• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu durumda istifa etmek doğru olur mu?

beutyandbeast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
260
141
33
35
2 yıldır sektöründe öncü bir şirkette çalışıyorum ve ilk iş deneyimim.

Şuana kadar bana verilen görevlerden altından kalkamadığım hiç birşey olmadı. 2 dili advanced seviyesinde biliyorum ve şirkette de bu diller çok önemli olduğu için, sıkça kullanıyorum. Kendi 10 kişilik departmanımızda sırf kendiminkini değil, gelişebilmek büyüyebilmek için herkesin yaptığı işi öğrendiğim için gelmeyenlerin bacısı oldum bugüne kadar, kimsenin yokluğunu hissettirmedim.
Sadece yabancı dil ile müşteri ilişkileri değil aynı zamanda hesap kitap kar- zarar işlerini de öğrendim.Dolayısıyla birkaç güzel satışta yaptım ( hizmet sektörü, yani aslında hizmet sattım).
Aynı zamanda yurtdışı ofisinde görev yapan ve orada çalışan genel müdüre online asistanlık yaptım buradan. Her ne kadar oda iş disiplini nedeniyle çoğu zaman beni bunaltsa, içten içe delirtse, artık neredeyse zurnanın zırt dediği noktaya getirse de bir şekilde sabrettim.. Ama o açıdan karşılığını aldım sanırım çünkü sürekli bana yaptığı en iyi yatırım olduğumu çok güzel ve gururlandırıcı cümlelerle anlatıyor.

Fakat bu güne kadar benden çok şeyler beklediğini, ve %100 memnun olduğunu belirten şirket sahibi patronum son aylarda, ezikleyerek azarlayarak herşeyden beni dışlayarak davranıyor.
6 ay önce sabretmekte çok zorlandığım bir anda onunla işten ayrılmak istediğim ve iş aradığım husunda konuştuktan sonra oldu ne olduysa.
Ayrılmak isteme nedenim, çok fazla yorulmamdı, başarılı olmak için çalışıp öğrendiğim şeylerden ötürü, bunu suistimal edip herkesin üstüme iş yıkmasıydı, hiç sosyal hayatımın olmayışıydı. (yurtdışında ki genel müdüründe etkisi var tabi )
Patronsa o konuşmada tüm bunlara çözüm üretmek yada istifamı kabul etmek yerine, ' biz şöyle iyiyiz, bu firma böyle böyle geldi bugünlere, hiçbir yer bura gibi olmaz, gitme, senin içinde iyi olmaz, sen burada çok iyi yerlere geleceksin' tarzında konuşarak beni ikna etti... Etti etmesine ama soğudu benden.. Daha önce güvenerek verdiği görevleri vermez oldu. Aksine işlerimi tek tek elimden aldı.. Beni ' benim için çok iyi olacağını' söyleyerek yeni kurulmuş başka bir departmana aldı.
Aldı ama orada verdiği görevi hiç dil bilmeyen, hesap kitap bilmeyen, hatta yüksek okul mezunu olmayan birisi de yapabilir. (ki yine yapanlarda var)
Ayrıca bu görevleri bana verirken benimle konuşmadı.
Sadece o departmanda ve kurulumda benimde olacağımı söyledi. Önce çok sevindim ve heyecanlandım.
Fakat geçen pazartesi göreve başladım ve gördümki.
Önümde iki makina var birinde tıktıtık fatura kesiyorum. ( 1 tuşa basıyorum sadece ve makina kağıda faturayı basıyor, başka hiçbi esprisi yok).
Diğerine evrak kağıt koyuyorum ve bazı evrakları sıraya koyup dosya yapıyorum sürekli. Ve sürekli departmana yeni aldıklarını pohpohluyor beni ezikliyor.

İnanın bu okuduklarınızdan kendimi çok gördüğümü düşünmenizi istemem. Ama bir emek verdim. Çok çalıştım. Herkesten en erken işe gidip en geç çıkıyorum. Hiç aksaklık olmasın diye uğraşıyorum. Başarı benim için çok önemli elimden geleni yapıyorum ve karşılık görmek istiyorum. Aksi olunca beni muhteşem düşürüyor..Şuan hiçbirşeyden tat alamıyorum ve orada çok çok mutsuzum.. Hiç birşeyi algılayamıyorum.
İstifa etmenin eşiğindeyim ama doğru karar mı sizce?

Bence iş bulmadan istifa etmeyin.. Madem vaktiniz var iş arayın bulunca edersiniz.. Ama haklısınız emek vermişsiniz bayağı..

Siz çok yoğunluktan şikayet etmişsiniz şimdi de bir tuşa basıyorum diyorsunuz. Belki de sizi biraz dinlendirmek istemiştir.

Siz çok yoğunluktan şikayet etmişsiniz şimdi de bir tuşa basıyorum diyorsunuz. Belki de sizi biraz dinlendirmek istemiştir.
Sizin gibi anladıysa doğru, ama ben işinde aksaklık olmayacağını bildiği için haftanın iki günü izin alan çalışma arkadaşlarımın , bunu sürekli suistimal etmesinden ötürü yorulmuştum.

Sizin gibi anladıysa doğru, ama ben işinde aksaklık olmayacağını bildiği için haftanın iki günü izin alan çalışma arkadaşlarımın , bunu sürekli suistimal etmesinden ötürü yorulmuştum.
Belki de sizin bu durumdan sıkılıp tamam eski işimi istiyorum demenizi bekliyordur sizi kaybetmek istemediği aşikâr.

Adama yoruluyorum yapamıyorum demişsiniz oda sizi daha hafif bir işe yönlendirmiş doğal olarak. Tabi buda beraberinde çalışmak istemeyen sorunlu elaman durumuna düşürmüş sizi ve adamda söylenmekte kendini haklı buluyor. Bi iş yerinde ne kadar kullanılmaya müsaade edersen o kadar kullanıyorlar. Sınırı baştan çizmeliydiniz. Oranın tadı kaçmış gibi başka bir yeri garantileyip ayrılın ne olacak ki. Çalışma konusunda kendinize güveniyorsanız her yer aynı. Her patron kendi işini düşünür sizde Kendinizi düşünün ve ona göre karar verin. Tabi bunlar size tecrübe olmuştur. Yeni işinizde aynı hayatları yapmazsınız.

Back
X