Bu durumda hamilelik düşünmek?

Arkadaşlar 32 yaşındayım 33 e yol alıyorum. Gebelik planlıyorum ama corona dolayısıyla tedirginim.
Eşim bişey olmaz diyor ölme ihtimalimiz her zaman var yaşımız geçiyor diye düşünürken ben belirsizliklerde boğuluyorum.
Virüs hamilelerde daha ağır seyredebiliyormuş ve bebeğe zarar verebilme ihtimali de varmış.
Birkaç ay hamilelik fikrini rafa mı kaldırsam bilemedim.
Sizin düşünceleriniz neler?

selam ben de 35im. onumuzdeki ay calismalara baslamayi düşünüyordum. ama simdi corona sonrasina erteledim cunku hasta olursam bebegimi tasirken ilac kullanip onu riske atmak istemiyorum. bence 3 aya coronada iyi ya da kotu yonde cok ilerleyecegiz o nedenle size de beklemenizi tavsiye ederim.

Ayni soru benimde kafami kurcaliyor biz bu ay denedik ama daha hic corona vakasi yoktu.. bir kac Gune belli olacak.. simdi rabbim hakkimizda hayirlisini ver diye dua ediyorum.. Eger yoksa bu fikri su is netlesene kadar erteyecez...

İsteyince hemen olmuyor derken?
Kaç mesaj var böyle, garanti de veriyor musunuz?
Yeni doğum yaptım, hastanede bekletmeden topuk kanı alır almaz çıkarttılar.
Dün ilk kontrol vardı, stresle gittim geldim.
Doktor 2 hafta sonra kontrolü var ama çağırmıyorum, rengi sararmazsa getirmeyin dedi.
Sağlık ocağına gidilecek daha.
Bilmiyorum anlatabildim mi.

Arkadaşlar 32 yaşındayım 33 e yol alıyorum. Gebelik planlıyorum ama corona dolayısıyla tedirginim.
Eşim bişey olmaz diyor ölme ihtimalimiz her zaman var yaşımız geçiyor diye düşünürken ben belirsizliklerde boğuluyorum.
Virüs hamilelerde daha ağır seyredebiliyormuş ve bebeğe zarar verebilme ihtimali de varmış.

Dusuk yaptim demissiniz, hamile kalabiliyosunuz demektir bu. Bende sizin durumdayim. Zaten dusuk sonrasi kafayi kirma noktasina gelip anca toparlamistimki kendimi, Bu virus olaylarinda konustuk en azindan 1-2 ay ertelemeye karar verdik. Yoksa huni takip gezicem ortaliklarda.

Yazmak istedim pat diye hemen kalinmiyor zaten denilmis ama hicte belli olmuyor biz istedgmz zaman da ayni dusuncedeydim en az 5 6 ay olmayabilir bak diye esime heveslenjp hemen hamile kalmami bekleme vs vs diye konusuyordum ama pat diye ilk aydan hamile kaldim olmaz diye bisey yok

Ama elbette ki olum ihtimalimiz her an var o yuzden ya nasip demek gerek hakkinizda hayirlisi olsun insallah

Cocuk istedigim gun hamile kaldim, o yuzden simdi baslayalim belki seneye olur diye dusunmeyin, zaten su durumda seneye halimizin bugunden daha iyi olacagini dusunmek de iyimserlik olur. Once biraz onunuzu gorun, sonra karar verirsiniz, acele etmenizi gerektiren bir durum yok ki.

Bu işin bir de ilerde “keşke bekleseydim” deme kısmı var. Biraz ortalık durulsun . İki aya kontrol altona alınır umarım

hamileler ilaç kullanamadığı için tabi ki daha ağır seyrediyor. bildiğimiz grip virüsünde bile hamileler ilaç alamadıklarından zor geçiriyorlar, hele ki dünyanın tanımadığı bir virüsle çok zor..

tek yolu hamileyken aşırı tedbirli davranmak olur ki, risk her zaman var.. şu an hamile olan arkadaşlarım evden çıkmıyorlar ama son ayına giren bir arkadaşım doktor kontrollerinde çok korkuyor..

ben olsam bile isteye hamile kalmazdım bu süreçte..

Düşünceniz güzel lakin hemen olacağının garantisini verebiliyor musunuz?
2,5 yıldır bekliyorum, hala hamile kalamadım.
Bunları da göz önünde bulundurun derim.

Bebeğim 3aylık iyiki dogmuş diyorum. Yoksa bu zamanlarda hamilelik dogum çok zod bence. Kontrolleri var aşisi var lohusaliği var. Ben erteleyin Derim. İnşallah şu sıkıntılı günler den çıkalımm olur hayırlısıyla

Bence izole bir hayat sürüyorsanız sürekli kalabalıklara girmiyorsanız çok düşünmeye gerek yok.
'İsteyince hemen olmuyor zaten" diyenlerin negatifliğine takılmayın. Herkes nasipte olanı yaşıyor.
Doktora gidip kontrollerinizi yaptırın mutlaka..

Ofiste bir kac hamile arkadasim vardi ilknolumde hemen eve gonderildiler stresten aglaya aglaya ciktilar ofisten. Biz sadece kendimizi esinizi annemizi dusunurken bir bebeg dusunmek onun ihtiyaclari icin stok yapmak zorunda olacak olmak stresli. Bebegi olan arkadaslarimda ayni stresteler su donemde hastaneyi vs dusunemiyorum bile.

Hemen olmuyor diyenler de haklılar. İlk denemede hamile kalanlar da. Bu kişiden kişiye değişiyor. Bazısı hamilelik düşünüp 1.5 yıl sonra hamile kalabiliyor bazısı da ilk denemede. Herkes kendi hayatından örnek veriyor. Biraz erteleyin bıkac ay.
Ülkemiz için hayırlısı olsun kurtulalım şu durumdan

Bu ay tüp bebek tedavisi yaptıracak olup, ertemeyi düsünen insanlar var. Ama doğal yoldan tabi deneyin evdesiniz birsey olacagını sanmam. Hayırlısı olsun..

Hastaneye gitmeniz gerekecek önümüzdeki aylarda ne olacağı belli değil nasıl rahat rahat tavsiye veriliyor anlamıyorum

Ben doktor olarak bu ortamda gebelik düşünmem. Daha virüsü bilmiyoruz doğru düzgün. Yeni bir virüs. Embriyoya etki ediyor mu, hasar bırakır mı kesin bir şey bile yok. Bi de gebe kalsanız Allah korusun hastalık bulaşsa zaten tedavi seçenekleri görüntüleme kısıtlı, onlar bile sıkıntı olacak

Istedigimiz ay hamile kalsaydik su an herkesin çocuğu vardi forumlara bakmiyorsunuz sanirim kadinlarin nasil dert yandigini.. yasiniz da geçiyordaha da zorlanırsiniz bence daha da uzatmayin Allah isteyen herkese nasip etsin
Benim de hemen olmadı ama olan çok kişi biliyorum. Ya gebeyken hastalık kaparsa?

Inanın aynı durumdayız. Ben de bu sene ikinci cocuk planlıyordum ama bu şartlarda çok tereddütte kaldım. Eşim de ben de çok istememize rağmen sanırım bir süre askıya alacağız

Back
X