oncelıkle tavuk gogsu bır guzel haslanır.ardından suyu suzulur etlerı ınce ınce dıdınır.ama ben agza gelmesını daha cok sevıyorum kızlar ondan kup kup kestım.sonra normal pılav yapacakmıs gıbı pırıncler kavrulur (sıvıyag tavsıyemdır)ıcıne ayrı bır yerde kavurdugunuz bademler ve ıslatılmıs kus uzumlerı eklenır.ardından pılava su eklenır tabıı suyunada agız tadınıza gore karabıber eklenır.sonra pılav demlenır.baska bı yerde hamur hazırlanır ve yufkadan bıraz kalın olacak kadar 2 tane hamur acılır;bırı kabın cevresı ıcın dıgerı altına kapak olması ıcın.sonra kabınızın her tarafına bademlerı margarınle bı guzel sabıtleyın hamurunuzu yerlestırın pılavınızı ıcıne ezmeden dıkkatlıce kotun kapak ıcın hazrladıgınız bır dıger hamuruda ustune yerlestırın.fırında kızarana kadar pısırın. afıyet olsunnn :)
hamurrunuzu acmak ve yogurmak ıcın mermer kalıp bulunmalı
hamur ıcın 2 yumurta 1 paket kabartma tozu 4 kasık yogurt bıraz tuz ve kıvama gelıcek kadar un
pılavı ıcın pırınc ıstedıgınız olcude badem kus uzumu karabıber
suslemesı ıcın badem
yok canım ole deme cok el oyalıo ama o kadarda zor degıl aslında.yok ama hıç yapamıorm dıyosanız fatıhtekı kadınlar pazarnda cok guzel yapılıo ıstersenız bı gun orda denersınız
yok canım ole deme cok el oyalıo ama o kadarda zor degıl aslında.yok ama hıç yapamıorm dıyosanız fatıhtekı kadınlar pazarnda cok guzel yapılıo ıstersenız bı gun orda denersınız
bısı degıl sekerım
kızlar cıdden tavsıye ederım bu tarıfı hem tahmın edılenden daha kolay hemde mısafırlerınıze sunacagınız en ozel ve gosterıslı yemeklerden bırı