Bu evlilik beni yoruyor

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
5 aya yaklasan bi evlilik.
Birbirimizi o kadar yorduk ki simdiden.

Iletisim kuramiyoruz biz. Tartışmıyoruz hic mesela. Küsüyoruz günlerce. Kocanı idare et lafını duyuyorum hep. Bir seye de tamam de ısrar etme lafını. O bana fikirlerini dayatmaya çalışıyor ben ona kararları ortak almamız gerektigini, maddi konulardan benim de haberdar olmam gerektigini ki ona gore harcama yapabilecegimi söylüyorum. Baya dugun borcumuz var biraz kv kp destegi biraz biz derken hallediyoruz. Esimin kredi kartı bendedir istedigim makul fiyatli her seyi alırım bir sey demez. Ama evin halısına ıvır zivira bekle der ben sana diycem alacağımız tarihi der. Bizim bütün tartismalarimiz boyledir ben sorgularim niye nasıl diye o da bunalıp onu anlamadigimi uygun zamani kendisinin söyleyeceğini soyler hep. Evde karar mercii oymus gibi davranıyor. Bense bunları oturup konuşmamız gerektiğini soyluyorum. Bi de beni maddi konularda darlama diyen borcumuz var sunu bikac ay sonra aliriz diyen adam gunde 1 paket sigara iciyor. Istese bırakır ama caba yok. Beni o kadar dışında tutuyor ki bu olayların. Telefonda kv nin evime alacağım seyleri ertelemem konusundaki nasihatlarini dinliyorum. Esime sorunca nereye ne kadar gittigini söylüyor ama oflayip puflayarak. 22 yaşındayım 10 yas var aramızda is arıyorum.

Ozetle esim evde karar mercii gibi davranıyor her konuda. Fikirlerim sacma geliyor ona. Dedigim dedik. Kocanı idare et, sorgulama bir seyleri diyor bana hep. Ben sana soylerim uygun olan zamanı diyor. Maddiyattan bahsettim ama her ama her konuda böyle. Ne zamanki ben onun sözüne itibar edecekmisim o zaman biz rahata kavusurmusuz.

Ben evlenmeden sadece bikac ay önce kurban olurum senin kokuna diyen, guzel karım benim diye seven adamı istiyorum. Beni yoran, yipratan, tartışınca umursamayan, ayni evde yabanci gibi yasadigim adamı degil. Ne dersiniz ilk yil bunca yorulup sonrasinda sefasını mi surerim bu evliligin yoksa bu adam bu kafada gider mi?

Borcunuz da varmış. Kv kp yardımı alıyorsunuz hala ne olurdu biraz erteleseydin? Halı mı sıkıştırdı anlamadım ki.

Ayrıca adamın kartı sende duruyor çalışmadığın halde istediğini alıyorsun ses etmiyor ama sen onun kendi parasıyla aldığı sigarasına laf ediyorsun. O sana aynısını yapsa soğursun buz gibi. Ben seni haksız buldum açıkcası.

5 ay daha en güzel zamanlarınız. evlenmeden önce eşya alınmamış mıydı peki

Adam akıllı baştan ipleri eline almaya çalışıyor.Evin reisi ama eski Türk usulu reisi olmak istiyor.Kendince haklı.
Yaşın küçük diye tecrübesiz olarak görüyor,ayrıca çalışmıyorsun da parayı getiren o.
Eşi idare etmek iyidir cefasını şimdi çekersen sefasını çekersin ileride,alışırsınız birbirinize vs ,fakat;
Sen ne almak istiyorsun eve ,bu önemli.Sadece süs olsun diye atıyorum abajur alacaksan saçma.Halı yoktur üşürsün almak istersin,o ihtiyaç.
Ailenizin evinden hiç iş tecrüben vs olmadan evlendi iseniz size bu anlamda hak vereceğini sanmıyorum,

Adam akıllı baştan ipleri eline almaya çalışıyor.Evin reisi ama eski Türk usulu reisi olmak istiyor.Kendince haklı.
Yaşın küçük diye tecrübesiz olarak görüyor,ayrıca çalışmıyorsun da parayı getiren o.
Eşi idare etmek iyidir cefasını şimdi çekersen sefasını çekersin ileride,alışırsınız birbirinize vs ,fakat;
Sen ne almak istiyorsun eve ,bu önemli.Sadece süs olsun diye atıyorum abajur alacaksan saçma.Halı yoktur üşürsün almak istersin,o ihtiyaç.
Ailenizin evinden hiç iş tecrüben vs olmadan evlendi iseniz size bu anlamda hak vereceğini sanmıyorum,
Is tecrübem oldu meslegim de var is arıyoruz.
Ev sıcak usumuyoruz. Sadece eve alacağım şeylerde de boyle degil inanin her konuda karar mercii o. En son sen yoksan ben yapıyorum ben ediyorum diyorum öylece hallediyoruz o da gelmek etmek zorunda kalıyor mesela. Ya da tamam diyorum ona.

çalismadiginiz icin su an maddi olarak ortak karar veremiyorsunuz. yani esiniz belliki maddi olarak evi yonetmeye calisiyor. ben calisirken cok rahat para harcardim ama buna ragmen evle ilgili durumlarda esimin kararina onem.verirdim simdi alma obur ay aliriz dedgnde tamam.derdim.cunku hakli olurdu.evdeki maddi yuk daha cok erkegin uzerinde oluyor . onlarda ona gore bir plan ciziyor .sigara konusunda bende sizin gibi dert yaniyorum.isten ciktim.esimin sigarasina para vermesi zoruma gidiyor.bi kac kez.saka yollu soyledim .dikkat ederim daha az alirim dedi ama evde hicbiseyi eksik etmedigi icin sigarasinada karisip bogmakta istemiyirum.gerci nolursa olsun esim banada danisir benim ona danistigim gibi. . tabi esiniz herseyi ben bilirim havasindaysa is bulup calismaniz daha mantikli.

Evlilik ağır geliyor , orası baba evi değil canım kızma ama adam geçim derdine dusmus

Kart sende olmasa odun a bak derdim ama kart da sende çalışıp da maaşını kocasına sayan var yada kartı kocada duran ,he evet yanlis zaten

Ama önceliğin önceliği var dort dortluk bekleme hayat bu, toz pembe bakınca ve beklentin çok olunca mutsuz olursun

Olumlu yerlerden bak

Evlilik ağır geliyor , orası baba evi değil canım kızma ama adam geçim derdine dusmus

Kart sende olmasa odun a bak derdim ama kart da sende çalışıp da maaşını kocasına sayan var yada kartı kocada duran ,he evet yanlis zaten

Ama önceliğin önceliği var dort dortluk bekleme hayat bu, toz pembe bakınca ve beklentin çok olunca mutsuz olursun

Olumlu yerlerden bak

Evet eşimi seviyorum surekli yanimda olsun istiyorum ama evliliği sevemedim :/ teşekkür ederim

Evet eşimi seviyorum surekli yanimda olsun istiyorum ama evliliği sevemedim :/ teşekkür ederim

Belki zamanla oturucak kafanda mesela kendin de çalışmaya başlayınca şu değişecek, belki maaşın nasıl havaya gttiğini ev geçindirmenin zor olduğunu anlayıp eşine hak vericeksin. Biraz bekle ben alışacağını düşünüyorum evliliğe. Daha çok yeni.

Belki zamanla oturucak kafanda mesela kendin de çalışmaya başlayınca şu değişecek, belki maaşın nasıl havaya gttiğini ev geçindirmenin zor olduğunu anlayıp eşine hak vericeksin. Biraz bekle ben alışacağını düşünüyorum evliliğe. Daha çok yeni.
Teşekkür ederim ben de umutluyum

Back
X