bu davranış olumsuz mu

Masada erkek varken garsonla kadın muhattap olmaz.Kendi çayın olsa belllki bir derece ama zaten başkasının çayıymış.
Bir saat de beklesem aklıma peçete sallamak gelmez herhalde.Neredeyse ıslık çalacakmışsın.:KK43:

Peki bu olaylar olurken masadaki erkek ne yapıyordu? Kalkın gidelim demedi mi veya höt diyemedi mi?? Basbayağı sünepe. Ben sert irrrrkek severim:KK53:

Burada yazdıklarınıza bakarak yorum yapacağım, cevrenize karşı sürekli savunma halindesiniz. yaptığınız hareket yanlış veya doğru herkese göre değişir ama bu karşınızdakine uygun gelmeyebilir. buda onun en doğal hakkı.
kendime göre yorum yapacak olursam, ben daha baskın olmama rağmen daha bir kere sipariş vermedim erkek arkadaşım ilgilendi ve bu ilk buluşmada onun kurduğu bir düzendi bende itiraz etmedim, bana sonra bana bırakman çok hoşuma gitti önüme geçmiyorsun demişti
Tatlım adamla başbaşa değildim ki kuzenler birde beni tanistirdikarı kişi işte. ..hiç tanımadığım biri ne icecegimi nerden bilsin... herkesin kişisel kararı ....ortam sensekrak ... Garson geldi herkese fikrini sordu yapayım ..Kocaman insanlarız. .
Bence çok itici bi kere çayı gelmeyenin ağzı yok mu siz niye müdahele ediyorsunuz ki eğer çayı gelmeyen erkekse iki kat daha itici gelir bana açıkçası
Bana itici gelir. 45 dakika beklemek çok o konuda haklısınız ama uzaktan seslenmek, mendil sallamak falan hoş gelmez bana. Yada azarlamak hele kabul edilmez. Çağırırsınız ve geldiğinde şikayet edersiniz yada gelmezse çay geldiğinde iptal edersiniz o tepkinizden anlaşılır zaten. Yada direkt tuvalete kalkar gibi kalkar giderken sorumluya uğrar ve şikayetinizi belirtirsiniz garsonu suçlamadan tabii. Yani kimseyi bir anlık sinirle üzmek isterim ne de işinden etmek...
Ha ayrıca ben çalışanlara kötü davranılmasına karşıyım. Doktora da öğretmene de garsona da. Hizmet sektöründeki her çalışana yani. Ha öğretmen değil mi çocuğumun her şımarıklığına boyun eğecek denmiş ha garson değil mi azarlarım denmiş. Fark yok...Hizmet alıyorsunuz diye kabalaşma hakkınız yok, hele çok kalabalık cafelerde onların da başı dönüyor bir yerden sonra.
Bu tip durumlarda hele ben kimsenin avukatlığına da kalkmam. Kimin çayı gelmediyse tepkisini o koysun. Bu kadar ön plana atmak kendini benim hoşuma gitmez aynı şekilde.

Kimseyi kırıcı davranış olmadı ki kötü davranmadım .Zaten spontone gelişti biraz durum. Ne biliyim ortam komik oldu sadece spontene gelişti. Sesimizi duyuramayınca öyle yapıverdim işte. Sonra garsona ne oldu çaylar dedim . 45 dk oldu. Asla ses yükselmesi olmadı işte . Gülüverdi herkes. Çok teşekkür ederim dedi gitti zaten . Öyle bir insan değilim işte. Garsonlarda güldü işte. Aynı olayı kendi de yaşamış onda sen de benim gibi atarlandın dedi. Hepimizi seslendik orada ne biliyim zaten muhabbet devam etti o kişiyle . Bilmiyorum sonradan ne düşündüyse.

Peki bu olaylar olurken masadaki erkek ne yapıyordu? Kalkın gidelim demedi mi veya höt diyemedi mi?? Basbayağı sünepe. Ben sert irrrrkek severim:KK53:

o kişi de güldü işte ya aynı olay başka yerde de yaşamış. Sen de benim gibi atarlıymışsın dedi . Garsonlar da güldü işte . Çayı yeni demlemişler . Hoş oldu ama ben atarlı izlenim yarattığım için olumsuz etki mi oldu sandım. Ama sohbet devam etti. Ertesine olumlu şeylerde oldu. Normalde sabırlı bir insanım ama o aşama öyle bir durum gelişti işte

Herkes garsonu kötülüyor da ben çalışırken resmen köpek gibi davranırlardı sırf ödemeyi kasaya yapacaksınız dediğim için... Bir çay için bir insanı azarlamak niye? İllaki gaddar olacaksanız bunu hak eden insanlara yapın orada çalışan işçiye değil. Ayrıca bir insan garsona nasıl davrandığınıza bakarak karakter ölçümü yapar...
garsonun gücüne gidiecek bir durum olmadı . Herşey naif gülümsemeyle gerçekleşti. Yani karanlık oldugu için bizi göremediler . Bende peçeteyi gösterdim. Sonra dedim ya nerede kaldı çay bizim bir çayımız vardı dedim . Ben atarlandığımı bile düşünmedim . Sedece orada kendimi ifade etmeye çalıştım diye düşündüm .Ama karşı taraf atar diyince garip geldi zaten. Süreç ondan sonra bile güzel ilerledi .Garsonlar hepimize bir bardak çay getirdi ekstra

45 dakika sonra atar yapmışsınız ve bu olay mı oldu?
Enterasan.
Herkes bir olacak diye bir şey yok.
Ben de atarlı giderliyim aynı zamanda soğuk ve asabiyim.
İnsanlar da pervane oluyor valla çevremde.
Bir de masada erkek varken kadın hesap istemez, sesini çıkarmaz mantığı nedir ya?

Masada erkek varken konuşmaz yasak mıymış? Hangi kitapta yazar bu kural?
Size bir şey söyleyeyim mi olay peçete sallamak atar yapmak falan değil
Her gün başkasıyla görüşüp bu kadar olumsuz dönüt olmak
Bunun tek tek sebebi bence ''sizsiniz''

Atarlanmak normal bende atarlanırım. Hatta sık gittiğim bir yerde,köşede oyun parkına(kızım oynarken) yakın bir masa var 4-5 kere çok gecikmeli geldi uyarılarıma rağmen. Son seferde 20 dk da menu gelip siparişimi 20 dk kimse almaya gelmeyince epey atarlanıp müdür odasına dalmıştım garsonlarınızı adam edin diye. :D bidaha yapmadılar :)

Back
X