Bu çocuk cinayeti haberleri beni depresyona sokacak🤦‍♀️

denizbenimadim

🥳
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
10.430
31.331
548
Merhaba arkadaşlar
Ne kadar okumak istemesem de çocuk cinayeti haberleri çıkıyor karşıma. Kendimi bir anda tüm detayları araştırken buluyorum🤦‍♀️ En son 3 yaşındaki Alperen Ekinci çıktı karşıma. Şu 3 yaşında annesinin sevgilisinin yumruk ve tekmeyle öldürüp gömdüğü çocuk🤦‍♀️

kendimi bi an gözlerimi kapatıp olayı hayal etmeye çalışıp o anı hissetmeye çalışırken buldum yine.
Çocuğun o an hissettiklerini acısını yaşayabilmek için zorluyorum resmen kendimi.

Sonra neden çocuk yaptım ya benim çocuğuma da biri zarar verirse ya ben ölürsem ona da birileri böyle şeyler yaparsa diye çıldıracak gibi oluyorum.

Kadericiyim ama bu konuda rahat olamıyorum. Sürekli manasız bir empati çabası içindeyim. Kalbim sıkışıyor oturduğum yerden resmen. Önceden de insanların acılarına duyarlıydım ama kızım doğduktan sonra psikopata bağladım. Kendi kendime psikolojimi bozucam

Sizler bu haberler ve düşüncelerle nasıl baş ediyorsunuz? Rahatlatıcı ve yol gösterici önerilere ihtiyacım var

Son düzenleme:
Okumamaya çalışıyorum. Almanyada bu aralar cok büyük bir istismar çetesini indiriyorlar Almanyada. O çocuklarının çektiğini aklımdan bile geçirmek istemiyorum. Topusunun Allah belasını versin.
Çocukları gözümün önünden ayirmadigim için abartiyorsun diyenler oluyor. Evet abartıyorum. Tedbir benden, takdir Allahtan.bu konuda kimseye güvenmiyorum diyebilirim

Merhaba arkadaşlar
Ne kadar okumak istemesem de çocuk cinayeti haberleri çıkıyor karşıma. Kendimi bir anda tüm detayları araştırken buluyorum🤦‍♀️ En son 3 yaşındaki Alperen Ekinci cini çıktı karşıma. Şu 3 yaşında annesinin sevgilisinin yumruk ve tekmeyle öldürüp gömdüğü çocuk🤦‍♀️

kendimi bi an gözlerimi kapatıp olayı hayal etmeye çalışıp o anı hissetmeye çalışırken buldum yine.
Çocuğun o an hissettiklerini acısını yaşayabilmek için zorluyorum resmen kendimi.

Sonra neden çocuk yaptım ya benim çocuğuma da biri zarar verirse ya ben ölürsem ona da birileri böyle şeyler yaparsa diye çıldıracak gibi oluyorum.

Kadericiyim ama bu konuda rahat olamıyorum. Sürekli manasız bir empati çabası içindeyim. Kalbim sıkışıyor oturduğum yerden resmen. Önceden de insanların acılarına duyarlıydım ama kızım doğduktan sonra psikopata bağladım. Kendi kendime psikolojimi bozucam

Sizler bu haberler ve düşüncelerle nasıl baş ediyorsunuz? Rahatlatıcı ve yol gösterici önerilere ihtiyacım var
Canım bende o haberlere çok çok çok üzülüyorum 😔 hemen yavrularım aklıma geliyo onlari kaç gündür parka bile salmiyorum on dk mesafeye ya gotururlerse diye duyunca agladigim haberler ya başıma gelirse diye ama tamamen de kaptirmamamiz lazim kendimizi pisikolojik olarak bitirir çünkü evlat başka şeye benzemiyo o annelerrr kıyamam nasıl dayanıyor😭elimizden ne yazikki bu s...k insanlara bu çocuklara canice koyanlara birşey yapmak gelmiyor ne yazikki caydırıcı bir ceza gelmedikçe devam edecek böyle insanların sözde tabi insan idam edilmelerini istiyorum nice süt kokanlara kıydılar ...

Okumamaya çalışıyorum. Almanyada bu aralar cok büyük bir istismar çetesini indiriyorlar Almanyada. O çocuklarının çektiğini aklımdan bile geçirmek istemiyorum. Topusunun Allah belasını versin.
Çocukları gözümün önünden ayirmadigim için abartiyorsun diyenler oluyor. Evet abartıyorum. Tedbir benden, takdir Allahtan.bu konuda kimseye güvenmiyorum diyebilirim
Okuyunca etkisinden nasıl çıkıyorsunuz peki

Baş edemiyorum
Hiç duyarsızlaşmakta istemiyorum
Dünya o masumlar için fazla kötü
Ve bazılarımız hayata şanslı başlıyor
Açlıktan ölen filistin afganlı çocukların çok zengin komşuları var
Dünyada bazıları yemekten ölürken bazıları açlıktan öluyor
Hani bide diyorlar ya inanılmaz bir ahenk uyum adaletle yaratıldı dunya
Bazılarının yüzüne yalan diye bağırasim var

Baş edemiyorum
Hiç duyarsızlaşmakta istemiyorum
Dünya o masumlar için fazla kötü
Ve bazılarımız hayata şanslı başlıyor
Açlıktan ölen filistin afganlı çocukların çok zengin komşuları var
Dünyada bazıları yemekten ölürken bazıları açlıktan öluyor
Hani bide diyorlar ya inanılmaz bir ahenk uyum adaletle yaratıldı dunya
Bazılarının yüzüne yalan diye bağırasim var
Annelik bi nevi psikopatlık gibiymiş. Denge kurmaya çalışıyorum ama tıkanıyorum o haberleri görünce
Adalet kısmı yalan

Cocuk cinayeti ve istismari, hayvanlara eziyet ve işkence hergun mu olur ya. Tabi bunlar duyduklarimiz ve gördüklerimiz. Ya duyamadiklarimiz. Rabbim iyi insanların sayısını arttırsın. Benim anlamadığım polis yakalayıp getiriyor, geri bırakıyorlar bu mahlukatları. İllaki sosyal medya tepkisi mi gerekiyor ceza almaları için?
Ben iyi insanların daha fazla olduğunu düşünüyorum umarım gerçekten öyledir.
İnsanların adaleti olmayabilir ama Rabbimin adaleti var elbet cezalarını çekecekler diye düşünüyorum.

Sık sık yakın düşüncelere kapılıyorum. Çocuklarım oynarken uyurken onları izlemeye daldığımda aklıma başka başka çocuklar geliyor. Dünyanın biryerlerinde her daim şiddete ve suistimale uğrayan çocukların varlığını düşünüyorum. Elimden üzülmekten başka birşey gelmiyor malesef. Keşke her çocuk güvenli ortamlarda büyüyebilse ama olmuyor.

Okuyunca etkisinden nasıl çıkıyorsunuz peki

Haberlerin detaylarını araştırıp fazla okumuyorum. Bazen açıp okumuyorum bile. Aklımı başka şeylere yönlendirmeye çalışıyorum. Anne olarak etkilenmemek mümkün değil çünkü. Bazi organizasyonları ve imza kampanyaları destekliyorum böyle konularda..

Çocuklara yapılan işkenceler beni dinlerin varlığı dua olgusu va bir çok şeyi sorgulamaya kadar itti.. çocuğum olmadan önce üstüne düşünmemiştim Düşünmek istememiştim belki. Kalbim kaldırmıyor artık.. Şuan bile tam şu saniye onlarca işkence gören binlerce çocuk kimden yardım istediğini bilmeden yardım istiyor ama ben burda allahım nolur şu evi arabayı bana nasip ey diyorm benim duam kabul oluyor o masumun ki olmuyor. Hangi haykırış yakarış bir çocuğun yardım çığlığından daha içten olabilir ki? Kalbim sıkışıyor.. gerçekten sıkışıyor...

Evladını sev ve koru fazlası bizim elimizden gelmez.
Önce tedbir sonra tevekkul.

Aklına kötü şeyler getirme.
Beyin bazen sürekli tekrar eden düşünceyi yaşatır insana beyninin bunu yapmasına izin verme. Sürekli tersini komut ver beynine yanlış düşünüyorsun. Öyle bir durum olmayacak. Diyerek olumlama yaparak hayatını guzellestirebilirsin

Haberleri izlemiyorum. Nette de görünce detaya bakmıyorum. Çünkü bakarsam mohvoluyorum.
Amerikada tüneldeki çocuklar olayına biraz derine indim en son. 10 gün hiç uyumadım. Yalan değil yatamadım. 10 dj uyudum ağlayarak uyandım. Aklımı yitirecektim. Hem hamileyim hem 2 yaşında evladım var.
Deliriyorum. Bende bazen neden yaptım diyorum.
Rabbim kötü insanlardan korusun.
Elimizden gelen çocuklarımızı gözümün önünden ayırmamak.
Evin bahçesi, sitenin parkı, komşunun evi. Bu devirler bitti gitti artık.
Ben nerdeysem en fazla 2 oda ötemde olabilir.
Tüm herşeyimizi onlara göre yaşamalıyız.

Tolstoy boşuna dememiş "Çocuğunuza birşey olduğunda hissettiğiniz acı mı daha fazla yoksa anne baba olduğunuzda yaşadığınız mutluluk mu? İkisini bir tartın. Acı daha ağır basıyor değil mi? İşte sırf bu yüzden bile çocuk yapılmaz aslında." diye.

Allah tüm çocukları korusun diyelim bu canilerden.

Kızım olacağını öğrendiğimde çok korkmuştum nasıl koruyacağım diye ama bu soysuzların ne kız çocuğa ne erkek çocuğa ayrımı var.
Ben de sizin gibiyim alımın hayalinin almadığı şeyleri çocuklar yaşıyor ya kahroluyorum kendi cocugumu o cocugun yerine koyup düşünüyorum bir an ah diyorum ah Allah herkesin evladını korusun
Adam sevgilisinin oğlunu öldürüyor bilmem ne ünlüsü yüzüne cocuk derisi enjekte ettiriyor neden bu çocuklardan ellerinizi çekmiyorsunuz diyorum öyle korkuyorum ki parkta bir adam görsem kesin istismarci diyorum bir çocuğu tek görsem ya başına bir şey gelse diyorum. Rabbim bize yardım etsin bazen kardeş düşünüyorum kızıma bazen de koruyamazsam diyorum

Back
X