Bu durumda hamilelik düşünmek?

Bebek konusunda bende kararsızım .Gerçi bizim normal yolla olmuyor ya tüp bebeğe başlayacaktık.Zaten artık çoğu merkezde hasta kabul etmiyormuş .Biz istesekte bebek olmayacak herhalde bir süre ..Belki de hayırlısı böyledir .Doğru zamanda olması daha iyi tabi

Tabi ki erteleyin..
Şu an herkes ama herkes paranoya halinde.
Kaygı seviyesi çok üstlerde.
Haliyle bedenimiz yoğun stres altında. Bu da kronik strese yol açıyor. Kortizol (Stres) hormonu da sürekli salgılandığı için bağışıklığımız kendimize anca yetiyor.
Yani çocuğunuza bu stresli kortizol dolu bedeni mi reva göreceksiniz???
Yapmayın..

Bekleyin. Bekleyin. Bekleyin.
Ayrıca diyelim rahat birisiniz çok stres olmadan hamile kaldınız.
Şu an 1. Risk bölgesi olan Hastanelere; sağlık ocaklarına nasıl gideceksiniz?
Testlere tahlillere nasıl gireceksiniz?
Ben sizin yerinizde olsam bu belirsiz ortamda hamileliği aklımın ucundan dahi geçirmem.

Ayrıca 33 yasta ne var yahu?
Yaş geçiyor yaş geçiyor diye kendinize galeyana getiriyorsunuz.
Dolduruşa gelmeyin.

Erteleyin.

Arkadaşlar 32 yaşındayım 33 e yol alıyorum. Gebelik planlıyorum ama corona dolayısıyla tedirginim.
Eşim bişey olmaz diyor ölme ihtimalimiz her zaman var yaşımız geçiyor diye düşünürken ben belirsizliklerde boğuluyorum.
Virüs hamilelerde daha ağır seyredebiliyormuş ve bebeğe zarar verebilme ihtimali de varmış.
Birkaç ay hamilelik fikrini rafa mı kaldırsam bilemedim.
Sizin düşünceleriniz neler?
Istedigimiz ay hamile kalsaydik su an herkesin çocuğu vardi forumlara bakmiyorsunuz sanirim kadinlarin nasil dert yandigini.. yasiniz da geçiyordaha da zorlanırsiniz bence daha da uzatmayin Allah isteyen herkese nasip etsin

Aynı ikilemdeyim bu ara ben de gebeliği düşünmeye başlamıştım ama en azından bir kaç ay rafa kaldırdım. Ben sağlık çalışanıyım ve bu riski alamayacağıma karar verdim

5,5 aylik hamileyim,planli degildi hatta 40 yasimda oldugum icin olacagini dudu medim ikizlere hamileyim,
Korkudan oluyorum,koronali bebek bile dogdu ,bu ortamda hamile kalmak tam bir bencillik,biraz sabredin birsey kaybetmezsjniz

Arkadaşlar 32 yaşındayım 33 e yol alıyorum. Gebelik planlıyorum ama corona dolayısıyla tedirginim.
Eşim bişey olmaz diyor ölme ihtimalimiz her zaman var yaşımız geçiyor diye düşünürken ben belirsizliklerde boğuluyorum.
Virüs hamilelerde daha ağır seyredebiliyormuş ve bebeğe zarar verebilme ihtimali de varmış.
Şu an hamileyim ama kontrolerime bile gitmeye korkuyorum ve muhtemelen gitmiycem bu süreç geçene kadar rafa kaldırmalısın çocuk planını

Ben olsam ertelerdim hamileyim 14. Haftamda cinsiyet için gidemiyorum hastaneye 16. Haftada tarama testim var napcam bilmiyorum ya doğuma kadar bitmezse korkusu var. Geçen eşime evde doğum videolarına bakalım dedim stres altında hamile olmak iyi bir şey değil

İsteyerek bir gebelik yasadım, su günlerde de kendiliğinden de sonlanıyor.(2 Ay önce virüsün bu denli yayılacağını öngöremedik, bizim hatamız) 2 günde bir su ortamda hastaneye gitmek zorunda olmamı mı anlatayım yoksa özel hastanelere sadece taksi ile gidip taksi ile dönmeye calısmamı. He bir de hastaneler yeni hasta kabul etmiyor. Rica, minnet aracı ile muayene kabul ediyorlar. Sonucları bile telefondan paylastık bugun. Erteleyin en mantıklısı bu keza bizde istediğimiz halde erteleme kararı aldık.

Hayırlısını isteyin😊

Bu konu benim de bu ara kafamı kurcalıyor. Önümüz tam bir meçhul. 2 aylık bir süreçte düze çıkacağımızı düşünüyorum en azından vakalar büyük oranla kontrol altına alınıp hayat şuankinden daha normale dönecektir. 2-3 ayı kayıp gibi görmemek lazım hamile kalabilirsem daha büyük bir stres olacağını düşünüyorum.
Kısacası Biraz ertelemek bana da mantıklı geliyor👍🏼

Ben mayıs haziranda düşünüyordum sanırım o aylara gelene kadar duruma göre bekleyip karar vereceğim. Ama günümüz gibi olursa tabi ki düşünmem. Bunun kontrolleri var doğum hazırlığı var doğumu var. Umarım şartlar kötü olmaz en kısa zamanda tedavi bulunur

Bende bebek tedavisindeyim birkaç aydır. Geçtiğimiz aylarda kimyasal geçirdim. Bu ay için aşılamada karar kılmıştık doktorla. Tutmazsa da yazın tüp bebek yapacaktık. Program belliydi. Daha korona falan yoktu piyasada. Direk iptal ettik. Şuan bebek gündemimde yok. Yıllardır bekliyorum, olmuyor. Birkaç ay da benim isteğimle olmasın bakalım. Hayırlısı diyelim hakkımızda.

Şu anda hamile olanlar zamanında Corona gibi bir sıkıntıyla karşılaşacaklarını bilmiyorlardı. Bu iş daha çok yeni. O yüzden birçok hamile kadın var. Doğumu bekliyor.
bu sizi yanıltmasın . Onlar Corona ortada yokken hamile kaldılar. bilinçli çiftlerin şu sıralar hamilelik düşüneceğini zannetmiyorum. Bir önümüzü görelim ilk önce. Bu virüs meselesi ne olacak. Karantina ne olacak.

Bugün marketler talan edildiği için bebeğine bebek bezi bulamayan bir kadının ağlayarak sizin gibi tek seferde 20 tane alacak gücüm yok diye bebeğime bez giydiremeyecek miyim dediği videoyu izledim. Mesele yalnızca enfekte olmak değil, sağlık imkanları, ekonomik olanaklar her şey bu denklemin içinde. Bunu depremle başka bir şeyle kıyaslamak çok saçma. Sen başla hemen olmuyor zaten mantığına da şok oldum. Yani bu tek ilişkide olan bir şey zaten her denemede üstüne eklemiyorsunuz ki. O ilişki kiminde 1. İlişki olır kiminde 500.Ne alaka yani anlayamadım.
Yok bazıları tek bir bebeğin toplamda 15-20 ilişkide yapıldığını zannediyor ben buna emin oldum. Puzzle gibi tek tek parçaları birleştirerek yani. Bazısı hızlı yapıp bir iki ayda hamile kalıyor, bazısı ağırdan alıyor beş on senede zor tamamlıyor sanki, o mantık.
Konu sahibi, ben olsam bir kaç ay beklerdim hamilelik düşünmek için. Hele ki şu günlerde çok seviniyorum çocuk yapmamış olduğuma. Zaten korkuyorum ama insanın çocuğuyla ilgili korkması apayrı bir dert. Hele ki hamilelik psikolojisiyle daha da hassas ve endişeli olursunuz hemen şu dönemde hamile kalırsanız.

benim doktorum korkmayin bebege zarar vermez dedi ama sizin bir tik daha dikkatli olmaniz lazim dedi.. zaten su an karantinaya girdik.. evden disarida cikamiyoruz..laboratuvara gitmem gerekiyor ama tereddutlerim var.. tedbir bizden takdir Allahtan

Bence erteleyin derim hastahaneler acilden girişleri iptal ediyor şehirde tek bir hastaneye yönlendiriliyor gebeler özel hastaneleri bilemem ama her gün daha hızlı yayılan bir virüs varken aylik kontrol zamanları derken ben göze alamazdım inanın her ay gitmekle kalmıyor ne testi bitiyor ne baska biseyi hamilelik zor bi süreç hastane açısından evet ölüm herzaman var ama tedbirimizi alalım

Back
X