Bu Dönem Nasıl Atlatılmalı :(

coktatinn

Gamzedeyim Deva Bulmam...
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
472
4
46
Diğer
Kızlar mrb, inanın sinirden deliriyorum şuan. Her ay malum dönemlerde biliyosunuz çok gergin oluyoruz biz bayanlar. Ama ben gerginlikten öte deliriyorum ya. Etrafımda herkes gözüme batıyo ne deseler sinir oluyorum. Normalde belki şakayla geçiştirebileceğim laflar bu dönemde tüm enerjimi alıyo sanki...Örneğin işyerimde bi iş arkadaşım çok dikkatli her gün saçıma başıma giyimime makyajıma mutlaka bişey der. Ya çok beğendim Yada hiç olmamış gibi. Normalde aman onane der tınlamam ama bugün sabah saçlarımı topladım (bu günlerde saç baş uğraşamıyorum da ben :ssz:) sabah görür görmez böyle olmamış der gibi baktı. Sanki ben bunu modacım tayin ettim :47: Varya yemin ediyorum ağız göz giresim geldi :47: Hizmetli var bi tane geldi bana ".... hanım çok kahve içiyosunuz başınız döner bu kadar içmeyin" dedi (onane ya onane dimi? ) Bir de çok konuşanları çekemem bu dönemlerde. Ay düşününce bile sinir oldum :43: Herneyse, hepimizin başına geliyo bunlar siz napıyosunuz nasıl atlatıyosunuz onu merak ettim. Birde bi iş arkadaşım herşeyime karışıyo dedimya yukarda. Bu adam evli ama gözü üstümde kızlar ya, saçlarımı geçen kabarttım kıvır kıvır yaptırdım bonus gibi. Akşama kadar bana bakıp içini çekerek çok güzelsin diyip durdu. Vallahi kötüye yormak istemiyorum. ama adam resmen benle ilgileniyo sürekli. Doğumgünümde hediye almış bana (daha işe başlayalı 15 gün olmuştu) herkes gittikten sonra verdi ve aramızda kalsın hediye aldığım dedi. Sonra mesaj attı uzun uzun yazmış iyiki burda işe başladın falan gibi. Evli çocuğu var ama pis gözlü bişey :( Bugün çok sinirimi bozuyo sizle paylaşmak önerilerinizi almak istedim.
Özetle 2 sorum var;
1-Bu dönemlerde ne yapmalıyım ne yesem içsem sakin olurum?
2-Bu adama nasıl bir tavır takınmalıyım ?

Şimdiden Teşekkürler....

Ben o dönemlerde gergin, sinirli vs. olmuyorum o konuda yardımcı olamayacağım.

Ama diğer konunuza gelince çok sinir bozucu bir durum, hediye alıyor ve kimse duymasın diyor iyi niyetle alınmış olsa insanlardan neden gizlesin, (birde 12 yıldır aynı kurumda çalışıyorum, annem, kuzenlerim vs. hep çalışan bayanlar bende dahil olmak üzere hiç birimize hiç bir erkek iş arkadaşlarımız hediye almadı) hem sürekli ya eleştiriyor yada iltifat ediyor, pek hoş durumlar değil bunlar. Sert bir tavırla bunlardan rahatsız olduğunuzu söyleyin kendisine, siz sadece iş arkadaşısınız bunu anlatın ona.

Keşke aldığı hediyeyi kabul etmeyip geri iade etseydiniz. Yani ben olsam öyle yapardım.

Siz hiç tepki göstermiyor musunuz çektiği mesajlara? yaptığı iltifatlara vs.

Ben o dönemlerde gergin, sinirli vs. olmuyorum o konuda yardımcı olamayacağım.

Ama diğer konunuza gelince çok sinir bozucu bir durum, hediye alıyor ve kimse duymasın diyor iyi niyetle alınmış olsa insanlardan neden gizlesin, (birde 12 yıldır aynı kurumda çalışıyorum, annem, kuzenlerim vs. hep çalışan bayanlar bende dahil olmak üzere hiç birimize hiç bir erkek iş arkadaşlarımız hediye almadı) hem sürekli ya eleştiriyor yada iltifat ediyor, pek hoş durumlar değil bunlar. Sert bir tavırla bunlardan rahatsız olduğunuzu söyleyin kendisine, siz sadece iş arkadaşısınız bunu anlatın ona.

Keşke aldığı hediyeyi kabul etmeyip geri iade etseydiniz. Yani ben olsam öyle yapardım.

Siz hiç tepki göstermiyor musunuz çektiği mesajlara? yaptığı iltifatlara vs.

canım o an hediyeyi art niyetle alacağını hiç düşünmedim ve özel bi hediye değildi masam için aksesuar almış. Başkasına söyleme çünkü onlara da almak zorunda kalmak istemiyorum dedi. Bende ne bilim hiç aklıma kötü bişey gelmedi o an ama sonradan dank etti. Bi keresinde dedim beni eleştirmeyin iyi kötü dedim ama sert çıkamıyosun yan masanda ve ben daha yeniyim :( yani kıskasta kaldım aday memurum sesimi çıkarsam amirle arası çok iyi. Ama eğer alenen bi hareket görürsem tabiki memurluk falan umrumda olmaz. Mesaja da neden yüzyüze söylemediniz dedim Farklı olsun dedim dedi. E Ne diyim şimdi adam alenen bişey yapmıyo ama hareketleri tuhaf :43:

Kızlar mrb, inanın sinirden deliriyorum şuan. Her ay malum dönemlerde biliyosunuz çok gergin oluyoruz biz bayanlar. Ama ben gerginlikten öte deliriyorum ya. Etrafımda herkes gözüme batıyo ne deseler sinir oluyorum. Normalde belki şakayla geçiştirebileceğim laflar bu dönemde tüm enerjimi alıyo sanki...Örneğin işyerimde bi iş arkadaşım çok dikkatli her gün saçıma başıma giyimime makyajıma mutlaka bişey der. Ya çok beğendim Yada hiç olmamış gibi. Normalde aman onane der tınlamam ama bugün sabah saçlarımı topladım (bu günlerde saç baş uğraşamıyorum da ben :ssz:) sabah görür görmez böyle olmamış der gibi baktı. Sanki ben bunu modacım tayin ettim :47: Varya yemin ediyorum ağız göz giresim geldi :47: Hizmetli var bi tane geldi bana ".... hanım çok kahve içiyosunuz başınız döner bu kadar içmeyin" dedi (onane ya onane dimi? ) Bir de çok konuşanları çekemem bu dönemlerde. Ay düşününce bile sinir oldum :43: Herneyse, hepimizin başına geliyo bunlar siz napıyosunuz nasıl atlatıyosunuz onu merak ettim. Birde bi iş arkadaşım herşeyime karışıyo dedimya yukarda. Bu adam evli ama gözü üstümde kızlar ya, saçlarımı geçen kabarttım kıvır kıvır yaptırdım bonus gibi. Akşama kadar bana bakıp içini çekerek çok güzelsin diyip durdu. Vallahi kötüye yormak istemiyorum. ama adam resmen benle ilgileniyo sürekli. Doğumgünümde hediye almış bana (daha işe başlayalı 15 gün olmuştu) herkes gittikten sonra verdi ve aramızda kalsın hediye aldığım dedi. Sonra mesaj attı uzun uzun yazmış iyiki burda işe başladın falan gibi. Evli çocuğu var ama pis gözlü bişey :( Bugün çok sinirimi bozuyo sizle paylaşmak önerilerinizi almak istedim.
Özetle 2 sorum var;
1-Bu dönemlerde ne yapmalıyım ne yesem içsem sakin olurum?
2-Bu adama nasıl bir tavır takınmalıyım ?

Şimdiden Teşekkürler....

bu kadar gergin olmasamda bende gergin oluyorum tabi henüz bir çare bulamadım ama bence asıl sorun evli arkadasın hergün kılıgına kıyafetıne yorum yapması ayrıcada 15 günlük tanıdıgı bir insana hediye verecek kadar yüzsüz olması

tek tavsiyem mesafeli ol duvarlarını ör o hediyeyi kabul ettınmı bılmıyorum ama bence almaman gerekırdı zaten masumane birşey olsa herkesin içinde verir yada herkese söyler ortak bir hedıye alınırdı dıye dusunuyorum

Belliki seni çok beğeniyolar :) Sen çok güzelsin.

Hanımefendi bu yorumu neye binayen yaptınız bilmiyorum ama yazımda ben kendimi övecek bi kelime kullanmadım. o tip egoist tutumlarada karşıyım. size böyle davransa evli bi erkek böyle rahat olurmusunuz? Neyse saygı duyuyorum yorumunuz için teşekkürler.

Kelin ilacı olsa diyeceğim yine..
Normalde zaten hemen parlayıveren biriyim...
Mens öncesi resmen deliriyorum yaa..
Eşimden nefret ediyorum, boşanmak istiyorum..
O sakin, sinirleri alınmış adama gerizekalı demişliğim var :17:
Allah razı olsun burnumu sürte sürte de olsa affetti...
Çocuğum.. Batıyor resmen her yaptığı..
Ki huysuz bir çocuk değildir.. Sadece işten eve gidince biraz şımarır annesine :16:

Çok zaman düşünmüşümdür psikiyatra gitmeyi...
Normal zamanda da aşırı derecede sinirli ve tahammülsüzüm zaten...
Bıktım artık her ay mens dönemi krizlerimden...
Ben bıktım ki etrafımdakiler naapsın...
Her ay her ay bu iniş çıkışları yaşamaktan çok bunaldım...
Hamileyken ne güzeldi, mens yok stres yok, sürekli uykulu ve sakin bir ben :1:
Ama her sene de doğuramam ki :60:

Topiğin için ben de teşekkür ederim, belki ben de faydalanırım :)

Diğer konuya gelince..
Keşke kabul etmeseydin hediyeyi..
Hiç ilgilenme ve ters ol ona karşı derim..
Ben evli olduğum halde maruz kalıyorum bu durumlara...
Hastane ve binlerce hasta geliyor çünkü..
Azıcık suratsız olunca çekiyor kendini çoğu...
Kurtulursun inşallah tez zamanda...

canım o an hediyeyi art niyetle alacağını hiç düşünmedim ve özel bi hediye değildi masam için aksesuar almış. Başkasına söyleme çünkü onlara da almak zorunda kalmak istemiyorum dedi. Bende ne bilim hiç aklıma kötü bişey gelmedi o an ama sonradan dank etti. Bi keresinde dedim beni eleştirmeyin iyi kötü dedim ama sert çıkamıyosun yan masanda ve ben daha yeniyim :( yani kıskasta kaldım aday memurum sesimi çıkarsam amirle arası çok iyi. Ama eğer alenen bi hareket görürsem tabiki memurluk falan umrumda olmaz. Mesaja da neden yüzyüze söylemediniz dedim Farklı olsun dedim dedi. E Ne diyim şimdi adam alenen bişey yapmıyo ama hareketleri tuhaf :43:

Bence bundan sonra ne mesajlarına cevap verin nede sizi eleştirip, iltifat etmesine. Amirle arası iyi diye bunlara boyun eğmeniz gerekmiyor. Bir kaç kere çok ciddi ve sert tepkiler verirseniz kendisini geri çekecektir eminim ki.

Salak adama da bak sen, başkasına söyleme onlarada almak zorunda kalmak istemiyorum demiş birde. O zaman deseydiniz keşke, onlara almak zorunda değilseniz bana hiç ama hiç almak zorunda değildiniz. Teşekkür ederim ama kabul edemeyeceğim deseydiniz.

bu kadar gergin olmasamda bende gergin oluyorum tabi henüz bir çare bulamadım ama bence asıl sorun evli arkadasın hergün kılıgına kıyafetıne yorum yapması ayrıcada 15 günlük tanıdıgı bir insana hediye verecek kadar yüzsüz olması

tek tavsiyem mesafeli ol duvarlarını ör o hediyeyi kabul ettınmı bılmıyorum ama bence almaman gerekırdı zaten masumane birşey olsa herkesin içinde verir yada herkese söyler ortak bir hedıye alınırdı dıye dusunuyorum

hediyeyi almamak kabalık olurdu o an zaten o zamanlar böyle tavırları yoktu adamın o yuzden hiç art niyetli düşünmedim ama şimdi siz böyle söyleyince karar verdim. masamda duruyo aldığı aksesuar. toplayıp cekmeyeceye atayım diyorum? kalabalık duruyo masam derim ? nasıl olur sizce...

Kelin ilacı olsa diyeceğim yine..
Normalde zaten hemen parlayıveren biriyim...
Mens öncesi resmen deliriyorum yaa..
Eşimden nefret ediyorum, boşanmak istiyorum..
O sakin, sinirleri alınmış adama gerizekalı demişliğim var :17:
Allah razı olsun burnumu sürte sürte de olsa affetti...
Çocuğum.. Batıyor resmen her yaptığı..
Ki huysuz bir çocuk değildir.. Sadece işten eve gidince biraz şımarır annesine :16:

Çok zaman düşünmüşümdür psikiyatra gitmeyi...
Normal zamanda da aşırı derecede sinirli ve tahammülsüzüm zaten...
Bıktım artık her ay mens dönemi krizlerimden...
Ben bıktım ki etrafımdakiler naapsın...
Her ay her ay bu iniş çıkışları yaşamaktan çok bunaldım...
Hamileyken ne güzeldi, mens yok stres yok, sürekli uykulu ve sakin bir ben :1:
Ama her sene de doğuramam ki :60:

Topiğin için ben de teşekkür ederim, belki ben de faydalanırım :)

Diğer konuya gelince..
Keşke kabul etmeseydin hediyeyi..
Hiç ilgilenme ve ters ol ona karşı derim..
Ben evli olduğum halde maruz kalıyorum bu durumlara...
Hastane ve binlerce hasta geliyor çünkü..
Azıcık suratsız olunca çekiyor kendini çoğu...
Kurtulursun inşallah tez zamanda...
ben teşekkür ederim yorumunuz için. çok tatlısınız aynen bende evlenince böyle olcam eminim :)

Keşke etmeseydim ama gerçekten o zamana kadar bu davranışları yoktu adamın o gün başladı zaten. yukardada yazdığım gibi yapsam olur mu sizce :(

Bence bundan sonra ne mesajlarına cevap verin nede sizi eleştirip, iltifat etmesine. Amirle arası iyi diye bunlara boyun eğmeniz gerekmiyor. Bir kaç kere çok ciddi ve sert tepkiler verirseniz kendisini geri çekecektir eminim ki.

Salak adama da bak sen, başkasına söyleme onlarada almak zorunda kalmak istemiyorum demiş birde. O zaman deseydiniz keşke, onlara almak zorunda değilseniz bana hiç ama hiç almak zorunda değildiniz. Teşekkür ederim ama kabul edemeyeceğim deseydiniz.

ah aptal kafam ahh. yeni iş yeni memurluk insan nasıl davranacağını şaşırıyor işte. normal hayatta olsa yaparım ama burda tam çekingen olduğum döneme denk geldi :43:
o mesaj bi kez oldu zaten tekrarı olsa söylicektim. ve tepki şöyle verdim bi kez yani anladıysa bi laf arasında "burda hepimiz abi kardeşiz"dedim

hediyeyi almamak kabalık olurdu o an zaten o zamanlar böyle tavırları yoktu adamın o yuzden hiç art niyetli düşünmedim ama şimdi siz böyle söyleyince karar verdim. masamda duruyo aldığı aksesuar. toplayıp cekmeyeceye atayım diyorum? kalabalık duruyo masam derim ? nasıl olur sizce...

ben teşekkür ederim yorumunuz için. çok tatlısınız aynen bende evlenince böyle olcam eminim :)

Keşke etmeseydim ama gerçekten o zamana kadar bu davranışları yoktu adamın o gün başladı zaten. yukardada yazdığım gibi yapsam olur mu sizce :(

Çok teşekkür ederim :))
İnşallah aynı derece anlayışlı bir eşiniz olur da rahat edersiniz :1:
Onun sakinliği benim en büyük huzurum :16:
Sizi okuyunca ben de aynı şeyi düşündüm..
Hani daha belli eder gibi almamak, yeniydiniz sonuçta...
Ama toplayıp çekmeceye (hatta çöpe atardım ben) atmak çok iyi olur..
En azından kendi kendine "hediyem masasında duruyor" triplerine girmez...

Ay çok sinirlendim inan.

Gelip size aldığı hediyeyi onun masasına koyup, şaka ile karışık sizin masanızda daha şık durdu, artık yeri burası olsun diyesim geldi.

haklısınız ben o hediyeleri bi bahaneyle kaldırıyım masamdan:43:
keşke yapsanız öyle bişey ne hoş olur :1:

yıllardır tanışıyorsunuzdur adamın niyetini bilirsin o zaman kabul etmemen tabıkı yanlıs ama şu durumda almayıp keşke bana hedıye alma hakkını nereden buluyorsunuz ve bunu neden herkesın ıcınde degıl ayrı verıyorsunuz dıye sorsaydın olan olmus ama bundan sonra dıkkat et derım cok masum görmedım ben

toplayıp eline ver bence hediyeyi düşündümde hediyeyi kabul etmem dogru degıldı dersın olur bıter

yıllardır tanışıyorsunuzdur adamın niyetini bilirsin o zaman kabul etmemen tabıkı yanlıs ama şu durumda almayıp keşke bana hedıye alma hakkını nereden buluyorsunuz ve bunu neden herkesın ıcınde degıl ayrı verıyorsunuz dıye sorsaydın olan olmus ama bundan sonra dıkkat et derım cok masum görmedım ben

toplayıp eline ver bence hediyeyi düşündümde hediyeyi kabul etmem dogru degıldı dersın olur bıter

işte onu yaparsam gerçekten olmaz şuan bi odada bi sürü kişi çalışıyoruz ben bunu yaparsam direk dışlanırım burda tatsızlığı ben çıkarmış sayılırım tek çalışan bayan benim çok dikkat çeker arkadaşlar adayım :43::43::43:ben ama toplayıp kaldırıyım diyorum öyle olmaz mı

Kırılacak bişeyse kırın, yanlışlıkla kırıldı dersiniz. :34:

işte onu yaparsam gerçekten olmaz şuan bi odada bi sürü kişi çalışıyoruz ben bunu yaparsam direk dışlanırım burda tatsızlığı ben çıkarmış sayılırım tek çalışan bayan benim çok dikkat çeker arkadaşlar adayım :43::43::43:ben ama toplayıp kaldırıyım diyorum öyle olmaz mı

sende herkes gittikten sonra yaparsın tıpkı onun sana yaptıgı gibi ,tatsızlık yapacak bir şey yok ama tabi sen bilirsin ayrıca o iş yerınde senden öncekı calısan bayanlarada öyle davrandıysa sonrada arkadaslarına bak hedıye aldım kabul ettı dedıyse ya da dıyorsa senın hakkında yanlıs seyler düşünmesine imkan vermıs olmayacakmısın o zaman

kusura bakma komplo teorisi üretiyorum ama ben artık insanlardan korkuyorum ve herseyi bekliyorum nelere şahit oluyorum o yüzden son derece temkinli olmaya calısıyorum

tabi karar senin:34::34:

Benim annemin babamın her söylediği laf bile sinirimi bozuyor.Hani böyle köpürüyorum.Sen de benim gibisin.
Hatta bir hocam kılın tekidir bana da kıldır..Derse 3 5 sn ile geç kaldım ondan sonra girdim diyee yok yazıyorum dedi ama istersen derse gir dedi güldü bir de.Aman Allahım cinayet işleyebilirdim.5 dklık ara hastayım ağrıdan ölüyorum ve ağzıma bulduğumu tıkıştırdım derse geç kalacağım korkusuyla ve hemen hemen aynı anda girdik diye gösterdiği dalga geçer tavra bak.Aldım çantamı kalsın girmiyorum dedim kapıyı çarpıp çıktım sınıftan.:27:

Çözümü mü ne? İnan bilmiyorum.:50:

Back
X