• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu da bana dert oldu

Birde yemek yapmayı sevmenin etkisi de var.Ben yemek yapmayı severim. Yemek bile kendisine gösterilen sevgiyi boşa çıkarmıyo

Elinin lezzeti yoktur belki diyecektim de korktum :KK70:

Herkes harika yemek yapacak diye bir sey yok. Sartlandirma kendini.

Ben de kurufasulye yapamiyorum mesela. Suyun icinde yuzuyor katiyyen helmeli olmuyor. Ki cok basit yemektir sonucta. Alt tarafi kuru fasulye yani.

Internetten bol bol video izle. Ev hanimiysan nurselin mutfagini izle mesela.
Çok basit olur mu?Bu konu hakkında ne kadar konu açılmış görsen şaşarsın

Eşine yemek yapma zorunluluğun olduğunu düşünmüyorum.. bunun için evlendiyse eve bi yardımcı alır o zaman haklı olarak eleştirir dururdu.. yemiyorsa yapma bu kadar basit.. kendi zevkin için yap kendin yaptıklarını beğen önemli olan bu bence.. beğendikçe daha farklı şeyler yapmak isticeksin.. yemek yapmak hobi gibi yani severek ancak yapılabilen bir şey..

Aman dert etme yemezse yemesin paşam!Sen de fazla önemseme bence adam çaresini bulmuş orda burda yiyor karnı tok sorun yok.sen elinden geleni yapmışsın yapıyorsunda,ister yeeer ister yemez kendi bilir,hiç üzme kendini.:KK69:

Merhaba arkadaşlar 2 buçuk sene oldu evlenelı. Evlenene kadar doğru düzgün yemek yapmayı bilmezdim. Evlendikten sonra eşimden bu konu da ağır eleştiriler aldım. Kendimi zamanla yetiştirdim. Neyse zamanla ya ben bişeyler öğrendim ya da alındıgımı evde sorun çıktığını anlayınca dilini kesti. Zaman geçince bişey farkettim annesinin ve bazı akrabalarının evinde yediği günü yemıyordu. Pasta börek üste sever yapmıyorsun der. Yapıncada iki çatal alır yemiycem der. Niye yemiyorsun deyince de tokum şişim yok kapasitem bu günü laflar eder biri bişey getirince de hemen alır yer ya da akrabasının evinde ikinci tabağı üste. Öyle üzülüyorum kü anlatamam
Baskasinin evinde gordugunu yiyip de benim yaptigimi yemeyen kocaya su bile vermem valla

Aman dert etme yemezse yemesin paşam!Sen de fazla önemseme bence adam çaresini bulmuş orda burda yiyor karnı tok sorun yok.sen elinden geleni yapmışsın yapıyorsunda,ister yeeer ister yemez kendi bilir,hiç üzme kendini.:KK69:
Aynen
Uzulecek ne varsa sanki adam adam degil bebek de zafiyet gecirecek acliktan

Merhaba arkadaşlar 2 buçuk sene oldu evlenelı. Evlenene kadar doğru düzgün yemek yapmayı bilmezdim. Evlendikten sonra eşimden bu konu da ağır eleştiriler aldım. Kendimi zamanla yetiştirdim. Neyse zamanla ya ben bişeyler öğrendim ya da alındıgımı evde sorun çıktığını anlayınca dilini kesti. Zaman geçince bişey farkettim annesinin ve bazı akrabalarının evinde yediği günü yemıyordu. Pasta börek üste sever yapmıyorsun der. Yapıncada iki çatal alır yemiycem der. Niye yemiyorsun deyince de tokum şişim yok kapasitem bu günü laflar eder biri bişey getirince de hemen alır yer ya da akrabasının evinde ikinci tabağı üste. Öyle üzülüyorum kü anlatamam

sevgili karya benim esim annemden beni istedigi an annem sunu demisti kendisine:

- benim kizim yemek yapmayi bilmez.

esim de soyle yanitlamisti:

- olsun ben yaparim.

nitekim o da yapiyor, ben de. dert etmeyin.

baska yerde yediginde evde yiyememesi cok normal bunu munferit almayin.

Madem beğenmiyor bir gün sen yap o yemeği de ben yapilisini öğreneyim de. Benim bildiğim erkek ne yapılırsa yer.

Benimki de pilavımı beğenmiyor kendim de beğenmiyorum. Annemden öğren dedi. Ben de dedim ki sen kaç yıldır anandan öğrenememişsin ben niye öğreniyorum. Herkesin elinin kıvamı lezzeti farklı oluyor doğru ama eşin eğer yaptığın çoğu şeyi beğenmiyorsa abartıyor bence.

Kendisine sorarsan yok öyle bişey diyor ben iki yıldır acmıyım şimdi diyor ama ben bazı şeylerin farkındayım. Ona göre bu benim kuruntum

Çok güzel eleştiriyorsunuz da bilmeden etmeden yargısız infaz

Bu ne gereksiz alinganlik, ben de annemle veya kayinvalidemle bire bir ayni malzemeleri kullanirim. Ölcüsü grami hepsi aynidir ama lezzeti ayni olmuyor. Anneannem annemle teyzeme ayni seyleri ögretmis ama teyzemin yemegi tatsiz tuzsuz olur anneminki tencerenin dibi görünür hemen. Elinin lezzeti olmamak hakaret degil ki.

yemek yaparken 7 kere tahiyyat suresi okuyunuz yemeğiniz yiyenler tarafından beğenilecektir

YEMEK YAPARKEN
İHLAS SURESİ OKUMAK=>YEMEĞİ YİYENLERİN HİDAYET VE İHLASLARINA
KEVSER SURESİNİ OKUMAK=>YEMEĞİN LEZZETLİ OLMASINA
TAHİYYAT (ETTEHİYYATÜ)OKUMAK=>YEMEĞİN BEREKETLİ OLMASINA
VESİLEDİR İNŞALLAH

NOT= BU DUA VE SURELERİ OKURKEN YEMEĞİ SAĞ YÖNE KARIŞTIRMAK MAKBULDÜR
Mercimek çorbasının içine 5 bardak kesme şeker döksem ama 7 kere bu sureyi okusam yine beğenirler miiii ?
Ya arkadaş yemek pişirmeyi de nasıl dine bağlıyorsunuz anlamıyorum artık bu konuyu da dini bir şeye bağlayamazlar diye girdim bu da bağlanmış, pes diyorum artık.

Çok güzel eleştiriyorsunuz da bilmeden etmeden yargısız infaz
İyi de bundan ne sonuç çıkar ki?
Eşin başkasının getirdiklerini yiyor
Kv nin evinde akrabanın evinde yapılanı yiyor
Demek ki senin yaptıkların damak zevkine uymuyor ya da sevmediği şeyler yapıyosun. Başka bi açıklaması var mı sence?

Annesi yemek yapamayan, demledigi cay bile icilmeyen biriyle evlenmenin degerini tekrar anladim. Yumurta kirsam herif tezahurat yapiyor. Hele ustune karabiber dokmussem dunyanin en iyi ascisi benim. :KK49:
Ayy karnım agrıdı gülmekten.Cok tatlısınız

Tatlım dert etme kendini üzmüş ve yıpratmış olursun o akrabalarında. Yediği böreklerin yemeklerin tarifini al hatta bir gün akrabalarından samimi olduğun birini çagır evine börek ya da yemeği sen güzel yapıyordun yapalım mi de yaptır kadına akşamda kocana söyleme ben yaptım de bakalım napıcak bu seferde

Dün akşam bu konuyu açmadan önce Bir tatlı yapmıştım. Eşim biraz yeyip bırakmıştı üzüldüğüm için konuyu açtım. Aynı tatlıyı bugün evime ilk kez gelen birine ikram ettim. Kadın ikinciyi istedi süper olmuş eline sağlık bir tane daha alabilir miyim dedi. Verdim ama gözlerim dola dola.. Çünkü akşam eşim yarısını bırakmıştı. Bir çok şey böyle oluyo herkes yer yaptığımı

Back
X