Bu arada benim oğlumda 2.sınıfa gidecek bu sene haftaiçi okul ve haftasonu 2 gün futbol kursuna gidiyor. Fazlasına bence bu aşamada gerek yok. Evden çalışıyorum ama sabah gidip akşam döndüğüm işim olsaydı yine etüt derdim.
Kızım 13 yaşına girecek o da bu seneye kadar bale ve voleybol kursuna gitti. Baleyi bıraktı kendi isteğiyle ama voleybola devam ediyor. Lgs öğrencisi olacak dershaneye gidecek eylülde ama voleybola da devam etmek istiyor,yorucu olacak(haftanın 6 günü dershanesi olacak, 3de çıkıp okuldan,5de dershaneye gidecek,8.10 geçe oradan çıkıp voleybola gidecek 1 saat,lisanslı sporcu zaten)ama ben okul dışında sporla ilgilenmesini değerli ve gerekli buluyorum. Kızıma kafa dağıtmak için gerekli olacak o 1 er saatlik haftanın 3 günü gideceği spor(voleybol),arada çıkacağı maçlar,hep ders olmaz,oyunda hatta sporda gerekli bence.
Yabancı dil kızım özel okulda öğrendi,oğluma da seneye yazın bir kurs ayarlarım o da öğrenir diye düşünüyorum.
Ha arkadaşlarım ilkokuldan itibaren özel ders aldırdılar belli başlı derslerden ama ben eksikliğini de görmedim. 6.sınıfta kızıma gerekli oldu,yine bir dershanede özel öğretmenle matematik dersi aldırdım. 7.sınıfta göndermedim bu sene 8 olacak zaruri bence artık. 1 sene zorlanacak ama iyi bir liseye gitmenin gerekliliği bu. Bana kalsa bu kadar zorlamam bile ama işte malum bir yarış içerisindeler istemesemde ,sadece disiplinli bir şekilde bol bol test çözmesi için bir ortam oluşturmak amacım. Biraz yorucu olacak ama yaşı itibariyle kaldırabileceğini umuyorum. Ben elimden geleni yapayım,kızımın yapabildiği kadarıyla yetineceğim sınavda da. Ona da baskı yapmıyorum bu yaz serbest bıraktım,havuz,site bahçesinde arkadaşları ile vakit geçirme vb sosyal ortamında dinlenerek geçirsin istiyorum yaz tatilini de. Eylüle kadar kafa izni verdim. Sadece kitap okusan yeter dedim.
Maalesef çocuklarımız bizim kadar şanslı değiller,sokakta oynayan,lise sona kadar sınav stresi yaşamayan bir nesildik biz. Çocuklarıma mümkün oldukça çocukluklarını doya doya yaşatmak istiyorum.