Bu durum çocuğa çok ağır gelir mi ?

Buna katılmıyorum ben mesela.
Oğlum 5 yaş grubunda anaokulundan beri ingilİce ağırlıklı koleje gidiyor. O kadar da güzel öğrendi ki, 8 yaşında ve şakır şakır konuşuyor, benim telaffuzlarımı düzeltiyor hatta.
Asıl küçüklükten dil eğitimi alınır. Dünyada tüm çocuklar çok ufak yaştan itibaren yabancı dil öğrenirken bizim devlet okulları ders saatini az koyduğu için öğrenemiyor çocuklar yoksa erken başlamak avantaj.
Ayrıca çocuğu çok yönlü yetiştirmek de proje çocukluk değil enerjisini doğru kanalize etmektir.
Artık çocuklar evde oturup bizim gibi kurgusal oyun oynamıyorlar. Bir iki saat Lego oynasa of sıkıldım diyip tablet televizyona dadanıyor. Bunun yerine spora sanata müziğe şevk etmek gerekiyor bence. Ki bence ergenlikte sporla müzikle enerjisini doğru kullanan çocuklarda daha az sorun bağımlılık yaşanıyor.
Oğlum 6 yaşından beri tam gün okula gitti, haftasonları basket ve piyanoya gitti. Gayet sosyal mutlu. Hiç mutsuz da değil. Evde oturup tablet başında durmasından bin kat iyi bence. Şimdi de yaz tatilinde basket yüzme piyano ve seramik atölyelerine gidecek. Toplam altı gününde kurs olacak yani kendisi de bu düzene alıştığı için şikayet etmiyor
Tartismayacagim. Zira her yetistirme tarzinin ileride olculebilen sonuclari var. Guncel trendler var ve zaten aksi sekilde yetistirme sansiniz da pek yok. Az yada cok bu cocuklarin icine dogdugu era boyle. Musmutlu olsunlar da. Bence :)

Merhaba kızım 2.sinifa baslayacak. Ben çalışıyorum. Bu sebeple çocuğum zaten okuldan sonra (14.45 te okul bitiyor) halihazirda bir etüt merkezine gidiyor servisle ve onu iş çıkışı ben alıyorum. 5 gibi. Orada ödev yapıp oynuyor. 1. Sınıfta gitti. 2.sinif için de kayıt yaptım. Fakat. Yakinimiza bir ingilizce kursu açıldı. Yine okuldan sonra başlayıp 5e kadar ingilizce olan bir paketleri varmış ve benim etüt için odeyecegim fiyata çok yakın. Ama ödev yapmamış olacak ve eve gelince bir de ödev yapacak. Şimdi 2 problemim var.
1. Bu durum çok ağır gelir mi 2.sinif bir çocuk için ?
2. Ağır gelmez derseniz etüt merkezi için seneye erken kayıt yapmıştım kayıt sildirmek mümkün olur mu ? Bi ödeme yapmak zorunda kalır mıyım ?
Etüt daha uygun bence. Siz çalışıyorsunuz eve gelince ödev stresi olmaz,çocuğunuzla kaliteli vakit geçirirsiniz.
Seneye değerlendirin yabancı dil kursunu bence.
Çocuk herşeyini halletmiş dinlenmeye gelsin eve.

Tartismayacagim. Zira her yetistirme tarzinin ileride olculebilen sonuclari var. Guncel trendler var ve zaten aksi sekilde yetistirme sansiniz da pek yok. Az yada cok bu cocuklarin icine dogdugu era boyle. Musmutlu olsunlar da. Bence :)
Güncel trend değil bana göre ortamla alakalı. Onlar teknoloji çağında doğdular ve çeldirici şeyler ekrandakiler. Çocukların özellikle ilkokul çağında ekrandan korunması bence evde çok da kolay olmuyor. Sokağa parka çıkamıyorlar ki enerjilerini atsınlar. Bu nedenle doğdukları çağda yapılacak şey bu bence hobilerinin olmasını sağlamak.
Burada çocuk devlet okuluna gidiyor haftada iki saat İngilizce görüyor mesela beyninin en öğrenmeye açık olduğu yaşta en temel eğitim alma yaşında neden geri kalsın ki?

İngilizceye gerek yok. Her gün her gün İngilizce bir de bitmeyecek eve gelip ödev yapacak. Başka bir alternatif yok mu ya. Oyunlu falan yerler yok mu ya. Birkaç yıl sonra ben de aynılarını yaşayacağım çünkü üzüldüm şimdiden 🥲
Of ben de aynı, dört duvar arasına tıkılsın kalsın istemiyorum ama etüd merkezi diye arayınca hep öyle yerler çıkıyor🥲 atölye gibi bir yerlere mi götürmek lazım acaba. Ödevlerini ben yaptırırım.

Aynı yaşta ikizlerim (erkek) ve orta okula giden kızım var. Okul dörtte bitiyor, kızımın etütu 5 de. Okulda ödevleri yapmazlarsa evde çok zor oluyor. Saat beşten sonra ödev yapmak. Ben okul çıkışı gidip ödev yaptırdım. Kızımın etütu bitince eve geldik. Okulda yapmadılar mı evde işkence oluyor.

Ödevlerini yapıp eve gelsin, olmazsa online ingilizce dersi alsın hafta sonu.

Çocuk ingilizceyi her yaşta öğrenir inanın İngilizce çok kolay bir dil. İlerde bir yaz tatilinde yurtdışına gönderirsiniz. Güzel bir dil okulunda güzelce öğrenir, tecrübe edinir. Yazık günah bu yaşta çocuklar at gibi ordan oraya koşuyor 🥺
Ek olarak yabancı dilde bir çocuk dizisi bulup yabancı dilde çocuğa belirli günlerde izletebilirsiniz kulak dolgunluğu olur ya da basit hikaye kitapları var. Onlardan alıp bazı zamanlar okuyabilirsiniz.

Her yaşta öğrenir evet doğru ama çocuklar sünger gibidir. Dil eğitimine Ne kadar erken başlar ve dile ne kadar çok maruz kalırsa o kadar çabuk ve iyi öğrenir. Biz taşınalı 5 ay bitti, oğlum da 2.5 aydır okula gidiyor. Son 4 haftada inanılmaz bir ilerleme ve sosyalleşme gösterdi. Buraya gelmeden önce 10 ay kadar özel ders almıştı ama henüz 1.🤷🏼‍♀ sınıftaydı, o disipline sahip değildi. Pek bir şey öğrenmedi. (Beklentim de öğrenmesi değildi, maruz kalması yeterliydi benim için) Daha büyükken gelmiş olsak daha çok zorlanacaktı (okulunda da örnekleri var).

Ama okul dersleri ile yabancı dil arasında seçim yapılacak olursa önceliğim hep dersler olur. Çocuğun sorumluluğunu artırmaya gerek yok. Çocuklar çocuk olsun…

Ödevlerini yapıp gelmesi hem sizin hem de onun açısından daha iyi olacaktır ben çocuklara bu kadar yüklenmenin doğru olmadığını düşünüyorum

Merhaba kızım 2.sinifa baslayacak. Ben çalışıyorum. Bu sebeple çocuğum zaten okuldan sonra (14.45 te okul bitiyor) halihazirda bir etüt merkezine gidiyor servisle ve onu iş çıkışı ben alıyorum. 5 gibi. Orada ödev yapıp oynuyor. 1. Sınıfta gitti. 2.sinif için de kayıt yaptım. Fakat. Yakinimiza bir ingilizce kursu açıldı. Yine okuldan sonra başlayıp 5e kadar ingilizce olan bir paketleri varmış ve benim etüt için odeyecegim fiyata çok yakın. Ama ödev yapmamış olacak ve eve gelince bir de ödev yapacak. Şimdi 2 problemim var.
2. Ağır gelmez derseniz etüt merkezi için seneye erken kayıt yapmıştım kayıt sildirmek mümkün olur mu ? Bi ödeme yapmak zorunda kalır mıyım ?
Çocuk için oyun su gibi yemek gibi.
Benim kızlarım ikiz ve oyun arkadaşıyla doğdu ikisi de şanslılar 🧿 ama ona rağmen oyun ihtiyaçlarını çok önemsiyorum yani sosyalleşmeleri için daha çok çaba harcıyorum,ödev hep yapacaklar o sorumluluğun farkında olsunlar ama oyunsuz da kalmasınlar diyorum hem etüt hem İngilizce kursu çok çok fazla bence..çocuk hangi ara oyun oynayacak ?
Benimkiler hergün bir iki sayfa soru çözüyorlar kitap okuyorlar sonra aşağı siteye inip oyun oynuyorlar akıllı saatleri var takip ediyorum onlar oyun oynarken ben evde rahatlıyorum çocuğum çocukluğunu yaşayabildi diye 🥰 bırakın biraz çocukluğunu yaşasın çocuk.

Bu arada benim oğlumda 2.sınıfa gidecek bu sene haftaiçi okul ve haftasonu 2 gün futbol kursuna gidiyor. Fazlasına bence bu aşamada gerek yok. Evden çalışıyorum ama sabah gidip akşam döndüğüm işim olsaydı yine etüt derdim.
Kızım 13 yaşına girecek o da bu seneye kadar bale ve voleybol kursuna gitti. Baleyi bıraktı kendi isteğiyle ama voleybola devam ediyor. Lgs öğrencisi olacak dershaneye gidecek eylülde ama voleybola da devam etmek istiyor,yorucu olacak(haftanın 6 günü dershanesi olacak, 3de çıkıp okuldan,5de dershaneye gidecek,8.10 geçe oradan çıkıp voleybola gidecek 1 saat,lisanslı sporcu zaten)ama ben okul dışında sporla ilgilenmesini değerli ve gerekli buluyorum. Kızıma kafa dağıtmak için gerekli olacak o 1 er saatlik haftanın 3 günü gideceği spor(voleybol),arada çıkacağı maçlar,hep ders olmaz,oyunda hatta sporda gerekli bence.
Yabancı dil kızım özel okulda öğrendi,oğluma da seneye yazın bir kurs ayarlarım o da öğrenir diye düşünüyorum.
Ha arkadaşlarım ilkokuldan itibaren özel ders aldırdılar belli başlı derslerden ama ben eksikliğini de görmedim. 6.sınıfta kızıma gerekli oldu,yine bir dershanede özel öğretmenle matematik dersi aldırdım. 7.sınıfta göndermedim bu sene 8 olacak zaruri bence artık. 1 sene zorlanacak ama iyi bir liseye gitmenin gerekliliği bu. Bana kalsa bu kadar zorlamam bile ama işte malum bir yarış içerisindeler istemesemde ,sadece disiplinli bir şekilde bol bol test çözmesi için bir ortam oluşturmak amacım. Biraz yorucu olacak ama yaşı itibariyle kaldırabileceğini umuyorum. Ben elimden geleni yapayım,kızımın yapabildiği kadarıyla yetineceğim sınavda da. Ona da baskı yapmıyorum bu yaz serbest bıraktım,havuz,site bahçesinde arkadaşları ile vakit geçirme vb sosyal ortamında dinlenerek geçirsin istiyorum yaz tatilini de. Eylüle kadar kafa izni verdim. Sadece kitap okusan yeter dedim.
Maalesef çocuklarımız bizim kadar şanslı değiller,sokakta oynayan,lise sona kadar sınav stresi yaşamayan bir nesildik biz. Çocuklarıma mümkün oldukça çocukluklarını doya doya yaşatmak istiyorum.

Bu arada benim oğlumda 2.sınıfa gidecek bu sene haftaiçi okul ve haftasonu 2 gün futbol kursuna gidiyor. Fazlasına bence bu aşamada gerek yok. Evden çalışıyorum ama sabah gidip akşam döndüğüm işim olsaydı yine etüt derdim.
Kızım 13 yaşına girecek o da bu seneye kadar bale ve voleybol kursuna gitti. Baleyi bıraktı kendi isteğiyle ama voleybola devam ediyor. Lgs öğrencisi olacak dershaneye gidecek eylülde ama voleybola da devam etmek istiyor,yorucu olacak(haftanın 6 günü dershanesi olacak, 3de çıkıp okuldan,5de dershaneye gidecek,8.10 geçe oradan çıkıp voleybola gidecek 1 saat,lisanslı sporcu zaten)ama ben okul dışında sporla ilgilenmesini değerli ve gerekli buluyorum. Kızıma kafa dağıtmak için gerekli olacak o 1 er saatlik haftanın 3 günü gideceği spor(voleybol),arada çıkacağı maçlar,hep ders olmaz,oyunda hatta sporda gerekli bence.
Yabancı dil kızım özel okulda öğrendi,oğluma da seneye yazın bir kurs ayarlarım o da öğrenir diye düşünüyorum.
Ha arkadaşlarım ilkokuldan itibaren özel ders aldırdılar belli başlı derslerden ama ben eksikliğini de görmedim. 6.sınıfta kızıma gerekli oldu,yine bir dershanede özel öğretmenle matematik dersi aldırdım. 7.sınıfta göndermedim bu sene 8 olacak zaruri bence artık. 1 sene zorlanacak ama iyi bir liseye gitmenin gerekliliği bu. Bana kalsa bu kadar zorlamam bile ama işte malum bir yarış içerisindeler istemesemde ,sadece disiplinli bir şekilde bol bol test çözmesi için bir ortam oluşturmak amacım. Biraz yorucu olacak ama yaşı itibariyle kaldırabileceğini umuyorum. Ben elimden geleni yapayım,kızımın yapabildiği kadarıyla yetineceğim sınavda da. Ona da baskı yapmıyorum bu yaz serbest bıraktım,havuz,site bahçesinde arkadaşları ile vakit geçirme vb sosyal ortamında dinlenerek geçirsin istiyorum yaz tatilini de. Eylüle kadar kafa izni verdim. Sadece kitap okusan yeter dedim.
Maalesef çocuklarımız bizim kadar şanslı değiller,sokakta oynayan,lise sona kadar sınav stresi yaşamayan bir nesildik biz. Çocuklarıma mümkün oldukça çocukluklarını doya doya yaşatmak istiyorum.
Yaşı itibariyle kaldırır bence de. Ne kadar bilinçli bjr annesiniz umarım ben de olabilirim

Etutten almazdim bence çocuğunuza ağır geldim bu süreçte yipranirsinz. ama İngilizce için haftasonu ya da başka bir şekilde eğitim almasını saglardim.

Her çocuk kendine özel ve biriciktir. Gelişimleri ,ilgi alanları,kapasitesi, algı durumu farklıdır.Doğduğundan beri en iyi siz tanıyorsunuz onu.Buradan çocuğunuzu hiç tanımayan kişilere bunu sormanız bana saçma geldi kusura bakmayın. İlla birilerine soracağım diyorsanız öğretmenine sorun

Her çocuk kendine özel ve biriciktir. Gelişimleri ,ilgi alanları,kapasitesi, algı durumu farklıdır.Doğduğundan beri en iyi siz tanıyorsunuz onu.Buradan çocuğunuzu hiç tanımayan kişilere bunu sormanız bana saçma geldi kusura bakmayın. İlla birilerine soracağım diyorsanız öğretmenine sorun
Cem Yılmaz diyor ya güzellik göreceli bir kavramdır ama çok da göreceli değildir. Bunun gibi bir çocuğun kapasitesi çok da göreceli değildir. Saçma geldiyse cevaplamasaydınız

Cem Yılmaz diyor ya güzellik göreceli bir kavramdır ama çok da göreceli değildir. Bunun gibi bir çocuğun kapasitesi çok da göreceli değildir. Saçma geldiyse cevaplamasaydınız
Konu eğitim olunca bir showman 'den örnek vermeniz benim saçma bir soruya mantıklı bir cevabı , kabullenemeyişinizden önemli olmamalı 😁 hey Allahım ya iyi ne yapıyorsanız yapın ne diyeyim

İnsan bazen bomboş yatmak ister yav. Çocukları yarış atı gibi bir oraya bir buraya. Üniversite 2. Sınıfta 5 günümüzde doluydu. Sabahtan akşama kadar dersimiz olurdu. O kadar bunalmıştık ki diğer fakülteler haftada 2 3 gün okula geliyor ya da yarım gün okula gelirken biz her gün full time okuldaydık kendimizi memur gibi hissetmiştik. Sınıfça da o dönem çok yorulmuştuk. Sonraki seneler daha ağır dersler olmasına rağmen haftada bir gün ya da yarım gün boş olması çok iyi geliyordu. Okuldan o kadar bunalmamıştım. Boş bir günümde de kursa gittiğim de olmuştu.
8 yaşındaki çocuğun 5e kadar okulda durması bence çok bir de eve gelip ödev yapmasın yazık ya

Özel sektörde öğretmenim 9 yıldır. Bu yaştan çocuğu çok yorarsanız büyüyünce bıkkınlıktan hiçbir şey yapmıyorlar. Bence etüt daha mantıklı çalıştığınız için yoksa o bile fazla bu yaş için aslında

Ben de etüt merkezi diyorum. Hem anneyim hem de daha önce çalıştığım kreşin etüt sınıfı vardı. Tabii ki merkezden merkeze değişir ama benim çalıştığım yerdeki arkadaş ara verir, çocukları bahçeye çıkartır, oyunlar da oynatırdı. Okulun ilkokul bölümünde de çocuklar için etüt vardı. Orada da yanlış hatırlamıyorsam 2 ders olurdu, arada teneffüs olurdu. Etüt öncesi de büyük teneffüs vardı. Çocuklar tüm gün okulda gibi olurdu, ödevlerini yaparlardı.

Bunlar iş tecrübem, annelik tecrübeme gelecek olursak;

Oğlum ilk dönemi Türkiye’de özel bir okulda bitirdi. Okuldan 16.30 gibi çıkar 17.00 gibi evde olurdu. Oyun oynamayı çok istiyordu ama ödevlerden pek vakti kalmıyordu. Bu bizim de ilişkimizi yıpratıyordu ne yazık ki. Şu anda Almanyadayız. Burada da etüt gibi bir sistem var, OGS. Ona kalıyor. 11.45te normal okulu bitiyor. 16.00da OGS bitiyor. Çok memnun. Sadece oyun oynuyorlarmış. Sürekli bahçede arkadaşlarıyla oynuyor. Öğretmeni zaten çok az ödev veren bir insan. Haftada 4 sayfa kâğıt ödevi veriyor. Bir de tabletten bir uygulamadan ödev veriyor. Onu da severek yapıyor zaten.

Özetle ödevini yapıp gelmesi evde daha çok vakit geçirmenizi sağlar, isterse oyun oynar isterse arkadaşları ile vakit geçirir. Ayrıca yabancı dil sonradan da öğrenilebiliyor. Onu sonradan da halledebilirsiniz.
Sisteme bakın harika. Bizim bebeler de sabah 8 akşam 8 arası haftanın 7 günü okul dershane etüt özel ders lgs ye hazırlandılar. Son yılların da en zor soruları ile karşılaştılar. Yarış atı lafı bile az geliyor artık ülkemizdeki çocuklara. Daha bunun Yks si var yüksek lisans sınavları var kpss i var. Trajikomik halimiz.

Back
X