bu boşluktan çıkamıyorum günden güne kötü oluyorum

iyi olucam diyorum atlatıcam diyorum aklımdan beynimden atamıyorumkii...o kadar pikolojim bozuk durumdaki,sokakta yürürken,yemek yerken,arkadşlarla sohbet halindeyken,kendimi ağlarken buluyorum..bazen uykumdan uyanıp çığlıklarla ağlamaya başlıyorum..doktorum ilacımı değiştirmemi istedi ama bundanda çekiniyorum..zaten ayatımda o kadar kötü şeyler yaşadımki,anne baba ayrılığı,babamı kaybetmek,ardından çok sevdiğimi abimin gözlerimin önnde son nefesini vermesi,sevdiğim insanın gitmesi sebep yokken..tam toarlandım derken bu kezde bu olumsuz olay oldu..yapayalnız kaldım iyiki varsınız cnm arkadaşlarım iyiki varsınız....

canım benim kıyamam:teselli:
çok zor şeyler yaşamışsın evet belki birçok insanın kaldıramayacağı şeyler ama inan canım gecenin en karanlık olduğu an sabaha en yakın olduğu andır
belki biraz daha sabretmelisin Allah seni görüyor duyuyor ona sığın sana güç ermesini dile emin ol yanında olacaktır
Rabb'im sabırlar versin dua et bütün kapılar açılsın...

kötü bir dönemden geçiyosun
allah yardımcın olsun
ama geçecek
her derdin bir dermanı vardır canım
bunu bilerek yaşamalısın hemen pes etme
yapamıyorum olmuyor deme
yapabilirsin
neyleri başardığını düşün
allah guc versin..

bence hepsini bırak,herşeyi bırak.Sevdiğin bir kursa başla.Bir ilişkiye başlama şuan.Gez,komedi filmleri izle.ınsanlar genellikle yanlış kararlar veriyorlar işte onun için insanların geneli mutsuz.O çocuk seni bırakmış olması sana güvenememesidir belkide.Erkekleri bırak bir süre.Sevdiğin şeyleri yap.Birgün karşına gerçekten sevebileceğin bir insan çıkacaktır.Buna izin ver.

kendimi çok yalnız hissediyorum..çok yalnızım..skakta yalnız yürürken tüm yaşadıklarım geliyr aklıma ve gücüm lmadığını hissediyorum artık..herşey bu kadar kötü gidebilirmi diye düşünüyorum..bu ne zaman geçecek arkadaşlar..

kendimi çok yalnız hissediyorum..çok yalnızım..skakta yalnız yürürken tüm yaşadıklarım geliyr aklıma ve gücüm lmadığını hissediyorum artık..herşey bu kadar kötü gidebilirmi diye düşünüyorum..bu ne zaman geçecek arkadaşlar..

canım insanın hayatında bazı dönemler olur sıkı bir cendereden geçtiği herşey üstüste gelir,bu kadarını kaldıramıyorum diye düşünürsün son raddeye gelir ki herşey birden çözülüverir uzun bir soluksuzluğun ardından nefes almanın kıymetini anlarsın...
Allah bizi ara sıra deniyo hayat işte imtihan tüm yaşananlar,inan bana canım sabredince selameti görüyosun isyan etme güç dile Allah'tan unutma karanlığın en yoğun olduğu an sabaha en yakın olduğu andır sabret sadece Allah'a sığın...

Lütfen önce kendini sev...
neden bu kadar üzüldüğünü ve psikolojinin neden bozulduğunu düşün..
Bunu sana yapan insanlar için değermiydi...

önce sağlıklı olduğun için dua et..inan dünyada daha ne dertler var halimize şükretmemizi gerektirecek...
onun dışında evet zor şeyler yaşıyorsun ama bunu biçok insan yaşıyor
sadece sen değil.
ve inan yaşamış biri olarak diyorumki unutuluyor ve geçip gidiyor
dolmayacak sandığın boşluklar öyle guzel doluyorki sen bile inanmıyorsun
yeterki sağlık lı ol ve sağlıklı düşünebil..
anladığım kadarıyla depresyondasın ve tedavi görüyorsun bu durumda yapacağın seçimler doğru olmayadabilir öyle düşün..
belki rabbim seni onlardan kurtardı...belki ilerde seni daha çok üzüceklerdi

her şerde aslında bi hayır vardır..Rabbim ne eylerse güzel eyler
:Saruboceq:

çok olumsuz düşünüyorsun

bir de geçecek bu günler, atlatacağım diye düşünsen, herşey senin için daha kolay olacak
kaydirigubbakcemile5

iyi olucam atlatacağım diyorum daha kötü durumları düşünüyorum ama aile içinde de kimse zr gnlerimde yanımda olmuyor..herkesin gözüne batıyorum sanki..hiç kimse beni sevmiyor anlamıyor..onlardan biraz ilgi,destek bekliyrum ama,tedavi olduğumu bildikleri halde destek yerine,söylediğim her lafta suçlu oluyrum..

QUOTE=meldaela;11415934]yine yazmıştım konuyu okuyan arkadaşlar bilir..biten ilşkimin ardından,çok içimin acıdığı dönmeler,bana sevgi gösteren,değer veren,gösterdiği ilgiyle,boşluğumu dolduran,bu sayede acımı biraz olsun hafifleten birinin olduğunu ve bu hassas dönemimde onunla yakınlaştığımızı,ardından facede saçmalayan bir arkadaşım yüzünden beni yalnış anlayıp irtibatı kestiğini yazmıştım..ve bunun üzerinede,kullanıldığımı düşündüğüm için kendimi dahada kötü hissettiğimden bahsetmiştim..yaa arkadaşlar çıldırmak üzereyim.lütfen yadımcı olun,herşey üst üste geliyor,hergün ağlamaktan,kahrolmaktan,aynaya baktığımda kendimi tanıyamıyorum..deli gibi sevdiğim isan 1 yılın ardından terk ediyor,ardından oşluğumu doldurup acımı hafifleten diğer insanda bir bahaneyle hayatımdan çıkıp gidiyor..bunları hakedecek ne yapmış olmlaıyım..ben bu dünyaya fazlamıyım bilmiyorum..aynı zamnda depresyon tedavisi görüyorum ama hiç iyileşemiyorum..çok yalnız ve çaresizim neden bunları yaşıyorum neden??[/QUOTE]

:olmaz:sakınnn sakın bence çok yanlış düşüncelerdesin nedeni sen değilsin emin ol zadece tesadüf bence sen silkelen kendine gel kaç yaşındasın cancağzım ki karamsarlıkçökmüş üzerine bahar geliyo yanlızlığın keyfini sür sadece kendine hesap ver bırak giden gitsin belki saçma fikir ama insanın en çok acı çektiği yer sevdiğinin yanıdır oysa seni seven her zaman sana değer verir kıymet bilir güzelcim aaah bu arkadaşın neler gördü yazsam roman olur onlara zayıf durma güçlü dur ohbe değil vay be desinler biz neyi kaybettikkaydirigubbakcemile5

Asıl sorun yalnızlık olabilir. Sizi daha mutlu hissettirecek birinin varlığı aklınıza bile gelmiyor. Yaşadığınız olumsuzluklar sizi kendinizi diğer insanlardan daha şanssız ve ümitsiz hissetmeye şartlamış, üstüne de diğer sıkıntılar... Kişi inandığını yaşıyor, en mutlu anınızda bile önceki yaşanmışlıklarınızı aklınıza getirip "ya kaybedersem" endişesi yaşamışsınız ve aklınıza gelen başınıza gelmiş... Oysa "kayıp" olumlu bir nesne, durum, kişiyi yitirmektir. Yanınızda sağlam durmayan birine "olumlu" denir mi?

Engelli bir insan sakatlığı, işsiz bir insan sefaleti, yetim bir çocuk babasızlığı hak eder mi? Kişiye sıkıntı sadece hak ettiği için mi verilir? Muhakkak bunları defalarca kez söylemişlerdir, "her şerde bir hayır vardır." denmiş ve bunlar artık sıkıcı gelmeye bile başlamıştır. Oysa bunlar dua yerine geçer. Bunları söyledikçe Allah'la aranızdaki bağı güçlendirir "Sana inanıyorum, bana da güzel günler nasip edeceksin." demiş olursunuz.

Çok sevdiğiniz bir insanın gitmesi "mükafattır." Kalması "gerekseydi" zaten şu an yanınızda olurdu. Küçük bir çocuk sırf süslü gördü diye renkli ilaçları içse, çok sevdiği çikolataya benzetse bu ilaçlara maruz kalmak, onlara duyduğu sevgi çocuğu zehirlenmekten hatta ölmekten koruyacak mı? Biz nasıl ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde saklayıp onları koruyorsak Allah da bazen bizi sevdiklerimizden mahrum bırakıyor. Sebep gayet açık, "Sana zarar verecek, uzak dur." Bu teslimiyeti hissetmeyen niyetlerinde ısrarcı olur ve şu an içinde bulunduğunuzu iddia ettiğinizden daha beter hallere düşer. Büyük bir mükafat için göreceli bir acıya rıza göstermek ne hayırlıdır. Buna ister Allahın takdiri, ister çekim yasası diyelim, söylediklerim yanlış mı?

Kendimize olan güven ve saygımız,inancımız bize verilen tek hazine... Balığa yüzgeci, kaplana pençesi, kaplumbağaya kabuğu, bize de bu inanç verilmiş kendimizi koruyabilelim diye... Kendini inanç ve güveninden yoksun bırakmak tüm tehlikelere kapı açıp "gelin beni yıkın, mahvedin!" demektir. Peki ayakta kalmak çok mu kolay? Belki değil ama baştan pes etmek de yaratılanların en yücesi olan insana yakışmayacak bir zayıflık... Sevdiğinizi unutamamakta gösterdiğiniz inanç ve kararlılığı kendinizi sevmekte kullanın... Kimse sizden fazla hak etmez sevilmeyi... Mutluluklar...

Ben bu yaziya ekliyecek bir nokta dahi bulamadim! tamamen dogru ve mantikli ve gayet açiklayici yazmis herseyi!
bence tekrar tekrar sindire sindire oku arkadasin yazdigini, toparlandigini fark edersin canim.

Asıl sorun yalnızlık olabilir. Sizi daha mutlu hissettirecek birinin varlığı aklınıza bile gelmiyor. Yaşadığınız olumsuzluklar sizi kendinizi diğer insanlardan daha şanssız ve ümitsiz hissetmeye şartlamış, üstüne de diğer sıkıntılar... Kişi inandığını yaşıyor, en mutlu anınızda bile önceki yaşanmışlıklarınızı aklınıza getirip "ya kaybedersem" endişesi yaşamışsınız ve aklınıza gelen başınıza gelmiş... Oysa "kayıp" olumlu bir nesne, durum, kişiyi yitirmektir. Yanınızda sağlam durmayan birine "olumlu" denir mi?

Engelli bir insan sakatlığı, işsiz bir insan sefaleti, yetim bir çocuk babasızlığı hak eder mi? Kişiye sıkıntı sadece hak ettiği için mi verilir? Muhakkak bunları defalarca kez söylemişlerdir, "her şerde bir hayır vardır." denmiş ve bunlar artık sıkıcı gelmeye bile başlamıştır. Oysa bunlar dua yerine geçer. Bunları söyledikçe Allah'la aranızdaki bağı güçlendirir "Sana inanıyorum, bana da güzel günler nasip edeceksin." demiş olursunuz.

Çok sevdiğiniz bir insanın gitmesi "mükafattır." Kalması "gerekseydi" zaten şu an yanınızda olurdu. Küçük bir çocuk sırf süslü gördü diye renkli ilaçları içse, çok sevdiği çikolataya benzetse bu ilaçlara maruz kalmak, onlara duyduğu sevgi çocuğu zehirlenmekten hatta ölmekten koruyacak mı? Biz nasıl ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde saklayıp onları koruyorsak Allah da bazen bizi sevdiklerimizden mahrum bırakıyor. Sebep gayet açık, "Sana zarar verecek, uzak dur." Bu teslimiyeti hissetmeyen niyetlerinde ısrarcı olur ve şu an içinde bulunduğunuzu iddia ettiğinizden daha beter hallere düşer. Büyük bir mükafat için göreceli bir acıya rıza göstermek ne hayırlıdır. Buna ister Allahın takdiri, ister çekim yasası diyelim, söylediklerim yanlış mı?

haklısınız onlar beni kaybetti ama,boşluk çok kötü..ve böyle yalnız olunca,böyle olumsuzluklar yaşayınca,kendime olan güvenimi kaybettim..hayata insanlara olan güvenimi kaybettim..[/QUOTE]

Kendimize olan güven ve saygımız,inancımız bize verilen tek hazine... Balığa yüzgeci, kaplana pençesi, kaplumbağaya kabuğu, bize de bu inanç verilmiş kendimizi koruyabilelim diye... Kendini inanç ve güveninden yoksun bırakmak tüm tehlikelere kapı açıp "gelin beni yıkın, mahvedin!" demektir. Peki ayakta kalmak çok mu kolay? Belki değil ama baştan pes etmek de yaratılanların en yücesi olan insana yakışmayacak bir zayıflık... Sevdiğinizi unutamamakta gösterdiğiniz inanç ve kararlılığı kendinizi sevmekte kullanın... Kimse sizden fazla hak etmez sevilmeyi... Mutluluklar...

alkisalkisalkis

25 yaşındayım..ve bu yaşıma kadar herşeyin b kadar olumsuz gitmesi beni dahada umutsuzluğa itti..her zaman uyumak istiyorum..gözlerimi uykudan açmak uyanmak hayata geri dönüş yapmak istemiyrum çğu zaman..belkide kullandığım ilaçlar böyle hissetiriyr..zaten ilaçlarda 5 aydır gerekli tedaviyi göstermedi bana..ama insanların benden bu kadar çabuk vazgeçebilmesini kaldıarmaıyorum..ve gerçekten en büyük problemim yalnızlık yalnız olmak yalnız kalmak..

olmuyor toparlanamıyorum arkadaşlar olmuyor..yaa insanlar bu kadar kötü olabilirmi??ben karşımdaki insana dğerr veriyorum..önemsiyorum..sevgimi sunuyorum..ama sonu hüsran ve yalnızlık..ailem annem perişan durumda..çok üzülüyorlar..çok mıtsuzum ve hep bu böyle devam edecek..her gün gözyaşı,hergün umutsuzluk yalnızlık..sinir krizleri..her geçen gün tükeniyorum sanki

kendimize bazen gereğinden fazla değer veriyoruz. ben sevilmeyecek insan mıyım diye düşünüyoruz bilinçaltında. oysa kimse kimseyi sevmek beğenmek zorunda değil. sen kaç kişiyi beğeniyorsun bi düşün. diğerleri küsecekler mi sana? :) şu da var, zamane erkekleri gerçekten tuhaflaştı. bunu sadece sen yaşamıyorsun emin ol.

yaşanan her olumsuzluk insana bi şeyler katarken bi yanını da alıp götürüyor. sen şu an kaybettiğin yanının acısını çekiyorsun. aynı zamanda da onarılıyorsun bunu unutma. acı çekerken onarıyoruz aslında kendimizi.

kilo almaya çalış, aşırı zayıflık da sinirleri yıpratan bi şeydir. vitamin kullanırsan vücut yokluk hissini daha rahat atlatır. bir dönem ben de 45 kg ye düşmüştüm. söylediklerini tıpatıp yaşadım diyebilirim. kendi kendimi iyileştirdim. doktora gitmedim, ilaç kullanmadım. aileler yeterli desteği göstermekte eksik kalıyorlar haklısın. ezbere laflar ediyolar genelde. onlarla fazla paylaşma bence. nette paylaş ondan daha iyi. zaman her şeyin ilacı. bir de kaderi unutmamak lazım. hiçbir şey elimizde değil. bu teslimiyet insana ilaç gibi geliyor.

sizlerin bu yorumları bana o kadar çok güç veriyorki..ALLAH razı olsun hepinizden..insanlar bazı insanlrın düştüğü zayıflığı aldırmayacak kadar duygusuz olmuş..bu kadar zalim ve hissiz olmuşlar..bizler çok duygusal ve hassas lduğumuz için,beklioruzki,karşımızdaki insanlarda öyle lsun..ama olmuyor işte..senin için her şeyi göze alan insanlar,bir saniye görebilmek için yalvaran insanlar,bir bakıyorsunki,saçma bir sebepten yada sebepsiz çıkıp gitmişler hayatından..elbet geçiyor ve geçecek ama derler yaa geçer ama delerde geçer diye..kesinlikle hergün bir önceki gününü arıyorsun

ah be güzelim 22 yaşında kardeşim şu anseninle aynı kaderi paylaşıyo az önce eve gitti okadar üzgünki ben ondan daha üzgünüm ama bunların hepsi geçicek bitanem nerdenmi biliyorum?yaşadım karşılaştığımda içimdeki kor aleve su dökercesine COOOOOZZZZZZZZ sesi geliyo ama20 yıl oldu alıştım alışırsın cidden unutmak mümkün değil alışmak zamanla mümkün oluyo tatlım

yaa hiç bir sosyal hayatım yok..bilgisayar oyalıyor beni..benim sesimi bir gün duymadan duramayan insanlar,beni hiç önemsemiyr şimdi..tamamiyle bşluğa düştüm..kendimi basit,önemsiz,değersiz,gereksiz görüyorum..kendimi sevmiyorum artık..evet artık kendimi sevmiyrum..şu saat oldu sabah güne erken başlıyorum ama bende uyku yok..sürekli baş dönmesi..ALLAHıma yalvarıyorum..arkadaşlar geçecek biliyorum ama yaşadıklarımı anlattım..artık gücüm kalmadı..insanlara güvenim kalmadı..mutsuz yaşamaya alışmalıyım..beni bu düşüncelere iten en büyük etken ise,insanların benden aniden vazgeçebilmesi..yk sayabilmesi..ben neyim bu kadar kötü bu kadar olumsuzmuyum??

yaa hiç bir sosyal hayatım yok..bilgisayar oyalıyor beni..benim sesimi bir gün duymadan duramayan insanlar,beni hiç önemsemiyr şimdi..tamamiyle bşluğa düştüm..kendimi basit,önemsiz,değersiz,gereksiz görüyorum..kendimi sevmiyorum artık..evet artık kendimi sevmiyrum..şu saat oldu sabah güne erken başlıyorum ama bende uyku yok..sürekli baş dönmesi..ALLAHıma yalvarıyorum..arkadaşlar geçecek biliyorum ama yaşadıklarımı anlattım..artık gücüm kalmadı..insanlara güvenim kalmadı..mutsuz yaşamaya alışmalıyım..beni bu düşüncelere iten en büyük etken ise,insanların benden aniden vazgeçebilmesi..yk sayabilmesi..ben neyim bu kadar kötü bu kadar olumsuzmuyum??

bazen diyor ki insan kendi kendine:"neden insanlar bu kadar vefasız?" ama her insan bir parça vefasızdır unutma.ne kadar arıyorsun sevdiklerini,aileni akrabalarını?birinin yanında olurken hiç kimse kalmıyor mu ardında? her insan;buna kendimiz de dahil vefasızızdır bir parça."insan beşer;kuldur şaşar" demiş eskiler..sen elinden geleni yap boşver;gerisi herkesin kendi sorunu..seni senden başka hiçkimse üzemez de mutlu edemez de...
umutlu kal..

insanlar sana kendini toparlaman içi zaman veriyor olabilirmi birde bu açıdan bakmanı öneriyorum:teselli:

Ah be cnm bırak yaralarını kanasın..
Kimseye ihtiyacın yok, nolursun acını çek ama kimseye sarma yoksa daha çok üzüp incitirler seni.. Nolursun ayağa kalk ve tekrar başla hayata kimseyi düşünmeden..
Erkekler güçlü kadınları hep farklı görürler, güçlü ol değilsende öyle görün kimseye ağlama saçıını boyat yeni saç şekli yap makyaj yap alışveriş yap kafanı dağıt .. En yakın kız arkadaşlarınla dışarı çık kaynat
Yeni bi hayat çiz, karşına çıkmalarına izin verme

coooookkk doğruuuu vereliniortak

değerli olan sensin...onlar değilll olumunekankayizsmile

Back
X