Bu bocekler nedir?

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.683
6.636
358
35
Merhaba hanımlar.
Kendisi miniminnacik ama sorunu kocaman olan bir şey sormak istiyorum. Resmini paylastigim böceği bilen var mı? Nasıl yok edebilirim?
Mutfağimda var sürekli ama sürekli siliyorum asla bulaşık filan bile birakmam evin her yerini her gün silip supurmesem bile mutfağı her akşam yemekten sonra mutlaka süpürüp silerim yani pis biri de degilim :))
Resmi çok yakınlaştırmak çektim o yüzden büyük gibi oldu ama minnacık iğne ucu kadar ancak var boyutları ama kurtulamadim şunlardan :(
Çamaşır suyu vs bir sürü deterjan denedim ama sildikten 15 dk kadar sonra bile çıkıyorlar :(

Eklentiler

• Screenshot_2018-05-09-22-15-05-530_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2018-05-09-22-15-05-530_com.miui.gallery.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 800
Bakliyat tarzı şeylerden cıkıyor bunlar, ne kadar temizlesenizde çıkar, kolay kolay ölmüyorlar, ilaçlada ölmüyorlar, bozulan şeyi bulup atmanız lazım :/ adı ne bilmiyorum ama bir kaç ay uğraştık bunla kloraklar zehirler yok sürekli cıkıyordu bulamıyoduk nerden cıktıgını, cam kavonozdaki bakliyat bozulmus ondan cıkıyormus, nasıl oldu çözemedik, onu attıktan sonra maşallah cıkmadı bidaha

Canim mutfakta bisey mi boceklendi acaba .Cunku kurulardan çıktığını gördüm bir kez .Insan huzursuz oluyor .

Kanatlı değiller böyle yerde kendi hallerinde takılıyorlar. Ocahin kenarında bir boşluk buldum oradan aşağı bir kaç kez süt kaynatırken döküldü ben üstten sildim altı acamadigim için ama arkaya akmış. Daha sonra bu böcekleri görünce eşime tezgahın altını actirdim çamaşır sularıyla sildim de sildim ama yarım saat sonra yine geldiler :( oranın yakınında bakliyat yok ama daha önce sirke yapmistim yanındaki dolapta ve pekmez yag filan var . Dolap da görmedim hiç. Sadece yerde bazen tezgahta maalesef :((

Çok çok çok çok minikler .yani iyi gormese gözüm farketmez bile. Sizin bakliyattan çıkıyor dedikleriniz de o kadar küçük muydu?

Bana un biti gibi geldi.Çok sıcak var nemli ortamda un bekleyince içinden çıkıyor.İnşallah sorunun kaynağını bulursunuz.Çok can sıkıcı bir durum.

Bir marketten aldığım pirincden sürekli çıkıyorlardi yeni poşetler bile artık ordan almıyorum öyle kurtuldum aynı pirincden alıyorsanız...

Bütün bakliyatlari indirip bakacagim o zaman :( bulursam hemen yok oluyorlar mi peki? Sinir oldum artık :(

Kullandığım hiç bir bakliyatta görmedim. Kiler dolabında durur bakliyatlarim kiler dolabında da görmedim hiç .tezgahın yanında ve altındalar hep baharattan da olabilir mi? Yada pekmez sirke ve recelden? Başka bir şeyim yok orada .ama tezgah altına sut dokuldu bir kaç kez ondan suphelendim ama sildim yine çıktılar :(

Arkadaşlara katılıyorum. Evde kuru yiyecek, bakliyat vs.nin olduğu dolabımız vardı, orada oluyordu. Muhtemelen sizin de öyledir.

İnternetten baktım da bakliyattan cikanin rengi daha koyu ve daha yuvarlak gibi ama bunlar daha açık renk ve oval sanki :KK43: orada bakliyatta yok ya. :KK43:

Evet. Ayrıca uçtukları pek görünmez ama kanatları vardır. Bana bunlar hamam böceğinin yavruları gibi geldi ama bu kadar küçük olurlar mı bilemedim. Dolapların arkasında duvara delik falan mı açtılar acaba. Bina eski mi?

Evet. Ayrıca uçtukları pek görünmez ama kanatları vardır. Bana bunlar hamam böceğinin yavruları gibi geldi ama bu kadar küçük olurlar mı bilemedim. Dolapların arkasında duvara delik falan mı açtılar acaba. Bina eski mi?

Delik filan gormedim. Ev daha iki yillik bina ve ilk oturan da benim. Hamam böceği olsa buyumezler mıydı bir aydır en az varlar :) keşke eşi böcek ilaclamayla ilgili çalışan birileri filan da okusa da bulsa caresini :( daha ne böceği onu bile bilemiyorum..

Merhaba hanımlar.
Kendisi miniminnacik ama sorunu kocaman olan bir şey sormak istiyorum. Resmini paylastigim böceği bilen var mı? Nasıl yok edebilirim?
Mutfağimda var sürekli ama sürekli siliyorum asla bulaşık filan bile birakmam evin her yerini her gün silip supurmesem bile mutfağı her akşam yemekten sonra mutlaka süpürüp silerim yani pis biri de degilim :))
Resmi çok yakınlaştırmak çektim o yüzden büyük gibi oldu ama minnacık iğne ucu kadar ancak var boyutları ama kurtulamadim şunlardan :KK43:
Çamaşır suyu vs bir sürü deterjan denedim ama sildikten 15 dk kadar sonra bile çıkıyorlar :KK43:

Aynı böcekten bende de vardı hatta konu bile yapmıştım sayfama girip bakabilirsiniz. Ben de nereden geliyor diye kafayı yemiştim. Meğersem günlük kullandığım mutfak süpürgem bozulmuştu içini temizlemeyi unutmuşum oradan üremişler aynı şekilde ben temizledikçe onlar çıkmıştı süpürgeyi temizledim yıkandım bi güzel daha da cıkmadı

Ben nem böceğine benzettim mutfağınızda rutubet olan bir yer var mı oradan geliyor olabilir

Back
X