Bu elektrik faturası canımı sıkıyor

Seçimlerden 2-3 ay önce faturalarda bir düşüş oldu, 50-60 geliyordu. indirim mi var diye düşünürken aslında faturanın 20-21 günlük kesildiği ve bu yüzden az geldiğini gördük ama safız ya indirim sandık tabi. seçimden sonra herşey normale döndü. 1 aylık olarak 80-90 tl. hatta biraz zam yapılmış şekilde... EE birde kaçak kullananların borcunuda bizlere yükledikleri için normaldir.

Deeiklerinizi uygulayacagim ozellikle 22 den sonra makina calistirmayi. Ne kadar geliyor size.

75 geccen aydi bu ay 25 odedim. Benim kuzenim elektrikci ozellikle esine geceleri makinalari actiriyor. Bende onlardan gordum cok ise yaradi.

Kış boyu 120 -130 tl. geldi elektrik faturamız, geçen ay 88 bu ayda ilk kez (bugün geldi fatura) 68 geldi, az gelmiş diye şaşırdım valla.

75 geccen aydi bu ay 25 odedim. Benim kuzenim elektrikci ozellikle esine geceleri makinalari actiriyor. Bende onlardan gordum cok ise yaradi.

Tarifeniz için bağlı bulunduğunuz kurumuna dilekçe verdiniz mi peki gece tarifesi için dilekçe verilmesi gerekmiş komşumuz verdi.

Kayinvalideme 100 tl geliyormus ona da az bence cunku camasir yikamaya bayilir iki corap icin makina acar ve eski tip mkina yani tasarruf vs yok. Heryetin isigi aciktir gidince kapatirim bosuna yaniyo diye tv deseniz ohhooo gece gunduz. Bir ütü yapar gunasiri ve cok da sever utuyu ilk kez utu seven birini gordum:) hunharca harcar elektirigi ve 100 tl.

valla ne kadar az geliyormuş elektrikte şans işi mi ne:1:
ütü seven biri mi ögg hiç sevmem farklı bir tipmiş senin ki:52:

Bizede 60'70 arasi gelir.haftada 2 kez c.makinasi.haftada 1 bulasik mak.arada bir utu 4 kisiyiz evde.sohben buyuk elektrikli banyo zamani derecesi yukseltilir.
Firini ayda bir kullaniriz.kullanmadigimiz isiklari kapatiriz.

Kızlar su ısıtıcısni da hesaba katin acayip elektirik harcıyor ayrica fırın ve Ütü elektriğin anasını ağlatan en önemli cihazlar. Ha fön makinesi ve elektirikli süpürge bunlar da faturayı costuruyor. Bizede 40 tlden aşağı gelmez. Iki kisiyiz tv izlemeyiz iki haftada bir iki üç saatlik ütü yaparım çamaşır makinesi her hafta, bulasik mak. Iki günde bir çalışır. Fırında börek hafta en az bi kez yaparim. Fon makinesi Allaha emanet yakinda bozulmasa bari. E su ısıtıcı da pratik oluyor. Doğal gaz ucuz ocağı kullan diyolar ama ben dayanamiyorum her gun bir iki kez kullanirim. :27:

fırın , su sebili , mikrodalga , ütü
bunlar çok elektirik çeker
haftada 2 kez fırın açıyosan mesela faturan yükselir
bunlarıda düşün canım tvyle iş bitmiyo :)

Bize de kisin (12. aya kadar) 70-80 den asagi gelmiyordu. Buz dolabi ve TV yi değiştirdikten sonra 30-40 civarı gelmeye başladı.

tarifeniz ne peki?gece tarifesi sanırım değil mi?

Tarifeniz için bağlı bulunduğunuz kurumuna dilekçe verdiniz mi peki gece tarifesi için dilekçe verilmesi gerekmiş komşumuz verdi.

Kizlar ben tarife olayindan pek anlamam. Dilekce isini de ilk defa duyuyorum acikcasi. Yalniz kuzenim soyle demisti gunduzleri elektrige herkes yuklendiginden enerji kaybi cok yuksek olurmus baska seylerde anlatti ama tek bunu hatirliyorum valla :) mesela benim esimde elektronik muhendisi ona cok sacma gelmisti hatta evde baya bi konusu gecti. sonra kuzenin hakliymis saat 22:00-02:00 arasi elektrik %60 kadar farkediyor dedi.

Son düzenleme:
Aynı dertten müzdaribim 7 ay önceki evimde 40 geçmezkn burada sahada az kullanmama rağmen 105 gördüm daha evvel bu rakam görülmüş değildi .üst kat komşumla aynı ay taşındık o benden daha fazla elektrik kullanır 35ona gelirse bana80 bu nedir ya içli dışlıyız ve o benden daha fazla kullanıyor.derin dondurucusu gala takılı,benim değil.büyük dolabı var a sınıfı bile değil, benim Ortaboy a sınıfı çamaşır, bulaşık keza öyle, birde bende ketıl yok o hep kullanır ama tam katı gelir adalet mi bu? Göz göre göre paralar havaya gidiyor bari kullansak.hepte tasarruf ediyorum etmesem garanti 200 gelir

Bizdede durim ayni kisin 120
yazin ise 100 tl den asagi gelmez sanirim kurutma makineninde etkisi var
8 daireli apartmanda 6o tl yi gecen yok dogalgazdada heo rekortman biz

Kizlar ben tarife olayindan pek anlamam. Dilekce isini de ilk defa duyuyorum acikcasi. Yalniz kuzenim soyle demisti gunduzleri elektrige herkes yuklendiginden enerji kaybi cok yuksek olurmus baska seylerde anlatti ama tek bunu hatirliyorum valla :) mesela benim esimde elektronik muhendisi ona cok sacma gelmisti hatta evde baya bi konusu gecti. sonra kuzenin hakliymis saat 22:00-02:00 arasi elektrik %60 kadar farkediyor dedi.

Komşumuz vermiş,hatta bir kaç komşumuz daha verdi sonradan,sayaç sahipleri dilekçe veriyormuş elektrik tarifesini gece kullanıyorum diye ben onların yalancısıyım artık.:1::1:

Evet ütü seven biridir ama "farkli bir tipmis" diye bir ifadeyi kullandirtmam hic hoş olmadi bu.

herkes ütü yapmayı sevmez bunu demek istedim hakaret yok bir şey yok madem buluttan nem kapacaksınız böyle bir platformda konu açmayın...

Back
X