selam kizlar, beslenme uzmanimin verdigi listeyi payla$mak istedim, ben 67 kiloyum boyum 1.61 vermek istedigim kilo ise 11, yani en az 56 olmak istiyorum, bundan 7 ay önce zaten 56 kiloydum, ama az yiye yiye metabolizmam çok yava$lami$ ve ne yediysem yag olarak depolanmi$ vücudumda..
bu diyet yava$ verdiriyormu$, doktorumda dediki diyet degilmii$ sadece saglikli ve dengeli beslenmeymi$, fakat bana çok fazla geliyor ve yarisini anca yiyorum, oysa doktorum tembih etti hepsini yiyeceksin diye, benim sorunum zaten bu çok az $ey yiyorum ama kalorili $eyler mesela, günde 3 dilim kek gibi saglikiz $eyler..
I$te Listem :
sabah :
40gr ekmek veya 30gr misir gevregi
30gr peynir
125 gr yogurt veya 1 bardak süt
1 meyve veya 1 bardak meyve suyu
$ekersiz çay kahve
ögle
sinirsiz çig veya pi$mi$ sebze
100gr baklagillerden veya ni$astali gidalar (patates pirinç misir gibi) veya 2 dilim ekmek
3 porsiyon protein (yani 50gr et, 70gr beyaz et, 1 yumurta, 80gr balik, bu porsiyonlardan 3 tanesini seçiyoruz, veya hepsi ayni olabilir mesela 3 yumurta yiyebilirsiniz)
1 meyve veya 125gr yogurt
ak$am :
ögle ile ayni porsiyonlar
ara ögün yok ama çok acikirsam 1 ara ögün yap dedi yani bir adet meyve
kuruyemi$, badem falan yok
yag olarakta sivi yag ve zeytin yagi kullanilacak
veeee en güzelide her yemekten sonra 2 kare bitter çikolata
veeee haftada 1 ögün istedigini yiyorsun
ben tam olarak ba$lamadim ama eminimki aç kalinmiyordur :)
bu diyet yava$ verdiriyormu$, doktorumda dediki diyet degilmii$ sadece saglikli ve dengeli beslenmeymi$, fakat bana çok fazla geliyor ve yarisini anca yiyorum, oysa doktorum tembih etti hepsini yiyeceksin diye, benim sorunum zaten bu çok az $ey yiyorum ama kalorili $eyler mesela, günde 3 dilim kek gibi saglikiz $eyler..
I$te Listem :
sabah :
40gr ekmek veya 30gr misir gevregi
30gr peynir
125 gr yogurt veya 1 bardak süt
1 meyve veya 1 bardak meyve suyu
$ekersiz çay kahve
ögle
sinirsiz çig veya pi$mi$ sebze
100gr baklagillerden veya ni$astali gidalar (patates pirinç misir gibi) veya 2 dilim ekmek
3 porsiyon protein (yani 50gr et, 70gr beyaz et, 1 yumurta, 80gr balik, bu porsiyonlardan 3 tanesini seçiyoruz, veya hepsi ayni olabilir mesela 3 yumurta yiyebilirsiniz)
1 meyve veya 125gr yogurt
ak$am :
ögle ile ayni porsiyonlar
ara ögün yok ama çok acikirsam 1 ara ögün yap dedi yani bir adet meyve
kuruyemi$, badem falan yok
yag olarakta sivi yag ve zeytin yagi kullanilacak
veeee en güzelide her yemekten sonra 2 kare bitter çikolata
veeee haftada 1 ögün istedigini yiyorsun
ben tam olarak ba$lamadim ama eminimki aç kalinmiyordur :)