bu durumda ne yapardınız?

Merhabalar. 6 aylık hamile 8 aylık evliyim. bebek çok çabuk geldiği ve eşimin erken gidip çok geç gelmesi cmt pazarı dahi olmamasından dolayı evliliğimizden bir şey anlamadık diyebilirim. Severek evlendik. Ancak sıkıntımız birken bin oldu, evlilikten beklediğim hiçbir şey gerçekleşmedi.

Çoğu kişiden duyduğunuz gibi, aile.. Her şeye karışan kaynana, kayınbaba.. Bu zigon sehpasını niye aldınız, güzel değil değiştirin diyen kayınbabadan; bunu kaldırın diğerini koyun diğen kaynanaya.. birer örnek verdim sadece. evlendiğimiz ilk geceden itibaren ne benim telefonum ne eşiminki susmadı bi o kadın bi o adam sürekli rahatsız etti. günde 3 defa arardı. "bugün yemeğe gelin"," bugün kahvaltıya gelin" "bugün çaya gelin", "dayıları size yemeğe çağırdım yarına gelecekler", "ben kahvaltıya geliyorum (saat 7 biz yatakta)" telefon açar ben teyzenle geliyorum 5 dakika sonra kapı çalar eve müfettiş edasında girer. kayınbaba eve kafası eser eşim yokken gelir, birilerini getirir. her gün böyleydi haftanın 5 günü giderdik gene de mutlu edemedik.

düğün altınlarımı sattılar bana sormadan, sesim çıkmadı. Mehirim arabaydı(15-20 bin arası) durumları çok çok iyi olmasına rağmen almadılar, eşime de baskıyla aldırmadılar. Bir de bunlar namazlı, dindar görünümlü insanlar.

Bir gün büyük bir tartışma yaşadık kaynanayla. Bebek haberini aldığımız gün eşim yerinde duramadı gece 10da dışarı evli diğer 6 arkadaşımızla kahve içmeye gittik, bunu öğrenmişler görümceden. ertesi gün ben evde tekken karı koca geldiler başladı kadın küfretmeye avazı çıktığı kadar bağırarak bana, eşime, arkadaşlarımıza.. önce sakin davrandım sonra annen baban seni nasıl yetiştirmiş diyince bende de sabır kalmadı, tartışma kocaman oldu. o gece eşimle de büyük tartıştık, ertesi gün özür dile ellerini öp diye götürmek istedi yok dedim yok dedim zor kullandı dışarı çıktık ben yönümü değiştirdim annemlere geldim babama bi şey anlatmadan o gece kaldım ertesi gün eşimden ayrılmamak için katlanıcam bir günlük özür dileyim büyüklük bende kalsın dedım gittim o gün de gene bağıra bağıra üstüme geldiler sustum sustum sabrettim, vakit geçti bi şeyler düzelir gibi oldu meğer pusuda beklerlermiş, her şey gene patlak verdi 2 hafta önce tüm mevzular aynı, kavga eynı. ben 1 hafta kafamı dinlicem diye evden ayrıldım babamlara gttim 1 hafta sonra ailesi annem babamla konuşmaya geldi orda da bi hır gür düzelen bi şey yok. kafaları eski kafa eski adetlerde...

evime 2gün önce döndüm. ondan önce benim babam eşime cok sevecen davrandı kızımı mutlu etceksın biliyorum vs kimseyi sokmayın aranıza falan dedi beni gönderdi, sonrasında eşimin anne babasına geldik, gene aynı kabalıkta aynı despotluk ve baskıcılıkta diktatör edasınlar. yolda ağladım hıckıra hıckıra eşim tuttu elimden düzelcek her sey özür diledi gönlümü aldı o yüzden döndüm evimdeyim. ANCAK:

Basit basit konulardan beni bunalttılar bunalttılar şu anda eşimi sevmeme rağmen hala ayrılsam mı diye düşünüyorum. cunku dün gene eşim başladı annemlere git git git diye başladı. dün gitmedim bugun de sabah aynı şeyleri yaşadık bırak bı nefes alıyım eve yeni geldim hamileyim strese sokuyosun beni falan diyorum ama dinlemiyo dinlemiyo dinlemiyo... oturdum babamlara tekrar dönsem mi ayrılsam mı diye düşünüyorum çunku 2 haftam cok rahattı şimdiyse gene aynı mevzular, aynı stres....

eşimin anne babası buraya 5 kere annenlere 1 kere gidersin, artık orayı unut bura var. her gün bize geleceksin, haftada bir gün kalacaksın şartlarını koşuyolar evlerimiz 5 dakika yürüme mesafesi olmasına rağmen. Böyle hayat geçmez çocuğum huzursuz yetişeceğine babasız yetişsin diyorum. eşim 2 haftalık süreçte tekrar üzüntüden sigaraya başlamış, saçlarını dökmüş, zayıflamış, evi öğrenci evine çevirmiş her yer pislik içinde ama gene de aklını çalıştırmıyo git git git diye diye beni bunaltıyo. NE YAPMALIYIM bu durumda ne yapılmalı, gene gidip katlansam düzelir mi elimi versem kolumu kaptırırım ama eşim de durmucak.. deneyimli arkadaşlarımdan tavsiye istiyorum.
Bence ilk once esini karsina al kararli oldugunu bu evliligi bu sekilde yurutmeyecegini anlat o heralde hamilesin diye geri dondugunu ona muhtac oldugunu saniyo eger cocugunu ve seni seviyosa sana baski yapmaz seni kaybetmek istemiyosa kafayi kullanicak guzelce konus sen istersen git beni zorlama gercekten bu sebepten bitircem evliligimi diye sert ve kararli konus baktin degismiyo karar senin

Bence ilk once esini karsina al kararli oldugunu bu evliligi bu sekilde yurutmeyecegini anlat o heralde hamilesin diye geri dondugunu ona muhtac oldugunu saniyo eger cocugunu ve seni seviyosa sana baski yapmaz seni kaybetmek istemiyosa kafayi kullanicak guzelce konus sen istersen git beni zorlama gercekten bu sebepten bitircem evliligimi diye sert ve kararli konus baktin degismiyo karar senin

TEşekkür ederim. en doğrusu bu evet yapıyorum da bir sefer de sessiz ve sakin konuşarak denicem bunu inşallah düzelir yoksa da tek ayrılan çift biz değiliz çocuk babasız yetişmesin derken de annesi psikolojik bunalımda bir evlat hele de kız evlat yetiştiremem. Babam söz aldı benden direktiflerine uymucaksın baktın geleceksin gideceksin yaparlarsa geri dön ben evladına da sana da bakarım tek damla göz yaşına kurban ederim diyor. annem keza öyle dik dur taviz verme gitme diyo. ama benim eşim gene zor kullancak biliyorum tek sorun esasında eşimin olaylara karşı nasıl bir duruş sergilemesi gerektiğini bilmemesinde bi yerde de yaşına veriyorum tecrübesi yok vs. 25 yaşındayız ikimiz de. belki de düzelir eşim ama ailesi asla düzelmez. inşallah olan arada bana ve karnımdaki bebeğe olmaz.

şimdiki aklım olsa aşkımdan geberseydim de gene de evlenmeseydim böyle avam bağnaz insanlarla hayatımı bitirmeseydim eş de yetersiz hepten çıkmaz sokak. üstelik 15 gün babam vermem diye diretmesine rağmen, şimdiyse kafamı duvarlara vuruyorum. Allah yardımcımız olsun. Amma gitmicem kavga bile edecek olsak hatta ayrılığa gitse gene de gitmicem, gidersem iyice yönetebilceklerine inanacaklar.

Bak ailenin arkanda olmasi cok ciddi avantaj basta taviz verince oyle gidiyor esinin ailesine gelince biz kadinlar aman tadimiz kacmasin huzur bozulmasin cirkeflesmeyelim dedikce onlar bizi salak yerine koyuyorlar basta nasil davranirsan sonrasinda oyle beklerler anlatamazsin konus bakalim kararli sekilde..

Of cok zor ya. Allah yardimciniz olsun. Böyle hayat gecer mi saka gibi..
Siz neden gidip Özür dilediniz??
Bence siz baska bir sehire falan tasinin. Bu seferde temelli gelip yaninizda kalirlar. Esiniz kati olmadiktan sonra ne yapsaniz da bos..
önemli olan esinizin tavri.. Ondan yüz aliyorlar cunku zaten sözlerini dinliyor..

Ne düşüncesiz insanlar ya çok rahatlar sende komşunu arkdşıını kaynnanlara emrivaki çağır davet et bakalım noluyrmuş.hadsizler ya taviz vermişsin başta suç senin güzelim .iyi sakin gelinler hep ezilir ve yaranmaz .eşinle konş güzelce bn stresliym ya çock düşr ALLAH korusun .yada bn çıldırırım tahammülüm kalmadı böyle sağlıklı çock da yetiştirmeyiz .ya aileni uyar emrivakilik yapmasınlar üstüme gelmesinler söylrsn yada ömrümü böyle sürdüremm de.

Çok taviz vermişsiniz eşiniz de sizi de o evîn küçük çocuğu sanmış

Eşi ile dışarı çıkmana nasıl karışır eşimle gîttik ona söylen dersin en basitinden

Eşin dik duramıyorsa sen dişli gelin olacaksın laf ettirmeyeceksin

O zaman da eşin git diyemez

Bir de her gün gidecekseniz niye ayrı eviniz var

Eşimize ailesi ile mesafeyi netleştirmeden dönmeseydiniz keşke

Gelmişsiniz evinize mesafeyi kurun bebek doğduktan sonra imkansız olur

Her şeye rağmen çok üzülmeyin bebeği
Düşünün

Eşinizle gece dışarı çıktınız diye size küfür ettiler siz de özür dilediniz öyle mi?

Ya hamilesin ama ya. Bunlar nasil insanlar. Inan ellerim titriyor sinirden. Allah askina esine karsina al ben gidiyorum, ailenle konusup bu isi halledene kadar gelme de, al cantani git annenin evine. Cocuguna yazik..

Bebeğin yanında bir de hareketlerinden mesul olduğunuz ergenmiş gibi davranıyor eşiniz, üzüntüsünden sigaraya başlaması vs. içim şişti. Daha oturduğu yeri temizlemekten aciz hala mı sizi gönderme peşinde? Ne yapıyorsunuz bari gidince onların evlerine? Bu arada ertesi gün siz tekken eve geldiklerinde esas dertleri neydi akşam dışarı çıkmanız mı?

kücücük seeylerden sorun cıkaran kv kp varsa bastan sizde tepkinizi koyun hem eşinize hem onlara.Hayatınızı daha 8 ayda zehir etmelerine müsade etmeyin.

Çok klasik olacak ama, keşke hamile kalmadan önce bunları düşünseydiniz. Hatta keşke, ilk iki sene çocuk yapma düşüncesini aklınıza bile getirmeseydiniz. Uzmanlar 'bekleyin evliliğiniz otursun' derken bunları kastediyor. Böyle bir eşten nasıl bir baba olacak aklım kesmedi doğrusu.

O sana git git git diyor ama sen gitme gitme gitme.
En olmadı eşini al bi terapiste git seni anlasın toparlayın durumu. Onlarada mesafe koy seni böyle ezemesinler hadlerini bilsinler.

Eşinizle son kez ciddi bir konuşma yapın. Ben sana mecbur değilim, babam arkamda ve bu şekilde yaşamak, çocuğumuda böyle baskı altında büyütmek istemiyorum diyin. Bir şey değişmeyecekse sizi neden geri getiriyor, hiç acımayın bence, diyorsunuz ya saçı dökülmüş,) sigaraya başlamış diye, o size üzülüyormu? Üstelik hamilesiniz.
Sakın taviz vermeyin, net ve kararlı olun.

okuduklarım inanın beni bile sarstı sizi daha derinden etkiler hele ki hamile iken. Allah güç versin...
Etrafımda benzer durumlarda olan, ebeveynler kayınbaba kayınvalideler ile aynı durumu yaşayan gençler var ve benim en şiddetli tavsiyem en acilinden evi taşımaktır. 5 dk.lık mesafesi olan evin gitme bahanesi çok olur ve gelmemeye de hiç bir şey (bahane)kar etmez. Eğer eşiniz sizle yuva kurmuş olmaktan mutlu ve kendinden yuvayı var eden fert olduğuna eminse (bunu konuşun) bu yuva size aittir ve siz evinize ne zaman misafir geleceğini kendiniz uygun olduğunuz zaman istersiniz. Bu yüzden ne sizin aileniz ne eşinizin ailesi size kimin ne zaman geleceği hakkında sizin yuvanıza hükmedemez. Fikir beyan edebilir, ancak karar size aittir. Bu yüzden zamansız ve sürekli çat kapı (aileleriniz dahil) kimsenin gelmemesi için mümkünse evinizi farklı bir yere taşıyın derim.
Eğer bu olamayacak durumda ise evvela çok net tavırla önce eşinizle konuşun, sonra ailesi ile kendiniz eşinizle beraber iken üslupluca konuşun, bir kere kötü olursunuz ama ne istediğinizi söylemiş olursunuz. Diğer türlü vazgeçmezler. Ancak burada bir şey daha var. Küfürlü konuşmalar olduğu için korkarım ki eşinizle çok net konuşmanız gerekiyor. Bu tutumsuz/seviyesiz durumu mu sonlandıracak yoksa evliliğini mi ve bir de doğacak çocuğunu hatırlatın. Yani önce evliliği kurtarmayı deneyin, buna eşinizde sizinle aynı görüşte sahip çıkıyorsa ne ala. Yok sahip çıkmaz ise ona acımayı bırakın, kendi hayatınız ve çocuğunuzun hayatına sarılın. Bu süreçte eşiniz ailesini ve kendisini yok saymak olacağını düşünecektir. Halbuki durum bu değil.

Eşinizin de yaşının genç olması sebebiyle şunu da atlamayın derim:

Eşiniz evlilik tecrübesini sırtında taşıyor ve ailesine saygısızlık yapacağını sandığından size sözü geçiyor görünse de, kendisine bu evliliğin ikinize ait olduğunu ve ailesinin bu tutumu evliliğini yıprattığını/yıpratacağını dolayısıyla ikinizin de bundan zarar göreceğini anlatın. Mutluyken mutsuzluğa süreklendiğinizi ve böyle bir hayat yaşamak istemediğinizi doğruca söyleyin.

Aile önemlidir. Fakat aile olmak için bireyin de önemi vardır. Eşiniz evliliği gerçekten yürütmek istiyorsa sorumluluklarını hatırlatın ve ailesi bu tavırda iken mutlu olamayacağınızı uslubunu tavırlarını isteseler de istemeseler de değiştirmeleri gerektiğini söyleyin. Bu evlilik size ait, onların tekelinde değil.

Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Koca koca değil bostan korkuluğu mübarek. Tamam oda annesi, arada kalma durumu bir yere kadar olabilir de annesi bile olsa erkek adam bir dur demeli bu gidişata. Annesi bu yaştan sonra iflah olmaz da kocanı karşına alıp sakince konuşarak annesiyle görüşmek istemediğini baskı yaparsa da sevmene rağmen ayrılık fikrini ciddi manada düşüneceğini söylemelisin bence. Aksi takdirde kv hakkın rahmetine kavuşmadan sana huzur yok

olay eşinizde bitiyor çözüm için sizin yapabileceğiniz bir şey gelmedi aklıma. onun azcık empati kurup kafasını çalıştırması lazım. çok zor bir durum. allah kolaylık versin.

Allah yardimcin olsun kardes. Ne kadar bogucu bir aile. Senin esinle konusman esinin sana sahip cikmasi eşinin de ailesiyle konusmasi lazim.

Araya mesafe koyacan tabi bunlari soylemek kolayda yapmak cok zor farkindayim.

Dua et. Baska yapacak bir seyin yokmus gibi. İnsanlarin fikirlerinin degismesi cok zor cunku

Aman Allahım bunlar nasıl insanlar :KK43:
Eşinizle ciddi şekilde konuşmalısınız, bu düzeni bozsa bozsa eşiniz bozar.

X