- 22 Nisan 2014
- 1.110
- 335
Kizlar bende dogum hikayemi yazayim... :)) 29.04.2015 carsamba tarihinde dunyaya geldi kizim... 37. Haftada isi birakmistim 1 hafta tatil yaptimmm sayilir zatennn 38 hafta 4 gunlukken Dogum yaptim. Tatilimn 2. Haftasnda sali gunu 28 nisanda saatt 1 de uyandimm uyku mahmurlugu geziniyodum evin icinde koltuga oturdum boyle karnm birden kasildi semsert oldu dokunsan tas gibiydi sonra gecti 1 2 dk surdu ayaga kalktim biraz sulu bi akinti geldi Kulodumu islatti onunla birlikte belimde bi agri basladi adet sancisi gibi. Kahvalti yaptim falan kayin valideme gidicektm zaten kayin valideme gittm belimn agrisi hala devam ediyodu. Anneme soyledim annem bekle biraz dedi . misafir falan geldi onlarla oyalanirken vakit gecti belimin agrisni demedm esime falan ama. Saat 5 te kursum vardi kursuma da gittim 6 ya kadar kursta durdum bu arada akintim cogaldi ve agrim devam ediodu. Ben ineboluda oturuyorum burda dr olmadigi icin mecburen kastamonuya sevk yapiyorlar 1 saat suruyo kastamonuya da mesafe.agrimda gecmeyince hastaneye ebelere muayne olayim bi dedim esimi aradm hastaneye gttik.ebe muayne etti dogumun baslamis senin dedi 2 cm de aciklik war dedi. Nst bagladi agrim yoktu belim agriyodu sadece. Yarin kont war zaten dedim yarin deil simdi hemen gidiyorsunuz bu gecce dogurursun sen dedi sevk yaptilar bizi . eve geldik valizimizi aldik falan annemler hazrlandi aksam namazini kilip kastamonuya gittik. 9 buuckta falan ordaydik. Ordada bi muayne ettiler 3 cm olmustu aciklik hala sancim yoktu kasilmalar baslmadi yani dr geldi o da bakti nerdeyse eve yollayacaklardi ki uzaktan geldik diye musahedeye aldilar yatis yapmadilar .. Saat 12 de yatis verdiler ve dogumhaneye Cikardilar .. Dogumhaneye kimseyi almiyolar tabi annemler disarda ben icerde tek basima kaldim kimse yoktu dogumhanede benden baska cok sessizdi heryer. Nst bagladilar bebegmn kalp atislari ve ben vardik bide tik tik yapan o gicik yanlis saat vardi. Arada bi annemle4n yanina gitmeme izin verdi ebeler .. Bu arada azar azar kasilmalar gelemye baslamisti. Sonra ilerleyen saatlerde dogumlar gelmeye basladi saat dabah 7 ye kadar tam 4 yada 5 dogum geldi hepsi dogurdu giittii ben kaldim yine bide bi kadn vardi. Aciklik olmadi 4 cmde kaldi aciklik 7 de ikimize birden suni sanciyi taktilar zaten psikolojik olark sanciya da odaklandm takilinca.. O arkadasta dogurdu gitti benm sanncilar artmaya basladi zaten tektim bu arada dogumhane harwketlenmeye basladi ogrenciler falan hemsireler gelmeye is basi yapmaya basladilar. Artik dayanamaz hale geldim sancilarim acayip siklasmaya basladi ve ben iki sanci arasi o kisa 1 dk arada uykuya dalmaya basladim saat 9 da suyumu patlattilar 10 bucuk ta falan birden bire bole ikinma gelmeye basladi icimden tutamiodum kendimi hemen seslendim ebe geldi bakti 9 cm olmustu zaten artik dogum basladi ikinma sakin dediler masaya aldilar beni.sanci gelince soyle ve ikin ddediler bu arada epizyotomiyide yapti kesti yani. Sanci geldi ikindim sanci gidince dinlendm. Dr da geldi bu arada yardimci olmamai istermisin dedi evet dedm karnima havlu koydu sanci gelince haber verdi sanci geldi ben ikindim guclu bi sekilde o da yikardan bebegi itti 3 ikinmada falan 5 dk kada kizim sagsaglim dogdu allaha sukur ama kordonu bogazina dolanmisti ve mosmor dogdu allah korusun olecekmis nerdeyse yawrum tirnaklarindaki morluk ertesi gune ancak gecti. .. Dikisim atildi 1 saat surdu dikisimde.baya bi kesilmis hatta yirtilma da oldu sanirm.. Bu arada devlet hastanesinde dogurdum kastamonuda cok memnun kaldim herkesten ebelerden. Onlarin dediklerini yapinca hic sikinti olmuyo ikin dediklerinde tum gucunle ikinirsan rabbmde yardm ediyo... Tek sikinti benim icin bir ogrenci wardi dogumhanede izliyolardi onlarnda staji dogal olarak mecburen izliyolar. Onu. Diisnda gayet iyiyim bugun 8. Gun dikislerim de iyiless3 artik cok guzel olacak ... Cok uzun oldu hakkinizi helal edinnn.. NORMAL DOGUMDDN SAKIN KORKMAYINNN BEBEK DOGDUGU ANDA BUTUN ACILAR BITIYO EMIN OLUN KI
.. SORMAK ISTEDIGINIZ BISEY OLURSA CEVAPLARIM... )
.. SORMAK ISTEDIGINIZ BISEY OLURSA CEVAPLARIM... )