O zaman konu sahibine en iyi yardım edecek kişi sensin. Sığınma evine mi yerleştin, nasıl karşılandın, hayatını nasıl kurdun. Biraz anlat da konu sahibi cesaretlensin.
canım benım kısa anlatacagım.ailem kapıyı yüzüme kapadı cevrem dul die horladı isim yok,3 tane kız ben naparım dıye delırcektım.kendımı topladım önce adlıyeye gidip dilekce verdım ve barodan avukat aldım sagolsunlar kadın sıınma evıne yerlestırıldım.bir kac gün durdum ve iş aradım bır ev tuttum bir yandan canavarın yanı eskı kocamın tehdıtlerı bir yandan cevre pes etmedim.önce temızlıkcı olarak bır otelde basladım kızlarımı okula yazdırdım,üniversıte mezunuyum bu arada yanı kısaca tek basıma kendımı satmadan yedırmeden harcatmadan basardım.suan kızlarımlayım ve meslegım üst düzey yöneticiyım 6 sene oldu ayrılalı bana sorabılır yardımcı olurum her konuda
Konu sahibine yorum yapacaktım ki sizin yorumlarınız üzerinden yapmam daha dogru olacak sanırım.
Yol göstermesini istediginiz üye, konu sahibinin diger konularında da aynılarını yazmıştı.
Eğer ben bunu hatırlıyorsam ve çaresiz kaldıgımda "aysahh" yapmıştı diyebilecek kadar hem cesaret verdigini, hem de yöntem gösterdigini, ögretici oldugunu düşünüyorsam konu sahibi de bizzat kendisine yapılan yorumları bi zahmet dikkate alsın artık.
Hemen hemen ayda 1 şiddetli geçimsizlik ve kocasının hataları ile ilgili bir serzenişi var ki kadın haklı.
Anası babası kimse de elinden tutmuyor, aksine boşanmaması için ugrasıyor cocuk pışpışlıyorlar adeta. Yani bu konuda yalnız hissetmesine de hak veriyorum.
Ancak hemen hemen her konusunda ayrılması, hele ki şiddet vb durumlarda belgeleyerek tazminat alabilecegi, nafakasıyla da bir güzel yaşayabilecegi anlatılırken yine o evde kalmayı tercih ediyorsa söylenecek birşey kalmıyor...
Ne kadar dogru bilemiyorum ancak eşi bir de kuyumcu, nafakada problem çıkacagını sanmıyorum.
Şu maddi olanaklarda parasızlık çekmesi bile şiddet sayılır.
Sanki inşaat işçisi de zaten zar zor yetinirken kadın parasız, ihtiyaclarını karşılayamayacak durumda kalmış zannediliyor okurken.
Kaldı ki hicbir olanagı olmasa da sıgınma evine yerleşir, cocuguna ücretsiz kres imkanı saglanır, kendisi okur çalışır didinir sonra da gercekten yepyeni bir başlangıc yapabilir...
Ama o istiyor ki kocası düzelsin.
Konu sahibi,
kocanız düzelmez, düzelmeyecek cünkü adamın zihniyeti bu. Şiddet aldatma sizi ayakta kandırma vs ne ararsanız var. Bunaldıgınızda iki nazlayıp sonra yine hem kendisi hem kaynanızın aracılıgı ile mutsuz edileceksiniz.
Olmayacak birseyi oldurmaya calısmak yerine gidin kendinize yeni bir hayat kurmak için çabalayın artık.