- 24 Ekim 2025
- 291
- 254
- 18
- 25
Kızlar hepinize merhaba
yaklaşık 8 gün önce reglimin bir gün gecikmesi ile test yapıp çift çizgiyi gördüm 3 gün arka arkaya test yapıp koyulasmayi kontrol ettim üçüncü günü baya koyuydu. 3 günü hafif kahverengi lekelenmem oldu diye doktora gittim hiç bir kese göremedi kan da 343 çıktı beta hcg. Daha sonraki gün beta hcg 600 oldu. Sonraki gün tekrar hafif lekelenmem olunca nolur nolmaz acile gittim degerim 3 günde 4.5 kat artarak 1700 olmuş. Doktor ultrason ile baktı ve bana 4 5 tane kesecik görüyorum ve değerin çok çabuk yükselmiş bu keseceklerde mol gebelik olabilir 2 gün sonra tekrar gel kurtaj olabilirsin dedi. Şok oldum . Bu platformdan mol gebelik hakkında bilgi araştırdım 3 4 başlıktan fazlasına rastlamadığım için bu başlığı açmak istedim. Mol gebelik: boş yumurta döllenmesi veya 2 spermin dollemisiyle kromozumu bozuk olan küçük küçük keseciklerin oluşmasını sağlayan hamileligi taklit eden bir tümör turuymus. Belirtileri sürekli olarak lekelenmeler, kasık ağrıları, fazla bulantı ve kusmaya ,tsh düşüklüğüne sebep oluyor ve beta hcg normal olması gereken düzeyden çok daha hızlı artmasiymis. 5 ile 8 hafta da teşhis konulurmuş. Daha sonra ben iki gün boyunca kendimi yedim bitirdim ve başka doktora gitmeye karar verdim. 2 gün sonra başka bir doktora gittim ve tek kese göründüm. Fasulyem daha yeni dört haftalıkmis. Gec döllenmeymiş. Regli tarihime göre 5 ama döllenme tarihine göre daha yeni 4 haftalık. 2 gün önce gittiğim de görülen 4 5 kese daha olusmamis kese parçaları ve onun ekleriymis. 2 gün içinde mucize gibi tek kese olmuş. Kötü doktor kötü deneyim. Şükür şuan ki doktorum çok iyi. Yani kısacası mol gebelik şüphesi var dendiğinde hemen umudunuzu yitirmeyin belki daha çok küçüktür fasulyeniz