- Konu Sahibi _MedceziR_
-
Bu dönemde o okumuş insanların çoğunun destekleme sebebi para ve korkudur. Yandaşlık meselesi... Herşeyden şikayet edip (doğalgaz faturası, tarım, elektrik faturası vb...) duran fakat bunun asıl sebebine toz konduramayanlarda da mantık noksanlığı mevcut...
Farkına vardıklarında çok geç olacak, o zamana da yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Mantıktan yoksun o insanların o sıradaki surat ifadelerini, pişmanlıklarını çok merak ediyorum...
demokrasi bile henüz oturtulamadı bugün ülkemizde .... izin verilmiyor akıllı davranmıyor kimse ..... herkes ne kadar çok kazanırım götürürüm onun peşinde ..dini imanı alet ederek insanların duyguları sömürülüyor ... oyuna geliyor halkımız maalesef ... atatürkün ve arkadaşlarının yokdan var ettiği bu ülke her geçen gün kötüye gidiyor .. biz size yol yaptık .metro yaptık bilmem ne yaptık diye göz boyanıyor .. evet kardeşim yaptınız ama uğruna neleri verdiniz neleri sattınız .. denilcek çok şey var ama susuyorum mecburen ... burasının bunun tartışılacağı bir platform olduğunu düşünmüyorum ...konu kapanır zaten birzdan ...
Türk halkının bir çoğunluğu için malesef yapılacak pek bır sey goremıyorum ben.
müslümanız derler üçkağıtçılık yaparlar dedıkodu yaparlar ben cok soğudum Türk halkından bılmıyorum valla
Atam Türk milleti asildir çalışkandır demiş ama o asil millet mücadele yıllarında kalmıs herhalde
Yılanın kendilerine hiç dokunmayacağını sanıyorlar.
Bu ülkede Ata'ya dil uzatılabiliyorsa, gerisi boştur, bir şeyleri kaybetmişiz demektir, oyuna gelmişiz akli melekelerimiz devre dışı demektir.
Düşünemeyen insan kula kul olmaya mahkumdur, inancım var deyip; vatana ihanetin en büyük günah olduğunu inkar eden insan güruhunun bir gün telef olacağına inancımı yitirmedim daha ....
Ben de merak ediyorum
Demokrasi kavramı, Atatürk'ün erken ölümüyle sürecini tamamlayamadı, bunda çok haklısın...O yüzden ben hiç bir zaman "demokrat" olmadım ve böyle düşünmedim...
Atatürk devrim döneminde neye el attıysa, şu an da ona el atılıyor olması(elbete tersi yönde), bunu yapanların derdinin, ilke ve inkılaplarla olduğunun çok net bir göstergesidir...
atatürkün ölümüyle tamamlanmadı belki ama şu durumdan daha iyiydi o yıllarda herşey ... sağ-sol ayrımı pek sevmeme rağmen sağ partilerin iktidarında ülkenin kötüye gittiğini görüyorum ... zengin-fakir arasında fark uçmuş gitmiş ..kimi asgari ücretle ev geçindirmeye çalışırken kimisi o parayı bir saatte yiyor .. adalet sadece zenginler için var ..başına birşey gelse mahkemeye git kimin parası çoksa en iyi avukatı tutar ve işin biter ..çok gördüm o yüzden ben adaletinede inanmıyorum bu ülkenin ...herşeyin iyi gitmesini umuyordum ama artık umudumda kalmadı .... bir sürü üniveriste mezunu işsiz genç var .... sonra iyi olun deniliyor etik değerlerden bahsediliyor ... cebinde üç kuruş parası olamayan adamdan iyi bir insan olmasını bekleyemezsin bu ütopik olur ... atatürkçülük dinsizlik imansızlıkla bir tutuluyor ... kimde iman var bilemeyiz çok şükür dinime bağlı bir insanım ama bu mevcut iktidardan memnun olduğum anlamına gelmiyor ..biz müslümanız siz değilsiniz olayına getirmişler ...müslümansan hak yemeyeceksin bunu bilmiyorlar sanırım neyse...
sosyal devlet kavramı yıkılıyor sağlık ve eğitim özelleştirilecek ve bunun adımları atılıyor. geçen gün daha eşimle zeistgeist belgelesini izlerken ürktük tavsiye ediyorum kapitalizmin ve emperyalizmin ülkeleri nasıl birer dağboğaza soktuğunu, spekülatör ve provokatörlerle tereyağından kıl çeker gibi ekonomileri altüst ettiklerini çok güzel bir biçimde anlatıyor.
İşte bu saydıkların bu sistemin ürünü...
Bunlardan şikayet etmek yerine, sistemin kendisine karşı durulması gerekiyor...
Çok zor...Ama olmayacak bir şey değil..
Tarihte örnekleri var..
Sosyal Devlet kavramı yıkılalı seneler oldu be tatlım...
Bu ülkenin en büyük düşmanı emperyalistler ve onların oturttuğu kapitalist düzendir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?