Bu durumda kaynataya ne denilmeli?

kocan nerden kısıp
babasının istedigi parayı göndercekmiş bi sor
bide deki madem durumumuz bu kadar iyi
önümüzde ayda babama evin kirasını verelim bi zahmet de:47:

Direk eşinizle konuşun. maddi durumumuz zaten iyi değil, neden gönderiyoruz. Madem fazladan bu şekilde kardeşine yardım edebilecek durumda olduğumuzu düşünüyorsun, o zaman bundan sonra her ay ailemin elektrik ve su paralarını biz ödeyeceğiz. Evlerinde oturuyoruz, en azından bizde kirayı ödeyemeyecek bile olsak bir şeyler yapacaz deyin.

Madem bizim icin alacakmis o tarlayi biz önce durumumuzu düzeltip aileme yük olmaktan kurtulalim kendi evimizi alalim ondan sonra yollariz parasini alir baban bize o tarlayi de. Ayrica acikca konus ben ailem bize her konuda destekken onlari enAyi yerine koyup tarla falan alamam utandirmayin beni aileme karsi de. Böyle islerde afedrsin am biraz yirtik olmak gerwkiyor gercekten sen öyle o üzülmesin o kirilmasin dersen kayonbaban mal mülk sahibi olur sizde ailenin sirtinda bir ömür kambur iyi düsün derim

tarlası var zaten canım istediği gübre attırıcam para yolla meselesi nasılsa sizin için yapıyorum burayı diyor fakat ben sevmiyorum bu tarlanın oldugu yeri ilgilendirmiyor beni babamda o kadar işler yapıyor bizim için ama bi sefer bile sizin için yapıyorum bana yardım et para gönder demedi bu zamana kadar bilmiyorum kafam karısık biraz

cnm eşine deki bizim durumumuz olmadığı için annemin evine sığındık. 1100 TL maaşla birde babanlaramı para göndereceğiz. Biz dört dörtlük kimseye muhtaç olmasak neyse . Eğer illede gönderirim ben diyorsa tmm hayatım istediğini yapmakta özgürsün ama bende özgürüm o yüzden para göndermeden önce bir kiralık ev bul. evimize taşınalım. ihtiyaçlarımızı dört dörtlük karşıla . sonrada istediğin kadarını ailene gönderirsin (kalırsa yollasın :) dersin

valla bu lafın üstüne yapacağından geri kalmazsa çık babanın evinden bana göre. anlasın anyayı konyayı. sen çok şükür diiyosun. kıt kanaat geçiniyosun. o ailesine para gönderecek. yok böyle dava. ayrıca bol bol harca hepsini. onlara gönderecek parası kalmasın. üstüne borçlansın birde.

benim eşim bana verir maaşı ben idare ederim. birgün dedi benim cebime 100-200 harçlık kalmıyor fln. bende tmm dedim kira öde taksitleri öde, yakıt öde,mutfak masrafı vs öde (yani bende o zaman maaşımı katmam demek bu) kalanı da cep harçlığın yap bozdur bozdur harca dedim. suratıma baktı. çünkü benim maaşım olmadan onun maaşı giderlerin yarısını zor karşılar. sonra geri adım attı

en iyi çözüm bu olsa gerek bende düşününce aklıma bu geldi çocuk var diye ayagımızı yerden kesecek küçük bi araba alalım diyorduk ben masraf olmasın diye ucuz bakıyordum ama bakmıcam artık borçlansınki gönderemesin onlarda isteyemesin..sağol canım fikrin için..

♥gözyaşı♥;33258479 .!.:
Babasına (hastalık ve mecburi ihtiyaç dışı) gönderecek kadar parası varsa, önce oturduğu evin kirasını ödemesini, ondan sonra başkalarına para gönderebileceğini söyleyin..

Kendi anne babanızın feragat ettiği haklarını, kesinlikle başkalarına veremeyeceğini, eğer aile büyüklerine sizin için yapılanlardan dolayı para ödenecekse ve bunu ödeyecek paranız varsa en önce gerçekleşmiş olan olay için ödeme yapmanız gerektiğini dile getirin.

Bunun önüne ancak mali sorumluluklarını eşinize tatlı dille eğer fazla paranız olsaydı tabi ki yardım edeceğinizi ama şuan sizin de başkalarına dayanarak yaşadığınızı, ailenizin bu gün oturduğunuz evden kira geliri sağlayabileceğini ama sırf sizin biraz daha iyi şartlarda olmanız için bu kirayı size bıraktıklarını buna rağmen eğer bir taraftan alıcı diğer tarafa verici olursanız bunun gücendirici ve hakka girmek olacağını hatırlatarak geçebilirsiniz.

eğer durum böyle devam ederse cok mahcup olacağım aileme karsı..onlardan alıp kayınpedere vermek gercekten canımı sıkıyor ve istemeye devam edeceklerinede eminim fakat ilk oldugu için şimdilik ses cıkarmadım.2.sefer muhhakkak konusmam lazım sanırım...

Bu konuyu fikir danışmak için açtım.Eşimle ben geçen haziran izmirden buraya taşındık eşimin ailesi İzmirde idi.Kirada kalıyordum orda ve para yetmediği için eşimin aileside pek yardımcı olamadığı için kendi ailemin evine İstanbul'a yerleştik.Ailem maddi manevi her yönden destek.Eşimin ailesininde pek bir zararı yoktur ama faydalarını da görmedim doğrusu.Bana dokunmasalar sorun yok gerçi.
Mesele şu ki. eşim 1100 lira maaş alıyor güvenlik görevlisi ve birtanede çocugum oldu daha 2.5 aylık evimizi anca geçindiriyoruz.kira vermiyorum kendi ailemin evi demiştim zaten.Ve benim her zaman korkum eşimin ailesi eşimden para istermi diyeydi ki.Dün korktuğum başıma geldi.Kaynatamın bahçesi var ve bizden para talep ediyor.Ve söylediğide sizin için yapıyorum bu yeri diyor.bahanesii tabi bu.
Eşimde bişey diyemedi ve para gönderecek ama bu para istemeler sanırım devam edecek bu şekilde.Ben burda kendi aileme yük olurken kaynatamın bizden para istemesi ne kadar doğru sizce.Yada bu devam ederse ne yapabilirim? Fikirlerinize ihtiyacım var.Benim babamda olsa verirrim ama kendi ailemin biz düşünüyoruz yardım etmeyi onlar para istiyor diye düşünmelerinden çok korkuyorum.Eşimin vermesinede bişey diyemiyorum bu yüzden sonuçta babası..
bu zamanda 2000 tl den asagısı kurtarmıyor malesef sonuc bu bızde daha 1 ay once kıraya cıktık ve bu ay cok sıkıstık esım babasından yardım aldı allah razı olsun fazlasıyla yardım ettı sızın yardıma ıhtıyacınız varken yardım beklemek cok ayıp

aslında ben kayınpederime bişeyler söylemek istiyorum benden çekinir ama nasıl söylerim diye düşünüyorum çünkü benden bişeyler duysa bi daha istemeye cesaret edemeyecektir bu konuda daha çok yardım istiyorum sizden..

Eşiniz bir yere para verecekse öncelikle babanıza vermesi gerekiyor.ohh ne ala kendi babamın evinde oturayım kira ödememek adına,sonra eşimin ailesine para göndereyim.

Vallahi babanızın evinde oturmanız hiç iyi olmamış,kv zaten gelinin babasının evinde oturuyor onlar bakar diye düşünmüştür.
Bu arada nekadar para istesem o kardır diye düşünmüştür.

Eşiniz bir yere para verecekse öncelikle babanıza vermesi gerekiyor.ohh ne ala kendi babamın evinde oturayım kira ödememek adına,sonra eşimin ailesine para göndereyim.

Vallahi babanızın evinde oturmanız hiç iyi olmamış,kv zaten gelinin babasının evinde oturuyor onlar bakar diye düşünmüştür.
Bu arada nekadar para istesem o kardır diye düşünmüştür.

ama izmirde kalsaydım bunabizimkiler göz yumamıyordu kalmamı istemediler zorluk yaşıyorum diye ve bende imkan varken degerlendirmek istedim özellikle çocugum için o olmasa yine kalmazdım ailemin evinde..

Back
X