bu devirde bit...

şaka gibi, kaşınmaya başladım..:1:

bitin devri olmaz, bit bittir..dinazor mu bu devri kapansın..:1:
ilkokula başladığımda annem saçımda bulmuştu ,ağlamıştı kadın, hatırlarım..:26:
temiz,titiz olmayla ilgisi yok..

bit şampuanları var,artı bit gelmesin diye tokalarıda var..
bir de öğrencinin yakasına mı ne takılıyormuş bişey, onun ne olduğunu tam bilmiyorum ama ecz.ler bilir..

okul yönetimi ne yapsın ,en fazla velilere ,bit şampuanıyla temizlik yapın diyebilir..

Aynen bitin dewri zamanı olmaz , benim kardeşimde de çıkmıştı okulda varmış, anti bit şampuanı vardı onunla annem 2 .3 güne düzenli yıkadı tarağı var özel onunla da güzelce taradı sonra yavaş yavaş temizlendi..
Annemin arkadaşının kızı var 1.sınıfa gidiyordu ozaman , kızın saçını sürekli belik örerdi , işe yararmış hiç gelmedi kıza :)

bir de öğrencinin yakasına mı ne takılıyormuş bişey, onun ne olduğunu tam bilmiyorum ama ecz.ler bilir..

okul yönetimi ne yapsın ,en fazla velilere ,bit şampuanıyla temizlik yapın diyebilir..

çok güldüm vallahi... sen çok yaşa:)))

dinozor mu bu bit? çok haklısın.... gözümden yaş geldi gülmekten

Valla bunun pek temizlikle ilgisi yok.almanyadayim burada bile kizim kresten kapti biti.hrmde nasil coktu.aliyorsun ilaca iki günde bir yikiyorsun.ben her yesi ama her seyi yikamistim.sadce insanda bir müddet psikolojik baski yapiyor ama sonuctada geciyor.korkmayin yani.

Vallahi geçen yıl bizim kız okulun kapanmasına bir ay kala bitlendi:27: Birde saçları uzun beline kadardı gittim her markadan bit ilacı aldım banamısın demedi.Aklıma eskiden annemin yaptığı bir yöntem geldi.Oda gaz yağı:1: Hemen eşimi gaz yağı alması için yolladım.Pamuk ile kızım saç diplerini sürüp başınıda yemeniyle kapattık yaklaşık 15 dakika kadar.Ben bitlenmemiştim ama önlem olarak kendimede sürmüştüm.Bütün çarşafları falan yıkadım.Bir işlemde bitlerden eser kalmadı.Bitlenenlere duyrulur kesin çözümm:1::1::1:

Benim annem ilkokuldayken yakamızın altına viks tablet iğnelerdi, herkes bitlenirdi de ne bana ne kardeşime sıçramadı çok şükür.. eczanelerde viks tablet diye geçiyor sanırım beyazla şeffaf arası tablet şeklinde nane kokulu(normalde buhar banyosu yaparaken içine atıp burun açmaya falan kullanılıyor sanırım.) onu bir kat gazlı beze sarıp küçük kilitli iğneyle enseye doğru yakasının altına iğneleyin.. bir süre sonra naftalin gibi uçar o yenileyin küçüldükçe..

gercekten pislikle alakasi yok bende 5.sinifta bitlenmistim..

o zamnda cok pimpirikli birseydim...yemeklerden sonra elimi yikar,banyo yapardim siniftan bi kizdan gecmisti ama

baska bi zamanda olmustum...

hep ondan bundan geciyor bende olamaz diyordum..sans bu herseye dikkat ederdim ama gelir beni bulurdu hey gidi günler

bütün yazılanları okumadım ama eğer kardeşiniz ilkokula gidiyorsa çocuklar küçük olduğu için bir şeyler yedikten sonra ellerini yıkamadan saçlarına sürebiliyorlar ve birinde olunca diğer kişilere de bulaşıyor.ilk okulda ben de bitlenmiştim arkadaşımdan bana geçmişti, bit şampuanı ile annem yıkamıştı saçlarımı ve çok ince bir tarakla saçlarımı taradığını hatırlıyorum.siz de alın bit şampuanı.çok dert edilecek şey değil bunlar her insanın başına gelebilir.

:1:
Dinazorlar gibi nesli tükenmediğine göre demek ekolojik dengede bir yeri var. Parazit deyip geçmemek lazım. Bir an ense köküm kaşındı. Evlerden ırak...

Son düzenleme:
bitin deviri olurmu canım :1::1::1::1::1::1::1:
ama en azından şimdi çözümü çok
önceki gibi gaz yağını kafamıza sürüp beklemek zorunda değilizz
ayy ilk okul günlerim aklıma geldiii:25::25::25::25::25::25::25::25:

merhaba bayanlar,
yaklaşık 2 hafta önce kız kardeşimin saçına arkadaşından bit çıkmış.Okul toplantısına katıldığımız zaman birkaç kişide bit olduğu söylenmişti .Nerden bilelim ki bizimkine de çıkacak .Kafasını kaşırken annem gördü baktı bit:(((İlaç aldık temizledik okul yönetimi ile görüştük .Bit normaldir baharda dedi şaka gibi ya:)bit nasıl normal oluyor hangi çağdayız .Biz ne kadar temizlesek de kökü burda olduktan sonra yine çııkar dedik k,i çıktı ve şu an hepimizi sarmış durumda .Çatlamak üzereyim bu nasıl bir okul nasıl temizlencez biz şimdi hayret bişey bu çocukları aileleri temizlemiyor demek ki:((((((((((((Kızlar var mı bir fikri olan Lütfen yardım edin

bitin devrimi olur ya bit bittir her okula baslayanlarda olur aileler temızlesede cocukar bakalım okul saatlerı boyunca temız tutuyorlarmı üstlerini? bit şampuanı var ya da rozetler var 2 tl onlardan kullanabılırsınz

merhaba bayanlar,
yaklaşık 2 hafta önce kız kardeşimin saçına arkadaşından bit çıkmış.Okul toplantısına katıldığımız zaman birkaç kişide bit olduğu söylenmişti .Nerden bilelim ki bizimkine de çıkacak .Kafasını kaşırken annem gördü baktı bit:(((İlaç aldık temizledik okul yönetimi ile görüştük .Bit normaldir baharda dedi şaka gibi ya:)bit nasıl normal oluyor hangi çağdayız .Biz ne kadar temizlesek de kökü burda olduktan sonra yine çııkar dedik k,i çıktı ve şu an hepimizi sarmış durumda .Çatlamak üzereyim bu nasıl bir okul nasıl temizlencez biz şimdi hayret bişey bu çocukları aileleri temizlemiyor demek ki:((((((((((((Kızlar var mı bir fikri olan Lütfen yardım edin

bit pislikten olmaz ki. Parazittir kendisi.
saçınızı boyatırsanız ölürler tamamen, geçmiş olsun...
yazarken de kafam kaşındı :)

Benim annem aşırı titizdi. Ama kafamızdan da bit eksik olmazdı her sene :D Kız kardeşimin biterdi ben bulaştırırdım benim biterdi o bana bulaştırırdı. Hatta babanneme bile geçmişti haha :52::52: Sinek ilacı yada gaz sürüp kapatıyorduk kafamızı sonra bit tarağıyla tarıyorduk bitler düşüyordu. Ama bitleri taramakla bitmeek elle sirkeleri ayıklamak lazım kafadan yoksa onlar yine bit olur.. Kaşınmaya başladım kolay gelsn size :)

Koskoca starbucks'da bile var saçta olması gayet normal:1:
Dünyanın en büyük kahve şirketlerinden Starbucks'ın, bazı içeceklerinin içerisinde renklendirici olarak kırmızı bit kullanması tepkilere neden oldu.
Şaka bir yana şampuanla geçer eczanede satılıyor bit şampuanları bende de çok olmuştu ilkokul zamanında:1::1:

bitin devri mi olur yahu,her şeyin nesli tükenir de bitin ki gene tükenmez ,
pislikle de alakası yok aksine temiz insana daha çok gelirmiş...
ilkokul döneminde bize de gelmişti ,saçı önce sirkeyle iyice yıkayın bit yavrusu "sirke"leri temizlermiş...
sonrasında bit şampuanıyle yıkayın şimdi her şey çok gelişti tokası bile var,

öncelikle şunu söyleyeyim,kesinlikle kendinizi suçlamayın çünkü bunun temizlikle alakası yok,,hatta temiz saçta gözenekler açık olduğundan daha rahat kan emerlermiş.ilk önce saçları mutlaka kısa kestirin.şuda bir gerçek bütün okul yada sınıf sizin gibi itinalı olmalı yoksa siz temizlersiniz,diğerinden tekrar geçer.kısır döngü olayı yani..benim kızlarım dada oldu ve neredeyse fıttıracaktım.tatilde tertemiz olan saçlar,okul açılınca bitleniyordu..kaldığım ilçe zaten bitiyle meşhurdu..kaldığım ilçede marketin kasiyer kızının saçındaki sirkeleri saydım,kızımın okulundaki bir diğer bayan öğretmen önümde yürürken ceketinde yürüyen biti gördüm ben.çok şükür çıktık o ilçeden ve bu derdimiz bitti..saçını tenine değdirmeden ispirtoyla ovdum ve bit tarağıyla leğenin içine tarayınca bit düşüyordu.sirkeleri kolay kolay ölmez onun için tek tek saçtan çekip imha edin..ayrıca muska gibi üzerinde kafirun taşısın,bu kokuya gelmez deniyor,yeni çıkan etkili bit şampuanları var,biraz pahalı ama değer...esele kökünden hallolmadıkça,bu işten kurtulmak zor canım..

Back
X