Bu durumda psikolojik tedaviye ihtiyacim var mi zamanla gecer mi karar veremiyorum :(

Zomzom3535

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2017
761
518
103
40
Bugün randevu aldim iki hafta sonrasinda ilk seansim. Sanatin iyilesitirici gücü ile çalisan bir psikolog, benim de resim yapma tutkum var zaten hobi olarak ressamim. Portre yagli boya vs çalismalari yaparim...tam benlik diye dusundum...

Gelelim neden psikologa gitmelimiyim diye dusunmeme....

Özgüven sorunum var. Bir gün asiri özgüvenliyken diger gün dipteyim. Bu özgüven sorunu cocukluktan da kaynaklaniyor (kiz erkek evlat ayrimina ugradim annem babam tarafindan, keske erkek dogsaydin diyip erkek cocuguna benzetmeye calistilar beni eski resimlerimi görseniz kiza hiç benzemiyorum, giysi kisa sac vs hep erkeksi. Daha sonra haksiz durumdaykene bile erkek kardeslerimin hep kayrilmasi vs...)

öfke sinir aninda o kadar fena oluyorum ki bununla bas etmeni baska bir yolunu bulmaliyim.
Aninda sesimi yüklseltip bagriyorum, kendimi kaybediyorum resmen o kadar heyecan stres yapiyorum ki anlatamam.

Stresliyken birinin bana söyledigi bir seyi saldiri olarak algiliyorum sahsiyetime ve o kadar agresif cevaplar verebiliyorum ki...

Bulimik idim...hemen yememe içmeme yansiyor gerginligim. Stresli bir zamanimda sinirsizca yiyip, kusma skntisi. Kusma her zaman olmuyor ama bazen...suan yok öyle bir skntim ama tekrarlayabilir...

Ayrildim agir bir depresyona girdim...hatta o dönemi hatirlamiyorum bile temizlik takintim ve okb hariç...ilk bir sene böyle geçti suan 3. senedeyim duzeldim diyebilirim...

Bundan 7 sene önce bir mobbing vakasi yasadim isyerinde ve hala unutamiyorum. Egitim sürecindeyken oldu bu ve bana yapilan haksizliklari unutamiyorum. O durumla alakali bir sey oldu mu üzerine gidip kendimi saglamlastirmaya calistim bir arkadasim yardimiyla fakat daha da kötü oldum sinir krizi gecirdim. arkadasima bagirdim karisma üstüme gelme diye. Tam o is alaniyla alakali bir konu üzerinde konusurkene oldu...o eskileri hatirlatti bana o konustugum seyler...üstüne de arkadasim ters bir sey söyledi benim de sinirler zaten gergindi artik patladim...tamam ben de kendimi suçladim ama sen de üstesinden gelememisin lütfen bir uzmana görün bu senin hayat kaliteni etkiliyor dedi...

Son düzenleyen: Moderatör:
Psikoloğa ya da psikiyatriste gitmek kötü birsey değil ki, nasıl vücudumuzda herhangi bir yerimiz ağrıdığında ilgili branşa gidiyorsak, ya da cildimizle ilgili bir problem yaşadığınızda cildiyeye randevu alıyorsak aynı şey bence ilaveten psikiyatri poliknikleri her branştan daha kalabalık oluyor gözlemlediğim kadarıyla

Yada sadece umut ve umutsuzluk arasında gidip geliyorsunuz. Öz güven eksikliği kendi hayallerin ve baskalarin senin hakkında sana empoze ettiklerinin arasında gidip gelmektir bazen
Baskalarinin onayi benim için önemli...kimsenin beni elestirmesine tahammül edemiyorum. Saldirganlasiyorum kendimi savunmak icin ben de onu sucluyorum....

Cok dogru, o da sonucta sagligimizin bir parcasi...hem isi uzmanina birakmak lazim yoani surekli icimde tasimak cok ama cok kotu...

Baskalarinin onayi benim için önemli...kimsenin beni elestirmesine tahammül edemiyorum. Saldirganlasiyorum kendimi savunmak icin ben de onu sucluyorum....

Normal bir koruma mekanizması bu. Bazıları kendini geri çeker böyle durumlarda, başkaları saldırır sizin gibi. Öz güveninizi kazanmaya başlarsanız dışardan gelen eleştiri de sizi bu kadar etkilemez. Benzer tepkiler veriyordum eskiden. Artik insanların hakkımda düşündüklerine de ve söylediklerine o kadar önem verdiğini söyleyemem :)

Evet yaa ne mantikli...önemsemezsek umrumuzda olmaz :) psikolojim ne kadar kötü durumdaysa o kadar agresif cevaplar veriyorum...

Psikiyatra gittiniz mi ?
İlaçla beraber terapi alırsanız daha iyi olur

Bende asiri sinirli agresif biriyim.. Doktora gittim ilac vermedi neden vermedi anlamadim.. Sen zeki bayansin dedi o kadar

Çok çok büyük ihtimalle Bipolar Affektif Bozukluk tanısı alacaksınız. Zamanla geçmez malesef aksine tedaviyi ertelerseniz zamanla daha zorlu haller alır.

Antidepresanlarla ilgili algınız çok yanlış. Yeni nesil ilaçlar öyle değil ayrıca her ilacın her bünyede etkisi ve yan etkisi farklıdır.

Umarım değilsindir ama spesifik bir bipolar belirtisi bu :/
Ya lütfen, siz yetkili mercii misiniz, bipolar bozukluk hakkında ne biliyorsunuz, insanlara bu kadar kolay yön gösterebiliyorsunuz? Lütfen yapmayın.
Konu sahibi, bipolar bozukluk bu anlattıklarınızdan daha farklı bir şey. Size buradan kimse tanı koyamaz. Hoş bence tanı koyacak bir durumunuz da yok. Yardım alın. Bazı şeylerin yolunda gitmediğinin farkındasınız, hoş randevu bile almışsınız. Üstesinden gelirsiniz.
Lütfen ruh sağlığı hakkında, uzman olmayan kişilerin düşüncelerini dikkate almayınız.

Sen bipolarsın demedim, spesifik bir belirtisi dedim. Kuzenim bipolar, 2 yıl yanımda yaşadı, inanın çoook çoook iyi biliyorum. Bu konuda hem Türkçe makaleler hem yabancı makaleler okudum. Tedavi aşamasında kuzenin neler yaşadığını, psikologların yöntemlerini falan hep biliyorum. Zaten sürekli okuduğum kitaplar arasında klinik psikoloji kitapları. Tanı koyacak ben değilim ama insanların ne kadar bildiğini bilmeden atıp tutmuyorum da sizin gibi :) ayrıca bipolar öcü değil. Paronaid şizofreni değil sonuçta. Düzgün bir tedaviyle gayet normale dönüyor. Sadece kandaki lityum seviyesinin çok dikkatli takip edilmesi gerekiyor, onun dışında tıbbı durumda çok olmuyor.

Bende asiri sinirli agresif biriyim.. Doktora gittim ilac vermedi neden vermedi anlamadim.. Sen zeki bayansin dedi o kadar

Bunun üstesinden gelme gücünü görmüstür sende. Sende o güç vardir ama farkinda degilsindir.

Diplomayı bakkaldan almış herhalde.
İlla ki ilaç verecek diye bir şey yok ama üstesinden gelmeniz için terapiye yönlendirebilirdi.

Hayir hiç gitmedim. O ilaçlar çok pis kilo yapip akne çikmasina sebep oluyormzs korkuyorum...

Korkunun ecele faydası yok. Kulaktan dolma bilgilerle kendinizi korkutmayın. Yıllardır antidepresan kullanan bir çok tanıdığım oldu, ne kilo alan oldu ne cildi bozulan.
Siz bir gidin, doktor karar versin ilaç mı verecek, terapi mi yapacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…