Bu cesaret bende olsa

burcubahar0635

what u get is what u give
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
6.549
15.774
448
Selam..
Son zamanlarda burda okuduğum konularda ve etrafımdaki insanlarda bir şeye çok takılıyorum.Konular genelde eşlerin ilgisizliği,kötü davranışları ve geriden gelen kördüğüm olmuş eş ve eşin ailesiyle ilgili sorunlar üzerinde yoğunlaşıyor.

Ve sorunlar anlatıldıktan sonra ardından gelen şey asıl şok: küçük bir bebeğimiz var,yeni bebeğimiz oldu vs gibi.

Aslında açılan bazı konularda kadınların durumu öylesine kötü oluyor ki bırakın çocuk büyütmeyi kadının hayatının geri kalanını yaşamaya bile hali kalmamış;öyle bezmiş canından.

Haddim olmayarak bazılarına soruyorum neden çocuk yaptınız madem bu kadar kötüydü diye ve genelde aynı cevaplar: kazara oldu, o zaman bu kadar değildi vs vs.

Kendim 3 yıllık evliyim, eşimle çok büyük olmasa da ufak çaplı sorunlarım var, evimiz kira değil aylık 5 bin gelirimiz var ikimiz de çalışıyoruz ve açıkçası kendimi çocuğa daha hiç ama hiç hazır hissetmiyorum.Eşim biraz bencildir biraz huysuzdur biraz sorumsuzdur işi garanti değil falan diye çocuk yapmaktan ölesiye korkuyorum şahsen.

Elbette her şey hiçbir evlilikte mükemmel olmaz ama yani bazı insanlar öyle gamsız ki aralarında onca maddi manevi probleme rağmen devamlı fütursuzca doğuruyolar.Ayda 1200 lira geliri olup kirada olup 3.çocuğu yapan, eşinden dayak yiyen,aldatılan, hiç yerine konan,manyak kaynanası olan ve daha hala üstüne çocuk yapabilen insanların cesaretlerini görünce dehşete düşüyorum.Hadi kendinize acımadınız da çocuğa da mı acımıyosunuz dememek için kendimi tutuyorum bazen.

Diyeceğim o ki sanırım ya ben anormalim ya da diğer insanlar.Bu sorunların dörtte biri bende yokken ben her gün kafa yoruyorum bu çocuk mevzusuna ve hep vazgeçiyorum.

Gerçekten de anormal olduğumu düşünmeye başladım.Bu gidişle asla çocuğum olmayacak sanırım.Ben mi çok abartıyorum?Bi tavsiye verin bana :)

Bir kenara para atın önce çocuğunuz için birikim yapın hem kafanız maddi açıdan rahat olur.
Çocuk, yapıp bir kenara süs gibi konulacak bir obje değil o yüzden ona yeterli ilgiyi vermek gerekir.
Dediklerinize hak veriyorum, ama onu kucağınıza aldığınızda herşey vız gelirmiş öyle derler ya :)
İçinize sindiği zaman ve ona güzel bir hayat sunacağınızı düşündüğünüz zaman olur inşallah :)

Anormal degilsiniz benzer maddi kosullarda, esimle hicbir sorunum olmadigi halde 6 yil cocuk yapmadim. Dogru zamani bekledim. Hala da kendimi sorguluyorum neden ev sahibi olmadan cocuk yaptim diye... o cesaretten de istemem, kalsin, bir insanin hayatinda verebilecegi en onemli karar cocuk sahibi olmak, kazara olacak sey degil.

Maddiyatı gectim. Dün sabah eşime şunu söyledim.
Ben her sabah erkenden kalkıp cocuguma uzuunn uzun kahvaltı yaptırıp okula yollamak istiyorum. Ama şuan uykumdan feragat edebileceğimi sanmıyorum. Galiba henüz hazır değilim :KK53:

Ben böyle manyak ayrıntılara bile takılırken milletteki cesaret beni de şaşırtıyor. Galiba ben korkağım.

İnsanlarin ne kadar cocuk yapacagi bence bizi ilgilendirmez. Herkes kendi hayatindan sorumludur. Siz yapmak istemiyorsaniz yapmazsiniz. Baskasi istiyorsa yapar.
Cocuk yapmanin belli bir sarti yok. Belki bu soylediginiz sartlar baskalari icin onemli degil..

Sizinle benzer düşüncelere sahibim ama bazen düşünüyorum da bizimki de anormal bir durum. Hiçbir şey dört dörtlük olmaz olamaz. Mesela biz 2 senedir yurt dışında tatil yapıyoruz esimle gönlünüzce geziyoruz para harcıyoruz. Konu çocuktan açılınca da bizim daha borcumuz var evimiz daha yapılıyor bilmem ne bir suru bahanemiz hazır. Ama düşünüyorum gerçekten isteseydik bebişimiz olmasını lüks harcamalarımızdan fedakarlık ederdik. Yani diyeceğim o ki bizim düşüncelerimiz bahane biraz çocuk yapmamak için

Geçimsizliğe bişey diyemem ama aileler paralarına göre çocuk sahibi olsunlar lafı hoşuma gitmedi
Mesela asgari ücretle çalışan biri 3 çocuk yapmak istiyorsa yapar illa herşey tam olacak değil önemli olan çocukların mutluluğu
Çok parası olan da çok çocuk doğurmuyor annelik bir içgüdüdür ve kadın anne olmak istiyorsa maddi manevi Nasıl sıkıntıya düşerse düşsün o çocuğu yapar
Çocuk sahibi ailelere de madem neden çocuk yaptın sorusunu doğru bulmuyorum bizden çok Allah'ın bir planı var kısmeti öyleymiş ve doğmuş kaderi neyse de onu yaşayacak
Durumu kötü ama yapmış çocuk ne yapalım bundan sonra bize onlara yardım etmek düşer elden geldiğince o çocuklara yardım edip etmemek de bizim sınavımız olur
Yani kısmetse annelik her şekilde her sorunda illa o duyguyu tatmak için uğraşıp duruyorsun içindeki şartlara bakmadan anne olunca hem çocuk hem de içinde bulunduğun şartla yaşayıp gidiyorsun

1. Çocuğu yaptım ama öncesinde çok düşündüm. Bakabilirmiyim. Doğru düzgün eğitim verebilir ahlaklı bir insan yetistirebilirmiyim. Çevre çok kötü onu koruyabilirmiyim. Eşimle ufak tefek sorunlar vardı ama çocuk yapmaya mani değil di. Maddiyatı da düşündüm. Ve karar verdim. Ama 1 sene olmadı neden geciktim belki olmayacak tedavi için çok ugraşıcam yaşım geçerse ne yaparım annemle yaş farkımız çok fazla bu yüzden bunu dezavantaj olarak görüyorum. Çocuk oldu çok seşimle tahmin edemeyeceğim kadar kötü olduk 2 sene sonunda daha iyye gitti . Şiddet değil ama psikolojik olarak kötüyd. İlişkimiz yıprandı. Şu aralar iyiyiz çok şükür. Eşim 2. Çocuk istiyor. Ben tek çocuğum. Cocugumun kardeşi olsun istiyorum. Geçen oğlumun öğretmeni ile konuştum neredeyse ikna oldum. Çok takıntılı bir anneyim o da anlattiklarim korkularim dan bunu anladı. Ama eve geldim düşün düşün yine fikrim değişti. Daha dün eşim yine konusunu açtı ben iki çocuğa bakabilecegime inanmıyorum falan dedim. Esimde Şakayla ben evin erkegiyim ben ne dersem o olur. Burdan sonrası ciddiydi. Sonuçta benimde çocuğum 2 tane olacak kendine güven dedi.

Dedimki bekar iken çocuk yokken yada çocuk olunca 2. Çocuk olunca sen ekstra ne yaptın. Çalışıyorum ya dedi
İşte dedim sadece çalışıyorsun. Bekar iken de aynı işi aynı zamanda 2 çocuk hatta 5 çocukla da aynı işi aynı zamanda yapacaksın.
ben çocuğu mu başkasına birakanadığım için işimi çok sevmeme rağmen calisamiyorum. Ekstra is ekstra temizlik ekstra doktora git gel. Ev hanımı olduğum için daha iyi yemek beklentisi. 2. Çocuk ile bu çocuğun dersi diğerinin bez değiştirmesi diş çıkarması da eklenecek. Şimdi çocuğum tam büyüdü arada çıkıp gezip kafa dağıtıyorum. Biri hastalnsa diğerini kime birakicm. Sen eve gelince ses çıkaran çocuklara dayanamıycan keyfine düşkün sün bana sarıcan. Demekki neymiş bu konuda karar mercii benmişim.

Hiç bir insanı kendi hayatınızla kiyaslamayin ve böbürlenmeyin kimin ne yaşadığını bilmiyoruz. . Ona kalırsa çocuğu olmayanlarda birsürü konu açiYor şiddet aldatilma kaynana gorumce vs vs.. illaki huzursuz ortama çocuk getirilmez ama yinede ben kimseyi 3 çocuğu 5 çocuğu niye yaptın diye yargilayamam. Çünkü insanların anlatiklari kadarını biliyoruz bilmem anlatabildim

İnsanlarin ne kadar cocuk yapacagi bence bizi ilgilendirmez. Herkes kendi hayatindan sorumludur. Siz yapmak istemiyorsaniz yapmazsiniz. Baskasi istiyorsa yapar.
Cocuk yapmanin belli bir sarti yok. Belki bu soylediginiz sartlar baskalari icin onemli degil..
Tabii ki beni ilgilendirmez, bakacak olan ben değilim onlar.Ben sadece cesaretlerine şaşırıyorum.Şartlar derken bahsettiğim şeylerin çoğu boşanma sebebi.Hadi aldatılmak bile bi yere kadar da dayak yemek de mi önemli değil.

Back
X