• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu dünyada cehennemi yaşıyoruz

Annenizde ki erkek sinek olsun başımda olsun yeterki mantığı sanırım. Keşke sizin düşündüğünüz kadar o da sizi düşünseydi. 30 yaşına gelmiş kızım bizden ötürü kendi hayatını kuramıyor bari akşam eve gelince bir huzuru olsun diyebilseydi.
Defalarca dayak yiyip oturmak, sana köpek gibi davranan bir adam için hala endiselenmek sabır timsali olmak degil aptallıkdir. Muhtemelen bırakırsam elalem ne diyecek diye de düşünüyor. Ben kardeşlerimi alır giderdim sanırım. Gelene de kapim açık olurdu. İyice ruh haliniz bozulup siz siz olmakdan çıktıktan sonra hiç bir şeyin önemi kalmayacak çünkü.

Annem, babam onu dayaktan öldürse de bu adımı atamayacak biri. Bizim için üzülüyor ama adım da atamıyor. Babam sabah kalkar kahvaltısını eder, tv başında vakit geçirir uyuyana kadar. Anneme tv de izletmez, benle beraber izleyince ses etmez. Annem tv izlerse günaha girer, erkeklere bakmamalı, ama kendisini Allah kayırıyor o bakınca günah değil. Tuhaf bir adam, anlat anlat bitmez derdi :(
 
Annem, babam onu dayaktan öldürse de bu adımı atamayacak biri. Bizim için üzülüyor ama adım da atamıyor. Babam sabah kalkar kahvaltısını eder, tv başında vakit geçirir uyuyana kadar. Anneme tv de izletmez, benle beraber izleyince ses etmez. Annem tv izlerse günaha girer, erkeklere bakmamalı, ama kendisini Allah kayırıyor o bakınca günah değil. Tuhaf bir adam, anlat anlat bitmez derdi :KK43:
Siz kendinizi kurtarın ne olur. 45 olup geriye baktığınız da büyük bi pişmanlık yaşamayin. Benim gayet huzurlu bi aile ortamım vardı, ona rağmen belli yaştan zor geliyor. Günlerinizi, gecelerinizi böyle heba etmeyin.
 
Bir evlat annesini değil, anne evladini düşünmeli. Kaç defa cinnet geçirmişsin, çözüm sunmuşsun ve yanaşmiyor.

Iyi madem, ben olsam o evden ayrilirdim. Annemde gelirse ne mutlu, gelmez ise hiç tepki vermem. Annen şimdiye kadar cidden yaptiklarin sonuçlarini yaşamasdi. Iyi kötü sen arkasini topladin diye.

Bu sefer artik toplama. Gelmişsin 30 yaşina. Ayri bir hayat ve huzuru hak ediyorsun. Taşin ve bir kuruş bile ödeme onlara. Ne yapiyorlarsa yapsinlar. Bir anne olarak diyorum, kizim bu kadar mutsuz olsa, temizlik işine girer derhal boşanirdim. 1950de yaşamiyoruz sonuçta. Annen öyle yada böyle rahatmiş demekki babanin yaninda.
 
Merhaba, sorunum babam. 30 yaşındayım kendimi bildim bileli bize olan zulmü bitmedi. Kendisi çalışmıyor hasta ama sağlam zamanlarında da çalışmıyordu çalışsa dahi milletle kavga edip 1 ay bile dolmadan işten çıkıyordu. Babam çalışamadığı için evi ben geçindiriyorum fakat çalıştığım günden beri eve ne kadar vermem gerektiğini, kendime ne kadar almam gerektiğini kendisi belirliyor. İlk başlarda vicdan yapıp evi geçindiriyorum sonuçta fazlada versem zoruma gitmiyordu ama baktım bana sadece yol parası+çocuğa verilecek harçlığı veriyor maaşımı net söylememeye başladım. Yıllık izne çıkmadım birikim yaptım biraz da kredi çekip araba aldım kendime. Kredi taksitleri benim maaşımdan ödeniyor bunu büyük bir lütufmuş gibi sunup sana araba aldıka getiriyor her seferinde.

Maddi konuları da geçtim, maaşımın hepsini de vermeye razıyım artık. Babamın anneme yaptığı zulümün haddi hesabı yok. Kardeşlerimle bize de zamanında çok çektirdi, çocukken ses etmezdik korkardık ama zamanla karşı çıkmaya, hakkımızı savunmaya başladık böyle böyle bize artık eskisi gibi karışmamaya başladı çünkü bize bir şey yaptırmaya çalıştığında karşısında hakkını savunan, gerektiği yerde sesini yükselten birileri vardı ama annem ne olursa olsun hakkını savunamıyor.

Bugün yine bir konuda fikir uyuşmazlığı olmuş, annem de "para yok şu an sıkışığız, nasıl yapalım biraz rahatlayınca yaparız" demiş. Annemin üzerine yürümüş, dövmeye kalkmış. Benim dediğimi nasıl yapmazsın diye. Bir sürü borca girdim, sırf onu emekli etmek için ama bir şey istediğinde para yok lafını anlamıyor. Nora bulur, nora getirir. Sürekli dilinde bu. Eve geldim yine kavga gürültü. Sinirlerim zaten bu ara iyice yıprandı. Normalde aşırı uysal olan ben ufacık konulara aşırı tepkiler vermeye başladım. Çok sinirli, agresif bir yapıya büründüm. Neyse eve geldim sesleri dydum eve girmemele cinnet geçirmem bir oldu. Bağırmaktan sesim kısıldı. Kendimi kaybettim. Annem hasta, o halde peşinden koşup bebek gibi bakıyor, ilaçlarını ihmal etmiyor yediği önünde yemediği arkasında hala annemin hasta haliyle onu dövmeye kalkıyor. Bu bir değil iki değil. Annemin yediği dayakları anlatsam, annenden peygamber sabrı varmış dersiniz.

Buna benzer yüzlerce olay var. Anlatsam roman olur. Kara kara düşünüyorum çözüm bulamıyorum.

Ekonomik özgürlüğünü eline almış bir kadınım. Evden ayrılayım diyorum, ayrılırım da umrumda değil beni silmesi. Ama sorun bana yaptıkları değil, anneme yapılanlar. Zaten evden ayrılsam annemi dşünmekten kafayı yerim.

Diğer çözüm, Babamın psikolojik tedavi görmesi desem ki zaten uzun yıllardır psikolojik tedavi görüyor. Bir sürü ilaç kullanıyor.

Anneme boşan diyorum ilk bir kaç saat yarın adliyeye gidiyorum diyor sonra nasıl boşanıcam o ne yapacak, kardeşlerin ne olacak diye düşünüyor.

30 yaşındayım, evlenmeyi şu an için düşünmüyorum belki bunun altında annemiyalnız bırakmama isteği de yatıyor olabilir, neşeli, hayata her zaman pozitif bakan biriyim fakat böyle durumlar olunca hayattan soğuyorum. Siz söyleyin ne yapayım ben? Siz olsanız ne yapardınız?
Bak 18mde calısmaya basladım ailem Acıkca buraya kadr dedi bana üni okutamayız calıssan atansan dediler liseyide onlr. İstedi dyr saglık da okudum ha psman deilm ama kapasitemin altındaki b işe b maaşa sahibim sonrasında okudum okuyorum hal kendimi beş senedr gelistrmeye calısıyorum cnku aileme cok yrdım ettim araba aldım gezdrdm taillerw cıkardm erkek kardeşime servet döktğm okutmak icin ama olmadı yinede yetemedim snra evlendim yine cabalıyorum smdi düsünuyorumda zorunda deildim ki !! Neden bu kdr kendimden taviz verdm diye kzdım kendime cnku yedinci senem memurıyette ama b birirkimim yok bi malım yok !! Arladaslarm arsa araba Aldı full ama bende sıfır babamda hep bana guvendi eve bir kuruş katmadı zamanında noldu olan bana oldu o yzden lıtfen artık sadece kendini düşün !!
 
Bak 18mde calısmaya basladım ailem Acıkca buraya kadr dedi bana üni okutamayız calıssan atansan dediler liseyide onlr. İstedi dyr saglık da okudum ha psman deilm ama kapasitemin altındaki b işe b maaşa sahibim sonrasında okudum okuyorum hal kendimi beş senedr gelistrmeye calısıyorum cnku aileme cok yrdım ettim araba aldım gezdrdm taillerw cıkardm erkek kardeşime servet döktğm okutmak icin ama olmadı yinede yetemedim snra evlendim yine cabalıyorum smdi düsünuyorumda zorunda deildim ki !! Neden bu kdr kendimden taviz verdm diye kzdım kendime cnku yedinci senem memurıyette ama b birirkimim yok bi malım yok !! Arladaslarm arsa araba Aldı full ama bende sıfır babamda hep bana guvendi eve bir kuruş katmadı zamanında noldu olan bana oldu o yzden lıtfen artık sadece kendini düşün !!

Aynılarını yaşamışız. Benim de 10 senelik tek birikimim arabam sadece. Babamı emekli ettim, aldım karşıma konuştum bak dedim emeklisin artık benden bir şey bekleme zaten emekli etmek için bir sürü kredi çektim o borçları ödücem daha maaşımdan tek kuruş vermem. Bana dediği: sen bu evde yaşıyorsun, bu evden yediklerin içtiklerin ne olacak, elektrik su kullanıyorsun onların parasını ver bari. Bir insan evladına bunu der mi? Bir insan nasıl bu kadar gaddar olabilir aklım almıyor.
 
Bana kalsa ekmek bile vermem. Ama annem de öyle bir vicdan var ki, el bebek gül bebek bakıyor kendisine. Anneler yemezler evlatlarına verirler ya, aynen öyle kendisi yemez babam daha fazla yesin diye ona yedirir. Ben artık babamı da suçlamıyorum, annem de sorun var, bu adamı böyle yapıp yapıp başımıza çıkardı. Aşırı taviz verdi. Her dediğine sustu. Babam bize zulüm ettikten sonra, anneme gidip söyle çocuklarına benden özür dilesin derdi. Annem de ne özürü yapan sensin demezdi, gelip gidin babanızın elini öpün derdi ama biz belli bir yaşa geldikten sonra hiç ezdirmedik, bize çıtını çıkaramıyor artık ama annemi ezdikçe eziyor. Ya hangi devirde yaşıyoruz, kadına "evin reisi benim, ben ne dersem o olur" deyip üzerine yürümek nedir? Ben de "evin reisi sen falan değilsin, eve parayı getiren evin reisi, evin reisi benim, dediğini yapmıyoruz, bu kadar" dedim. Benim de bütün sinir sistemimi mahvetti, aşırı tepkiler vermeye başladım, kendimi tutamıyorum.
Benzer bir anne babaya sahip otuzlu yaşlarda çalışan ve henüz kendi hayatı için aynı senin gibi bir şey yapamamış bir insan olarak sana tavsiyem baban da önce anneni tedavi ettirmen. Sen de farkındasın zaten siz ona karşı çıktığınız için size doğrudan zarar veremiyor ama annen ona taviz verdikçe onu pohpohladıkça bu böyle devam eder. Ya annen tedavi olacak hayatınızı mahvettiğini görüp bu adamı bırakıp sizinle birlikte bir hayat kuracak ya da kabul etmezse sen kardeşlerinle kendine bir hayat kuracaksın. Ne yazıkki başka çözüm yok bence. Otuz yıl gitmiş ömründen bşy değişmemiş kalan ömründe de böyle devam edecek misin?
 
Bütün suç annede. Üzgünüm ama sizin annenizi düşündüğünüz kadar anneniz sizi düşünmüyor. Ne boşanır ne de o evden ayrılır. 30 yaşına gelmişsiniz, yapılacak her şeyi yapmışsınız. Artık kendi hayatınızı kurma vaktiniz gelmiş. Ailenin ebeveyni siz olmuşsunuz ama sizi düşünen yok
 
Merhaba, sorunum babam. 30 yaşındayım kendimi bildim bileli bize olan zulmü bitmedi. Kendisi çalışmıyor hasta ama sağlam zamanlarında da çalışmıyordu çalışsa dahi milletle kavga edip 1 ay bile dolmadan işten çıkıyordu. Babam çalışamadığı için evi ben geçindiriyorum fakat çalıştığım günden beri eve ne kadar vermem gerektiğini, kendime ne kadar almam gerektiğini kendisi belirliyor. İlk başlarda vicdan yapıp evi geçindiriyorum sonuçta fazlada versem zoruma gitmiyordu ama baktım bana sadece yol parası+çocuğa verilecek harçlığı veriyor maaşımı net söylememeye başladım. Yıllık izne çıkmadım birikim yaptım biraz da kredi çekip araba aldım kendime. Kredi taksitleri benim maaşımdan ödeniyor bunu büyük bir lütufmuş gibi sunup sana araba aldıka getiriyor her seferinde.

Maddi konuları da geçtim, maaşımın hepsini de vermeye razıyım artık. Babamın anneme yaptığı zulümün haddi hesabı yok. Kardeşlerimle bize de zamanında çok çektirdi, çocukken ses etmezdik korkardık ama zamanla karşı çıkmaya, hakkımızı savunmaya başladık böyle böyle bize artık eskisi gibi karışmamaya başladı çünkü bize bir şey yaptırmaya çalıştığında karşısında hakkını savunan, gerektiği yerde sesini yükselten birileri vardı ama annem ne olursa olsun hakkını savunamıyor.

Bugün yine bir konuda fikir uyuşmazlığı olmuş, annem de "para yok şu an sıkışığız, nasıl yapalım biraz rahatlayınca yaparız" demiş. Annemin üzerine yürümüş, dövmeye kalkmış. Benim dediğimi nasıl yapmazsın diye. Bir sürü borca girdim, sırf onu emekli etmek için ama bir şey istediğinde para yok lafını anlamıyor. Nora bulur, nora getirir. Sürekli dilinde bu. Eve geldim yine kavga gürültü. Sinirlerim zaten bu ara iyice yıprandı. Normalde aşırı uysal olan ben ufacık konulara aşırı tepkiler vermeye başladım. Çok sinirli, agresif bir yapıya büründüm. Neyse eve geldim sesleri dydum eve girmemele cinnet geçirmem bir oldu. Bağırmaktan sesim kısıldı. Kendimi kaybettim. Annem hasta, o halde peşinden koşup bebek gibi bakıyor, ilaçlarını ihmal etmiyor yediği önünde yemediği arkasında hala annemin hasta haliyle onu dövmeye kalkıyor. Bu bir değil iki değil. Annemin yediği dayakları anlatsam, annenden peygamber sabrı varmış dersiniz.

Buna benzer yüzlerce olay var. Anlatsam roman olur. Kara kara düşünüyorum çözüm bulamıyorum.

Ekonomik özgürlüğünü eline almış bir kadınım. Evden ayrılayım diyorum, ayrılırım da umrumda değil beni silmesi. Ama sorun bana yaptıkları değil, anneme yapılanlar. Zaten evden ayrılsam annemi dşünmekten kafayı yerim.

Diğer çözüm, Babamın psikolojik tedavi görmesi desem ki zaten uzun yıllardır psikolojik tedavi görüyor. Bir sürü ilaç kullanıyor.

Anneme boşan diyorum ilk bir kaç saat yarın adliyeye gidiyorum diyor sonra nasıl boşanıcam o ne yapacak, kardeşlerin ne olacak diye düşünüyor.

30 yaşındayım, evlenmeyi şu an için düşünmüyorum belki bunun altında annemiyalnız bırakmama isteği de yatıyor olabilir, neşeli, hayata her zaman pozitif bakan biriyim fakat böyle durumlar olunca hayattan soğuyorum. Siz söyleyin ne yapayım ben? Siz olsanız ne yapardınız?
Neden babayı sikayet edip ,evden uzaklastırma cıkarmıyorsunuz?
bunca sene iyi sabredilmis.
Evin kapısına koyarim oyle adamı cok net!
 
Sen aile kurmadan 4 çocuk sahibi olmuşsun. Evdekilerin hepsi çocuğun gibi maddi manevi sorumlulukları stresleri senin üstünde. Kendini çok ağır yükün altına sokmuşsun bütün sinir bozukluğun vs de muhtemelen bu yüzden. İnsan çevresindekilere ailesine birşeyler vermeli ama birşeyler de almalı. Tek taraflı olursa böyle kendini tüketirsin. Hepimizin annesi canı ciğeri ama o kendi için bu hayatı ısrarla seçiyorsa sen de kendin için seçim yapma şansına sahipsin. İnsan önce kendini kurtarmalı.
 
Vicdansız gelebilir biraz ama ben olsam o evden çıkar kendi düzenimi kurardım. Anneniz siz o evdeyken ne laf ne cinnet dinler. Çekin gidin, hazırlayın güzel bir ev anneniz ve kardeşlerinizin de sonunda size katılabileceği, ama tek kelime etmeyin.

Çaresizlik başka olanakları sorgulatır insana. Onun dışında kafa yapısı belli, iki tatlı sözle annenizin ikna olması mümkün değil. Eğer para kaynağı kesilirse ya babanız o evden gider, ya da anneniz paşa paşa sizinle gelir.
 
Merhaba, sorunum babam. 30 yaşındayım kendimi bildim bileli bize olan zulmü bitmedi. Kendisi çalışmıyor hasta ama sağlam zamanlarında da çalışmıyordu çalışsa dahi milletle kavga edip 1 ay bile dolmadan işten çıkıyordu. Babam çalışamadığı için evi ben geçindiriyorum fakat çalıştığım günden beri eve ne kadar vermem gerektiğini, kendime ne kadar almam gerektiğini kendisi belirliyor. İlk başlarda vicdan yapıp evi geçindiriyorum sonuçta fazlada versem zoruma gitmiyordu ama baktım bana sadece yol parası+çocuğa verilecek harçlığı veriyor maaşımı net söylememeye başladım. Yıllık izne çıkmadım birikim yaptım biraz da kredi çekip araba aldım kendime. Kredi taksitleri benim maaşımdan ödeniyor bunu büyük bir lütufmuş gibi sunup sana araba aldıka getiriyor her seferinde.

Maddi konuları da geçtim, maaşımın hepsini de vermeye razıyım artık. Babamın anneme yaptığı zulümün haddi hesabı yok. Kardeşlerimle bize de zamanında çok çektirdi, çocukken ses etmezdik korkardık ama zamanla karşı çıkmaya, hakkımızı savunmaya başladık böyle böyle bize artık eskisi gibi karışmamaya başladı çünkü bize bir şey yaptırmaya çalıştığında karşısında hakkını savunan, gerektiği yerde sesini yükselten birileri vardı ama annem ne olursa olsun hakkını savunamıyor.

Bugün yine bir konuda fikir uyuşmazlığı olmuş, annem de "para yok şu an sıkışığız, nasıl yapalım biraz rahatlayınca yaparız" demiş. Annemin üzerine yürümüş, dövmeye kalkmış. Benim dediğimi nasıl yapmazsın diye. Bir sürü borca girdim, sırf onu emekli etmek için ama bir şey istediğinde para yok lafını anlamıyor. Nora bulur, nora getirir. Sürekli dilinde bu. Eve geldim yine kavga gürültü. Sinirlerim zaten bu ara iyice yıprandı. Normalde aşırı uysal olan ben ufacık konulara aşırı tepkiler vermeye başladım. Çok sinirli, agresif bir yapıya büründüm. Neyse eve geldim sesleri dydum eve girmemele cinnet geçirmem bir oldu. Bağırmaktan sesim kısıldı. Kendimi kaybettim. Annem hasta, o halde peşinden koşup bebek gibi bakıyor, ilaçlarını ihmal etmiyor yediği önünde yemediği arkasında hala annemin hasta haliyle onu dövmeye kalkıyor. Bu bir değil iki değil. Annemin yediği dayakları anlatsam, annenden peygamber sabrı varmış dersiniz.

Buna benzer yüzlerce olay var. Anlatsam roman olur. Kara kara düşünüyorum çözüm bulamıyorum.

Ekonomik özgürlüğünü eline almış bir kadınım. Evden ayrılayım diyorum, ayrılırım da umrumda değil beni silmesi. Ama sorun bana yaptıkları değil, anneme yapılanlar. Zaten evden ayrılsam annemi dşünmekten kafayı yerim.

Diğer çözüm, Babamın psikolojik tedavi görmesi desem ki zaten uzun yıllardır psikolojik tedavi görüyor. Bir sürü ilaç kullanıyor.

Anneme boşan diyorum ilk bir kaç saat yarın adliyeye gidiyorum diyor sonra nasıl boşanıcam o ne yapacak, kardeşlerin ne olacak diye düşünüyor.

30 yaşındayım, evlenmeyi şu an için düşünmüyorum belki bunun altında annemiyalnız bırakmama isteği de yatıyor olabilir, neşeli, hayata her zaman pozitif bakan biriyim fakat böyle durumlar olunca hayattan soğuyorum. Siz söyleyin ne yapayım ben? Siz olsanız ne yapardınız?
Yahu siz kendi hayatınızı kursanıza, annenizi kurtarmaya çabaladıkça anneniz babanızla yaşadığı bataklığa sizi de çekiyor, anneniz babanızdan boşanmaz dayaktan hastanelik de olsa boşanmaz siz kendi yuvanızı kurun her insan kendi kaderini yaşıyor annenize bağlanırken siz de aşağıya doğru gidiyorsunuz, bir kere ayrı eve çıkın ayrı bir yaşamınız olsun, bir yuvanız olsun, kendinize bir bakın
 
Ben kendimi pek iyi görmüyorum zaten. Ufak şeylere aşırı tepkiler veriyorum, olup olmadık şeylere sinirleiyorum. Eski kendimi bilmesem hep böyleyim derdim, ama eskiden aşırı uysal biriydim. Ben de, annem de psikoloğa gittik ama sorunu çözmedikçe hiçbir şey fayda etmiyor :(
Üç kardeş bir olup ayrı eve çıkın.
Anneniz size gelip kalsın ara sıra.
Bahanelerle onu oyalayın daha çok kalsın.
Normal ve mutlu anlar yaşadıkça kocayı terkedecektir diye düşünüyorum.
Konuşmaktan çok o huzurlu ortamı kurup yaşatmak lazım anneye, bence.
 
"Annem böyle gelmiş, böyle gider, ya o ya ben ölünce kurtulucaz" düşüncesinde. Hiçbir çözüm üretmiyor. Bizim neler çektiğimizin farkında, çok da üzülüyor. Erkek kardeşlerim akşam eve geldi onlara söyleme, üzülürler diye tembihledi. Büyük olanı zaten zaptedemiyoruz, babamın üzerine yürümeye kalkıyor bu tür olaylar yaşandığında. Ben saygının, sevginin karşılıklı olduğunu düşündüğüm için, kardeşime de "o senin baban, nasıl üzerine yürürsün" gibi bir laf etmiyorum. Çünkü çocuklar ufacık sesten bile etkileniyorlar, babam bir ortama girdiğinde sürekli yine birine sataşacak diye diken üstündeler. Böyle bir babaya nasıl saygı duyulur ki?
 
ne zor Allahim ne zor bir durum. yanlis anlamayin, annenizi gercekten anlayabiliyorum, ama sonuc olarak babanizin size ve kardeslerinize verdigi zarardan zerre habersiz.

alismislar, ne olursa olsun o hayati yasamayi annen tercih etmis, etmeyede devam ediyor. emin ol 80 yasina geldiklerinde de ayni olacak. bi sekilde bu sorunlarinin ortasinda olmamayi ogrenmen gerekir diye dusunuyorum.
anne bu, insan kiyamiyor, cokta haklisin, ama annen demek ki yinede bi yerde biseylerden memnun ki hala yaninda. biraz kayinvalidemi gordum sanki annenizde. 6 cocugu varken 3 vardiya ile calismis senelerce. ama her turlu mal mulk kocanin uzerine. kocasinin sacma sapan huylarina ragmen hep hep hep yaninda. adamin ahi gitmis vahi kalmis misali 80 yasinda, hala baska kadin alir uzerime diye odu patliyo. kv'm kendide cok normal degil ama o ayri bir konu. 24 saat bir insan kocasini kotuler karar mi, yapiyor. konustugunda ise 'haciiiim, caniim' diye hitap eder. hicbir hizmetini eksik etmez. yani nebilim, biraz daha kendine koruma kalkanlari kur. annen baban kendi yaglarinda kavrulmayi ogrensin, buna ufaktan alistirmaya bak onlari. kendini asla suclu hissetme. yaptiklarina saysinlar. saymiyorlarsada kendileri bilir napabilirsin.
 
Neler demedim ki? 2-3 kez cinnet geçirdim evde. Ben de zamanında psikoloğa gittim babamdan dolayı, biliyor bunu da. Yeter artık diyorum, o kadar didiniyorum, çalışıyorum evime geldiğimde huzurlu olayım diyorum, böyle her gün huzursuzluk bizi yedi bitirdi artık sonu olmalı bir çözüm bulalım diyorum. Ben çalışırım yine herşeyi yaparım diye cesaretlendirmeye çalışıyorum ilk bir kaç saatten sonra yine vazgeçiyor. Babam değişmez bundan adım gibi eminim. Hepimiz onun yüzünden ölsek, çocuğum, eşim benden dolayı öldü diye bile düşünemeyecek bir adam. Anneme sen değiş diyorum. Sen biraz karşı çık, o iki yapıyorsa sen 3 yap seni sindirmesine müsaade etme diyorum. Bağırıyorsa sen daha çok bağır o da artık desin ki, ben bir şey yaparsam karşı çıkacak.

Kavga bitiyor, herkes köşesine çekilior. İçeriden "acım yemek getirin" diye bağıran bir adam. Annem de yemeğini hemen hazırlayıp kardeşimle bile olsa götürüyor. Aslında sorunun tek çözümü annem ama onu nasıl değiştirebileceğimi bilmiuorum.
Anneni psikologa gotur.. kafasini bi duzeltsin once bosanmamanin asil sebebi neymis onu ogrenin
 
"Annem böyle gelmiş, böyle gider, ya o ya ben ölünce kurtulucaz" düşüncesinde. Hiçbir çözüm üretmiyor. Bizim neler çektiğimizin farkında, çok da üzülüyor. Erkek kardeşlerim akşam eve geldi onlara söyleme, üzülürler diye tembihledi. Büyük olanı zaten zaptedemiyoruz, babamın üzerine yürümeye kalkıyor bu tür olaylar yaşandığında. Ben saygının, sevginin karşılıklı olduğunu düşündüğüm için, kardeşime de "o senin baban, nasıl üzerine yürürsün" gibi bir laf etmiyorum. Çünkü çocuklar ufacık sesten bile etkileniyorlar, babam bir ortama girdiğinde sürekli yine birine sataşacak diye diken üstündeler. Böyle bir babaya nasıl saygı duyulur ki?
Birak dovsun guzelce gucunun yetememesi caresizlik neymis anlasin pislik
 
Back
X