Dr Fizyolojik bir sorun olmadığını söyledi. Kardeşi dünyaya geldikten sonra başladı.Peki doktorunuz psikolojik mi yoksa kaslara bağlı bir durum mu olduğu hakkında bilgi verdi mi
Kuzenimdevardı bu durum. Çok kekelerdi küçükken şimdi geçti. Sadece çok heyecanlandığı bir durum olursa kekeliyor.
Benimde bi tanıdığımın oğlunda korkmaya bağlı kekeleme oldu .Şuan tekrar kekelemeden konuşuyor üzülmeyin geçer.
Bende de bir dönem olmuş ama kısa sürede geçmiş. Oğlumda süreç uzadığı için endişelenmeye başladım. İnşallah atlatırız biz de.Küçükken bende öyleymişim annem diyor. Ama benim ki kulaktandı. Çok şükür geçti. Hiç merak etmeyin tedavi sonuç verir.
Hiççççç takılıp telaşlanma inan bana tedavi için çok çok erken yaşı. Erken olduğu içinde çok şanslı yavrumuz. O yüzden eminim kısa sürede sonuç alıp kurtulacak bu durumdan.Bende de bir dönem olmuş ama kısa sürede geçmiş. Oğlumda süreç uzadığı için endişelenmeye başladım. İnşallah atlatırız biz de.
kıyamamm, belki bir kardeşi olduğunu bilinçaltında kabullenememiştir alışamamıştır, bir psikolog,pedagog ile de görüşün bence. Rabbim şifa versin miniğe. Bana bilinçaltı bir sorun gibi geldi bu durumDr Fizyolojik bir sorun olmadığını söyledi. Kardeşi dünyaya geldikten sonra başladı.
Çok çok teşekkür ederim. Yorumlarınızı okurken ağladım. Ne bileyim sanki birden düzelmiş gibi geldi oğlum. Düzelecek, geçecek denmesine o kadar çok ihtiyacım varmış ki... Abartıyormuş gibi gelebilirim size. Ne dertlerle uğraşanlar var diyebilirsiniz. Ama bir anne olarak bunun kalıcı olmasından endişe duyuyorum. Bir taraftanda olumlu düşüneyim ki olumlu sonuçlar elde edelim istiyorum. Bizde tempo tutarak okuma çalışması yapıyoruz belirli aralıklarla. Size tv izlemeyi yasakladımı dr?benim minnak da var arada maalesef.. özellikle abisine kızarsa takılıyor, sonra sakinleşince normale dönüyor.. biz dil terapistine gittik, bazı dersler verdi.. tempo tutarak şiir okuma, konuşmaya nefes alarak başlama gibi.. bu yaz yeniden başlayacağız uzmana.. benim minik de ki olay, çok hızlı düşündüğü için konuşurken bir anda bir çok kelimeyi bir anda çıkartmaya çalışması sonucu takılma.. yani düşündüğü kadar hızlı konuşmaya çalışıyor, yapamıyor çok tez canlı dedi.. ama emin olun bu geçici bir problem ve eninde- sonunda çözüme kavuşur allahın izniyle hiç endişe etmeyin :)
Amin inşallah. Evet bilinçaltı bir sorun olduğunu düşünüyoruz bizde. Korktuğu, üzüldüğü zamanlar artıyorkıyamamm, belki bir kardeşi olduğunu bilinçaltında kabullenememiştir alışamamıştır, bir psikolog,pedagog ile de görüşün bence. Rabbim şifa versin miniğe. Bana bilinçaltı bir sorun gibi geldi bu durum
Çok çok teşekkür ederim. Yorumlarınızı okurken ağladım. Ne bileyim sanki birden düzelmiş gibi geldi oğlum. Düzelecek, geçecek denmesine o kadar çok ihtiyacım varmış ki... Abartıyormuş gibi gelebilirim size. Ne dertlerle uğraşanlar var diyebilirsiniz. Ama bir anne olarak bunun kalıcı olmasından endişe duyuyorum. Bir taraftanda olumlu düşüneyim ki olumlu sonuçlar elde edelim istiyorum. Bizde tempo tutarak okuma çalışması yapıyoruz belirli aralıklarla. Size tv izlemeyi yasakladımı dr?
Çok teşekkür ederim. Bize nefesle ilgili birşey söylemedi. Ritm tutarak kelime çalışması yapıyoruz sadece. İnşallah tamamen düzeldiklerini de paylaşırız birbirimizle :) sizi takipteyimyok hiç abartmıyorsunuz ben haftalarca uykularımdan olmuştum ya kalıcı olursa diye.. ama doktora gidip konuştuktan sonra geçeceğine eminim çünkü biz ilgili anneleriz :) bazen o kadar çok şeyi aynı anda söylemek istiyor ki vazgeçip sustuğu bile oluyordu.. bu seferde bu çocuk içine mi kapanıyor neden suskunlaştı diye panik yapıyordum
tv yasaklamadı çünkü benimkinin tv ile pek ilgisi yok, arada tablet ile ilgilenir ama o da nadir.. ama bizim bezelye konuşmaya başlarken nefes alıp sakinleşirse su gibi gidiyor.. mesela öğretmen böyle bir durumu olduğunu 2 ay anlamadı çünkü okurken tane tane okuduğu için hiç sıkıntı yok.. ne zaman tartışmaya ya da bir şey anlatmaya başlıyor, o zaman durumumuz da başlıyor. doktorumuzun önerisi, kendi aranızda (anne-baba-abi-kardeş) bir işaret belirleyin, mesela burnunuzun üstünü ya da yanağınızı kaşıyın, bu işaret "nefes al" işareti olsun.. eğer unutursa ona bakıp yanağınızı kaşıyın dedi.. gerçekten çok işe yarıyor, hem aile arasında özel işaretiniz oluyor hem de takım çalışması yapıyorsunuz..
ben sizi takibe alayım, siz de beni alın buradan.. bana istediğiniz zaman yazabilirsiniz, her türlü bilgiyi paylaşırım bu konuyla ilgili :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?