uyarını tekrar edersın.

valla ben pek öle man aman kavga olmasın dıyenlerden degılm . keske olmasa ama ben öğretmenım öle cocuklar varkı sırf sucsuz arkadsına vurdugunda mutlu oluyor . sen konuusyorsun anlatıyorsun ama anne evde dovdugu ıcın kavga ettıgı ıcın aman oglum canım oglum dıyor. ve cocuk degısmıyor. o kadar cahıl ınsanlar var kı . bilg oyunlarında falan hep sıddet. öle cocugumuza aman yavrum dostluk kardeslık dıyerek ancak ezılmeleıne neden oluruz. bu kadar şiddet uyaranı varken artık bazı seyler cok zor.
hayt bırzad böle ya seı gucsuz sanıp tepene bınmıyorlarmı

kıızma dıyorum annecım sana bır arksadın vurusa sende vur .

Beni yanlış anlamazsanız eğer size birkaç şey söylemek istiyorum..
Öğretmensiniz..Muhakkak ki çocuklar konusunda benden daha tecrübelisiniz..
Fakat anlayamadığım "dostluk, kardeşlik diyerek çocuklarımızın daha fazla ezilmelerine neden oluruz" cümleniz..

Ben oğluma "arkadaşın sana vurursa sende vur" demek yerine "onunla arkadaşlık etme" demeyi tercih ederim..
Zira şiddet şiddeti doğurur..
Bugün her işini bu şekilde halletmeye alışan bir çocuk yarın çok daha zaptedilemez bir duruma gelir..
Malum, hep çocuk kalmayacaklar..

Tabi bu tamamen benim düşüncem..

İnsan çocuk doğurmaya korkuyor artık sen iyi şekillerde doğru düzgün terbiyeli büyütmeye çalış gönder okula böyle psikopatça yetişritilmiş biri gelsin bulaşsın .Ben olsam çocuğumu bir daha o eve götürmem eşime de söylerim senin ananı, abini görmem mi önemli yoksa orda çocuğumun başına bir şey gelmesi mi ? Görmesinler derim zaten sevgi filan da göstermiyorlarmış gerek yok öyle babaanneye, amcaya ,akrabaya bence.

Bir çocuk ailede ne görürse onu alır, ben bu söyler bunu bilirim...

Benim oglum 16 aylıkken kreşe başladı.
Sonrasında anaokuluna gitti,
bu yıl da 1. sınıfa başladı...

İlk 5 yılını Özele giderken de, devlet anaokuluna giderken de sayısız çocukla geçirdi.
Ve bu çocuklar tahmin edersiniz ki çok farklı aile yapısından gelen çocuklardı.
İnanın agzına hiç bir kötü kelime dolanmadı.
Çünkü evimizde bunların kullanılmayacagını bilir.
Yani kötü sözü bilir, fakat kullanmayacagını da bilir..

Evet yeri geldi dayak yedi, yeri geldi kaşı gözü patladı,
yer geldi kolları tırnak iziyle doluydu.
Buna ragmen tutup da sen de vur demedik.
Gittik ögretmenleriyle konuştuk.
Çocukları birbirlerinden uzak tuttular.

Bu yıl 1. sınıfta. Daha geçen hafta 2. sınıflardan bir çocugun kendisini
teneffüste sürekli rahatsız ettiğini, takip ettiğini,
yanında iki arkadaşıyla beraber gelip oglumun iki kolunu tuttuklarını,
diğerinin de yani asıl elebaşı olanın da ayaklarına çelme takarak kendisini yere düşürdüklerini söyledi.
Ertesi gün okula gittik.
Ögretmenini durumdan haberdar ettik.
Ögretmeni bugün nöbetçiyim zaten ben bir gözlemleyeyim ve Kaan bana göstersin dedi.

Teneffüste oglum göstermiş çocukları.
Ögretmen yanlarına çagırarak demiş ki o çocuklara '' Sizler 2. sınıfsınız,
1. sınıfları yani sizden küçükleri korumanız kollamanız gerekirken neden böyle davranıyorsunuz,
bundan sonra sizleri takip edecegim, küçüklere zarar vermeyeceksiniz'' demiş..
Dememiş ki ogluma o arkadaşların sana vurursa sen de onlara vur diye!

Ben de bir ögretmen olarak oglumun ögretmenini gerçekten taktir ettim.
Ve biliyor musunuz?
o günden sonra oglum o çocuklarla çok iyi arkadaş oldu :)

Son düzenleme:
bugün dövmeyi öğretirler büyüyüp de karakolluk olduğunda kızarlar sen niye böylesin diye... ailenin önemini bu konuda bir kez daha gördüm. ne ekersen onu biçersin tepkiniz sert olmalı tabiyki yarın bir gün okulda bir çocuğun başına bir şeyler getirip çocuk yaşta başına iş açarsa şaşırmam. çocuğunuzu da mümkün mertebe götürmeyin hatta tepki olarak siz de gitmeyin.

cocuk sahibi olma ehliyeti verilsin ailelere baksanıza onune gelen cocuk yapıyor belkide gelecegin siddet yanlısı psikopatını yetistiriyorlar bu yastaki cocuga vur vur deyip sonrasında pismis kelle gibi sırıtan insanların psikolojisinden ben suphe ederim boylelerinin elinde cocuklar uzuluyorum ya ben sizin yerinizde olsam boyleleriyle gorusmeyi en aza indirirdim

Back
X