Bu durumdan cok sıkıldım!

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.155
30.245
548
36
Esim tek cocuk. Babasi kucukken vefat etmis. Butun hayatini ona adayan bir annesi var. Zor bir kadin. Zaten anlasamiyoruz. Bana agiza alinmayacak hakaretler ettigi icin ona olan nefretim asla bitmeyecek. Ozur dileyip pisman oldugu icin ve ayni davranislara devam etmedigi icin ben de esim var arada diye idare ediyorum. Yoksa hayatta suratina bakilacak bir insan degil benim icin.

Konuya gelecek olursam, kv babasindan kalma cok cuzi bir maasla geciniyor. Zamaninda calismis. Uc bes birseyler biriktirmis. Ogluna ev almis. Elinde de altinlari falan vardi. Bu butun parasini ogluna verdi. Ogluna diyorum cunku ben asla bes kurus para istemedim. Cunku evlendigimiz gunden beri esim nereye ne harcamis, kenara kac para atmis, kime borcu var, kimden alacagi var, her seyi annesine anlatiyor. Bizim kendimize ait gizli bir kesemiz yok yani. Evlenmeden once kendisi bu konuyu acip bana tam tersini soylemisti. Kendi ailelerimize bile elimizdeki paradan bahsetmeyelim diye. Ben bunu tabi ki kendisiyle konustum. Evet haklisin, oyle dedim ama benden baska kimsesi yok, ne yapabilirim diyor. Ne alakasi var Allah askina bununla. Ben esime ona ait olan butun parayi geri ver, nereye istiyorsa harcasin, ben bes kurus istemiyorum. Kendi yagimizla kavrulalim ama kendi icimizde bilelim diyorum. Bu aksam yine bu muhabbetlere girdi. Bankadan bin lira fazla cekmis. Hemen annesi atildi ortaya. O parayi mi harciyorsun diye kizdi. Bizimki de kalem kalem nereye ne vermis hepsini saydi. Inanin ben bilmiyorum bunlari. Bunaldim artik bu durumdan. Ona ne biz nereye ne kadar harciyoruz. Herkes iyi kotu kendi butcesine baksin istiyorum. Tabi ki elindeki parayi harcamaz, ilerde allah gecinden versin miras kalir, ona tabi ki alma diyemem. Sonucta benim annemin babamin da bizim icin yaptigi seyler var. Ama tutup da o parayi bizim elimize verip her seyimizde soz hakki olmuyor.

Ne yapayim sizce kisaca?

Annesimi bankadan 1000 lira fazla çekmiş? Bende sizin gibi düşünüyorum. Kimseden para istemem, çünkü insanlar o zaman kendini söz sahibi hissediyor.

Annesimi bankadan 1000 lira fazla çekmiş? Bende sizin gibi düşünüyorum. Kimseden para istemem, çünkü insanlar o zaman kendini söz sahibi hissediyor.
Hayir esim cekmis, ihtiyacimiz oldugu icin. Annesi buna kiziyor. Sananr diyecegim, diyemiyorum cunku kendi parasi da var icinde. Istemiyorum dedim kac kere. Ama dinletemiyorum.

Kayınvalideniz didinmiş çalışmış bütün emeğini varını yogunu oğluna vermiş kendi kıt kanaat geçiniyor ve oğluna çok düşkün çünkü kimsesi yok anladığım kadarıyla. Bu durumda ogluna verdiği evde oturuyorsaniz ve kira da odemiyorsaniz bence kadının sizin mali hususlarınizda fikir beyan etme hakkı var.

En iyisi siz evi kadına verin kiraya geçin kendi kiranizi da siz odeyin . Kendi evinizi kendiniz alın kayınvalideniz karışmaz karışamaz o zaman. Zaten oğlu için elini taşın altına koymuş fakirlik çekiyor oğlu da izin veriyor bu duruma. O zaman kadına karışma hakkı doğar.
Kadın zengin olsa size bir ev vermiş olsa evet karışması mantıksız olurdu bence.
Üstüne üstlük bir de kıt kanaat biriktirdiği parayla size yardım ediyor .

Yok o evde oturmuyoruz. Kiradayiz biz. O evi satip farkli bir yatirim yaptilar ama kvnin uzerine. O evle alakamiz hic olmadi, hic oturmadik.

Kv kendi parasi varsa isin icinde malesef boyle olur normal

Maalesef o paraları verdiği için sizin yaptıklarınızda söz hakkı olduğunu düşünüyor. Ne olursa olsun oğluna verdiyse de ardını, nereye harcandığını takip etmesi doğru değil. Böyle şeyler içten geldiği için yapılır. Kontrol etmek için koz olarak değil ki. İnşallah eşiniz sizi dinler. Dinlese bir problem kalmayacak çünkü.

Yok o evde oturmuyoruz. Kiradayiz biz. O evi satip farkli bir yatirim yaptilar ama kvnin uzerine. O evle alakamiz hic olmadi, hic oturmadik.
O zaman haklısınız . esinize:" annen sana çok düşkün ve yalnız yaşlı hasta bir kadın. Bu konuda haklısın sana katılıyorum. Fakat bizim mali durumumuzu annene sürekli anlatarak anneni daha çok üzüyorsun ve annene daha çok zarar veriyorsun. Beraberinde biz de üzülüyoruz. En iyisi anneni de bizi de üzme ona gore ortak yol bulalim. Hem ayrıca sen arada daha çok yipraniyorsun" gibi söylersen esine daha ikna edici ve onun ruhuna dokunan bir açıklama yapmış olursun. Kartları çok açık oynuyorsun bence

Anlatiyorum. Evliyiz artik, kimseye hesap vermek zorunda degiliz diyorum. Hesap verme, istedigini al, karismaz diyor ama bana karismasa da ogluna karisiyor ve tabi beni de etkiliyor bu durum.

Cok sukur annesinin uzulecegi bir durum yok ki ortada. Biriktirdikleri para konusunda konusup duruyorlar. Boyle soylesem, niye uzulsun ki der.

Kadın sürekli eşinizin harcamalarını öğrenip ikaz ediyor direktif veriyor. demek ki kadın sinirleniyor o anlamda söylemistim
Onunki amac karismak olsun. Yoksa esimin oyle asiri harcamalari yoktur. Yani uzuldugunden degil huyu bu kadinin. Esim de taniyor annesini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…