Bu durum çocuğa çok ağır gelir mi ?

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
4.570
6.213
158
Merhaba kızım 2.sinifa baslayacak. Ben çalışıyorum. Bu sebeple çocuğum zaten okuldan sonra (14.45 te okul bitiyor) halihazirda bir etüt merkezine gidiyor servisle ve onu iş çıkışı ben alıyorum. 5 gibi. Orada ödev yapıp oynuyor. 1. Sınıfta gitti. 2.sinif için de kayıt yaptım. Fakat. Yakinimiza bir ingilizce kursu açıldı. Yine okuldan sonra başlayıp 5e kadar ingilizce olan bir paketleri varmış ve benim etüt için odeyecegim fiyata çok yakın. Ama ödev yapmamış olacak ve eve gelince bir de ödev yapacak. Şimdi 2 problemim var.
1. Bu durum çok ağır gelir mi 2.sinif bir çocuk için ?
2. Ağır gelmez derseniz etüt merkezi için seneye erken kayıt yapmıştım kayıt sildirmek mümkün olur mu ? Bi ödeme yapmak zorunda kalır mıyım ?

çocuğum yok ama size şöyle bir örnek vereyim kuzenimi ailesi aynı bu şekilde yetiştirdi sürekli okul-kurs özel dersler
İnanın çocuğun oyun vakti bike yoktu
Şimdi 30 yaşlarında bir delikanlı işi gücü vR başarılı ama inanın mutsuz ve geçmişe çok öfkeli. Asosyal insanlarla zor iletişim kuran bir genç oldu :(

Çocuk yaşında oyun oynamalı oyun çağı geçince bir anlamı olmayacak çünkü.

Merhaba kızım 2.sinifa baslayacak. Ben çalışıyorum. Bu sebeple çocuğum zaten okuldan sonra (14.45 te okul bitiyor) halihazirda bir etüt merkezine gidiyor servisle ve onu iş çıkışı ben alıyorum. 5 gibi. Orada ödev yapıp oynuyor. 1. Sınıfta gitti. 2.sinif için de kayıt yaptım. Fakat. Yakinimiza bir ingilizce kursu açıldı. Yine okuldan sonra başlayıp 5e kadar ingilizce olan bir paketleri varmış ve benim etüt için odeyecegim fiyata çok yakın. Ama ödev yapmamış olacak ve eve gelince bir de ödev yapacak. Şimdi 2 problemim var.
2. Ağır gelmez derseniz etüt merkezi için seneye erken kayıt yapmıştım kayıt sildirmek mümkün olur mu ? Bi ödeme yapmak zorunda kalır mıyım ?
Daha oyun çocuğu bu çocuk. Günde 10-11 saat ders çok fazla. Oyun oynaması yaşıtlarıyla sosyalleşmesi gerek. Kurs yerine etüd daha sağlıklı bu yaş için.

Etüt daha iyi bence yaa ilerde orta okula başlamadan da İngilizce kursuna gidebilir

İngilizce kursları çok yoğun ve yorucu oluyor çocuk için, etüt merkezinde ödev yapıp dinlenebilir arada, bütün gün sırada oturacak düşünün, bi de İngilizce kursunda ciddiyetle, yazık çocuklarımıza, paranız yansa bile ingilizce kursundan almayı düşünebilirsiniz. İngilizce için dil uygulamalarından faydalanabilirsiniz, çok faydasını gördük. Bir de ödev yapmış olarak gelecek, sizin stresinizde az olur.

Tabi ki etüt en azindan eve gelince kendine vakit kalir sizle oynar ,arkadaslari ile oynar. Yazik kücücük bedenlere

İngilizceye gerek yok. Her gün her gün İngilizce bir de bitmeyecek eve gelip ödev yapacak. Başka bir alternatif yok mu ya. Oyunlu falan yerler yok mu ya. Birkaç yıl sonra ben de aynılarını yaşayacağım çünkü üzüldüm şimdiden 🥲

Online dil kursları oluyor. Ana dili ingilzice olan öğretmenlerle pratik yaparken eğleniyorlar hemde evinin konforunda hafta sonu 1/2 saatini ayırsa hem eğlenerek hemde çok zorlanmadan İngilizce öğrenir benim o yaş çocuğum olsa tercihim bu olurdu ve kesinlikle çocuk yaşta öğrensin ilerde çok işine yarayacak

Ben de etüt merkezi diyorum. Hem anneyim hem de daha önce çalıştığım kreşin etüt sınıfı vardı. Tabii ki merkezden merkeze değişir ama benim çalıştığım yerdeki arkadaş ara verir, çocukları bahçeye çıkartır, oyunlar da oynatırdı. Okulun ilkokul bölümünde de çocuklar için etüt vardı. Orada da yanlış hatırlamıyorsam 2 ders olurdu, arada teneffüs olurdu. Etüt öncesi de büyük teneffüs vardı. Çocuklar tüm gün okulda gibi olurdu, ödevlerini yaparlardı.

Bunlar iş tecrübem, annelik tecrübeme gelecek olursak;

Oğlum ilk dönemi Türkiye’de özel bir okulda bitirdi. Okuldan 16.30 gibi çıkar 17.00 gibi evde olurdu. Oyun oynamayı çok istiyordu ama ödevlerden pek vakti kalmıyordu. Bu bizim de ilişkimizi yıpratıyordu ne yazık ki. Şu anda Almanyadayız. Burada da etüt gibi bir sistem var, OGS. Ona kalıyor. 11.45te normal okulu bitiyor. 16.00da OGS bitiyor. Çok memnun. Sadece oyun oynuyorlarmış. Sürekli bahçede arkadaşlarıyla oynuyor. Öğretmeni zaten çok az ödev veren bir insan. Haftada 4 sayfa kâğıt ödevi veriyor. Bir de tabletten bir uygulamadan ödev veriyor. Onu da severek yapıyor zaten.

Özetle ödevini yapıp gelmesi evde daha çok vakit geçirmenizi sağlar, isterse oyun oynar isterse arkadaşları ile vakit geçirir. Ayrıca yabancı dil sonradan da öğrenilebiliyor. Onu sonradan da halledebilirsiniz.

Evde odev vb olmadan vakti gecirmenin kiymetini bilin. Ingilizce dediginiz bilmeyen icin cok muhim gorunur ama akademisyen olmayacaksa sonra da ogrenir - ki 8 yasinda turkce ne biliyor ki ingilizce ne ogrenecek - vb vs. Ayrica dil lazim olursa zaten ogrenir. Ancak onunuzde bir iki seneniz var sonra zaten sinavlar sinavlar..bir daha cocugunuzla oyun telaffuz edemeyeceginiz rahat vakit geciremeyeceginiz yillar geliyor. Basbasa kalacaginiz zamani arttiran hangisiyse o.Bence :) Su an yasadigin yerde okulla birlikte odev vb bitiyor sonra evde aileyle zaman ve 20:30da yataga giren cocuklar var. Cocuklar cocuk gibi. Bizdeki proje cocuklari gibi 2 dil, 1 keman, 1 bateri, basketbol, robotics, ozel matematik , su- bu dersleriyle tum sulalenin yapamadiklarinin yuklendigi ve beklendigi cocuklar degil.

Yani benim oğlumun okulu tam gün beşte evde oluyor ve ödevi de oluyor. Ödev de genelde yarım saatte bitiriyor alıştı. Düzeni kurarsa zorlanmaz bence. Yorumlara da biraz şaşırdım ondan, tam gün okula giden çocuklar zaten beşte dönüp ödevini yapıyor yine.

Çocuk ingilizceyi her yaşta öğrenir inanın İngilizce çok kolay bir dil. İlerde bir yaz tatilinde yurtdışına gönderirsiniz. Güzel bir dil okulunda güzelce öğrenir, tecrübe edinir. Yazık günah bu yaşta çocuklar at gibi ordan oraya koşuyor 🥺
Ek olarak yabancı dilde bir çocuk dizisi bulup yabancı dilde çocuğa belirli günlerde izletebilirsiniz kulak dolgunluğu olur ya da basit hikaye kitapları var. Onlardan alıp bazı zamanlar okuyabilirsiniz.

Evde odev vb olmadan vakti gecirmenin kiymetini bilin. Ingilizce dediginiz bilmeyen icin cok muhim gorunur ama akademisyen olmayacaksa sonra da ogrenir - ki 8 yasinda turkce ne biliyor ki ingilizce ne ogrenecek - vb vs. Ayrica dil lazim olursa zaten ogrenir. Ancak onunuzde bir iki seneniz var sonra zaten sinavlar sinavlar..bir daha cocugunuzla oyun telaffuz edemeyeceginiz rahat vakit geciremeyeceginiz yillar geliyor. Basbasa kalacaginiz zamani arttiran hangisiyse o.Bence :) Su an yasadigin yerde okulla birlikte odev vb bitiyor sonra evde aileyle zaman ve 20:30da yataga giren cocuklar var. Cocuklar cocuk gibi. Bizdeki proje cocuklari gibi 2 dil, 1 keman, 1 bateri, basketbol, robotics, ozel matematik , su- bu dersleriyle tum sulalenin yapamadiklarinin yuklendigi ve beklendigi cocuklar degil.
Buna katılmıyorum ben mesela.
Oğlum 5 yaş grubunda anaokulundan beri ingilİce ağırlıklı koleje gidiyor. O kadar da güzel öğrendi ki, 8 yaşında ve şakır şakır konuşuyor, benim telaffuzlarımı düzeltiyor hatta.
Asıl küçüklükten dil eğitimi alınır. Dünyada tüm çocuklar çok ufak yaştan itibaren yabancı dil öğrenirken bizim devlet okulları ders saatini az koyduğu için öğrenemiyor çocuklar yoksa erken başlamak avantaj.
Ayrıca çocuğu çok yönlü yetiştirmek de proje çocukluk değil enerjisini doğru kanalize etmektir.
Artık çocuklar evde oturup bizim gibi kurgusal oyun oynamıyorlar. Bir iki saat Lego oynasa of sıkıldım diyip tablet televizyona dadanıyor. Bunun yerine spora sanata müziğe şevk etmek gerekiyor bence. Ki bence ergenlikte sporla müzikle enerjisini doğru kullanan çocuklarda daha az sorun bağımlılık yaşanıyor.
Oğlum 6 yaşından beri tam gün okula gitti, haftasonları basket ve piyanoya gitti. Gayet sosyal mutlu. Hiç mutsuz da değil. Evde oturup tablet başında durmasından bin kat iyi bence. Şimdi de yaz tatilinde basket yüzme piyano ve seramik atölyelerine gidecek. Toplam altı gününde kurs olacak yani kendisi de bu düzene alıştığı için şikayet etmiyor

Etüt merkezi, İngilizce ağır gelir. Oğlum özele gidiyor. Ödevleri az ama o bile canımıza yetiyor 😕. Ödev yapıp eve gelmesini tercih ederdim.
Benim oğlan bu sene (3.sınıf) kabul etti etütü, evin tımarhaneye döndüğünü fark ederek kabul etti hem de.
Evimize huzur geldi.

Back
X