Bu durumda ne yapabilirim?..

kafana bile takma canım.....hem onların evinde ne gerek var ki bunlara

çeyizini onların evine sererek kullanacak halin yok

kendi düzenini kurunca bakarsın o zaman bi çaresine

mutluluklar

aynı evde oturulacak diye çeyizini getirmedik desin k.validenler. aileden çok yakın bildiğin sana düğün hediyesi yapacaklar varsa onlara söyle düğünde para falan takacaklarına boynoz ve y.odası örtüsü alsınlar. 3-5 kişi bir araya gelip alabilir rahatlıkla. küçük ev aletlerini falan takma zaten ayrı eve gitmiyorsun. bohça işini de ne onlar size getirsin nede siz onlara götürün. ama illa geitrecekseniz k.valideyle k.petere kumaş havlu çorap gibi şeyler koyarsınız bunları da semt pazarlarında ucuza alabilirsiniz. ayrıca düğünde takı takılırken arkadaşlarına söyle senin eline versinler çaktırmadan saklar düğünden sonra eksiklerini alırsın. allah evlenene yardım eder.

Senin en büyük çeyizin kendinsindir. Zaten aynı evde oturmak alacağın altın işlemeli yatak örtülerinden bin kat daha değerlidir.

bı ceyız magzasından eksıklernıızı alıp taksıt yapın evlenıce odersınız yavas yavas
tabı gorusum sızın almanızdan yana ...gelecek ıcın ..

çeyiz denilen şey kızın ailseinin evinden getirdikleri değil midir?
o zaman müstakbel kayınvalidenin almasının ne anlamı var ki??
he çeyizin içine bornoz, yatak örtüsü takımı falan da giriyorsa sonuçta ortak kullanım olduğu için ve alabilecek durumları varsa alsınlar işte.
gerçi bence onlara bile gerek yok ya neyse..

valla ben evlendigim de ceyiz falan getirmedim babamin evinden bir göz oda ev tutup esimle beraber dösedik eksiklerimizi kendimiz aldik
simdiye kadar esimden degil bir ima ceyizimin olmadigi aklina bile gelmemistir
esya altin bunlar bos seyler yeterki huzur olsun calisip hersey alinir
baskalari icinde aileni sikintiya sokma cünkü degmez harkes bütcesine göre yoksa yoktur
hem ayni evde oturacaksiniz hersey vardir evde
ilerde kendi evinize ciktiginizda kendi evinize alirsiniz

canım hiç canını sıkma ne oacak sanki anenelerin durumu yoksa valla benim kuzenim evlendi durumlarıda çok ii değildi annemler ve teyzemler birleştiler düğün hediyesi olarak bornoz takımı tencere yatak örtüsü yemek takımı felan aldılar sende öyle yaptır teyzelerine amcalarına hediye getirsin ama şunu unutma bigün laf duyabilirsin buna hazırlıklı ol çünkü insanoğlu çiğ süt emmiştir çeyizi az verir kız evi o laf olur oğlan evi geniş ev tutar o laf olur

mesela eşimin kuzeni zengin biriyle evlendi kızın anneside zenginler diye çoğuuu çeyizinide vermedi kızın bi kızı daha vardı onlar alsınlar diye halbuki durumlarıda ii di hatta kaynanası kızının evini temiliyomuş temizlesin tabi öyle geniş evi kızım tek başunamı yapacak diyodu bide utanmadan... ama şimdi ne oldu artık kız bayramlarda ney hep onların tarafında halbuki aynı şehirdeler taa 3 günü gelir 5 dk oturur gider kaynanasıyla geklir kaynanasıda hadi gidiyoz der bişi diyemez çünkü annesinin suçu hiç bişi vermedi olduğu halde resmen faydalandı onlardan şimdide kız bunun eziklini yaşıyo sözlerinden çıkamı bi çıksa yüzüne vuracaklar çünkü ....

Senin en büyük çeyizin kendinsindir. Zaten aynı evde oturmak alacağın altın işlemeli yatak örtülerinden bin kat daha değerlidir.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis Fazla söze gerek yok.Arkadaş çok güzel özetlemiş.Sen nişanlınla mutlu olmayı düşün.Gerisi boş...

ben olsam eksik olmasına sabreder almaz ama genede istemezdim....

sonra ne olacağı belli olmaz kimse almasın benim bişeyimi...

Benceeeeee birincisi niye onlarla oturmayı kabul ettin? Yaşın kaç? Peşinden atlı mı kovalıyor? Bu hemen evlenmeliyiz diye hiçbir birikim olmadan hatta işsiz bir şekilde evlenenleri anlamıyorum. Sen de işe gir çalış birikim yap. ıki maaşla borçla da olsa eşyalarınızı alırsınız. Umarım eşin askerliğini yapmıştır.

Canım madem yanlarına gidiyorsun bence alma bile. Zaten kurulu bir eve gideceksin. Senden eşya istemey hakları yok. Onlar aynı evde yaşamayı kabul ettiğine dua etsinler bence. Bu mu masraf yapacaklar dediğin...Ben de sandım evi filan kurdular da .... Töbe töbe.. Rahat ol anacım..

eşya meşya inan herşey boş,
anlıyorum özeniyor olabilirsin ancak,sonradan eksiklerin çoğu halloluyor canım...
herşeyin olupta mutsuz olmaktansa,
sen eşinle mutlu olmaya evliliğinin, sevginin tadını çıkarmaya bak,
allah ev alanlara ve ev hazırlayana cidden yardım ediyor...

aslında her ay 1 tane şey alsa idin yada 2 tane ,çoğu eksiğini tamamlamış olurdun..bence ne olur olmaz,sen çeyinizi yap..benim en küçük eltimde 4ay önce geldi..diğer eltiler laf etti çeyinizi yok ,ailesi bişi yapmamış diye..oda kayınvalide kayınpeder yanına geldi..zaten çevreden getiren de olur..bende evlenirken bir sürü kap kacak getirdi tanıdıklar..beyazeşya almana gerek yok ama havlu ,yazma ,patik,lif falan alabilirsin..pazarda fiyatları uygun..mağaza yerine pazarı tercih edersen belki daha ucuza alırsın

Back
X