Bu değerler ile hamilelik ihtimali?

Evet normal referans araliginda. Ama sut hormonu bu ve ne kadar dusuk olursa hamileligi kolaylastirir.
Tipki tsh 3.5 olsa da normal degerlerde olup doktorlarin hamilelik dusunenlerde 2.5'in altina dusurmeye calismasi gibi.
Ben prolaktinin normal referans değerlerinin sınırına çıktıktan sonra hamilelik zorlaşıyor diye biliyorum,sanırım şuan hamileyim (emin olmamakla beraber) bir önceki regl'mde ölçtürdüğümde 16 küsürlü çıkmıştı.

Benim prolaktinim de 17 civarindaydi ve dusmeden hamile kalamadim. Dusunce kaldim. Tabi baska bir arkadasin dedigi gibi hastaneden hastaneye de degisiyor referans araligi.
Insallah hamilesinizdir.

Evet normal referans araliginda. Ama sut hormonu bu ve ne kadar dusuk olursa hamileligi kolaylastirir.
Tipki tsh 3.5 olsa da normal degerlerde olup doktorlarin hamilelik dusunenlerde 2.5'in altina dusurmeye calismasi gibi.

Yahu bikere laboratuvarın referans aralığını bilmiyoruz. Kaldiki bilsek bile çoğunda 25 lere kadar normal sayiliyor. Sanmıyorumki bi doktor da gelip konu sahininin degerine aaaa prolaktin yüksek bunu ilacla dusurelim desin. doktorluga soyunup su yuksek bu yuksek diye insanlarin moralini bozmayın burda.

Ama bazı hastanelerin referans aralığı farklı oluyor olabilir,bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Evet referansi onemli tabiki. Ama prolaktinin bir tsh gibi dar bir referansi olmuyor Sanmiyorum ust deger 10 desin bir hastane. Belli bi degerden de dusuk olmamasi lazım çünkü.

Evet referansi onemli tabiki. Ama prolaktinin bir tsh gibi dar bir referansi olmuyor Sanmiyorum ust deger 10 desin bir hastane. Belli bi degerden de dusuk olmamasi lazım çünkü.
Benimde dediğim gibi;referans aralıkları önemli fakat benim 16 küsürlerdeyken doktorum gayet iyi dedi zaten her insanda belli bir süt hormonu bulunması gerekiyor,bu değer daha da yükselince adet bozukluğu göğüslerden süt gelmesi gibi belirtiler ortaya çıkıyor. Kaldı ki benim 16 iken adetlerim düzenliydi,göğüslerimde normaldi. 25 ve üstü yüksek değer sayılabilir altı değil.

Detaylı yorumun için çok teşekkür ederim öncelikle.
Amh değeri FSH ile orantılı oluyor anladığım kadariyla. Yani sonucu almadim ama kötü olacağını tahmin edebiliyorum artık.
Çok üzgünüm...
Bir kaç ay önceye kadar her ay ovulasyonu gayet net anliyordum, bu kadar kısa sürede böyle kötü sonuçlar alacağımı tahmin edemedim.

Gittiğim doktor acıbadem İlknur Çitil. Kadın doğum uzmani, sekreteri önceden tüp Bebek uzmanı oldugunu söyledi.

Uyarin icin sağolasın.
Doktoragitme özürlüyümdür ben şimdiye kadar herhangi bişey için tahlil yaptırmışlığım yoktur.
Bundan sonra mecbur gideceğim zaten..

Siz de isterseniz karsinizdakini cocuk zannetmeyin.

Siz de isterseniz karsinizdakini cocuk zannetmeyin.

Ne alaka?
Aaa 1. Trimesterde 2 bucuk alti tsh, 2.ve 3.de 3 un altının normal karsilanacagini yazmadiginizdan oyle mi sandım acaba?
İnsanların normal sonucuna yuksek diyip burda neyin ahkamı bana, pardon?

Uyarin icin sağolasın.
Doktoragitme özürlüyümdür ben şimdiye kadar herhangi bişey için tahlil yaptırmışlığım yoktur.
Bundan sonra mecbur gideceğim zaten..
Canım sen mutlaka iyi bir endokrin uzmanına görün ft4 ün ciddi anlamda yüksek. Fsh yüksekliği bundan kaynaklanıyor olabilir. Ft4 ün yüksek olması da sıkıntılı ihmal etme lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…