Bu çocuk cinayeti haberleri beni depresyona sokacak🤦‍♀️

Fazla empati psikolojik dengeni bozar bunu yapma. Sağlıklı kalmak istiyorsan elinden bir şey gelmeyen konularda psikolojini kapatmalısın. Mevcut kötülüklerin hangisini engelleyebiliriz ki? Keşke biz üzülünce korkunca onlar olmasa! Ve çocuğun için endişelenmek.. Hayat bazı şeylere göz kapama sanatı sanırım,pollyannacılığın ta kendisi. Gerçekleri düşünerek yaşarsak hepimiz huniyi takar gezeriz.. Yeryüzünde ne yazık ki kötüler var. Bize düşen kendimizi ve koruma gücümüz olanları koruyup yola devam etmek..

Merhaba arkadaşlar
Ne kadar okumak istemesem de çocuk cinayeti haberleri çıkıyor karşıma. Kendimi bir anda tüm detayları araştırken buluyorum🤦‍♀️ En son 3 yaşındaki Alperen Ekinci çıktı karşıma. Şu 3 yaşında annesinin sevgilisinin yumruk ve tekmeyle öldürüp gömdüğü çocuk🤦‍♀️

kendimi bi an gözlerimi kapatıp olayı hayal etmeye çalışıp o anı hissetmeye çalışırken buldum yine.
Çocuğun o an hissettiklerini acısını yaşayabilmek için zorluyorum resmen kendimi.

Sonra neden çocuk yaptım ya benim çocuğuma da biri zarar verirse ya ben ölürsem ona da birileri böyle şeyler yaparsa diye çıldıracak gibi oluyorum.

Kadericiyim ama bu konuda rahat olamıyorum. Sürekli manasız bir empati çabası içindeyim. Kalbim sıkışıyor oturduğum yerden resmen. Önceden de insanların acılarına duyarlıydım ama kızım doğduktan sonra psikopata bağladım. Kendi kendime psikolojimi bozucam

Sizler bu haberler ve düşüncelerle nasıl baş ediyorsunuz? Rahatlatıcı ve yol gösterici önerilere ihtiyacım var
Inanin hicbirsey degismiyor
Iki gun once ikranur kaybolup,olu bulundu.

Suan sokakta 9-11 yas oldugunu tahmin ettigim 5 cocuk oynuyor,ne camda takip eden var ne baslarinda bekleyen aksam 9 olmadanda dagilmiyorlar.Kim neye guveniyor bilmiyorum.

Insanlarda benim basima gelmez rahatligi oldukca maalesef cok okuruz bu haberleri.

Okumayip izlemeyerek basetmeye calisiyorum,sokakta oldurulen kadinlara,taciz edilen cocuklara hayvanlara eziyete,durduk yere insanlara saldiran piskopatlara tahammulum olmadigi icin haber saati tv kapatip dizi aciyorum.
Sosyal mecradada ilgilenmiyorum kismini isaretliyorumki onume benzer haberler mumkun oldugunca az ciksin.

Yoksa anksiyetik bi hale burunuyor insan :KK43:

Ya bu haberlerin insanı mahvetmemesi mümkün mü? Kahredici, isyan ettirici, acıdan şok edici, çaresizlik hissinin dibi. Nasıl ya nasıl nasıl kıydınız diye düşünürken, çocuğun yaşadığı korkuları, son anında annesini mi sayıkladı diye kafanızda kurarken, ah kurmayalım ya. İnsanın kalbi acıyor. Çocuk yapma demedi mi, çığlık atmadı mı, o masumiyetin karşısında en adi, en iğrenç canavarın bile yumuşayacağını sanırsınız ama öyle olmadığını gördükçe insanın ruhu tekrar tekrar ölüyor. İki kızım var, hoş insanın çocuğunun olmasına da gerek yok kahrolması için ama... Diyorum sadece 1-2 dakika nerede olduklarını bilmesem, ölürüm ben ya. Of... İzlememeye, okumamaya çalışıyorum o yüzden. Elimizden bir şey gelmiyor, ee evde sevgi, ilgi bekleyen çocuklarımız var. Çoğu zaman haberlerin sadece başlığını okuyorum, ayrıntılara bakmıyorum, çünkü cidden aklımı oynatıyorum her seferinde. Allah kahretsin gerçekten.

Merhaba arkadaşlar
Ne kadar okumak istemesem de çocuk cinayeti haberleri çıkıyor karşıma. Kendimi bir anda tüm detayları araştırken buluyorum🤦‍♀️ En son 3 yaşındaki Alperen Ekinci çıktı karşıma. Şu 3 yaşında annesinin sevgilisinin yumruk ve tekmeyle öldürüp gömdüğü çocuk🤦‍♀️

kendimi bi an gözlerimi kapatıp olayı hayal etmeye çalışıp o anı hissetmeye çalışırken buldum yine.
Çocuğun o an hissettiklerini acısını yaşayabilmek için zorluyorum resmen kendimi.

Sonra neden çocuk yaptım ya benim çocuğuma da biri zarar verirse ya ben ölürsem ona da birileri böyle şeyler yaparsa diye çıldıracak gibi oluyorum.

Kadericiyim ama bu konuda rahat olamıyorum. Sürekli manasız bir empati çabası içindeyim. Kalbim sıkışıyor oturduğum yerden resmen. Önceden de insanların acılarına duyarlıydım ama kızım doğduktan sonra psikopata bağladım. Kendi kendime psikolojimi bozucam

Sizler bu haberler ve düşüncelerle nasıl baş ediyorsunuz? Rahatlatıcı ve yol gösterici önerilere ihtiyacım var
O çocukların çaresizliği aklıma gelince yapanı paramparca etsem rahatlamam düşüncesinde buluom kendimi.
Hanımlar is yine bize düşüyor.Cocuklarımıza sahip çıkacaz.Bakkala,koyuna ne yazık ki sokaga oyuna bile göndermeyecegız😒Zaman cok kötü artik bizim çocukluğumuz gibi değil devır.Sahsen ben eve girmezdim ama artık neler neler oluyor 😔Millet azmiş,niyetler cok fena.Dugunde uyusun diye düğün evinde bir odaya bırakılan 3,4 yaşında ki kızın haberi hala aklımda.Kızlarımı kv hariç kimseye,kimsenin evine bırakmam(Yatılı kvye de bırakmam)
Şahsi düşüncem eşinizden ayrıldınız mı ok en doğal hakkımız.Amaa çocuklarımız büyümeden yuva kurma peşine düşmeyelim.Insanız belki konduramayız ama kimse kimseye istisnalar hariç ana baba ne yazık ki olmaz.

DIKEN. Com. tr bunun üzerine : Bir utanç raporu daha, türkiye cocuk istismarında hem kaynak ve hem de transit ülkesi diye bir reportaj yazmıştı. Suriyeli kızlar, yaşına göre sipariş ediliyormuş.

Eliden gelse çocuklarımı kapı dışarı salman. Ama ruhen sağlıksız olurlar. Ama inanın birinin gözünün ucu değse sapik mi diye düşünüyorum. Çok korkuyorum. Elimden geldiğince önlem almaya calissamda nereye kadar koruyabilirim.

Rabbim kötü insanlar cikartmasin karşılarına.

Hanimlar artik cogunuz biliyorsunuz ama duymayan varsa diye yaziyorum..
Saadet ögretmenin kurdugu ucim'i lütfen takip edelim destek verelim bizim onlar elimiz kolumuz oluyorlar.
Hep birlikte el ele verip cocuklari koruyacagiz sadece üzülmek yetmez

O çocukların çaresizliği aklıma gelince yapanı paramparca etsem rahatlamam düşüncesinde buluom kendimi.
Hanımlar is yine bize düşüyor.Cocuklarımıza sahip çıkacaz.Bakkala,koyuna ne yazık ki sokaga oyuna bile göndermeyecegız😒Zaman cok kötü artik bizim çocukluğumuz gibi değil devır.Sahsen ben eve girmezdim ama artık neler neler oluyor 😔Millet azmiş,niyetler cok fena.Dugunde uyusun diye düğün evinde bir odaya bırakılan 3,4 yaşında ki kızın haberi hala aklımda.Kızlarımı kv hariç kimseye,kimsenin evine bırakmam(Yatılı kvye de bırakmam)
Şahsi düşüncem eşinizden ayrıldınız mı ok en doğal hakkımız.Amaa çocuklarımız büyümeden yuva kurma peşine düşmeyelim.Insanız belki konduramayız ama kimse kimseye istisnalar hariç ana baba ne yazık ki olmaz.
2 dakka bile kvye de bırakma. Görüyoruz babannenin dikkat etmeyip kaybolup kaçırılıp ölen çocukları

Tolstoy boşuna dememiş " Çocuğunuza bir şey olduğunda hissettiğiniz acı mı daha fazla yoksa anne baba olduğunuzda yaşadığınız mutluluk mu? İkisini bir tartın. Acı daha ağır basıyor değil mi? İşte sırf bu yüzden bile çocuk yapılmaz aslında. " diye.

Lev Nikolayeviç Tolstoy'un hislerime tercüman olan bu harikulade tespitini hangi kitabında okudunuz acaba?

Bulamıyorum. Çok merak ettim.

Bu yüzden artık haber okumuyorum, değiştiremeyeceğimiz şeylere bu kadar üzülmemeliyiz bence... İnsan uygarlığı var olduğundan beri böyle şeyler olmuş ve olmaya da devam edecek. Hani diyorlar ya "eskiden böyle değildi" diye, hayır eskiden de böyleymiş sadece duyulmuyormuş. Şimdi nerede bir çocuk öldürülse, hayvana tecavüz edilse haberimiz oluyor. Karşıma çıkan haberlere de bakmıyorum çünkü üzülmekten başka bir şey yapamam maalesef. Benim gibi hassas biriyseniz size de aynısını tavsiye ederim.

Bugün de bebeğini boğan bir annenin haberini okudum. Zaten köpeğin üzerinden araba ile geçen tanımlanamayan cisme olan öfkem geçmedi. İnsan aklını yitirecek böyle haberlerle.

Sırf bunlar için idam olsa keşke diyorum böyle mahluklari alıp beslemeseler
Allah bildiği gibi yapsın insan bakmaya kiyamazken nasıl öldürebilir 😔

İdam böyleleri için kurtuluş. Keşke yaptıkları şeyler onlara yapılsa da yalvara yalvara can veremeseler. Hümanistliğim falan ölüyor bu konularda. Hayvanlara ve çocuklara zarar veren yaratıklara gram merhametim yok.

İdam böyleleri için kurtuluş. Keşke yaptıkları şeyler onlara yapılsa da yalvara yalvara can veremeseler. Hümanistliğim falan ölüyor bu konularda. Hayvanlara ve çocuklara zarar veren yaratıklara gram merhametim yok.
Keşke ama onun olmasi daha imkansız
Ben direk yaşama hakkı elinden alınsın isterdim tabiki işkence çekmesi gerekiyor böyle insanların .

Back
X