- 18 Haziran 2024
- 379
- -45
- 11
- 21
- Konu Sahibi ezgigizem_
Merhaba ben fırında işe girdim. Bu pazar 3 hafta olacak. Birazda torpille oldu. Gittiğim fırına yeni girenleri vermemelerine rağmen ben direkt girdim. Tabi patron söylememesine rağmen çalışanlar anladı. Bugün ekmekleri dizerken orada çalışan erkek çalışan çabuk çabuk vs gibi baskı yaptı. 2 3 gündür yapıyordu ama bugün canıma tak etti birde en yoğun gün. Bende dedim ki beni neden acele ettiriyorsun yapıyorum ya dedim. Sen benim dediklerimi dinle yap dedi. Sonra da patron çayını içerken kameradan izliyor üst merciler diyor dedi. Benimde emri vaki yapması zoruma gitti. Üstüme gelme yapıyorum yani dedim. Herkes benim gibi uyarmaz vs dedi. Sonra ben düsündüm yaptığım bir yanlış yok bir durum yok ne alaka yani. Hadi onu geçtim patron neden bana demiyor onu anlamadım. İşten çıkarken de dedi ki ben sistemli çalışıyorum erkenden yapalım oturalım derdindeyim dedi ben orda anladum aslında. Sonra bu çocuk eski çalişan olduğu için kapanışa bu kişi kalıyor. Yani hesap kitap bu kişide. Sürekli hesap öğrenmem için beni sıkıştırıyor. Ben öğrensem onunla dönüşümlü kalıcaz yani. İşime gelir diye düşünüyor galiba. Sabah çalişan kadın çalışan da 3 haftada hesap kitap öğrenmeyene patron ml diyor gibi bir cümle kurdu ben ordan dolmaya başladım zaten. Yani bu kişiler neden bilmiyorum mobing gibi bir şeyler yapıyor galiba. İlk defa özel sektörde çalışıyorum buradaki kişiler ne der merak ediyorum. Ne yapmalıyım sizce?