Bu durumda psikiyatra mı psikoloğa mı gitmeliyim?

Yaley

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2016
101
41
18
Aybaşı donemlerimden önce ve sonra aşırı derecede gerginlik, depresiflik, anksiyete de artış, devamlı ağlama gibi ruhsal problemler yaşıyorum. En ufak şeylerde bile ağlamaya başlıyorum ve bu kontrol edemedigim bi durum. Sosyal ilişkilerimde iş hayatımda sorun oluyor hayliyle.

Uzun bir süredir sadece adet dönemlerinde değil normal zamanlarda da insanlarla iletişim kurmak gözümde büyüyor. Hatta çevremdeki insanlara karşı içimden onları sevme isteği bile gelmiyor. Halbuki deger vermedigimden degil ama bazi insanlar vardir ya kani kaynar sarilir devamli iltifat eder. Bunlari yapmak hiç içimden gelmiyor. Konuşmaya bile üşeniyorum.

Bugun annem kendimi dış dünyaya cok soyutladigimi söyledi. Gercekten de oyle bulundugum ortamdan kopup gidiyorum.

Zaman zaman anksiyete problemim de oluyor. Birden aşırı heyecanlanma, kekeleme, konuşmada bozukluk, telefonda konuşamama vs.

Daha önce 1-2 kere psikoloğa gittim. Bana spora falan yonlenmem gerektiğini söyledi. Bir süre zumbaya gittim fakat faydası olmadı.

Daha önce bu tür sorunlarla karşılaşan oldu mu? Anti-depresan hic kullanmadım psikiyatri verirse faydasi zarari konusunda endişeliyim

psikoloğa gidersen belki uzun seanslarla çözebilirsin bunu ama psikiyatri ilaçla bir ayda çözer. ben psikoloğa bir derdim için gitmiştim ama maalesef çözemedi ve seansları kesti.

Psikologlar düzelmeniz için neyi nasil yapmaniz gerektiğini anlatiyor. Ama ben neyi nasil yapmam gerektiğiniNeyin bana iyi geldiğini neyin beni mutlu ettigini vs biliyorum. Fakat uzun bu süredir bunlari yaptığımda da kendimi iyi hissetmediğimi farkettim

Psikologlar düzelmeniz için neyi nasil yapmaniz gerektiğini anlatiyor. Ama ben neyi nasil yapmam gerektiğiniNeyin bana iyi geldiğini neyin beni mutlu ettigini vs biliyorum. Fakat uzun bu süredir bunlari yaptığımda da kendimi iyi hissetmediğimi farkettim

Sorun zaten bu. Aslında siz de biliyorsunuz ama kontrol edemeyecek raddeye gelmş ve bu tehlikeli bir durum. O yüzden aksiyete genelde ilaçsız tedavi edilmiyor. Kontrol edebilenler hariç.

Psikiyatri ile görüşmek fayda sağlayabilir.
ilaç tedavisi gördüm iyi ki de gitmişim ben faydasını gördüm
nihayetinde ruhsal bir rahatsızlık yaşıyor olabilirsiniz bunun da tedavisi mümkün şeker/tansiyon tedavisi gibi düşünmek gerekiyor
bir kesim insan ön yargı ile yaklaşıp ilacın yan etki bırakılamayan bir bagımlılık yaptıgını düşünüyor
öyle de olsa ruh saglıgı tüm organları etkileyen bir hastalıktır mutlu isen bedenen mutlu mutsuz isen tüm beden hastadır

Aybaşı donemlerimden önce ve sonra aşırı derecede gerginlik, depresiflik, anksiyete de artış, devamlı ağlama gibi ruhsal problemler yaşıyorum. En ufak şeylerde bile ağlamaya başlıyorum ve bu kontrol edemedigim bi durum. Sosyal ilişkilerimde iş hayatımda sorun oluyor hayliyle.

Uzun bir süredir sadece adet dönemlerinde değil normal zamanlarda da insanlarla iletişim kurmak gözümde büyüyor. Hatta çevremdeki insanlara karşı içimden onları sevme isteği bile gelmiyor. Halbuki deger vermedigimden degil ama bazi insanlar vardir ya kani kaynar sarilir devamli iltifat eder. Bunlari yapmak hiç içimden gelmiyor. Konuşmaya bile üşeniyorum.

Bugun annem kendimi dış dünyaya cok soyutladigimi söyledi. Gercekten de oyle bulundugum ortamdan kopup gidiyorum.

Zaman zaman anksiyete problemim de oluyor. Birden aşırı heyecanlanma, kekeleme, konuşmada bozukluk, telefonda konuşamama vs.

Daha önce 1-2 kere psikoloğa gittim. Bana spora falan yonlenmem gerektiğini söyledi. Bir süre zumbaya gittim fakat faydası olmadı.

Daha önce bu tür sorunlarla karşılaşan oldu mu? Anti-depresan hic kullanmadım psikiyatri verirse faydasi zarari konusunda endişeliyim

Sosyal anksiyete başlangıcı sanki.
Önce psikolog tabii madem ilaçla alakalı önyargılarınız varmış.
İlaç için de fayda zarar analizi yapmak lazım. İlaç bana ne kaybettirecek bu durum bana neler kaybettiriyor gibi.

Tüm yazılanlara katilmakla birlikte ben de psikiyatriye gitmeniz gerektiğini düşünüyorum. Dr gerekirse zaten sizi psikologa yönlendirir.sadece Psikolog ile çok uzun sürede sonuç alırsınız.

Kan değerlerinize baktırdınız mı? B12 eksikliği depresyon, ümitsizlik, bıkkınlık gibi bazı psikolojik sorunlara sebep oluyor.

Aslında her ikisi de. Anksiyete için verilen ilaçlar en hafif düzeydeki ilaçlar. İlaç ve terapi birlikte olduğunda kısa zamanda kalıcı fayda sağlar.

Back
X