Bu durumda ne yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi ablasının anlattıklarından dolayı acaba mı diye buraya konu açmış tabı kı hiç bir doktor durup dururken sezaryen yapmaz ablası o an yanlış algılamıştır ama üslup yanlış onda hem fikirim. Ama burda söylenilenlerde çirkin bir kadının kaç çocuk doğurucağına kim karışabilir ister 8 tane ister 2 tane falan doğurur herkes 2. yi acaba mı yapsam diye düşünüyor diye herkes mi düşüncek belki durumu iyi bakabiliyor kimse bence yok prezervatif kullan şu bu ne kadar saygısızca ya

Benim düşüncem doktor sezaryen dedi, hanımefendi normal diye tutturdu, doktor en son ikna edemeyip "seninle uğraşamam, sezaryen olacak" dedi.
Konu sahibi kendisi de orada olmadığı için her konuşmayı bilmesine imkan yok ne yazık ki.

Ben de öyle düşünüyorum, doktor laf anlatmaya çalışırken bir noktada yılmış gibi.

Gebeliklerinde sıkıntı yaşasa yada hayatını tehlikeye atacak bir durum olsa artık düşünmez heralde.Gayet sağlıklı aklı başı yerinde bir insan çok şükür.

3 düşük yaşamış zaten.
Ayrıca hayatının tehlikeye girip girmediğini, ne kadar sağlıklı olduğunu şimdiden bilemezsiniz.
Vücutta tükenen şeylerin, yıpranmanın etkilerini ilerleyen yaşlarda yaşar.

Şimdi fark ettim de "5. kızını doğurdu" demişsiniz. 5 kızı var yani öyle mi? Erkek olsun diye mi doğurup duruyor?
Eğer öyleyse bir pipili bebek uğruna yarınlar yokmuşçasına çocuk doğuran birinin pek de mantıklı düşündüğünü söyleyemeyiz.
Erkek çocuk uğruna doğurup durduğu kızlarına nasıl davrandığı ve nasıl bir hayat sunduğu konusuna girmek bile istemiyorum.
Yazık o kızlara.

Hiç bir şey yapamazsınız çünkü doğum kağıdına yazmıştır bir sebep. Benim ablam normal doğumdan çok korkuyordu. Sezeryan artık belli sayıları var doktorların kolay kolay yapmıyorlar. Neyse ablamı yaptı. Kağıdında bir bahane yazıyordu yani sezeryan olma sebebinde. Doktor her türlü haklı çıkar bi bahane sunar yani. Hiç olmadı çocuk ters geldi der. Kim nerden bilecek bunu kamera yok ki. Ama yaptığı terbiyesizlik. Bağlatma konusunda.

3 düşük yaşamış zaten.
Ayrıca hayatının tehlikeye girip girmediğini, ne kadar sağlıklı olduğunu şimdiden bilemezsiniz.

Şimdi fark ettim de "5. kızını doğurdu" demişsiniz. 5 kızı var yani öyle mi? Erkek olsun diye mi doğurup duruyor?
Eğer öyleyse bir pipili bebek uğruna yarınlar yokmuşçasına çocuk doğuran birinin pek de mantıklı düşündüğünü söyleyemeyiz.
Erkek çocuk uğruna doğurup durduğu kızlarına nasıl davrandığı ve nasıl bir hayat sunduğu konusuna girmek bile istemiyorum.
Yazık o kızlara.
Cinsiyet sorulur diye belirttim tabiki.
Kızlarına çok güzel davranıp güzel bir hayat sunduklarına ben şahidim çok güzelde yetiştiriyorlar maşallah

3 düşük yaşamış zaten.

Yazık o kızlara.

Aynı şeyi düşünmüşüz de ben dillendirmek istememiştim. :)

Cinsiyet sorulur diye belirttim tabiki.
Kızlarına çok güzel davranıp güzel bir hayat sunduklarına ben şahidim çok güzelde yetiştiriyorlar maşallah
siz 'kız bebeğimiz doğdu' dememişsiniz, '5. kızını doğurdu' demişsiniz,arada çok fark var bence.

Aynı şeyi düşünmüşüz de ben dillendirmek istememiştim. :)

Konu sahibi sorumu es geçtiğine göre gerçekten de erkek doğurmak için uğraşıyor demek ki.
Doktor 5 kızı olduğunu öğrendiyse "bu kadın durmayacak belli ki" deyip tüplerini bağlatması için ısrarcı olmuştur.
O kadar ısrara rağmen bağlatmamış zaten. 10, 11, gittiği yere kadar gider artık. Çünkü pipi çoğönemli.

Doktor sezeryan yanlısıysa sezaryan yapıyor. Benm gittiğim doktor profesördü, ilk konuşurken normal ys da sezaryan sen ne istersen yaparım dedi. Daha sonra sen normal doğum yapamazsin dedi, bisey yoktu kaldi ki tansiyondan yatan bir kadina diğer doktor, normal doğumu denyecez olmazsa sezaryan dedi velhasıl kelam sezeryan yaptı, kuzenimde ona gitti, o son haftaya kadar normal doğum istediğini söyledi, doktor bak cok sanci olcak belki 32 saat çekeceksin o zaman geç olacak, sen agriyi bilmiyorsn filan diye sezaryana ikna etti. Çünkü hemen yapip gidecek normal doğumda bekleyecek belkide dediği gibi 32 saat , doktor yapmamıştır diyemem. Şikâyet edin

Bana da 9 ay normal dogum dendi, hatta doguma giderken bile normal dogum olacakti.
Açilma olmadi ama, suni sanci verdiler, saatlerce agridan agladigimi, bagirdigimi, yalvardigimi, hatta ölecegimi dusunup sehadet getirdigimi biliyorum. Doktoru da, ordakilari hemsireleri de biktirmistim. Doktora yalvardim sezeryan dogum yapsin diye ama kabul etmedi doktor. Ne dedi biliyormusunuz? Sezeryan dogumu kolay mi zann ediyorsunuz? İyilesme sureci zor, cok zorluk cekeceksiniz, olmaz dedi.
Saatlerce doktora yalvardim, kabul etmedi.
En son muayenede bir terslik oldugunu anlayip ameliyata aldi.
Hatta agridan bayilmisim, ameliyat odasina tasimislar beni.
Demem o ki, doktor sebepsiz sezeryan ameliyata almaz. Normal dogum daha kolay.
Bile bile isini zorlastirmaz.
Ha bu arada doktora yalvarirken doktor da benimle sert konusuyordu, ben de doktor cok kabadir demistim ama baska hastalardan duydugum kadariyla cok iyi, mulayim doktormus.

Dogum odasinda hasta cok, her kes dogumunu bekliyor. Doktor bir suru doguracak kadinla ugrasiyor, o an gergin ola bilir.

Umarım dediğiniz gibidir ama bu kadar erkek çocuk takıntısı olan hiç kimsenin kızlarına gün yüzü gösterdiğini görmedim.
Evet erkek çocuk istiyorlar ama kızlarınıda seviyorlar inançlılar çünkü

Çok sevdiğim bir ablam doğum yaptı.Bugün hastanede görmeye gittim.Ama devlet hastanesinde önerilen bir doktorun çok çirkin davranışlarına maruz kaldığını öğrendim.Kendisi beşinci kızını doğurdu üçde düşük yaşamış toplamda sekiz gebelik öyküsü var yani.Doktor açılması olmasına rağmen normal doğuma almamış 41nci haftasına kadar bu sebepten bekleyip üç gün sancı çekmiş.İlk iki kızı normal üçüncü ters olduğu için sezaryen olmuş dördüncüde öyle ama aradan dokuz sene geçmiş.Acil olarak giden bir gebeği zorla sezaryene alıp tüplerin bağlanması bağlanması için baskı yapılabilir mi?Neden bu kadar çocuk yapıyorsun?Neden tüplerini bağlatmıyorsun bağlatan o kadar kişi var dini boyutunu bir sen mi biliyorsun vb.Ameliyat hanede belden uyuşturup sezaryen yapmış birde ameliyat hanede onun hakkında konuşmuş yok bilerek tok geldi normal doğum yapsın diye öğlen yatış yapmadı inatlaştı.Böyle bir muamele olabilir mi?Hayatı bir riski yok doktor sırf çocuğu olmasın diye zorlamış.Özel düşünmeyen ben ilerde gebelik düşündüğümde devlet hastanesine gitmeyi düşünmüyorum artık kimin kaç tane çocuğu olduğundan kimene...Bu doktor şikayet edilebilir mi ne yapabiliriz zorla sezaryen yapan birine ne yapılabilir?

Arkadaşınızın anlattığı gibi olamaz durum
Herkes kafasına göre doğuruyor önüne ardına bakmadan en basit örneği kardeşim, iki çocuğu varken, doktor bir daha gebe kalma sakın sağlığın için doğru değil diye bin kere uyarmışken 3. Ye hamile kaldı, bebek beş aylıkken içeride öldü, sancı verip doğum yaptırdılar öyle bir eziyet çekti ki anlatamam, niye çok bilmişlikten, birde diyor ki doktor bana gıcık oldu ondan o kadar sancı çektirdi kardeşim ama valla benim içim tükendi doktor ne yapsın. Sekiz gebelik diyorsunuz o vücut ne hale gelmiştir doktorun tüpleri bağlamayı tavsiye etmesi gayet doğal

Son düzenleme:
Konu sahibi sorumu es geçtiğine göre gerçekten de erkek doğurmak için uğraşıyor demek ki.
Doktor 5 kızı olduğunu öğrendiyse "bu kadın durmayacak belli ki" deyip tüplerini bağlatması için ısrarcı olmuştur.
O kadar ısrara rağmen bağlatmamış zaten. 10, 11, gittiği yere kadar gider artık. Çünkü pipi çoğönemli.

:)))
Aklıma şey geldi, bir komşumuz vardı vaktinde kiracı; apartmandaki insanlarla da tanışık filan değilim zaten hani ayak üstü muhabbetler filan. Neyse, yeni doğum yaptığım zamandı bebeği sanırım kontrole götürüyoruz eşimle ya da bi dışarı çıkarma anı filandı işte, mavi pusetini görüp eşime "İlkinde yakalamışsınız oğlanı maşallah, biz ancak üçüncüde bulduk, olmasaydı devam edecektik ahaha maşallah maşallah" filan diyerek muhabbet etmeye çalışmıştı adam.
Kadınların olduğu kadar, erkeklerdeki "Erkek adamın erkek çocuğu olur" kafası da var tabi es geçmeyelim.

Ablaniz sezeryani neden kabul etmis, birsuru kisi sormus ama cevaplamamissiniz.
Madem doktora guvenmiyordu, normal dogurabileceginden o kadar emindi, bir ebe bulup dogursaydi, ninelerimizin zamaninda doktor mu varmis, hepsini ebeler dogurtmus.
Ama diyorsa ki sene 2020 doktorla hastanede dogururum, o zaman ona gore davranacak, hem pastam dursun hem karnim doysunla olmuyor o işler.

Kürtaja gelince, cinsiyet degisimi ameliyatina gelince, estetik operasyonlara gelince ( karsi degilim, kim ne isterse yapabiilir) kimseye laf dusmez, herkesin kendi bedeni kendi karari diyen insanlar birinin 5 cocugu olunca cahil cühela damgasi yapistiriyorlar ya gercekten cok kiziyorum. Benim annemler de 5 kardes. Tek maasla hepsini buyutmus yetistirmisler. Hepsi okumus, meslegini eline almis, duzgun insanlar olmuslar. O zamanla bu zaman bir mi diyenler olabilir. Evet su an da zor. Ama 5 cocuk her zaman icin zor bence. Yetistirebilen, eksik birakmayacak olan dogurur yani niye bu kadar topa tuttuldu kadin, cahil damgasi yapistirilarak hic anlam veremedim. Kimseye de laf dusmez diye dusunuyorum.

Konuya gelecek olursam, doktor keyfi sezaryene alamaz. Bir risk, komplikasyon olusmustur illa ki. Tüplerini bagla diye asagilayici konusma hakki da yok. Ama malesef yapilabilecek bir sey oldugunu sanmiyorum. Benimle bu sekilde konustu diyip sikayet etse ispat edebilecegini hic sanmiyorum. Benim dogumumda da herkesin onerdigi, hastanedeyse bu kisiyi sor muhakkak dedigi anestezi uzmani, yanindaki arkadasiyla beni rencide edecek sekilde konusmustu. Ozel hastanede. Boyle insanlar malesef var her yerde. Ego mu, dusuncesizlik mi, patavatsizlik mi bilmiyorum artik.

Tabi rızası yoktu acil gittiği ve nöbette bulunan doktor o olduğu için yapmış seninle uğraşamam birsürü hasta var demiş...
Tam tersi normal doğum dokorun işine gelirdi ebe yaptırıyor çünkü bir aksilik yoksa.
Birakinda buna doktor karar versin yahu. :oha: :oha: :oha: :oha:
Akrabaniz diplomasini masaya vurup normal uleeen diye bağırsaydi keşke.
Dogum kontrol onerisinde de bulunmasi cok normal dusuklerle birlikte 8 kez.
1 çocuk vücudu 10 yıl yaslandirirmis sizjnki artık yaslana yaslana yaslancak organ kalmamistir. Kadin neredeyse 8 sene hamile imis ömründe.
Tıpkı sezeryan öyküsü gibi bunu da gerçekçi bulmadim. Doktorlara on yargiyla yaklasirim ama burda ablaniz abartmis gibi hemde bayaaaaa

İnançlılar diyorsunuz , tek neden erkek çocuğu yakalayacağım diye devamlı çocuk doğurmak günah degil mi ..... sırf bunun için kızdıklarına eminim ah o erkek çocuğu doguramayacagım diye .... bu kadar istiyorlarsa Kıbrıs’a gitselerdi orada cinsiyet seçimi yapılabiliyormus diye duydum aaaaa ama pardon o günah degil mi???????

Doktor konusuna da gelecek olursak yukarıda bir sürü Arkadas yazmış zaten ama hasta “onam” vermeden vücuduna hiçbirsey yapamaz doktor .... belli ki tüplerinin bağlanmasına onam vermemiş ve bu işlem yapılmamış .... sezaryana da onam vermiş .... ama bence şikayet etsin o ablanız doktoru .... etsin de kaybetsin bir güzel davayı doktor da karşı tazminat davası açsın işimde gücümde beni bu işlerle uğraştırdılar diye ...
Ameliyat sırasında yapılan konuşmalara gelince ; bazen verilen bazı ilaçlar yanlış algılara sebep olabilir, bir kadındoğumcunun zaten hastası “hamile kadın” , neden böyle konuşmalar yapsın ki .... ilaçların etkisiyle kendi bilinçaltındakileri duymuş olabilir ....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X