Bu durumda kaynataya ne denilmeli?

DilRub_A

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2013
98
1
36
İstanbul
Bu konuyu fikir danışmak için açtım.Eşimle ben geçen haziran izmirden buraya taşındık eşimin ailesi İzmirde idi.Kirada kalıyordum orda ve para yetmediği için eşimin aileside pek yardımcı olamadığı için kendi ailemin evine İstanbul'a yerleştik.Ailem maddi manevi her yönden destek.Eşimin ailesininde pek bir zararı yoktur ama faydalarını da görmedim doğrusu.Bana dokunmasalar sorun yok gerçi.
Mesele şu ki. eşim 1100 lira maaş alıyor güvenlik görevlisi ve birtanede çocugum oldu daha 2.5 aylık evimizi anca geçindiriyoruz.kira vermiyorum kendi ailemin evi demiştim zaten.Ve benim her zaman korkum eşimin ailesi eşimden para istermi diyeydi ki.Dün korktuğum başıma geldi.Kaynatamın bahçesi var ve bizden para talep ediyor.Ve söylediğide sizin için yapıyorum bu yeri diyor.bahanesii tabi bu.
Eşimde bişey diyemedi ve para gönderecek ama bu para istemeler sanırım devam edecek bu şekilde.Ben burda kendi aileme yük olurken kaynatamın bizden para istemesi ne kadar doğru sizce.Yada bu devam ederse ne yapabilirim? Fikirlerinize ihtiyacım var.Benim babamda olsa verirrim ama kendi ailemin biz düşünüyoruz yardım etmeyi onlar para istiyor diye düşünmelerinden çok korkuyorum.Eşimin vermesinede bişey diyemiyorum bu yüzden sonuçta babası..

Bu konuyu fikir danışmak için açtım.Eşimle ben geçen haziran izmirden buraya taşındık eşimin ailesi İzmirde idi.Kirada kalıyordum orda ve para yetmediği için eşimin aileside pek yardımcı olamadığı için kendi ailemin evine İstanbul'a yerleştik.Ailem maddi manevi her yönden destek.Eşimin ailesininde pek bir zararı yoktur ama faydalarını da görmedim doğrusu.Bana dokunmasalar sorun yok gerçi.
Mesele şu ki. eşim 1100 lira maaş alıyor güvenlik görevlisi ve birtanede çocugum oldu daha 2.5 aylık evimizi anca geçindiriyoruz.kira vermiyorum kendi ailemin evi demiştim zaten.Ve benim her zaman korkum eşimin ailesi eşimden para istermi diyeydi ki.Dün korktuğum başıma geldi.Kaynatamın bahçesi var ve bizden para talep ediyor.Ve söylediğide sizin için yapıyorum bu yeri diyor.bahanesii tabi bu.
Eşimde bişey diyemedi ve para gönderecek ama bu para istemeler sanırım devam edecek bu şekilde.Ben burda kendi aileme yük olurken kaynatamın bizden para istemesi ne kadar doğru sizce.Yada bu devam ederse ne yapabilirim? Fikirlerinize ihtiyacım var.Benim babamda olsa verirrim ama kendi ailemin biz düşünüyoruz yardım etmeyi onlar para istiyor diye düşünmelerinden çok korkuyorum.Eşimin vermesinede bişey diyemiyorum bu yüzden sonuçta babası..

bence bu konuda gönderip göndermeme tercihini eşinize bırakmayın ve eşinize zaten az maas alıyosun cocugumuz var cok ihtiyacımız var sen hala nasıl para gönderiyorsun, para gönderecegimize para biriktirip kendi evimizi alalım diye eşinize çıkısın....çünkü erkekler bu konuda ailelerine karsı cok yumusak olurlar...ipleri elinize almaya calısın

Madem bizim icin alacakmis o tarlayi biz önce durumumuzu düzeltip aileme yük olmaktan kurtulalim kendi evimizi alalim ondan sonra yollariz parasini alir baban bize o tarlayi de. Ayrica acikca konus ben ailem bize her konuda destekken onlari enAyi yerine koyup tarla falan alamam utandirmayin beni aileme karsi de. Böyle islerde afedrsin am biraz yirtik olmak gerwkiyor gercekten sen öyle o üzülmesin o kirilmasin dersen kayonbaban mal mülk sahibi olur sizde ailenin sirtinda bir ömür kambur iyi düsün derim

eşinin maaşı zaten az canım ailenin evindeymişsin nasıl para istiyorlar :50::50::10: ayrıca bahçe alacağına size yardım etsin av alın neyapacaksın tarlayı :44: ben olsam kp. derim bizim eve ihtiyacımız var bahçeye değill:19:

Esinizin ailesine yardim ederseniz sikisacaksiniz. Sikistiginiz icin de kendi aileniz yardim edecek. Dolayisiyla bu para ailenizden cikacak. Esinizin bunu anlamasi lazim. Kayinpeder evinde 1100 TL ye calisip ustune gereksiz yere para gondermek harci degil. Once kendine baksin.

Evi almış bahçesi mi kalmış?
Bazıları büyüyor ana baba oluyor ama beyin de aynı oranda küçülüyor.....

cok cok ama cok sacma. katiyyen izin vrmryin esiniz artik evli barkli bir adam oldugunu anlasin. zaten ancak gecinilir birde ailesine yollamaya kalkiyor. siz onun esisiniz kira vercm deyin kendi aileniz in evi sonucta. o parayida bsnkaya atip birikim yapin.izin vermeyin ya ne demek karisin en dogal hakkiniz rizkinizi onlara vermeyin sanki muhtaclar. esinizle konusun aileme kira vercem deyin senin ailenin evi deyil benim ailemin evi burasi deyin acik ve net. herkes haddini bilsin kv kp cok acik goz saniyorlar galiba kendilerini. esinize de pes diyorm yani kp derin evinde bedava otur kendi ailene para yolla. yuz vrrme hayatim kocam in pparasi yollar diye bisey yok yollayamaz engel ol istersen olursun sen o adamin esisin. o parada senin de cocugununda hakki var.

Tabiri caizse eşin kayınpeder kayınvalide eline bakıyor.

Hem kayınpeder eline bakacak, hem babasına bahçe için para yollayacak saçma ötesi birşey. Hem 1100 TL. alıp neyi yollayacak allahaşkına ?

Hastalık olur, ölüm olur (allah korusun ) tabi ki evlat olarak yanlarında olacak ama bu çok gereksiz birşey. Bence babasıdır deme, fazla gururunu kırmadan durumu izah et.

Son düzenleme:

Öncelikle hiç kimse size yardım etmek zorunda değil. Ne eşinin ailesi ne de kendi ailen.. ama zaten eşinin ailesi zararı olmasın da yardımı da olmasın diyorsun… kendi ailenin bir evi varmış vermiş sana sağolsunlar vermeyebilirlerdi de..
Bu durumda kendi babasının evinde kalıp da kira verenleri biliyorum ben..
Kayınpederin çok ayıp ediyor, haddini aşıyor. Yani babası verecek ama böyle bahçe gibi ikinci dereceden ihtiyaçları için kendi çabalarıyla bir şey yapsın. Hani bakıma muhtaç olsa yine tamam derim. Ama sizin de kendinize göre. Ben senin yerinde olsam aileme karşı çok mahcup hissederim kendimi…
İstediği miktar ne kadar bilmiyorum ama eşinle konuş… anlayacak olgunlukta olsa gerek. Durumunuzu ve senin ailenin sana yaklaşımını güzelce anlat. Açık yüreklilikle gönlünün göndermemekten yana olduğunu söyleyebilirsin. İçinden ne geçiyorsa doğru cümlelerle söylersen hata olmaz…

o kuş kadar maaşla ailesine ne parası gönderecek ki eşin.:26:

İstanbulda 1.100 lira maaşla birde çocuk varsa insan ucu ucuna geçinir zaten :ssz:
Tamam babasıdır insan geri çevirmek istemez ama neyle vericek . .

cnm eşine deki bizim durumumuz olmadığı için annemin evine sığındık. 1100 TL maaşla birde babanlaramı para göndereceğiz. Biz dört dörtlük kimseye muhtaç olmasak neyse . Eğer illede gönderirim ben diyorsa tmm hayatım istediğini yapmakta özgürsün ama bende özgürüm o yüzden para göndermeden önce bir kiralık ev bul. evimize taşınalım. ihtiyaçlarımızı dört dörtlük karşıla . sonrada istediğin kadarını ailene gönderirsin (kalırsa yollasın :) dersin

valla bu lafın üstüne yapacağından geri kalmazsa çık babanın evinden bana göre. anlasın anyayı konyayı. sen çok şükür diiyosun. kıt kanaat geçiniyosun. o ailesine para gönderecek. yok böyle dava. ayrıca bol bol harca hepsini. onlara gönderecek parası kalmasın. üstüne borçlansın birde.

benim eşim bana verir maaşı ben idare ederim. birgün dedi benim cebime 100-200 harçlık kalmıyor fln. bende tmm dedim kira öde taksitleri öde, yakıt öde,mutfak masrafı vs öde (yani bende o zaman maaşımı katmam demek bu) kalanı da cep harçlığın yap bozdur bozdur harca dedim. suratıma baktı. çünkü benim maaşım olmadan onun maaşı giderlerin yarısını zor karşılar. sonra geri adım attı

Babasına (hastalık ve mecburi ihtiyaç dışı) gönderecek kadar parası varsa, önce oturduğu evin kirasını ödemesini, ondan sonra başkalarına para gönderebileceğini söyleyin..

Kendi anne babanızın feragat ettiği haklarını, kesinlikle başkalarına veremeyeceğini, eğer aile büyüklerine sizin için yapılanlardan dolayı para ödenecekse ve bunu ödeyecek paranız varsa en önce gerçekleşmiş olan olay için ödeme yapmanız gerektiğini dile getirin.

Bunun önüne ancak mali sorumluluklarını eşinize tatlı dille eğer fazla paranız olsaydı tabi ki yardım edeceğinizi ama şuan sizin de başkalarına dayanarak yaşadığınızı, ailenizin bu gün oturduğunuz evden kira geliri sağlayabileceğini ama sırf sizin biraz daha iyi şartlarda olmanız için bu kirayı size bıraktıklarını buna rağmen eğer bir taraftan alıcı diğer tarafa verici olursanız bunun gücendirici ve hakka girmek olacağını hatırlatarak geçebilirsiniz.

Eşinizin ilk önceliği çocuğu ve sizsiniz bunu ona düzgün bir şekilde aktarın ama biz parasızlıktan annemin evinde kalıyoruz diye sürekli baskı kurmayın aldığımız 1100 lira para onun neyini göndericez yeri geliyo ben birşey almaktan vazgeçiyorum bu bizi zorlar diye fln desen?

1100 tl i maaş ile İstanbul da geçinmek çok mu kolaymış ? faydası olmuyorsa zararı da olmasa bari . küçük bebeğin varmış bir de allah korusun hastalık olur ilaç olur bebeğin masrafı olur biter mi bez parası bile ayrı masraf . nasıl vicdanları el veriyor anlamıyorum :s

Madem eşiniz ailesine gönderecek kadar bol keseli biri öyleyse sizin ailenize de evine oturduğu için kira versin.Eşinize teklif edin bi bakalım ailemin evinde oturuyoruz şu sıralar sıkışıklar kira verelim deyin nasıl cevap verecek sizde ona göre bi tavır sergilersiniz.

Back
X