Bu durumu yaşayan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ragy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ragy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2014
827
1.095
158
Ne zaman canım sıkılsa sizlerin kapısını çalıyorum. Paylaştıkça, sizlerden yorum geldikçe içim ferahlıyor. Şimdi ise sizlere oğlumdan bahsedeceğim. Oğlum 8 yaşında. Yaklaşık 2- 2,5 yıldır zaman zaman kekeliyor. Tam düzeldi diyorum bir kaç ay sonra yeniden başlıyor. Bu zaman zarfında iki farklı dr a götürdük. Şuan yine terapi sürecimiz devam ediyor. Çocuklarda belli bir dönem görülebilen bu problem biz de bu zamana kadar sarkınca endişelenmeye başladım. Dr düzelebileceğini söyledi. Sizlerin de çevresinde bu durumu yaşayıp atlatan var mı? İyi şeyler duymaya çok ihtiyacım var. Allah başka dert vermesin ama konuşmayı, iletişim kurmayı çok seven çocuğumun konuşurken zorluk çekmesi içimi acıtıyor. İnşallah en kısa zamanda bu sorunu atlatırız.

Peki doktorunuz psikolojik mi yoksa kaslara bağlı bir durum mu olduğu hakkında bilgi verdi mi

Kuzenimdevardı bu durum. Çok kekelerdi küçükken şimdi geçti. Sadece çok heyecanlandığı bir durum olursa kekeliyor.

Benimde bi tanıdığımın oğlunda korkmaya bağlı kekeleme oldu .Şuan tekrar kekelemeden konuşuyor üzülmeyin geçer.

Küçükken bende öyleymişim annem diyor. Ama benim ki kulaktandı. Çok şükür geçti. Hiç merak etmeyin tedavi sonuç verir.

Küçükken bende öyleymişim annem diyor. Ama benim ki kulaktandı. Çok şükür geçti. Hiç merak etmeyin tedavi sonuç verir.
Bende de bir dönem olmuş ama kısa sürede geçmiş. Oğlumda süreç uzadığı için endişelenmeye başladım. İnşallah atlatırız biz de.

Bende de bir dönem olmuş ama kısa sürede geçmiş. Oğlumda süreç uzadığı için endişelenmeye başladım. İnşallah atlatırız biz de.
Hiççççç takılıp telaşlanma inan bana tedavi için çok çok erken yaşı. Erken olduğu içinde çok şanslı yavrumuz. O yüzden eminim kısa sürede sonuç alıp kurtulacak bu durumdan.

benim minnak da var arada maalesef.. özellikle abisine kızarsa takılıyor, sonra sakinleşince normale dönüyor.. biz dil terapistine gittik, bazı dersler verdi.. tempo tutarak şiir okuma, konuşmaya nefes alarak başlama gibi.. bu yaz yeniden başlayacağız uzmana.. benim minik de ki olay, çok hızlı düşündüğü için konuşurken bir anda bir çok kelimeyi bir anda çıkartmaya çalışması sonucu takılma.. yani düşündüğü kadar hızlı konuşmaya çalışıyor, yapamıyor çok tez canlı dedi.. ama emin olun bu geçici bir problem ve eninde- sonunda çözüme kavuşur allahın izniyle hiç endişe etmeyin :)

Dr Fizyolojik bir sorun olmadığını söyledi. Kardeşi dünyaya geldikten sonra başladı.
kıyamamm, belki bir kardeşi olduğunu bilinçaltında kabullenememiştir alışamamıştır, bir psikolog,pedagog ile de görüşün bence. Rabbim şifa versin miniğe. Bana bilinçaltı bir sorun gibi geldi bu durum

Çok çok teşekkür ederim. Yorumlarınızı okurken ağladım. Ne bileyim sanki birden düzelmiş gibi geldi oğlum. Düzelecek, geçecek denmesine o kadar çok ihtiyacım varmış ki... Abartıyormuş gibi gelebilirim size. Ne dertlerle uğraşanlar var diyebilirsiniz. Ama bir anne olarak bunun kalıcı olmasından endişe duyuyorum. Bir taraftanda olumlu düşüneyim ki olumlu sonuçlar elde edelim istiyorum. Bizde tempo tutarak okuma çalışması yapıyoruz belirli aralıklarla. Size tv izlemeyi yasakladımı dr?

Amin inşallah. Evet bilinçaltı bir sorun olduğunu düşünüyoruz bizde. Korktuğu, üzüldüğü zamanlar artıyor

yok hiç abartmıyorsunuz ben haftalarca uykularımdan olmuştum ya kalıcı olursa diye.. ama doktora gidip konuştuktan sonra geçeceğine eminim çünkü biz ilgili anneleriz :) bazen o kadar çok şeyi aynı anda söylemek istiyor ki vazgeçip sustuğu bile oluyordu.. bu seferde bu çocuk içine mi kapanıyor neden suskunlaştı diye panik yapıyordum

tv yasaklamadı çünkü benimkinin tv ile pek ilgisi yok, arada tablet ile ilgilenir ama o da nadir.. ama bizim bezelye konuşmaya başlarken nefes alıp sakinleşirse su gibi gidiyor.. mesela öğretmen böyle bir durumu olduğunu 2 ay anlamadı çünkü okurken tane tane okuduğu için hiç sıkıntı yok.. ne zaman tartışmaya ya da bir şey anlatmaya başlıyor, o zaman durumumuz da başlıyor. doktorumuzun önerisi, kendi aranızda (anne-baba-abi-kardeş) bir işaret belirleyin, mesela burnunuzun üstünü ya da yanağınızı kaşıyın, bu işaret "nefes al" işareti olsun.. eğer unutursa ona bakıp yanağınızı kaşıyın dedi.. gerçekten çok işe yarıyor, hem aile arasında özel işaretiniz oluyor hem de takım çalışması yapıyorsunuz..

ben sizi takibe alayım, siz de beni alın buradan.. bana istediğiniz zaman yazabilirsiniz, her türlü bilgiyi paylaşırım bu konuyla ilgili :)

Çok teşekkür ederim. Bize nefesle ilgili birşey söylemedi. Ritm tutarak kelime çalışması yapıyoruz sadece. İnşallah tamamen düzeldiklerini de paylaşırız birbirimizle :) sizi takipteyim

Duzelir, uzmanindan dinlemistim kesin duzeldigini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…