Bu da Trakyalılar grubu olsun mu?

aa macır mahalleleride var hee vayy bee turkbayragi
evet canım gün geçtikçe artıyoruz :nazar:

selam kızlar yaa yeni gördüm ben bu topiği:(((
ne kadar az trakyalı kadın var bu sitede demekki pek giremiyor trakyalı hanımlar internete:)
ben de kırklareliliyim ailem orada ama ben bursada evliyim..hoş eşimin ailesi de bulgaristan göçmeni yani ikimiz de trakyalıyız..bursa da bizim insanımız çok allahtan yoksa yapamazdım...nedense benim de böyle bi takıntım var:))bir başkadır bizim insanımız:))

merhaba canım hosgeldinopuyorumnanaktan

Ayyyy....ıkliiim altıma kaçıracaktım gülmekten ,sözlüğü okudum okudum güldüm..
Hepsine güldüm de, en çok park yeri istemeye güldüm...

Bu arada margarin sende ojjgeldin kızanım..

Bende bir replik attırayım size..
Edirneye eşimin kuzenine gittik onunda3-4 yaşlarında kız çocuğu var..
Annesine sesleniyor..Anneeee kızanım nerde?kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3(oyuncak bebeğini istiyor)

Ayyyy....İkliiim altıma kaçıracaktım gülmekten ,sözlüğü okudum okudum güldüm..

Annesine sesleniyor..Anneeee kızanım nerde?kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3(oyuncak bebeğini istiyor)

canııımmm sende beni çok güldürdünn hehheheehhehe oyuncak bebeğede kızanım diyeni duydum yaaa :roflol:
canım bende baktıkça gülüyorum yaa

Talking trakya sözlüğü =)) komik okumanız dileğiyle
KIZAN (i): Çocuk, genç manasında...
TALİKA (i): Tamamen ahşaptan yapılma at arabası...
PIRKALAMAK (e): Kurcalamak, dürtmek...
SAFİ (i): saf, arı...
BİKERETTE: bir işi tekseferde yapmak
PILİK: bir yarışmayı aynı anda bitirmek. veya aynı miktarda iş yapmak.
MACIR: Muhacir
AYDAMAK: sürmek (araba-bisiklet)
AYKIRLAMAK = BİR İSTİKAMETE YÖNELMEK, YÖNELTMEK.
PEÇKA = (HERYERDE KUZİNE DİYE BİLİNEN DÖKME DEMİRDEN YAPILMIŞ SOBA - OCAK FIRIN NİTELİKLERİ TAŞIYAN KENDİ ZAMANININ TEKNOLOCİ ARİKASI. GÜNÜMÜZDE -ALL İN ONE- DEYE TABİR EDİLEN KOMPLİKE AYGITLARIN, GEÇMİŞ DÖNEMLERDE PEÇKADAN FEYZALINARAK ÜRETİLDİKLERİ SANILMAKTADIR.
KUFA = Kova
ARETLİK = Ahiretlik
TEVEKKEL: saf,salak (sakil)
PATE: misket
ŞAM ŞEYTANI: cin fikirli
ŞAMŞIRIK: şaşırmış
SIPITMAK: fırlatmak,atmak,fıydırmak
ÇAVA: yabancı insan
RASPİSKA: adı bilinmeyen herhangi bir nesneye verilen isim
MUK: susmak,eylemsizlik
EYYYY : bir seslenme biçimi (tehditi ifade eder)
KADAM : kardeş
AGAM : abi
PIRNİK : meyane =) Meyhane
PANGALLIK : çayır, çimen, meralık
MARİ,MARA : Bir bayandan bir bayana itab (hitap) sekli
GÜNDÖNDÜ : ayçiçek
AMPİR : salak, sersem
ŞAŞOR : şaşkın, sakar
MOKAR : allaaan (Allahın) öküüzzzü
İİİİİİİ KIZANA GENE DİKİİİİZ: ey çocuk her şeyden de haberin var senin
KAPÇIK AZLI: ağzında bakla ıslanmayan, çat çat herşeyi söyleyiveren
EPTENDE AYKIRI GİDERSİN: çok entelsin
YAPARIM SENİ KIRMIZI SEKİZ: döverim seni
SU SİNGİLİ: uzun boylu
KENDİLİKSİZ: akli başında olmayan
KOTİRİK : çardak çatısı örnek : kotirikleri alçak olmus onun beyaa
TIRILDAMA : kafamı şişirme
TE, Tİ ORADA= işte orada
KAPTIRASIN BURDAN = bu yoldan devam et
BIZIKLAMAK = kurcalamak, karıştırmak
AKITTI PALE= korktu lavuk manasında
İNGE: yenge örn:fatminge (Fatma yenge)
AYDA BAKALIM: arabayı sür demek
AĞNADINMI: anladınmı
APOLYE: hoparlör örnek: te bu apolyelerden kafam şişti
NABÜSÜN: ne yapıyorsun
MISTAKİL: çok uygun,güzel
AYIRR BE ABALACIM: hayır ablacığım
TE BURACIKTA BEYA NEREYE BAKÜRSÜN: burada beya nereye bakarsın
BIYYYY: şaşırma ünlemi
DOLDUR BE AGANIN: bir tane daha bira isterken kullanılır
KAÇ ÖTE BEYY: park yeri isterken ( biraz ileri git )
ÇOK KAÇÜYÜ MÜ BU TALİKA BE AGANIN: bu araba saatte kaç km hız yapıyor
TE BU MERANIN EPSİ BENİM: mal varlığı beyanında
DOMATİZ-PATATİZ: domates-patates
İÇ ÜZMEYELİM BİRBİRİMİZİ AT KULAĞINA BAĞLAYALIM BU İŞİ: pazarlık yaparken
SEFTE: ilk
BILDIR MASÜL: Bir önceki seneki mahsül
İLİSTRE: kevgir
İLMON: limon
ABU: hala (babanın kız kardeşi)
KAÇIM KAÇIM: telaşlı
FASİLE: fasülye
CİLİ: misket
PAYSINMAK: kendine pay çıkartmak
AVA, ATÇE: Havva, Hatice
SABİİ: Sübyan çocuk.
ADEEE: Haydi (Hayde)
VESSELAMVESEPET: Efendime söyleyeyim yada kısacası, özetle.
KIZAN ÇOK FENA MOTOR AYDUYÜ BEYA: çocuk çok tehlikeli ve hızlı traktör kullanıyor.
SOMAĞINA KODUMMU YAMULURSUN: burnuna vurdum mu çok kötü olursun

:roflol::roflol::roflol:

Ayyyy....İkliiim altıma kaçıracaktım gülmekten ,sözlüğü okudum okudum güldüm..

ojjbulduk gızanım bea:))
ay kızlar yani o kadar okudum ettim ne kadar dikkat edersem edeyim iş çevresinde kendi ailemin yanında ve eşimin ailesinin yanında ağzımdan kaçıyor bizim sözlerimiz..
mesela "kızan", "gelmeycez gitmeycez yapmaycaz" gibi meycez maycaz türü kelimeler:))
"aaamaan beaaa" gibi kalıpları maalesef çok sık kullanıorm..yani ben konuşurken aklıma çocuk demek gelmiyor direkt olarak kızan kelimesi geliyor..
ben de size bişey anlatayım üniversitedeyken bi trakyalı arkadaşım doğulu bi arkadaşına "nabüysün be kızan" diyerek seslenmiş çocukda anlayamamış ben bişeye kızmadım yaa nie kızan diosun bana gibilerinden bişiler söylemiş çok gülmüştüm o zaman:)

ay kızlar yani o kadar okudum ettim ne kadar dikkat edersem edeyim iş çevresinde kendi ailemin yanında ve eşimin ailesinin yanında ağzımdan kaçıyor bizim sözlerimiz..
mesela "kızan", "gelmeycez gitmeycez yapmaycaz" gibi meycez maycaz türü kelimeler:))
"aaamaan beaaa" gibi kalıpları maalesef çok sık kullanıorm..yani ben konuşurken aklıma çocuk demek gelmiyor direkt olarak kızan kelimesi geliyor..
ben de size bişey anlatayım üniversitedeyken bi trakyalı arkadaşım doğulu bi arkadaşına "nabüysün be kızan" diyerek seslenmiş çocukda anlayamamış ben bişeye kızmadım yaa nie kızan diosun bana gibilerinden bişiler söylemiş çok gülmüştüm o zaman:)

:roflol::roflol: nabıysın be kızanım ee anlamaz tabi diğer kızan :roflol:

yerim ben senin ikinci evini yerimmmmm Şeniz Şeniz
ŞenizŞeniz

ya o ister istemez oluyor
kızanı hele pek bilen yok
bende cok kacırırım agzımdan ama burda içanadolu şivesinede kayıyor dilim
karmakarışık bişi oldum anlayjanız..

ŞenizŞeniz

ya o ister istemez oluyor
kızanı hele pek bilen yok
bende cok kacırırım agzımdan ama burda içanadolu şivesinede kayıyor dilim
karmakarışık bişi oldum anlayjanız..

evet bi de beni düşünün buradaki ailemde macır olunca dilim hiç değişmeden hatta daha beter olarak ilerliyor:)))

nazalpim hg nasılsın

sağol fısıtıgım iyiyim accuk migrenim tuttu bilgisayarın ışıgıda gozumu alıyo arada bakıyom
gec cebaplarım için özürrr
sen nasılsın güzelim
yannız mı kaldın sen bu aksammm

evet canım yalnız kaldım galiba oyy geçmiş olsun sana migren zordur canımm sen uzan istersen biraz sonra gene gelirsin kıyamam sana

hoşgeldin canım zemuszemus ay çok güldüm bu yazına nabüysün be kızan lafını ben de çok kullanırım
ben de konyada okudum ve kızan kelimesini çok kaçırdım ağzımdan ilk başta arkadaşlarım uzaylıymışım gibi baktı ama sonra alıştılar takmadılar kaydirigubbakcemile3
ev arkadaşım hataylıydı sevgilim ankaralı valla benim şivem de acayip bi hal aldı ama en güzeli bizim şivemiz opuyorumnanaktan

sağol fısıtıgım iyiyim accuk migrenim tuttu bilgisayarın ışıgıda gozumu alıyo arada bakıyom
gec cebaplarım için özürrr
sen nasılsın güzelim
yannız mı kaldın sen bu aksammm
çok geçmiş olsun canım ya migrenim yok ama benim de başım çok ağrır bazen
gerçekten insanı deli ediyo o ağrı

evet canım yalnız kaldım galiba oyy geçmiş olsun sana migren zordur canımm sen uzan istersen biraz sonra gene gelirsin kıyamam sana

ah kızanım yalnız mı kaldın sen kociş mesaideymiş demek
ben geldim dicem ama pek uğrayamıcam ben de bi halinizi sorayım dedim opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Back
X