Bu dert yüzünden üye oldum:(

ALLAH gecinden versin ama kaybettiğinizi ya da her hangi bir sebepten bir daha hiç göremeyeceğinizi aklınıza getirin. Yokluğunu düşünmek bile istemezsiniz değil mi? İşte sonradan pişmanlık yaşamaktansa şimdiden kendinizi kontrol altına alın. ALLAH uzun ve hayırlı, mutlu, sağlıklı nice ömürler versin ebeveynlerimize.

ALLAH gecinden versin ama kaybettiğinizi ya da her hangi bir sebepten bir daha hiç göremeyeceğinizi aklınıza getirin. Yokluğunu düşünmek bile istemezsiniz değil mi? İşte sonradan pişmanlık yaşamaktansa şimdiden kendinizi kontrol altına alın. ALLAH uzun ve hayırlı, mutlu, sağlıklı nice ömürler versin ebeveynlerimize.
Amin haklisiniz yarind

Annenize kızıp sinirlendiğinizde onun hayatta olmadığını düşünün. Ne kadar acı vereceğini düşünün. Aslında onu ne kadar sevdiğinizi düşünün. "Keşke" dememek ne kadar önemli değil mi? O yüzden keşke demeden önce, hayattayken kıymetini bilin.

Hatasız insan olmaz. Herkes hata yapar. Kimi küçük kimi büyük. Kimi başkalarının hatalarından da ders alır, kimisi sadece hatalarından. Anneniz pişmanım diyor. Şöyle düşünün: Allah kendisinin varlığını inkar eden ama sonra tövbe edenleri bile affediyor. Kendisine şirk koşan ama tövbe edenleri de. Bu kadar merhametli ise bizi yaradan, bizim de ona layık olmamız lazım.

Çok zorlanırsanız bir psikolog desteği de öneririm.

Başka bi probleminzde yokmuş ne güzel annende yaptıgndan pişmandr canım ama bunu ona sürükleyen babanın tavırları olabilir. Anneni anlamaya çalış ve ona destek ol lütfen herkez hata yapabilir.
Çok sağolun bunu şu an bile düşününce içim daralıyor.hepinize cok saolun yeni uye oldum iyiki olmuşum kadin dayanışması bu olsa gerek
ALLAH hepinizden razi olsun kizlar.

Keşke olmasaymış ama olmuş. Annen pişman. Bir insan bir hatanın bedelini ömür boyu ödememeli.

Ben olsam konuşur, kırgınlığımı, öfkemi yada ne varsa içimde paylaşır sonrada konuyu bir daha açmamak üzere kapatırdım.

Yani bu sonucta annenin ozel hayati sen de onun icdunyasini bilemezsin.

Insan evliyken asik olabilir pekala. Cocuguna kocasina ailesine sirtini donemezdi annen, donememis zaten bu yuzden belki de cok hoslandigi heyecan duydugu biriyle gorusemiyor artik. Bu yastan sonra insan kalbi carpti ama sorumluluklari yuzunden kalbine uyamadi.

Annen de olsa, hoslanan , belki seven , bir seyler yasamak isteyip yasayamayan bir kadin o. O da bir kadin, bunu anla once (bence). Annen simdi hayatindan mutlu mu , sanmam sevmedigi bir hayata kisili kalmis. Ustune bir de onu anlama cabasi gostermeyen bir evladi var. Bagirip cagirmak yerine kahve icmeye cagirsan anneni, adam ne hikayeymis dinlesen keske.

Sen kocani 10 kisiyle aldatsan bile annen sana sirtini donmezdi, cunku annelik boyle bir sey evlat ne hata yaparsa yapsin anne sirtini donemez. Sen aynisini yapabilir misin? Yoksa baskasina asik oldu diye hayatboyu boyle mi davranicaksin?
Bu söylediklerin baba için de geçerli mi?

Yani tavır almakta ve yakın hissetmemekte haklısınız. Burada annemiz babamız tarafından aldatılsa/teşebbüs edilse babamıza nasıl kızıyorsak babamız da annemiz tarafından aldatılsa/teşebbüs edilse kızıyoruz, normal. Normalde annemizin üzülmesini nasıl istemiyorsak babamızın da üzülmesini istemiyoruz. Dünyadaki bütün erkekler beyni ve kalbi ile düşünmekten yoksun değiller. Yapacak birşey yok yani elinizden geldiğince aşmaya çalışın, 3 günlük dünya sonuçta, napalım.

Bu söylediklerin baba için de geçerli mi?

Değil çünkü annemin yeri aynı onu üzerse babam biter :) :)

Şaka şaka, rezilleşmediği, insanlıktan çıkmadığı sürece evet tabi ki geçerli babalar da insan. Lakin sıkıntı şu ki erkekler rezil. Naifçe aşık , gerçekten aşık kaç tane erkek var ki evliyken başkasına gerçekten aşık erkek olsun?

Evli bir kadına aşık olan bir erkek tanıdım. Daha doğrusu arkadaştık durumu bana sonra söyledi. Buraya anlatsam ahlaksız rezil kepaze derdi insanlar ama ben onu öyle görmedim asla, seviyordu o kadar. İnsan kimi seveceğini seçemiyor. (Ne oldu derseniz kadın bununla oynadı oynadı gitti bizimki kalbi elinde kaldı.)

Burda başkasına gerçekten aşık erkeği de kadını da rezilleşmediği, çirkefleşmediği sürece ben yargılamam. Aşk bu, birileri mutlaka üzülüyor. Her aşk birini üzmek zorunda galiba....kırılmadan dökülmeden aşk olmuyor sanırım. Gönül işleri kimse üzülmeden olmuyor. Aşk kadar güzel bir şey aynı anda çok sayıda insanın hayatını b.k edebiliyor , hayat çok garip.

Son düzenleme:
Annene eziyet etmeyi hemen bırak. Aynı şeyin senin başına gelmiyeceği ne malum. Evet çok ciddi bi hata hepiniz affetmişsiniz o zaman ona bir ömür eziyet etmeye hakkınız yok.

Değil çünkü annemin yeri aynı onu üzerse babam biter :) :)

Şaka şaka, rezilleşmediği, insanlıktan çıkmadığı sürece evet tabi ki geçerli babalar da insan. Lakin sıkıntı şu ki erkekler rezil. Naifçe aşık , gerçekten aşık kaç tane erkek var ki evliyken başkasına gerçekten aşık erkek olsun?

Evli bir kadına aşık olan bir erkek tanıdım. Daha doğrusu arkadaştık durumu bana sonra söyledi. Buraya anlatsam ahlaksız rezil kepaze derdi insanlar ama ben onu öyle görmedim asla, seviyordu o kadar. İnsan kimi seveceğini seçemiyor. (Ne oldu derseniz kadın bununla oynadı oynadı gitti bizimki kalbi elinde kaldı.)

Burda başkasına gerçekten aşık erkeği de kadını da rezilleşmediği, çirkefleşmediği sürece ben yargılamam.
Kadınlara kıyasla daha az evet, anladım ne demek istediğini ama öyle erkekler de var. Yapı itibariyle kalbi dışında başka nedenlerle karısını aldatan çok fazla erkek var, ben garip karşılamıyorum çünkü erkek işte, ne beklersin ki? düşüncesi hakim oluyor bende ama ciddi anlamda sevgiyle hareket eden erkekler var hatta naif erkekler var. Benim erkek arkadaşım mesela :D Diğer erkeklere kıyasla biraz daha naiftir, bunu da bizim ilişkimizde olan birşeye canı sıkılınca ya da üzülünce bayağı bi anlıyorum ve bir gün beni bir başkası için bırakırsa onun gerçekten aşık olduğuna inanırım muhtemelen. Sayıları az ama var, keşke daha çok sayıda olsalardı :)

O annenizle babaniz arasindaki mevzu.
Birebir ne yasadiklarini kendileri bilirler.
Tabi ki psikolojiniz bozulmustur ama yargilamamaya calisin.

Back
X