• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu da dert mi diyeceksiniz ama paylaşmak istedim.

mellymell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2011
226
27
98
İstanbul
Başlıktan da anlaşılacağı gibi burada yazan pek çok şeye kıyasla dert değil ama sinirlendim içimi dökmek istedim.

Arkadaşlar nedir bu araç sahiplerinin valelerden çektiği ya! Aranızda abisi eşi dostu vale olan varsa alınmasın ama nefret ediyorum. Bir değil iki değil avm girişlerinde bagajı sert set kapamalar özellikle sahil hattında park yeri yok gibi valeye vermek zorundasınız yok gaza basmalar ani dönmeler hızla geri yapıp parketmeler. Herkesin işini yapıp parasını kazanmasına saygı duyarım vale diye küçümsemiyorum ama 20 ile 30 tl arası bir ücreti var bu hizmetin. Ama malesef valeler çok kaba ve dikkatsiz. Aracınızın sağı solu çizik gelebiliyor malesef .. Özellikle erkek arkadaşım çok katı kesinlikle aracını valeye vermez gerekirse isparka parkeder yürür. Ben de bayılmıyorum ama hoş değil mekana yürümek .bende buna sinir oluyorum bazen .. siz napıyorsunuz vale terörü ile nasıl başa çıkıyorsunuz? Aracınızı valeye verir misiniz yoksa kendiniz mi park edersiniz ?

Hayati boyunca belkide hic sahip olamayacagi arabanin 2-3 dakikalik soforu sonucta o. Ne bu öfke?

O son model spor araba sahiplerinin o valelere ne kadar asagilayici baktigini hepimiz biliyoruz sahit olmusuzdur. Vale nezaketen degil ama aldigi para yuzunden kapimi acarken bile utaniyorum elim ayagim tutuyo sonucta diye.

Herkesin insan oldugunu ve ayni dunyada yasadigini unutmayalim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bizim gittiğimiz mekanlardan bi tanesinde vale var sadece.ona da vermiyor eşim.kendi park ediyor :1:
Ayy kendimi çok fakir hissettim :52:

Vale teroru nedir ya... Biz valeye vermeyi tercih etmeyiz cunku yurume mesafesinde park yeri varsa fazladan otuz lira vermek istemeyiz. Vale diye kucumsemiyorum demissiniz, fakat gayet kucumser bir uslupta yazmissiniz bazi yerleri. Her isi hakkiyla yapan da var yapmayan da. Biz buradan ne yapabiliriz ki ? Onu gectim bu vale olayi zaten toptan sacmalik bence, insanlar paralariyla hava atacak "bakin arabami park etmekle bile ugrasmiyorum " diyecek diye ortaya cikmis bir sektor herhalde. Yoksa o alanlari valeye verilecek arabalar icin kapamasalar yer bulan oraya park eder, bulamayan yurur iki adim. Kapitalizmin gozu kor olsun.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dışarı cıktıgımızda genelde arabalı oluruz ancak arabayı hiç valeye vermedik desem ?
Ben anlamıyorum zaten bu işi, sadece gösteriş bana göre, arabanı da kendin parkediver arkadaşım ya, ne bu göstermelik şeyler. (Sözüm meclisten dışarı, genel olarak söylüyorum siz de pek vale kullanmadıgınızı yazmışsınız ama yine de küçümser bir tavır sezdim.)

Ayrıca mekana yürümek hoş değilmiş, kime göre neye göre? Gayet de yürünür, eger cok uzak bir mesafeyse haklısınız amenna ama 10-20 adımlık yerler için vale kullanan zihniyeti anlamıyorum, anlayamam, kesinikle gösteriş budalalarından başkaları değiller.

Ben de arabamı sık sık valeye veririm, bu kadar da sıkıntı etmem. Ama ediyorsan, 20-30 lirayı valeye vereceğine, taksiyle git gel, için rahat olsun.

Alıntı yapamadım telefondan ama evet bir küçümsemişim farkettim. Erkek arkadaşımın arabası neyse de bu gece 2 yaşına yeni gelen spor arabamın sağ kapısını içine çökmüş sağ dikiz kırıldı kırılacak görünce dayanamadım evet . Vale beyimiz çarpmış arkadaşlar veriyorum diyenleri de uyarmış olayım...

Paylasmasaydinda olurmus cok sacma bi konu napabilirizki madem sikayetcisin werme waleye weriyom die hawa atiyon gayet kucumseyici tawirlar war yani

Paylasmasaydinda olurmus cok sacma bi konu napabilirizki madem sikayetcisin werme waleye weriyom die hawa atiyon gayet kucumseyici tawirlar war yani

Kusura bakmayın da bdv de ne konusu açacağımı size soracak değilim rahatsız olduysanız yorum yapmayın o zaman evleniyorum diyen bekara ev sahibimle sorunum ar diyen kv ile yaşayana ev alan kiracıya hava atıyor . Böyle kaba bir üslup olamaz demekki canımı sıkan bir olay yaşadım ki yazdım size ne ?

Kusura bakmayın da bdv de ne konusu açacağımı size soracak değilim rahatsız olduysanız yorum yapmayın o zaman evleniyorum diyen bekara ev sahibimle sorunum ar diyen kv ile yaşayana ev alan kiracıya hava atıyor . Böyle kaba bir üslup olamaz demekki canımı sıkan bir olay yaşadım ki yazdım size ne ?

Tabikide istediginiz her derdi yazin ama bizene sizin arabanizdan pardon 2.yasini kutlayan spor arabanizdan bi dahaki yorumda bilmem kac bin euro filan diye konuya gireceksiniz diye korkuyorum:D herneyse isin sakasida yazik yani adam omru hayatimda belki ilk def biniyo bunu bu kadar dert etmeyin we konunuzu okuyup kucumsediginizi anlayin burda ablamda ayni yaziyi yazsa tepkim bu olur insanlari kucumseyen insanlara tahamulum yok dahada bisey yazmiycam kawga etmek diil amacim

Son düzenleme:
Tabikide istediginiz her derdi yazin ama bizene sizin arabanizdan pardon 2.yasini kutlayan spor arabanizdan bi dahaki yorumda bilmem kac bin euro filan diye konuya gireceksiniz diye korkuyorum:D herneyse isin sakasida yazik yani adam omru hayatimda belki ilk def biniyo bunu bu kadar dert etmeyin we konunuzu okuyup kucumsediginizi anlayin burda ablamda ayni yaziyi yazsa tepkim bu olur insanlari kucumseyen insanlara tahamulum yok dahada bisey yazmiycam kawga etmek diil amacim

Herhangi bir meblağ yada marka söyleyecek değilim. Hatta adamdan da şikayetçi olmadım canını alacak halim yok aylığına tenezzül etmem. Çarptığı meydana çıkınca gelen güvenlik şefine de işinden olsun istemem dedim ama kamerada diğer valeye hava atmak için parkederken hızla çarptığını gördük... Ciddi manada sinirlendim biraz abartmış olabilirim ama kimsenin de kimsenin malına zarar vermeye hakkı yok..
Sinirle biraz kötü bir uslupla yazmışım evet..

Alıntı yapamadım telefondan ama evet bir küçümsemişim farkettim. Erkek arkadaşımın arabası neyse de bu gece 2 yaşına yeni gelen spor arabamın sağ kapısını içine çökmüş sağ dikiz kırıldı kırılacak görünce dayanamadım evet . Vale beyimiz çarpmış arkadaşlar veriyorum diyenleri de uyarmış olayım...

Pasta üflettiniz mi bari :24: hey maşallah :ssz: valeye vermeyin biraz yürüyün ama onada topuklularınız mı izin vermiyor acaba :26:

"Vale" diye bir kelimeyi ilk defa burda okudum valla, galiba araba parkeden kisilere deniyor yorumlardan anladigim kadariyla.

Bazi arkadaslar vermeyin o zaman demis. Vermek mecburiyetiniz yoksa vermeyin hakkatten, madem sikayetcisiniz. Yok, gittiginiz mekanda mecburiyse de uyarin, ya da baska yere kendiniz parkedin arabanizi. Ya da o mekanin sahibini/yoneticisini uyarin direk, valeleriniz arabalari oyle suruyor, uyarir misiniz filan diye.
Ben hava atmakla bu konunun ilgisi olmadigini dusunuyorum. Arabanin kenarini gocertmek, aynasini kirmak ne demek Allah askina? Evinizin camina biri tas atip kirsa da hos mu gorurdunuz acaba? Ne farkeder? Arabama bile bile bunu yapana tepkim cok sert olurdu. Havadan gelmiyor bunlar, calis al, millet keyfine kirsin doksun. hadi be :ssz:
Herkes isini dogru duzgun yapacak, saygi gosterecek oncelikle. Orda sozum ona is yapiyorum diye artistlenip elalemin malina zarar veren adama hic acimam. O isi de hakkiyla yapacak, ise ihtiyaci olan dolu insan vardir.

Sen erkek arkadasinin valeye arac vermemesini kompleks yapmissin hayatim. Mekana yurumek bayagi kanina dokunmus millet arabayla girdigini gormuyor diye mi:27: valla sahile falan gittiysem park yeri zor mecbur valeye veriyorum 5 lira veriyorum gidiyo. Hicbi mekanda 5 liradan fazla vermedim. Avmler disinda pek sabit ucretli degil bunlar. Cunku mekanlarda vale ucretsiz oluyo bahsis birakiyosun. Isparkla ugrastigima degmiyo. Yok canim vermek istemiyosa sokak aralarina park ediyorum isparka bile vermem :1: iki adim yurumekle asaletin sarsilmaz kuzum.

Herhangi bir meblağ yada marka söyleyecek değilim. Hatta adamdan da şikayetçi olmadım canını alacak halim yok aylığına tenezzül etmem. Çarptığı meydana çıkınca gelen güvenlik şefine de işinden olsun istemem dedim ama kamerada diğer valeye hava atmak için parkederken hızla çarptığını gördük... Ciddi manada sinirlendim biraz abartmış olabilirim ama kimsenin de kimsenin malına zarar vermeye hakkı yok..
Sinirle biraz kötü bir uslupla yazmışım evet..

Evet yok. Bahsettikleriniz hic basima gelmedi. Ama gelseydi mekandan acisini cikarirdim bu isler o kadar basit degil. Ben benzinimi bile kontrol edip valeye verirken uyariyorum. Cok rahatsizlik girurseniz mekan sahiplerini uyrariverin. Spor arabanizla varos mekanlara da takilmayin derim boyle olur.

Valeye vercek arabanız, valesi olan mekanlara gidebilcek gücünüz var şukretceginize sikayetmi ediyorsunuzzz.. vay dünya senin ben amk.... insanlık can cekisiyor bir yerlerde biz arabadaki çizikteyiz..

Başlıktan da anlaşılacağı gibi burada yazan pek çok şeye kıyasla dert değil ama sinirlendim içimi dökmek istedim.

Arkadaşlar nedir bu araç sahiplerinin valelerden çektiği ya! Aranızda abisi eşi dostu vale olan varsa alınmasın ama nefret ediyorum. Bir değil iki değil avm girişlerinde bagajı sert set kapamalar özellikle sahil hattında park yeri yok gibi valeye vermek zorundasınız yok gaza basmalar ani dönmeler hızla geri yapıp parketmeler. Herkesin işini yapıp parasını kazanmasına saygı duyarım vale diye küçümsemiyorum ama 20 ile 30 tl arası bir ücreti var bu hizmetin. Ama malesef valeler çok kaba ve dikkatsiz. Aracınızın sağı solu çizik gelebiliyor malesef .. Özellikle erkek arkadaşım çok katı kesinlikle aracını valeye vermez gerekirse isparka parkeder yürür. Ben de bayılmıyorum ama hoş değil mekana yürümek .bende buna sinir oluyorum bazen .. siz napıyorsunuz vale terörü ile nasıl başa çıkıyorsunuz? Aracınızı valeye verir misiniz yoksa kendiniz mi park edersiniz ?

vale kız papaz
:52::52::52::52::52:

şaka bir yana
bezen mecbur kalıyor insan
örneğin bazı otel ve restaurantlarda mecburdur
aracı vale ye bırakırsın

ancak tam tersi bende nezaketlerinden hep memnun olmuşumdur
mekandan çıkmadan resepsiyona plaka yı bildirdiğimizde
çıkış kapısına da aynı nezaketle getirip teslim ederler
adettendir
anahtarı bir miktar bahşişle değiş tokuş edersin

insana kendisini hoş hissettiryor ne yalan söyliyim
:30::30::30:

ama dediğim gibi . benhiç denk gelmedim kaba olanına
seninkiler çakma vale mi acaba
:34:

Buraya böyle bir konu açarak çok büyük hata etmişsin, hele bir de spor araba falan demişsin. Bittin sen kızım moduna girdi herkes şimdi. Çekemeyiz biz kk' da böyle şeyleri.

Ben oteller ve güvendiğim bir kaç mekan dışında valeye vermiyorum arabamı. Otellerde verirken de km saatini kontrol ediyorum ve şeflerine söylüyorum. Bir hafta aracın anahtarı orda kalıyor sonuçta ve kullanıyorlar dikkat etmezseniz. Full depo bırakıp yarım depoyla aldığımı bilirim.

Bu arada yıkamacılar da deli ediyor beni. 10 metre içinde ileri geri gidecek diye bütün koltuk ve ayna ayarlarını değiştiriyorlar. Hadi onu geçtim bi de radyo istasyonlarını değiştiryor manyaklar. Geçen verdiğimde 6 kanalın tümüne dora fm diye bişey kaydetmişler. Muhtemelen muzurluk olsun diye yaptılar ama sinir oldum.

valeler hava alanından arabaları alıp park yerine götürüyoruz diye bizim evin civarına park ediyorlar. araç sahipleri biliyor mudur acaba:51:

Back
X